- 9 Ocak 2012
- 15.560
- 30.177
- 798
- Konu Sahibi sonundaoldu
meraba arkadaşlar. 6 yıllık evliyim. 5 yıldır lojmanda oturuyorum. oturduğum lojman maalesef kenar mahallede ama içi gayet iyi geniş. 360 lira gibi bir bedele oturuyorum. bu devirde bu paraya kümes bile olamaz. çok şükür ki geniş bir evde oturdum. artık oğlan okula başlayacak ve ben evimi oğlanın okuluna yakın bir bölgeye taşıyacağım. çünkü eşim al bırak yapamıyor. ben alıp bırakmalıyım. ehliyetim yok araç da kullanamıyorum. oğlanı bırakıp işe geçeceğim, akşam alıp eve geçeceğim. mecbur yakın olmalı okula. 5 yıl sabrettim. çünkü hırsızlık olayları oluyor mahallede evime 1 kez hırsız girdi cüzdanımı boşaltıp çıkmış. 1 kez de yeltendi ama uyandık giremedi. eşim nöbet usulü çalışıyor. şu sıcaklarda kapı pencere kapalı yatıyorum korkumdan. bence yeterince sabrettim fedakarlık ettim.
neyse kiraya çıkacağım bölgelerde ev kiraları 2 bin en az. bir de depozito var bir de emlak bedeli e bir de nakliyat.. en az 10 bin gidecek. tabi bazı evler yıllık peşin kira istiyor!
taşınacağımız bölgede evler 2+1 fiyatı 300 bin falan. 85 binlik bir aracımız var. satıp üstüne kredi çekip ev alalım diyorum. eşim hemen parlıyor. bu faizlerle ev mi alınır geçinemeyiz bla bla.. söylenip duruyor. ikimizin maaşı 8,500 lira civarı. yani hesaplamalarıma göre 3500 falan kredi ödeyeceğiz geçiniriz ama eşim buna ikna olmuyor. faizler düşer mi ya?? mantıklı olan kira mı yoksa almak mı??
zamanımız da az. eylül gibi çıkmamız gerek. ve ben çok strese giriyorum. ev sahibim olacak ya kötüsüne denk gelirsem çocuğum evde rahat edemezse diye düşünüp duruyorum.
neyse kiraya çıkacağım bölgelerde ev kiraları 2 bin en az. bir de depozito var bir de emlak bedeli e bir de nakliyat.. en az 10 bin gidecek. tabi bazı evler yıllık peşin kira istiyor!
taşınacağımız bölgede evler 2+1 fiyatı 300 bin falan. 85 binlik bir aracımız var. satıp üstüne kredi çekip ev alalım diyorum. eşim hemen parlıyor. bu faizlerle ev mi alınır geçinemeyiz bla bla.. söylenip duruyor. ikimizin maaşı 8,500 lira civarı. yani hesaplamalarıma göre 3500 falan kredi ödeyeceğiz geçiniriz ama eşim buna ikna olmuyor. faizler düşer mi ya?? mantıklı olan kira mı yoksa almak mı??
zamanımız da az. eylül gibi çıkmamız gerek. ve ben çok strese giriyorum. ev sahibim olacak ya kötüsüne denk gelirsem çocuğum evde rahat edemezse diye düşünüp duruyorum.