- 5 Nisan 2023
- 4.835
- 16.059
- 138
- 28
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Bence bi banka ile konuşun, düzenli ödemeniz varsa yapılandırma yapabilirler süre uzar ödeme miktarı düşer, bi süre sıkışırsınız ama siz işe başlayana kadar idare edersiniz. Sıfırdan ev yaptırmak çok büyük iş, evdeki hesap çarşıya uymaz çoğu zaman bir sürü masrafı var, bide ekstra iş çıkarsa bu sıkışıklıkta ortada kalırsınız. En iyisi uygun kiralık bi eve çıkmanız, küçük bi ev bakın sizi bi kaç sene idare edebilcek şekilde. Ödemeniz biter siz işe girerseniz düze çıkılır bi şekilde. Ayrıca kıza mal vermemişler ama tutup görümce tamam der çocukları davacı olur, böyle olaylar çok oluyor o yüzden o işlere hiç girmeyin bence.Evet arastirdik onu yazlik olarak olani bir de kalici oturum icin olani varmis celik evlerin yazlik olanlarin malzemesi farkliymis herhalde öyle demisti bir firma kalici oturulacak olanin malzemesi daha kaliteli oluyormus.Benim annem hasta anneanneme bakiyor kayinvalidem ile pek görüsmüyorum cocugumu ona baktirmam ikinci cocugumdan once ben de calisiyordum bakici vardi ama maasimin yarisini ona veriyordum simdi de öyle olacak bakici baksa bebegim emiyor uykuya sadece emerek geciyor bensiz 1 saat durmaz oldu bu aralar emmezse öldür Allah uyumuyor bu durumda birakacak durumum da yok maalesef.Yapilandirma olduktam sonra ödeme azaltilabiliyor mu hic bilmiyorum arastirmadim acikcasi
Sakaryanın neresi? Sakaryada kalıcı konutlarda vs ucuz evler var oraya geç otur çelik ev mantıklı değil arkadaşımın ailesi fındıklıklarına yaptırdı yok yaniSakarya
Kocanız 70 bin alıyor maaşın 40 bini bankaya gidiyor kalacak 3O bin kiraya çıksanız vereceğiniz en kötü kira 20 bin olur ne yiyip ne içeceksiniz.Ev sahibimiz evden cıkmamızı istiyor tadilat yapıp cocuğunu evlendirecekmis bize de 3 4 ay mühlet verdi ev bulmamız icin.Bizim ev icin birikimimiz vardi ama gecen yil riskli gecen gebeligimden dolayi sürekli sehirdisi yaptik ben ameliyat oldum esim ameliyat oldu derken uctu gitti kuş kadar bir sey kaldı 70 75 bin kadar bir de arabamiz var 600 650 bin bandında bir de kredi karti yapilandirmamiz var belimizi büken.
Esim 70 bin maas aliyor ama 40 i yapilandirmaya gidiyor kira cocuklar ev derken hic bir sey kalmiyor arsa var esimin babasinin oraya celik ev yapin kredi de cek ben de yardim ederim cok olmasa da katkida bulunurum demis esime.
Sorduk sorusturduk ama elimizdeki bütceyle ancak o evi yarim yapabiliriz krediyle de yüksek bir kredi cikmaz tekrar kiraya cikmak istemiyoruz bebegim var ben calisamiyorum en azindan 9 ay 1 yil daha calisamam ne yapacagimizi sasirdik kiraya cikip olani da yemek istemiyoruz ama elimizdekiyle de olmayacak arti krediye de bulasmis olacagiz 5 veriyorlarsa 10 aliyorlar geri siz olsaniz ne yapardiniz doluya koluyoruz almiyor bosa koyuyoruz dolmuyor.
Celik evi ilk etapta 2+0 ya da 1 yapip elimiz bollasinca 3+1 e genisletmek mantikli mi ill etapta ufak yapip sonra genisletsek o kaldi mi kalir mi yoksa baştan olacak olan neyse o mu olsun ?Var mi cevrenizde yaptıran memnun olan olmayan ?
Esimin babasi ev olana kadar yanimiza gelin diyor ama ben kv ile görüşmüyorum kuyrugumu kistirip sirf menfaatim icin de barisamam herhalde 1+1 ufak bir yere kiraya cikarizKocanız 70 bin alıyor maaşın 40 bini bankaya gidiyor kalacak 3O bin kiraya çıksanız vereceğiniz en kötü kira 20 bin olur ne yiyip ne içeceksiniz.
Evi yaptırmak isteseniz bile para lazım krediyi neyle ödeyeceksiniz.Çözüm ya bebeğe başkası bakacak siz işe gireceksiniz ya da bir süre anne babalardan birinde kalacak beraber oturacaksınız.Para biriktirmeden nasıl olacak 75 binlede birşey yapılacağını sanmam . Arabayıda satarım ikisiyle ufak bir yer yaparım o yapılana kadarda kira ödememek içinde ailelerin yanında kalırız diyorsanız bilemem.
Kızlara verilmiyor ha ? O arsaya inşallah hayat boyu ev yapamaz eşiniz o zaman. Kız evlat evlat değil mi? Bıktık bu kafa yapısından.Kayinpederimin de müşterek tapusu idi daha yeni parselleyip bölündü o arsa bizim olacakmis baska bir yerdekini de esimin kardesine verecek ileride.Buralarda kız cocuk evin oldugu arsaya giremez anlayışı var ailelerin cogunda bu hakim hic bir kiz cocugu babaevinin arsasina girmiyor buralarda örf olmus artik(desteklemesem de düsünce bu) kayinpederin arsasi da kendi evinin arka tarafinda kaliyor
Kızlara verilmiyor ha ? O arsaya inşallah hayat boyu ev yapamaz eşiniz o zaman. Kız evlat evlat değil mi? Bıktık bu kafa yapısından.
Verilmez o kıza. Cüzi bir şey verip miras almaması sağlanır. Hep böyle olur.Babaevinin civarı kızlara verilmiyor demek istedi üye. Kıza daha uzak bir yerden verilecekmiş.
Ama evet kardeşine/ kızına mal verilmez kafasından bende bıktım.
Verilmez o kıza. Cüzi bir şey verip miras almaması sağlanır. Hep böyle olur.
Bu arada konu sahibi hanımefendinin de iki kızı var.Yani kayınpederin kızına vermediği arsa eğer ki oğlu ev yaparsa damatlara kalacak.Kızlara verilmiyor ha ? O arsaya inşallah hayat boyu ev yapamaz eşiniz o zaman. Kız evlat evlat değil mi? Bıktık bu kafa yapısından.
Eskiler cidden tuhaf insanlar. Gelin , elin kızı değil sanki . Pamuklara saracak sanki eş ailesini. İyi insan var kötü insan var. Gelinin damadın iyisi var kötüsü var. Ayırım yapacaklarsa buradan başlasınlar .Bu arada konu sahibi hanımefendinin de iki kızı var.Yani kayınpederin kızına vermediği arsa eğer ki oğlu ev yaparsa damatlara kalacak.
Kizlara verilmiyor diye bir sey yok elbette ki veriliyor sadece evin oldugu yer verilmiyor bu da benim degistirebilecegim bir algi degil maalesef uzak arsayi esimle biz istedik kayinpederim evin yani kiza verilmiyor dedi.Eril zihniyet tahmin ettiginiz kadar kolay degismiyor keske bu sekilde olmasaKızlara verilmiyor ha ? O arsaya inşallah hayat boyu ev yapamaz eşiniz o zaman. Kız evlat evlat değil mi? Bıktık bu kafa yapısından.
Aynen ayni degerde o da merkezi bir yerde ama babaevinden biraz daha uzak.Bu fikri desteklemiyorum zaten ben de uzak olan arsayi teklif ettik esimin babasina ama aldigimiz cevap ortadaBabaevinin civarı kızlara verilmiyor demek istedi üye. Kıza daha uzak bir yerden verilecekmiş.
Ama evet kardeşine/ kızına mal verilmez kafasından bende bıktım.
Verecek kayinpederim hatta görümcem de ev yapacakmis arsaya ama kendi agzindan duymadim kabul etti mi ne dediVerilmez o kıza. Cüzi bir şey verip miras almaması sağlanır. Hep böyle olur.
Amin.Benlik bir durum yok kayinpederim kizina hak vermeyecek biri degil sadece ev yanindaki arsayi esime ayni semtte ayni degerdeki diger arsayi kizina vermek istiyor bahsettigimiz eril zihniyet öyle kolay degismiyor maalesef keske degisseAllah bu kızları kullanıp çalıştırıp parasını yiyip veya evlendirip başından atıp miras vermeyen anne babanın bin belasını versin.Kim eşinin kız kardeşinin hakkını yiyorsa da Allah onun da belasını versin.
Iste bu yüzden bu eril zihniyetler degismeli.Ben de bunu desteklemiyorum ama arsa kiminse kime verecegi de arsa sahibinin karari biz esimle uzak arsayi teklif ettik kv ile görüsmedigim icin ona yaklasmak istemedik ama kayinpederim bu sekilde karar vermis aa yok begenmedik deme sansimiz yok şu sartlar altinda hayat sartlari malumBu arada konu sahibi hanımefendinin de iki kızı var.Yani kayınpederin kızına vermediği arsa eğer ki oğlu ev yaparsa damatlara kalacak.
Çok sıkışmış eliniz ben şuanda uygun bulmuyorum ama eğer sizinde calışma şansınız varsa bolluk bereketlik olur en azından biri birikim yapsın diğeri de kredileri felan ödesin.Genişletme olayı kaldı mı kalır, ayrıca çelik evide iyisinden yaptırmanızı tavsiye ederim. Mesela yazlık-kışlık gibi kullananlar arsasına hemen konduranlar daha orta halli yaptırıyor sürekli kalacak olanların her şeyi iyisinden yaptırması lazım çünkü sonradan sorun çıkartıyor. Ev yaptırmaya niyetlenirsen sağlam güzel ve içine sinen şekilde yavaş yavaş yaptır.
Eşiniz 40bin direk yapılandırmaya veriyosa eline 30 kalıyor, 30la kira gıda fatura çok çok zor, sizin daha erken çalışma imkanınız yok mu? Çocuğa anneler falan bakamaz mı? Yani bu durumda kirayada çıksan kredide yapsan her türlü ek ödeme çıkıcak onuda ödeyemezsiniz. Çalışmak zorundasın gibi duruyor tek çözüm olarak.
Yada yapılandırma işini konuşup miktar azalabilir mi ona bi bakın
Edit: eşinizin maaşını 70 anlamışım, eşinizin maaşı ne kadar? Birikiminiz 70-75binmiş sanırım değil mi? Araba hariç
Ne kadar bencilce bir davranis kendisini dusunmek uguruna ev sahibini ve evladini mi madur etsinlerOf çok sıkışık dönemde ev isi denk gelmiş. Ben olsam çıkmam, dava açsınlar ordan tahliye gelsin sonra çıkarım. O zamana işe başlamış olursunuz, belki krediniz biter azalır. Sonra daha yüksek kredi cekip evi yaparsınız. Yalnız eşinizin kac kardeşi var o kısım önemli. Hepsine eşit arsa kalıyor mu? Kalmiyorsa hem haksızlık hem de ileride davalarla uğraşırsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?