Kiraya çıkmak mi yoksa az birikimle ev yapmak mi ?

Bence bi banka ile konuşun, düzenli ödemeniz varsa yapılandırma yapabilirler süre uzar ödeme miktarı düşer, bi süre sıkışırsınız ama siz işe başlayana kadar idare edersiniz. Sıfırdan ev yaptırmak çok büyük iş, evdeki hesap çarşıya uymaz çoğu zaman bir sürü masrafı var, bide ekstra iş çıkarsa bu sıkışıklıkta ortada kalırsınız. En iyisi uygun kiralık bi eve çıkmanız, küçük bi ev bakın sizi bi kaç sene idare edebilcek şekilde. Ödemeniz biter siz işe girerseniz düze çıkılır bi şekilde. Ayrıca kıza mal vermemişler ama tutup görümce tamam der çocukları davacı olur, böyle olaylar çok oluyor o yüzden o işlere hiç girmeyin bence.

Yapacak bir şey yok eve giren para belli. Ev yaptırsanız bile kiraya çıkmanız gerekir bir dönem. Ev yaptırırken de beklenmedik masraflar çıkar. Yapılandırmaların bitmesini bekleyin en azından.

Kocanız 70 bin alıyor maaşın 40 bini bankaya gidiyor kalacak 3O bin kiraya çıksanız vereceğiniz en kötü kira 20 bin olur ne yiyip ne içeceksiniz.

Evi yaptırmak isteseniz bile para lazım krediyi neyle ödeyeceksiniz.Çözüm ya bebeğe başkası bakacak siz işe gireceksiniz ya da bir süre anne babalardan birinde kalacak beraber oturacaksınız.Para biriktirmeden nasıl olacak 75 binlede birşey yapılacağını sanmam . Arabayıda satarım ikisiyle ufak bir yer yaparım o yapılana kadarda kira ödememek içinde ailelerin yanında kalırız diyorsanız bilemem.

Esimin babasi ev olana kadar yanimiza gelin diyor ama ben kv ile görüşmüyorum kuyrugumu kistirip sirf menfaatim icin de barisamam herhalde 1+1 ufak bir yere kiraya cikariz

Kızlara verilmiyor ha ? O arsaya inşallah hayat boyu ev yapamaz eşiniz o zaman. Kız evlat evlat değil mi? Bıktık bu kafa yapısından.

Kızlara verilmiyor ha ? O arsaya inşallah hayat boyu ev yapamaz eşiniz o zaman. Kız evlat evlat değil mi? Bıktık bu kafa yapısından.

Babaevinin civarı kızlara verilmiyor demek istedi üye. Kıza daha uzak bir yerden verilecekmiş.

Ama evet kardeşine/ kızına mal verilmez kafasından bende bıktım.

Babaevinin civarı kızlara verilmiyor demek istedi üye. Kıza daha uzak bir yerden verilecekmiş.

Verilmez o kıza. Cüzi bir şey verip miras almaması sağlanır. Hep böyle olur.

Zaten Ocak şubat gibi yapılandırma bitiyormuş. Ev sahibi zaten 4 ay demiş aralık yapar iki ay daha sizi idare etmesini isteyip yapılandırma bitince çıkın. Ben sizin yerinizde olsam kayınpederin arsasına ev yaptırmam ( kv ile de aranız kötüymüş) normal bir eve çıkarsınız

Bu arada konu sahibi hanımefendinin de iki kızı var.Yani kayınpederin kızına vermediği arsa eğer ki oğlu ev yaparsa damatlara kalacak.

Bu arada konu sahibi hanımefendinin de iki kızı var.Yani kayınpederin kızına vermediği arsa eğer ki oğlu ev yaparsa damatlara kalacak.
Eskiler cidden tuhaf insanlar. Gelin , elin kızı değil sanki . Pamuklara saracak sanki eş ailesini. İyi insan var kötü insan var. Gelinin damadın iyisi var kötüsü var. Ayırım yapacaklarsa buradan başlasınlar .

Kizlara verilmiyor diye bir sey yok elbette ki veriliyor sadece evin oldugu yer verilmiyor bu da benim degistirebilecegim bir algi degil maalesef uzak arsayi esimle biz istedik kayinpederim evin yani kiza verilmiyor dedi.Eril zihniyet tahmin ettiginiz kadar kolay degismiyor keske bu sekilde olmasa

Aynen ayni degerde o da merkezi bir yerde ama babaevinden biraz daha uzak.Bu fikri desteklemiyorum zaten ben de uzak olan arsayi teklif ettik esimin babasina ama aldigimiz cevap ortada

Amin.Benlik bir durum yok kayinpederim kizina hak vermeyecek biri degil sadece ev yanindaki arsayi esime ayni semtte ayni degerdeki diger arsayi kizina vermek istiyor bahsettigimiz eril zihniyet öyle kolay degismiyor maalesef keske degisse

Iste bu yüzden bu eril zihniyetler degismeli.Ben de bunu desteklemiyorum ama arsa kiminse kime verecegi de arsa sahibinin karari biz esimle uzak arsayi teklif ettik kv ile görüsmedigim icin ona yaklasmak istemedik ama kayinpederim bu sekilde karar vermis aa yok begenmedik deme sansimiz yok şu sartlar altinda hayat sartlari malum

Çok sıkışmış eliniz ben şuanda uygun bulmuyorum ama eğer sizinde calışma şansınız varsa bolluk bereketlik olur en azından biri birikim yapsın diğeri de kredileri felan ödesin.

Aile maddi kısmın yardım ederiz demesi çok yarım ağız olmuş net bir çözümleri varsa yardım etsinler yoksa bakarız ederiz yaparız olmuyor yani. Yapmak zorunda da değiller açıkcası genç çiftsiniz çocuk varmıydı kaç yaşındaydı gözden kaçırdım oraları galiba canım ama ödeyebileceğiniz bir yerde kiraya geçin ev işini sonra yapın hatta mümkünse ev işini aileyi karıştırmayın. Başta hep bişeyler güzel gidiyor sonra walla bişey oluyor olaylar değişiyor. Napıyosanız yada ne yapacaksanız eşinle el birliği ile yapın. Yemin ederim tadından yenmez ben uzun zamandır calışmayan biriyim sadece haftanın 2 günü bir yerde calışıyodum ama yetmiyodu şuan bizde taşınacağız 3 ay sonra e bu evin Depositesiysi bilmem neyiydi yetmiyor yani bir işe daha girdim eşimde canını dişine takmış 2 işte calışıyor. Hayat mücadelesi vermeden hiç bişey olmuyor. Biz neler gördük yaşadık herkesin cebinde parası vardı ailese en kötü en sıkışık zamanda kimse elini atmadı benim ailem hariç. Kimseye minnet etmemek harika bişeymiş. Ben yaptım ! Diyebiliyosun başkası başına kakmıyor biz yaptık biz ettik diye mis wallahi.. kızlara öneri olsun diye yazdım döktüm içimi çünkü bu böyle umarım sende güzel bir yere taşınırsın

Lojmanlarda bir ev bulabilirseniz aslında eliniz rahatlar

Ne kadar bencilce bir davranis kendisini dusunmek uguruna ev sahibini ve evladini mi madur etsinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…