- 10 Nisan 2014
- 43.860
- 116.572
- 798
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
İnşallah. Bizim ailede de kızlara verilmemeye çalışıldı hep. Ama yaşlanınca hatırladılar annemi teyzemiVerecek kayinpederim hatta görümcem de ev yapacakmis arsaya ama kendi agzindan duymadim kabul etti mi ne dedi
Kayınbaba arsa sizin deyince olmuyor ki . Avukat olarak siz uyarmışsınız konu sahibini. Zaman aşımı bile yok mal kaçırmanın değil mi? Yarın birgün diğer kardeşler de ortak olacak o arsaya . Satış yapsa da bozuluyor erkek çocuğuna diye biliyorum. Bağış yapsa oluyor mu peki ?İyi de kredi borcunuz var. Eşinizin 70bin maaşı var. Kalan 30-40bin lira ile nasıl olacak bu iş. Siz nasıl müstakil ev hayal ediyorsunuz ki anlamadım kafama yatmadı. Nerden baksan 4-5milyon maliyeti var arsa hariç. Eğer eşinizin babası yaptırıverecekse amenna ama bu maddiyatta altından kalkmanız mümkün değil.
Burayı avukat olarak yorumluyorum. Ayrıca tapusu bile sizde olmayan bir yere ne cesaret ev yaptırmayı düşünüyorsunuz anlamadım. Bir Tenkis davası üstüne de ortaklığın giderilmesi davasına bakar herşeyden olursunuz.
İlla kiradan kurtulmak istiyorsanız -ki o konuda haklısınız- miras malına ev yaptırmak yerine halinize uygun -eşinizin babası destek verecekse tabi- 2+1bir ev alın.
Müstakil evin aylık elektrik faturası bile 6küsur geliyor bir sürü yan masrafı var. Bahçesi osu busu saymıyorum bile. Bilemiyorum bana hiç sürdürülebilir gelmedi bu durum.
Sonradan anlaşma olur herşey resmi paylaşılır, maddiyatınızı düzeltir evinizi satar en güzelini yaptırırsınız. Tabi oturma maliyetini karşılayabilecek bir güce erişirseniz. Herkes haklı deprem korkusu sardı insanları ama maliyeti iyi tespit edin. Sonra iyice zor duruma düşmeyin.
Kayınbaba arsa sizin deyince olmuyor ki . Avukat olarak siz uyarmışsınız konu sahibini. Zaman aşımı bile yok mal kaçırmanın değil mi? Yarın birgün diğer kardeşler de ortak olacak o arsaya . Satış yapsa da bozuluyor erkek çocuğuna diye biliyorum. Bağış yapsa oluyor mu peki ?
Yasalar bunlar için var. Sizin keyfinize iş yapılmaz. İhtiyaç içinse zaten dava açılır gereği yapılır. Dava açmadan çıkan kiracı eger ev sahibi yerine baska kiracı koyarsa hakkını arayamaz. Hakkını arayabilmek için önce bu adımların atılması lazım. Her ben oturacağım çık diyenin lafına güvensek iki gün sonra da sahibinden sitesinde evin ilanını görsek ne yapardık? Ben işin ev sahibi kisminda olduğum halde dava açıp süreci bekleyip evimize geçtiğim halde yasaları takip etmek gerektiğini söylüyorum.Ne kadar bencilce bir davranis kendisini dusunmek uguruna ev sahibini ve evladini mi madur etsinler
Konu sahibi ben değilimÇok sıkışmış eliniz ben şuanda uygun bulmuyorum ama eğer sizinde calışma şansınız varsa bolluk bereketlik olur en azından biri birikim yapsın diğeri de kredileri felan ödesin.
Aile maddi kısmın yardım ederiz demesi çok yarım ağız olmuş net bir çözümleri varsa yardım etsinler yoksa bakarız ederiz yaparızolmuyor yani. Yapmak zorunda da değiller açıkcası genç çiftsiniz çocuk varmıydı kaç yaşındaydı gözden kaçırdım oraları galiba canım ama ödeyebileceğiniz bir yerde kiraya geçin ev işini sonra yapın hatta mümkünse ev işini aileyi karıştırmayın. Başta hep bişeyler güzel gidiyor sonra walla bişey oluyor olaylar değişiyor. Napıyosanız yada ne yapacaksanız eşinle el birliği ile yapın. Yemin ederim tadından yenmez ben uzun zamandır calışmayan biriyim sadece haftanın 2 günü bir yerde calışıyodum ama yetmiyodu şuan bizde taşınacağız 3 ay sonra e bu evin Depositesiysi bilmem neyiydi yetmiyor yani bir işe daha girdim eşimde canını dişine takmış 2 işte calışıyor. Hayat mücadelesi vermeden hiç bişey olmuyor. Biz neler gördük yaşadık herkesin cebinde parası vardı ailese en kötü en sıkışık zamanda kimse elini atmadı benim ailem hariç. Kimseye minnet etmemek harika bişeymiş. Ben yaptım ! Diyebiliyosun başkası başına kakmıyor biz yaptık biz ettik diye mis wallahi.. kızlara öneri olsun diye yazdım döktüm içimi çünkü bu böyle umarım sende güzel bir yere taşınırsın
Lojmanlarda bir ev bulabilirseniz aslında eliniz rahatlar
Haklısınız ellerindeki birikim çok az gelirleri de fazla değil.Evden eve taşındım . Nakliye badana montaj ek dolap halı yıkatma eksik perde avize şu bu 250 bini buldu . 1 milyonla müstakil ev yaptırmaya kalkmak delilik . Mantık dışı.Bağış hiç olmaz. Saklı paydan kaçamazlar. Hani baba üçüncü kişiye satsa bi para alışverişi olsa amenna ama evladına satmış gibi gözükse dahi muvazaaya en büyük karine. Ayrıca müstakil ev demek başlı başına masraf demek. Eski köy evi gibi olmayacak ki Allah herkesin gönlüne göre versin tabi ama içine girdim bittiyle olacak iş değil. Benim eşimin müvekkili var bu dedikleri Çelik evleri yapan satan, biz de araştırdık zamanında normal evden pahalıya geliyor ama ucunuzu buldularsa bilemiyorum.
Çekil evler çok hoş ama betinarmenin iki katı..ve de betonarme gore daha küçük. Biz de iki yıl önce bu yolda adım atıp araştırıp görüşmüştük Çelik evcilerle.Ev sahibimiz evden cıkmamızı istiyor tadilat yapıp cocuğunu evlendirecekmis bize de 3 4 ay mühlet verdi ev bulmamız icin.Bizim ev icin birikimimiz vardi ama gecen yil riskli gecen gebeligimden dolayi sürekli sehirdisi yaptik ben ameliyat oldum esim ameliyat oldu derken uctu gitti kuş kadar bir sey kaldı 70 75 bin kadar bir de arabamiz var 600 650 bin bandında bir de kredi karti yapilandirmamiz var belimizi büken.
Esim 70 bin maas aliyor ama 40 i yapilandirmaya gidiyor kira cocuklar ev derken hic bir sey kalmiyor arsa var esimin babasinin oraya celik ev yapin kredi de cek ben de yardim ederim cok olmasa da katkida bulunurum demis esime.
Sorduk sorusturduk ama elimizdeki bütceyle ancak o evi yarim yapabiliriz krediyle de yüksek bir kredi cikmaz tekrar kiraya cikmak istemiyoruz bebegim var ben calisamiyorum en azindan 9 ay 1 yil daha calisamam ne yapacagimizi sasirdik kiraya cikip olani da yemek istemiyoruz ama elimizdekiyle de olmayacak arti krediye de bulasmis olacagiz 5 veriyorlarsa 10 aliyorlar geri siz olsaniz ne yapardiniz doluya koluyoruz almiyor bosa koyuyoruz dolmuyor.
Celik evi ilk etapta 2+0 ya da 1 yapip elimiz bollasinca 3+1 e genisletmek mantikli mi ill etapta ufak yapip sonra genisletsek o kaldi mi kalir mi yoksa baştan olacak olan neyse o mu olsun ?Var mi cevrenizde yaptıran memnun olan olmayan ?
Aslında ikisine de vermiş aynı değerde ise ha ailenin yanındaki ha değil fark etmez, kıza ev yanından verilmez diyerek sanki kıza haksızlık yapılmış gibi lanse ettirip, ortalığı karıştırmışsınız hiç pay vermeyenler de var evet ama sizin hikayenizde verdi diyorsunuz ee gerisini beden karıştırınız ki..Amin.Benlik bir durum yok kayinpederim kizina hak vermeyecek biri degil sadece ev yanindaki arsayi esime ayni semtte ayni degerdeki diger arsayi kizina vermek istiyor bahsettigimiz eril zihniyet öyle kolay degismiyor maalesef keske degisse
Aslında ikisine de vermiş aynı değerde ise ha ailenin yanındaki ha değil fark etmez, kıza ev yanından verilmez diyerek sanki kıza haksızlık yapılmış gibi lanse ettirip, ortalığı karıştırmışsınız hiç pay vermeyenler de var evet ama sizin hikayenizde verdi diyorsunuz ee gerisini beden karıştırınız ki..
Evimizi kendimiz yaptırdık inanın iş sadece para ile de bitmiyor.Evin herşeyi bitti taşınmaya hazırdık ama iç merdivenleri döşeyecek usta 6 ayda tamamladıHaklısınız ellerindeki birikim çok az gelirleri de fazla değil.Evden eve taşındım . Nakliye badana montaj ek dolap halı yıkatma eksik perde avize şu bu 250 bini buldu . 1 milyonla müstakil ev yaptırmaya kalkmak delilik . Mantık dışı.
Sende eşinde kabul etmeyebilirdiniz böyle birşeyi. Susmakla değişmez ki eril zihniyet. Sor kp'e hastalanınca elden ayaktan düşünce hangi yüzle gideceksin kızlarına diye. Erkek diye çoğunluk veya en güzel malı size kalıyorsa bakmak ilgilenmek karı koca size düşer o zaman.Kizlara verilmiyor diye bir sey yok elbette ki veriliyor sadece evin oldugu yer verilmiyor bu da benim degistirebilecegim bir algi degil maalesef uzak arsayi esimle biz istedik kayinpederim evin yani kiza verilmiyor dedi.Eril zihniyet tahmin ettiginiz kadar kolay degismiyor keske bu sekilde olmasa
Sende eşinde kabul etmeyebilirdiniz böyle birşeyi. Susmakla değişmez ki eril zihniyet. Sor kp'e hastalanınca elden ayaktan düşünce hangi yüzle gideceksin kızlarına diye. Erkek diye çoğunluk veya en güzel malı size kalıyorsa bakmak ilgilenmek karı koca size düşer o zaman.
Ayy sizi bulduğum çok iyi oldu bizde kendi arsamıza düşünüyoruz çelik ev hatta çizimi vs her şeyi yapıldı ama aklımda soru işaretleri vardı. Sağlamlık, kullanışlılık vs vs vs. Artı ve eksi yönlerini, özellikle yapım aşamasında nelere dikkat etmemiz gerektiğini yazar mısınız? Düşünen herkes faydalanmış olurHem betonarme hem çelik ev proje çizimi ve imalatı yapımında rol alan bir mimar olarak çelik ev yaptırın diyorum. 3 milyona tek katlı 100 m2 mis gibi evler yapılıyor yeter ki arsa olsun ve istensin.
Şöyle ki deprem dayanımı hakikaten betonarmeye nazaran daha iyi. Hafif çelik evlerde taşıyıcı strüktürün mantığı yığma şeklindedir. Yani betonarme gibi iskelet değil duvarlarınız taşıyıcı olur o sebeple yapım için anlaştığınız firma her zaman olduğu gibi çok önemli. Şantiye süresi konusunda da evet teslimat süresi öyle betonarme gibi bir yılı bulmuyor ( villa tipi projelerden bahsediyorum) ancak aceleye de gelmemesi lazım. Bu işin en oluru anahtar teslim anlaştıysanız eğer 2 3 ay gibi bir süre.Ayy sizi bulduğum çok iyi oldu bizde kendi arsamıza düşünüyoruz çelik ev hatta çizimi vs her şeyi yapıldı ama aklımda soru işaretleri vardı. Sağlamlık, kullanışlılık vs vs vs. Artı ve eksi yönlerini, özellikle yapım aşamasında nelere dikkat etmemiz gerektiğini yazar mısınız? Düşünen herkes faydalanmış olur
Peki prefabrik ev mi daha mantikli yoksa celik mi ?Hem betonarme hem çelik ev proje çizimi ve imalatı yapımında rol alan bir mimar olarak çelik ev yaptırın diyorum. 3 milyona tek katlı 100 m2 mis gibi evler yapılıyor yeter ki arsa olsun ve istensin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?