Kiraya çıkmak mi yoksa az birikimle ev yapmak mi ?

Verecek kayinpederim hatta görümcem de ev yapacakmis arsaya ama kendi agzindan duymadim kabul etti mi ne dedi
İnşallah. Bizim ailede de kızlara verilmemeye çalışıldı hep. Ama yaşlanınca hatırladılar annemi teyzemiBöyle de ikiyüzlü Anadolu insanlarının çoğu.

İyi de kredi borcunuz var. Eşinizin 70bin maaşı var. Kalan 30-40bin lira ile nasıl olacak bu iş. Siz nasıl müstakil ev hayal ediyorsunuz ki anlamadım kafama yatmadı. Nerden baksan 4-5milyon maliyeti var arsa hariç. Eğer eşinizin babası yaptırıverecekse amenna ama bu maddiyatta altından kalkmanız mümkün değil.

Burayı avukat olarak yorumluyorum. Ayrıca tapusu bile sizde olmayan bir yere ne cesaret ev yaptırmayı düşünüyorsunuz anlamadım. Bir Tenkis davası üstüne de ortaklığın giderilmesi davasına bakar herşeyden olursunuz.

İlla kiradan kurtulmak istiyorsanız -ki o konuda haklısınız- miras malına ev yaptırmak yerine halinize uygun -eşinizin babası destek verecekse tabi- 2+1bir ev alın.

Müstakil evin aylık elektrik faturası bile 6küsur geliyor bir sürü yan masrafı var. Bahçesi osu busu saymıyorum bile. Bilemiyorum bana hiç sürdürülebilir gelmedi bu durum.

Sonradan anlaşma olur herşey resmi paylaşılır, maddiyatınızı düzeltir evinizi satar en güzelini yaptırırsınız. Tabi oturma maliyetini karşılayabilecek bir güce erişirseniz. Herkes haklı deprem korkusu sardı insanları ama maliyeti iyi tespit edin. Sonra iyice zor duruma düşmeyin.

Kayınbaba arsa sizin deyince olmuyor ki . Avukat olarak siz uyarmışsınız konu sahibini. Zaman aşımı bile yok mal kaçırmanın değil mi? Yarın birgün diğer kardeşler de ortak olacak o arsaya . Satış yapsa da bozuluyor erkek çocuğuna diye biliyorum. Bağış yapsa oluyor mu peki ?

Bağış hiç olmaz. Saklı paydan kaçamazlar. Hani baba üçüncü kişiye satsa bi para alışverişi olsa amenna ama evladına satmış gibi gözükse dahi muvazaaya en büyük karine. Ayrıca müstakil ev demek başlı başına masraf demek. Eski köy evi gibi olmayacak ki Allah herkesin gönlüne göre versin tabi ama içine girdim bittiyle olacak iş değil. Benim eşimin müvekkili var bu dedikleri Çelik evleri yapan satan, biz de araştırdık zamanında normal evden pahalıya geliyor ama ucunuzu buldularsa bilemiyorum.

Ne kadar bencilce bir davranis kendisini dusunmek uguruna ev sahibini ve evladini mi madur etsinler
Yasalar bunlar için var. Sizin keyfinize iş yapılmaz. İhtiyaç içinse zaten dava açılır gereği yapılır. Dava açmadan çıkan kiracı eger ev sahibi yerine baska kiracı koyarsa hakkını arayamaz. Hakkını arayabilmek için önce bu adımların atılması lazım. Her ben oturacağım çık diyenin lafına güvensek iki gün sonra da sahibinden sitesinde evin ilanını görsek ne yapardık? Ben işin ev sahibi kisminda olduğum halde dava açıp süreci bekleyip evimize geçtiğim halde yasaları takip etmek gerektiğini söylüyorum.

Konu sahibi ben değilim

Hem betonarme hem çelik ev proje çizimi ve imalatı yapımında rol alan bir mimar olarak çelik ev yaptırın diyorum. 3 milyona tek katlı 100 m2 mis gibi evler yapılıyor yeter ki arsa olsun ve istensin.

Haklısınız ellerindeki birikim çok az gelirleri de fazla değil.Evden eve taşındım . Nakliye badana montaj ek dolap halı yıkatma eksik perde avize şu bu 250 bini buldu . 1 milyonla müstakil ev yaptırmaya kalkmak delilik . Mantık dışı.

Çekil evler çok hoş ama betinarmenin iki katı..ve de betonarme gore daha küçük. Biz de iki yıl önce bu yolda adım atıp araştırıp görüşmüştük Çelik evcilerle.
Arsa olmadı süper. Tavsiyem betonarme ev yaptırın. Hem ilerde isterseniz üste ev yaptırmak daha pratik. Onu yaptırıp kiraya verebilirsiniz. Her türlü betonarmeyi tercih edin ve de yaptırın derim ben . Ama üç ayda bitmez tabiki. Kiraya çıkıp bir yandan da ev yaptirmaniz lazım. İçerisine bir yıldan önce girilmez zaten kış da geliyor

Amin.Benlik bir durum yok kayinpederim kizina hak vermeyecek biri degil sadece ev yanindaki arsayi esime ayni semtte ayni degerdeki diger arsayi kizina vermek istiyor bahsettigimiz eril zihniyet öyle kolay degismiyor maalesef keske degisse
Aslında ikisine de vermiş aynı değerde ise ha ailenin yanındaki ha değil fark etmez, kıza ev yanından verilmez diyerek sanki kıza haksızlık yapılmış gibi lanse ettirip, ortalığı karıştırmışsınız hiç pay vermeyenler de var evet ama sizin hikayenizde verdi diyorsunuz ee gerisini beden karıştırınız ki..

Bütün seçenekleri düşündükten sonra şayet hepsi elendiyse değerlendirilebilecek bir fikir vereceğim ancak kendim veya etrafımdan tecrübe etmedim.

Borcuyla beraber devren satılan evler var. Bir kaç sene önce alınmış, o yüzden fiyat daha makul. Ödemelerin bir kısmı yapılmış geri kalan aylık ödemeler enflasyondan dolayı daha uygun kalıyor.
Şu ana kadar ödenen miktarı peşin veriyorsunuz.

Tokide böyle evler vardı. Kiraya verilecek para böyle bir eve verilip maddi anlamda rahatlayınca satıp başka bir ev düşünülebilir.

İşlevli mi veya bu yolla satılan evler sorunlu olur mu bilmiyorum. Araştırmanız lazım. Burada bir üyeden okumuştum üçüncü evlerini alıyorlardı bu yöntemle.
Sizede seçenekleriniz çok dar olduğu için yazdım.

Son düzenleme:

Sizin gibi düşünmüstüm. Bence leyloş hanım bir miktar detaycı bir dürüst

Evimizi kendimiz yaptırdık inanın iş sadece para ile de bitmiyor.Evin herşeyi bitti taşınmaya hazırdık ama iç merdivenleri döşeyecek usta 6 ayda tamamladı
Bizim de işimizi almış sizin de işinizi almış geliyordu bir basamak koyup gidiyordu ev büyük böyle böyle bekletti bizi ki şimdi olsa yaptırırken de zorlanırdık diye düşünüyorum inşaat fiyatları baya yükselmiş.
Bir de kendin yaptırınca elektrik prizinden musluğuna kendin seçiyorsun eeee bir kere yaptırıyorum en iyisi olsun diyorsun ipler kopuyor

Sende eşinde kabul etmeyebilirdiniz böyle birşeyi. Susmakla değişmez ki eril zihniyet. Sor kp'e hastalanınca elden ayaktan düşünce hangi yüzle gideceksin kızlarına diye. Erkek diye çoğunluk veya en güzel malı size kalıyorsa bakmak ilgilenmek karı koca size düşer o zaman.

Evin yanına erkek çocuğa verilmesinde ki niyet zaten bize baksın, bizimle ilgilensin değil mi? Aile yanına giderken bunu göze almak zorunda herkes. Yan binada oturan evlat dururken uzaktaki kız çocuk çağrılmaz. Birde damat var orada, el oğlunu rahatsız etmek istemezler.

Birde kız bana evine gelince sanki boşanma olmuş yada iç güveysi almış gibi durabilir. Bulundukları çevre bunun dedikodusunu yapacaksa, kıza uzak arsa verilir. Konu sahibi bu duruma bir şey yapamaz.

Benim annem ve teyzem kız çocuk olduğu için hep ezildi. Yengem annemin yüzüne " babamın malları abime kalsın, buradaki yesem bana yeter" dedi. Annem ve teyzem haklarını aldılar ama dayımlar ile artık konuşmuyoruz. Bu zihniyeti hepimiz biliyoruz. Annem canı çok yandığı beni ve kız kardeşimi korumaya çalışıyor. Babam bile bir tık pipicidir. Ama karşı dairelerinde ben oturuyorum

Hem betonarme hem çelik ev proje çizimi ve imalatı yapımında rol alan bir mimar olarak çelik ev yaptırın diyorum. 3 milyona tek katlı 100 m2 mis gibi evler yapılıyor yeter ki arsa olsun ve istensin.
Ayy sizi bulduğum çok iyi oldu bizde kendi arsamıza düşünüyoruz çelik ev hatta çizimi vs her şeyi yapıldı ama aklımda soru işaretleri vardı. Sağlamlık, kullanışlılık vs vs vs. Artı ve eksi yönlerini, özellikle yapım aşamasında nelere dikkat etmemiz gerektiğini yazar mısınız? Düşünen herkes faydalanmış olur

Şöyle ki deprem dayanımı hakikaten betonarmeye nazaran daha iyi. Hafif çelik evlerde taşıyıcı strüktürün mantığı yığma şeklindedir. Yani betonarme gibi iskelet değil duvarlarınız taşıyıcı olur o sebeple yapım için anlaştığınız firma her zaman olduğu gibi çok önemli. Şantiye süresi konusunda da evet teslimat süresi öyle betonarme gibi bir yılı bulmuyor ( villa tipi projelerden bahsediyorum) ancak aceleye de gelmemesi lazım. Bu işin en oluru anahtar teslim anlaştıysanız eğer 2 3 ay gibi bir süre.

Bir de altyazı geçmeden edemicem kurulum şekillerini öğrenin çünkü duvarlarınız profiller olarak çekilir ardından montajı yapılır evin içine gireceğiniz tarih bu duruma göre epey değişir. Bizim firmada profil çekimi yapıldıktan sonra duvarlar panel haline getiriliyor hatta kaplaması yapılıp sahaya o şekilde taşınıyor ve şantiye süreci çok kısalıyor. İkinci altyazı da şu, kaplama malzemeleri ve kaplama şekli çok önemli. Duvar kapı pencere boşluklarında yamalı kaplama yapılır, dış duvarlarda osb ile boardex zaten kullanılır umarım kullanıyorsunuzdur mümkünse iç duvarlarda da maliyetinizi çok arttırmayacaksa osb yine kullanın sadece alçıpan ile geçmeyin bu ekstra maliyet gibi görünse de rijitliği ve yalıtımı çok arttırır.

Kullanım yalıtım vb konularda sıkıntı yaşamazsınız hele ki iyi bir firma ile anlaştıysanız çok memnun kalırsınız mevzu evin çelik ya da betonarme olmasında değil iki durumda da yapım şeklinde ve işçilikte. Zaten projeyi çizdirdiyseniz bu anlattıklarımı çoktan biliyorsunuzdur ben yine de aklıma gelenleri söyledim. Şu an aklıma gelen şeyler bunlar sorularınız olursa yazın yine yardımcı olurum.

Peki prefabrik ev mi daha mantikli yoksa celik mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…