Kiraya zam

beutsa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2014
531
720
133
35
Bursa
650tl kira veriyorum geçen yıl 50tl zam yaptı bişey demedik şimdi 100tl zam yapmak istiyor
sizce bu kadar zaman çok değil mi?
ne yapmalı nasıl davranmalı?

Bana normal geldi.tefe tüfe den hesaplanıyor muhtemelen az bile yapmıs olabilir. Hesaplamak lazım

sizin bi kira sözleşmemiş yokmu onun dışında 100 tl tabiiki çok fazla :duduk:

650 kiraya % 10 zam yapsa,65 tl olur.100 tl çok bence.ama kiranız da azmış.yani oturduğunuz bölgede,kiralar yüksekse,ev sahibi,kirayı yükseltmeye çalışıyordur.

1o sene önce tuttuk bu evi sözleşme falanda yapmadık

Oooof kontrat olmayınca yapıyorlar bazen. Bizim eski ev sahibi de yapmıştı. Annem de sinirlenip kış ortasında ev taşımıştı. Ev sahibi de sonradan kiracılarından gülmedi. Kaçırdı bizim gibisini valla.

650 kiraya % 10 zam yapsa,65 tl olur.100 tl çok bence.ama kiranız da azmış.yani oturduğunuz bölgede,kiralar yüksekse,ev sahibi,kirayı yükseltmeye çalışıyordur.
oturduğum yerde kiralar çok yükseldi
zaten kendi de öyle diyor kiralar çok yükseldi
ama o zaman 1000tl olan kiralarda var birden 1000tl mi yapması lazım

her sene zam yapmiyorsa 100 tl cok degil ama gecen senede 50 yapmis 100 lira cok bencede bu ev sahiplerinin merhametine kalmis annemlerin ev sahibi onlara birakiyo zami bazen 25 bazen 50 her senede beklemiyor zam boyleleride var yani

eger o da o evin geliriyle geciniyorsa tabiki zam yapar.aslinda kotu niyetli olsa sizi cikarir ve 1000 tl kiraya verir.neticede insanlar yatirim olsun diye ev aliyorlar,kiraya veriyorlar.tabiki piyasa sartlarina gore hareket etmek isteyebilir .kaldi ki bence makul bir artis.

Kiraya zam yapilirken uzxun sdure oturanlar icin hem emsal hem enflasyon dikkate aliniyor ,
Emsal deger 1000 tl ise 100 tl zam yapin sorunsuz oturun,
Sonucta ha 100 ha 65 aradaki fark ev yikacak gibi degil ,

yeni borçlar kanunu yürürlüğe girdiğinden beri kira artışlarında üfe oranı üst limit olarak belirlendi aksine sözleşmeniz yoksa. bu da yüzden kira artışını ancak üfe'nin 12 aylık ortalaması kadar bir oranla isteyebilir. kasım ayı için bu oran %4 civarında açıklandı sanıyorum.
bu arada sözleşmenizin yazılı olmasına gerek yok zaten, sözlü anlaşma da hukuken sözleşmedir.

eger o da o evin geliriyle geciniyorsa tabiki zam yapar.aslinda kotu niyetli olsa sizi cikarir ve 1000 tl kiraya verir.neticede insanlar yatirim olsun diye ev aliyorlar,kiraya veriyorlar.tabiki piyasa sartlarina gore hareket etmek isteyebilir .kaldi ki bence makul bir artis.
ev sahibinin durumu çok çok iyi ama aç gözlü
kimseden aşağı kalmam parama bakarım diyen cins

ev sahibinin durumu çok çok iyi ama aç gözlü
kimseden aşağı kalmam parama bakarım diyen cins
durumu iyi diye zam yapmiycak degil.
sonucta adamin yatirimi .yoksa kimse kimseye hayir olsun diye ev alip oturtmuyor.
siz cok eski kiracisiniz.bence kira noktasinda etraf 1000 tl iken,sizin 750 olmasi gayet nakul.ev sahiplerinden ziyade kiracilarinda bu konuda duyarli olmasi gerek

durumu iyi diye zam yapmiycak degil.
sonucta adamin yatirimi .yoksa kimse kimseye hayir olsun diye ev alip oturtmuyor.
siz cok eski kiracisiniz.bence kira noktasinda etraf 1000 tl iken,sizin 750 olmasi gayet nakul.ev sahiplerinden ziyade kiracilarinda bu konuda duyarli olmasi gerek
10 senedir bu evde oturuyorum ve hey ay kirası elinde
evine çicek gibi bakıyorum
ne faturada nede komşulukta sıkıntı yaşatmıyoruz
böyle kiracıda zor bulunur

10 senedir bu evde oturuyorum ve hey ay kirası elinde
evine çicek gibi bakıyorum
ne faturada nede komşulukta sıkıntı yaşatmıyoruz
böyle kiracıda zor bulunur
canim bu yaptiklarin ,insani olarak sorumluluklarin zaten.iyi kiracisin tamam da adamda kotu gelmedi bana.kotu olsa ;cikin der 1000 tl ye kiraci sokar

canim bu yaptiklarin ,insani olarak sorumluluklarin zaten.iyi kiracisin tamam da adamda kotu gelmedi bana.kotu olsa ;cikin der 1000 tl ye kiraci sokar
kadın mesaj atmış henüz bir konuşma olmadı
ama kabul etmezsek illaki çıkın diyecek ve istediği de bu

Back
X