Kırılmakta haksızmıyım kızlar?

• Konu Sahibi Konu Sahibi bebek
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

İnan bana 5 aydır bunu söylüyorum. Birtek bu konuda değil. Kendisi açıktan okurken harç parası filan yatırıyor, kaynanam ona da kızıyor, bitiremedin oralara para döküp duruyorsun diye. Hiç olmazsa o konuda konuşturma onu, kendin için at kenara 100 lira diorum. Bigün tamam diyor ikinci gün ben yapamam diyor. Bende bıktım artık

Evet aynı evdeyiz. Ama bazı borçlarımızı o ödemiyor. Hatta evin elektiriğine suyuna kadar hepsini eşim ödüyor.
Ama ne hikmetse hesabı o tutuyor.

ayrı eve neden çıkmıyorsunuz canım. yada çıkacak mısınız?
Maalesef anneler evlatları evden gitmeden, kendi yuvasını kurmadan büyüdüklerini anlamazlar. Birarada olunca da mutlaka karışmalar olur.

canım sen niye izin veriyosun kayınvalıdenın hesaplarınızı didik didik yapmanıza. ay ben dayanamazdım ya. ayrıca ne munasebet baban ödeyecekmış. tabıkı eşin ödeyecek. anladığım kadarıyla ailenden uzaksın. bunun boyle olacağını bilmiyor muydu seninle evlenirken. bu konuda tavız verme kocan değilmi ödeyecek tabıkı. ayrıca ailene karşı boyle bır durumda sadece eşin değil sende mahcup olursun. ben olsam kayınvalıdenın karşısında " yapacak bırşey yok ailemle tabıkı sık konuşacağım telefon dakıkası tutacak değilim " derdim.
benmı fenayım sizlermi çok uysal gelınlersiniz anlamadım ezdirmeyın kendinizi

telefon faturası ödeyemezken bebek mi yapıyorsunuz
allah akıl fikir versin

Evet aynı evdeyiz. Ama bazı borçlarımızı o ödemiyor. Hatta evin elektiriğine suyuna kadar hepsini eşim ödüyor.
Ama ne hikmetse hesabı o tutuyor.

eskiden kalma alışkanlığı devam ettiriyor demekki... madem elektrik su vs siz verebiliyorsunuz evinizi ayırma gücünüz varsa ayırın. 1+1 minicik bir daire bile iş görür... aynı evde olunca sıkıntı olur. aynı evde yaşadığınız müddetçe her iki tarafın parası ortak olmaya devam eder.

ayrı eve neden çıkmıyorsunuz canım. yada çıkacak mısınız?
Maalesef anneler evlatları evden gitmeden, kendi yuvasını kurmadan büyüdüklerini anlamazlar. Birarada olunca da mutlaka karışmalar olur.
Eşime bu evden çıkarsan beni öldü bil demişti daha önceki tartışmamızda. Yani kaynanam ayrı eve çıkmamıza da izin vermiyor.

Kaynanama senin gibi gelin lazımmış aslında. Uysallık değil, arada eşim yıpranıyor diye tutuyorum kendimi. Ama bakalım nereye kadar tutabilicem...

canım o zaman sende üzülmeyeceksin, o lafın sana gelmediğini kabul edeceksin kendince, eşinin gönlü yoksa. Erkekler evliliğin ilk 2 yılı adapte olamıyor ben bunu anladım. oda öğrenir ama zamanı var. Eşinden sen para al sakla o yapamıyorsa 20-30 ne olursa alabilidiğin kadar al. Çünkü bir olunca giydiğinde batar, gezdiğinde... Biraz duymacaksınız artık birbirinizi.
Benim kv. hala konuşur bir tl yardımı olmadı bize. Eşim de hem okumuş hem çalımış. Hala konulur az ödemedim okul harçlarını diye.
:) güler geçerim.

telefon faturası ödeyemezken bebek mi yapıyorsunuz
allah akıl fikir versin
Aslında iki kişilik giderlerimiz olsa ne fatura kalır ne borç ama koca evin bütün giderleri eşime yüklenince hiçbirşeye yetişemiyor malesef...

Kaynanam kesinlikle oğlunun buradan çıkmasına iziin vermiyor. Bana kalsa bi dk oturmam beraber.

Eşiniz bu duruma son vermeden siz bir son veremezsiniz. yapabileceğiniz en güzel şey eşinizle sakin sakin konuşmak eksilerini anlatmak ama tabi bu arada kayınvalidenizi kötülemeyin yoksa herşey karışır.
Benimde başımdan geçti kayınvalidem ile bir sürü sorun yaşadım altlı üstlü oturuyoruz.
evlendik 1/2 ay geçmedi sizin bir sürü borcunuz var alın maaşlarınızı getirin görümcem kaynanamda çalışıyor onlarda maaşları ortaya koyacakmış
görümcemde tutulacakmış paralar bizim borçlarımızı ödeyeceklermiş. bize de haftalık yol parası vereceklermiş.
düşünsene ben çalışcam 1 ay ama paramı götürcem görümceme vercem sonra görümcem ya da kaynanam kim olduğu önemli değil başka biri bana sadaka verirmiş gibi haftalık harçlık verecek.
markete gitmek istediğimde ya da özel birşey almak istediğimde gidip onlardan para isticem.
kaynanam bunu söyleyince eşim şehir dışından gelince yavaş yavaş söyledim. gidip annesi ile konuştu ben kötülük olsun diye demedim harçlık istemekte yok olur mu öyle şey vs demiş. her neyse eşime sen sadece düşün vs dedim ondan sonra 1/2 gün sonra herkesin borcuda parası da kendine deyiverdi kayınvalideme ondan sonrada bi daha sözünü açamadım arada bana söyledi ama oğluna söyle dedim. sonra birşey diyemiyor zaten sakın sen yüzgöz olma kayınvaliden ile

İnşallah en kısa zamanda da kendi evine çıkarsın ölüm gibi birşey kayınvalide ile oturmak

k.pederin hayatta değilmi. yada başka çocuğu yok mu. neden izin vermez...

Bebeğin dogdugu zaman bebeğine aldıgına ettiğinede karışacak o dahada zoruna gidecek evinizi ayırmanız lazım.

böyle saçma şey mi olur koynunda uyutsun madem hala oğlunu nereye kadar aynı evde olacaksınız. Madem izin vermiyor kv hanım. Sende yukarıdaki arkadaş gibi olacaksın bu durumda lafın söyleyip çekileceksin, kendini de heder etmeyeceksin.

k.pederin hayatta değilmi. yada başka çocuğu yok mu. neden izin vermez...

kayınpederim hayatta ama diyaliz hastası. Bide görümcem var bekar. Aslında yalnız yaşaya insanlar bile varken üçünün yaşaması hiç anormal değil. Üstelik eşim iki yıldır üni okuyordu. Sonraki bir yılda şehir dışında çalışmış. Yani birliktede yaşamamışlar ama gelgör ki iş evi ayırmaya gelince kıyametler kopuyor...

Kaynanam kesinlikle oğlunun buradan çıkmasına iziin vermiyor. Bana kalsa bi dk oturmam beraber.[/QUOTE]

Tabi ayrı eve çıksanız maaşınıza karışamayacak ya ondan istemiyor.

nasıl kayınvelideniz izin vermiyor ya yoksa sizin kayınvalidenizde mi dul .
dul kadınlar daha çok böyle yapıyorda.
eşin görmüyor mu senin üzüldüğünü ya da annesinin sana yaptıklarını
hiç senden yana olup annesi ile konuşmuyor mu.
ya da böyle birşeyi niye baştan kabul ettin. eşini kandırmaya çalış tatlı dil ile yoksa gerçekten çok zor olur.
kavgasız gürültüsüz bak kendi evimiz olursa o olmaz bu olmaz şöyle rahat oluruz şunu yapabiliriz. ben artık ayrı bi evim düzenim olsun istiyorum
sana anneni sil demiyorum ki gene gelir gideriz bi eksiği olduğu yapar ederiz vs bu gibi sözlerle alttan alta eşine işlemeye başla yeni bir düzen fikrini.
işe yaramadı mı diyorsun o zaman topla eşyalarını git ailenin yanına onlara tatil için geldiğini söyle ama eşinin burnunu güzelce bir sürttür.
şartlarını kabul etmiyorsa gidebileceğini bilsin.
inşallah hayırlı haberlerini duyarız

biraz uzun oldu kusura bakma

Son düzenleme:
böyleleri de kendi kızlarını kv. yanına kesinlikle vermez...

Bırak kendi kzıını. Eltisinin kızına benim yanımda öğüt veriyordu iki ay önce. Aman kızım sakın bir oturmayı kabul etme, bu devirde olmaz. Anne biz hangi devirdeyiz dedim. Herkes benim gibi iyi çıkmaz ki kzıım demişti. Kendi kzıını asla vermez bir.

Keşke baştan kabul etmeme gibi bir şansın olabilseydi. Yaşanacağı varmış. İllaki birileri üzülecek bir şekilde, kalırsan sen üzüleceksin. Kalmazsan kv. umarım bir çıkış yolu bulunur. Senin k.pederinde hiç sözü geçmiyor anlaşılan. bizimki gibi...

o seninle olacak iş değil zaten. eşinin yapacağı birşey. bir sürü sıkıntınız var. bebekte geliyor. zor....

ben k.valide ile aynı evde değilken bazı sorunlar yaşayabiliyorum. sizin sorunlar daha çok olur.

Ne kusuru... Düşünüp uzun uzun yazdığınız için teşekkür ederim. Burada yazılan bütün yorumları tek tek düşünücem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…