- 6 Nisan 2009
- 6.169
- 813
- 373
Bırak kendi kzıını. Eltisinin kızına benim yanımda öğüt veriyordu iki ay önce. Aman kızım sakın bir oturmayı kabul etme, bu devirde olmaz. Anne biz hangi devirdeyiz dedim. Herkes benim gibi iyi çıkmaz ki kzıım demişti. Kendi kzıını asla vermez bir.
Keşke baştan kabul etmeme gibi bir şansın olabilseydi. Yaşanacağı varmış. İllaki birileri üzülecek bir şekilde, kalırsan sen üzüleceksin. Kalmazsan kv. umarım bir çıkış yolu bulunur. Senin k.pederinde hiç sözü geçmiyor anlaşılan. bizimki gibi...
kayınpederim hayatta ama diyaliz hastası. Bide görümcem var bekar. Aslında yalnız yaşaya insanlar bile varken üçünün yaşaması hiç anormal değil. Üstelik eşim iki yıldır üni okuyordu. Sonraki bir yılda şehir dışında çalışmış. Yani birliktede yaşamamışlar ama gelgör ki iş evi ayırmaya gelince kıyametler kopuyor...
Adam yıllardır hasta. Eli mahkum diyemi bilmiyorum. Son söz hep kaynanamda. Baştan kabul etmeme gibi bi şansım yoktu durumlar biraz karışıktı. Ama ben böyle olduklarını bilmiyordum. Bilsem herşeyden vazgeçerdim...
Eşin evin tek oğlu sanırım. K.pederde hasta olunca evin erkeği gibi olmuş eşin. Birde baştan beraber oturmayı kabul ettiğiniz için ayrılmanız zor gibi görünüyor. Beraber oturacaksanızda bari kendi hesabınızı kendiniz bilin. Bebeğin dogdugunda napıcaksın ihtiyaçları olucak eşinin kazandıgı parayı k.validene mi el açıp istiyceksin çok zor bi durum hemde çok zor
Hastalıkla ilgisi yoktur canım huy işte. içlerine girmeden anlayamıyorsun maalesef.
bu arada senin düğünün falan oldu mu? yani her hevesini yaptılar mı? iyi yanlarıda var mı? merak ettim.:44:
Evet gerçekten çok zor. Ben kaç kez hamile halimle herşeyi bırakıp gitmeyi düşündüm. Babamın evinde bile üç kuruşun hesabını yapmadım. Burada bunların yüzünden düştüğüm duruma bak. Evlendim çocuğum olacak, sürekli birilerinin baskısıyla mı yaşayacağım diyorum. Ne zamana kadar sürer bu hesap vererek yaşama. allah kimseye yaşatmasın....
Evet düğünüm oldu. Masraflarını düğünde takılan parayla karşıladık tabi. Düğünde salonun yarısından çoğu benim akrabalarımdı. Ayrı şehirde olmamıza rağmen. Ailem sağolsun beni hiçbirşeyde yalnız bırakmadılar. Düğünüm oldu ama şu içimde kaldı. Benim bir yatakodam bile yok. Kaynanamın yatakodasını verdiler bana. Alalı daha iki sene olmuş. Boşuna masraf etmeye gerek yokmuş. Şimdi yeni eevlenenleri eşya bakarken gördüğümde boğazım hep düğüm düğüm olur. Alınan şeyler bi iki nevresim takımı yatak örtüsü halı perde. Onlarında taksiti öde öde bitmedi..
Evet düğünüm oldu. Masraflarını düğünde takılan parayla karşıladık tabi. Düğünde salonun yarısından çoğu benim akrabalarımdı. Ayrı şehirde olmamıza rağmen. Ailem sağolsun beni hiçbirşeyde yalnız bırakmadılar. Düğünüm oldu ama şu içimde kaldı. Benim bir yatakodam bile yok. Kaynanamın yatakodasını verdiler bana. Alalı daha iki sene olmuş. Boşuna masraf etmeye gerek yokmuş. Şimdi yeni eevlenenleri eşya bakarken gördüğümde boğazım hep düğüm düğüm olur. Alınan şeyler bi iki nevresim takımı yatak örtüsü halı perde. Onlarında taksiti öde öde bitmedi..
Bırak kendi kzıını. Eltisinin kızına benim yanımda öğüt veriyordu iki ay önce. Aman kızım sakın bir oturmayı kabul etme, bu devirde olmaz. Anne biz hangi devirdeyiz dedim. Herkes benim gibi iyi çıkmaz ki kzıım demişti. Kendi kzıını asla vermez bir.
Kayınvalidem vermeyecek zaten parasını. Eşim maaşını alınca hanımefendi parayı alıp taksitlerimiz ne durumda diye kendisi ödeyecekmş.
Keşke baştan kabul etmeme gibi bir şansın olabilseydi. Yaşanacağı varmış. İllaki birileri üzülecek bir şekilde, kalırsan sen üzüleceksin. Kalmazsan kv. umarım bir çıkış yolu bulunur. Senin k.pederinde hiç sözü geçmiyor anlaşılan. bizimki gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?