acabası sana mesajım geldi mi
ııııııııııııııı, hiç bişe anlamadım be meyram((
ben daha dolara geçmedim işte, sadece altındayım. dolara geçerken neye dikkat etmem gerek?
he :)
cevabını bile gönderdim... :)
kimseyle uğraşacak halim ve keyfim yok, hastayım, boğaazım şiş, acayip ağlama isteyi var, niyetliyim sıcak şeyler içemiyorum
evi b.k götürüyor, depresifim, yemek yapmadım, yapmayacagım, oğlanı zor doyurdum, regliye 3-5 gun kaldı sanırım, pms yaşıyorum.
keyfim gelsin diye açtım okuyorum
bana bi laf sokmalar, derdiniz ne la benimle
meyraya mzel mesaj yazacagım elim kolum kalkarsa
bir de takip ettiğiniz dini sohbet siteleriniz var mı? ben hayatımda sohbete katılmadım, sıkılacagımı biliyorum yani eminim, bu önyargımı yıkmak istesem, çocuk var bi yere gidemem. bir de o sohbetlere katılan bir kaç kişiyi gördüm, çıkarcı ve oradakilerin nüfuslarını kullanmak isteyen kişilerdi, böyle bir ön yargı oluştu. ben 2-3 gündür evde bir iki site buldum, bazıları video anlatımlı, bazıları yazı olarak. sizin varsa öneriniz alabilirim.
ağzımı açamıyorum ama ne çok yazmışım
kimseyle uğraşacak halim ve keyfim yok, hastayım, boğaazım şiş, acayip ağlama isteyi var, niyetliyim sıcak şeyler içemiyorum
evi b.k götürüyor, depresifim, yemek yapmadım, yapmayacagım, oğlanı zor doyurdum, regliye 3-5 gun kaldı sanırım, pms yaşıyorum.
keyfim gelsin diye açtım okuyorum
bana bi laf sokmalar, derdiniz ne la benimle
meyraya mzel mesaj yazacagım elim kolum kalkarsa
bir de takip ettiğiniz dini sohbet siteleriniz var mı? ben hayatımda sohbete katılmadım, sıkılacagımı biliyorum yani eminim, bu önyargımı yıkmak istesem, çocuk var bi yere gidemem. bir de o sohbetlere katılan bir kaç kişiyi gördüm, çıkarcı ve oradakilerin nüfuslarını kullanmak isteyen kişilerdi, böyle bir ön yargı oluştu. ben 2-3 gündür evde bir iki site buldum, bazıları video anlatımlı, bazıları yazı olarak. sizin varsa öneriniz alabilirim.
ağzımı açamıyorum ama ne çok yazmışım
canım daha açık nasıl anlatılır bilemiyorum,dedim ya biraz karışık gelir en başta...
ama ons 1680 ken altından dolara geçersen,ons 1700 oldu mu kar etmeye başlarsın,ons ne kadar artarsa,karın da o kadar artar...
basit aslında...
:))) bu sefer anladım.
peki bu seviyelerden dolara geçmek mantıklı mıdır? yani sen olsan geçermiydin diye sorayım :)
bu zamana kadar hep tl işlerine baktım, onsla hiç işim olmadı. piyasayı takip ettiğin kadarıyla ons yükseliş trendinde midir? ya da yükseliş trendine girme ihtimali yüksek midir?
canım daha açık nasıl anlatılır bilemiyorum,dedim ya biraz karışık gelir en başta...
ama ons 1680 ken altından dolara geçersen,ons 1660 oldu mu kar etmeye başlarsın,ons ne kadar düşerse,karın da o kadar artar...
basit aslında...
Allah'u eağlem... :))
ben en son ons 1710 lardayken geçmiştim,baya bi bekledim, 1750 lerde de tekrar dolara geçtim...
şimdi korkuyorum... :)
bir miktar daha geçmeyi düşünüyorum,bu hafta,takipteyim... :)
ons 1680 deyken altından dolara geçersen,ons 1660 a düşünce kara başlarsın,düştükçe karın artar....
ons 1680 lerdeyken dolardan altına geçersen,ons 1700 e çıkınca kara başlarsın,ons çıktıkça karın artar...
az önce ben sorunu ters anladım,hepsini unut aşağıdaki dışında... :)
ons 1680 deyken altından dolara geçersen,ons 1660 a düşünce kara başlarsın,düştükçe karın artar....
ons 1680 lerdeyken dolardan altına geçersen,ons 1700 e çıkınca kara başlarsın,ons çıktıkça karın artar...
geldiğim gibi de elif in sorusunu gördüm,tevafuk... :)
şimdi şöyle canım;
elinde altın var, senin bu altını tl. ile kaçtan aldığın önemli değil arbitrajda,çünkü sen tl. ye değil dolara geçiyorsun...
devam ediyorum,
elinde altın var ve sen ons 1680 ken dolara geçiyorsun...
çalıştığın bankanın makasına göre (bankasya yaklaşık 20 dolar,kuveyt 12 dolar,garanti 7 dolar gibi...) ons yaklaşık 1660 olunca kara geçmeye başlıyorsun...
ons 1640 oldu karın artıyor,ons 1620 oldu karın daha da artıyor,tabi karı görünce sabredemeyip hemen bozmazsan... :)
ve kar edince tekrar altına dönüyorsun dolardan ama,
diyelim 100 gr altınla geçmiştin dolara,dolardan altına geçerken 101 gr alabiliyorsun,
hani şu meşhur, gr arttırdım, sözüne mazhar oluyorsun....:)
tam tersi de mümkün, yani ilk dolarla altın alırsın,bu defa da ons çıkınca kara geçer, dolar arttırırsın.... :)
her ikisini de yaparsan,hem düştüğünde,hem çıktığında kar edersin....
biraz karışık oldu ama,ilk başta karışık gelir,işlem yaptıkça alışırsın... :)
Allah'u eağlem... :))
ben en son ons 1710 lardayken geçmiştim,baya bi bekledim, 1750 lerde de tekrar dolara geçtim...
şimdi daha iyi oldu :)))
bir şey daha, (artık iyice bezmişsinesdir ama bu son soru). şimdi; bu işlemlerin hiçbirinde doların fiyatına bakmıyoruz değil mi? dolar düşmüş-çıkmış bizi ilgilendirmiyor, biz sadece ons a bakıyoruz, öyle mi?
bense tam karistimAllah'u eağlem... :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?