hiç üstüme alınıyor muyumdirek gevezesin diyor be
az susun diyor
hiç üstüme alınıyor muyum
senfat bu sefer de çin yemeklerine mi merak saldı acep
merhaba arkadaşlar....
bakıyorum da,gözden ırak olan gönülden de ırak olurmuş..... :)
şaka bir yana,umarım keyifler yerindedir....
öyle yoğunum ki şu sıralar koptum,sizden hayattan,kendimden... :))
SELAM;
şu olayı hala tam idrak edemedim. arbitraj!
şimdi, elimde altın var, altını aldığımda mesela onsu 1680 imiş (ama ben tl ile aldım), dolar 1,76 ymış.
şimdi ben arbitraj yapıp dolara geçmek istiyorum diyelim. neye dikkat etmem gerek, ne şekilde kar yapabilirim?
senfat evde sıcak su torbam yok benimsevimsiz sıcak su torbasını bebekte hangi amaçta kullanmayı düşünüyorsun? bebekler anne sütü aldıgı 4-6 boyunca hiç su içmiyorlar. minik biberona da ihtiyaç duyulmuyor. o minik dediğin minyatür gibi olanlardan değil mi? ihtiyaç olmuyor ona da
sevimsiz lansinoh da alabilrisin. dr.a garmastan pomad da yazdırabilirsin. emzirirken meme başını yanlış tutturursan (kahverengi kısmın tamamını vermen gerekiyor) o zaman çatlaklar çok oluyor. geçmiş olsun
az önce eşimin babaannesinin vefat haberini aldık.
evet çok yaşlıydı ama her ölüm erken, ve hayat bir o kadar fani...
SELAM;
şu olayı hala tam idrak edemedim. arbitraj!
şimdi, elimde altın var, altını aldığımda mesela onsu 1680 imiş (ama ben tl ile aldım), dolar 1,76 ymış.
şimdi ben arbitraj yapıp dolara geçmek istiyorum diyelim. neye dikkat etmem gerek, ne şekilde kar yapabilirim?
arbitraj için altın aldığın bankanın buna olanak sağlaması gerekiyor; bir döviz hesabın olmalı yalnız dikkat döviz hesaplarından 6 ayda bir 9 dolar hesap işletim ücreti alınır
geldiğim gibi de elif in sorusunu gördüm,tevafuk... :)
şimdi şöyle canım;
elinde altın var, senin bu altını tl. ile kaçtan aldığın önemli değil arbitrajda,çünkü sen tl. ye değil dolara geçiyorsun...
devam ediyorum,
elinde altın var ve sen ons 1680 ken dolara geçiyorsun...
çalıştığın bankanın makasına göre (bankasya yaklaşık 20 dolar,kuveyt 12 dolar,garanti 7 dolar gibi...) ons yaklaşık 1700 olunca kara geçmeye başlıyorsun...
ons 1720 oldu karın artıyor,ons 1750 oldu karın daha da artıyor,tabi karı görünce sabredemeyip hemen bozmazsan... :)
ve kar edince tekrar altına dönüyorsun dolardan ama,
diyelim 100 gr altınla geçmiştin dolara,dolardan altına geçerken 101 gr alabiliyorsun,
hani şu meşhur, gr arttırdım, sözüne mazhar oluyorsun....:)
tam tersi de mümkün, yani ilk dolarla altın alırsın,bu defa da ons düşünce kara geçer, dolar arttırırsın.... :)
her ikisini de yaparsan,hem düştüğünde,hem çıktığında kar edersin....
biraz karışık oldu ama,ilk başta karışık gelir,işlem yaptıkça alışırsın... :)
döviz hesabını otomatik ödeme talimatı kapsamıyoro dediğin TL hesapları için geçerli.canım, o problem değil, garanti bankasından döviz hesabı açıyorum, otomatik ödeme talimatım da var, altın hesabım, tl hesabım hepsi mevcut.
yani benim altından dolara geçerken, yukardaki verilere göre neye dikkat etmem gerek? mesela onsun yükselmesine/düşmesine mi, dolara mı
ııııııııııııııı, hiç bişe anlamadım be meyram((
ben daha dolara geçmedim işte, sadece altındayım. dolara geçerken neye dikkat etmem gerek?
cancazım kısaca paranı 3e bölücen
altın düştü dolar düşükse dolarla yüksekle tlyle altın acılan
altın çıktı dolar düştü altını satıp dolar alıcan
tlyle de ne uygunsa onu alıcan bi nevi sigorta gibi altın çok düştü mesela doları bozmamak için kenardaki tlni kullanıcan -ah şimdi param olaydı da alaydım dememek için-
ama hemen ahanda arttı ben hemen satayım yapmıcan ki hani satarken düşükten satıyosun ya o arayı kapatmayı bekliceksin kar için
tamamen anladığım kadarıyla attım ama acep doğru mu kızlar
peeeeeh
sen gönüllerin sultanısın
cancazım, sen de karadayı mı izliyon de bana. ordaki cancazım psikopatına bayılıyorum ben de.
tabi canım,ne demezsin.... :))
ben de diyorum, neden bunlar, yana yakıla,fellik fellik beni arıyor... :)))
tabi canım,ne demezsin.... :))
ben de diyorum, neden bunlar, yana yakıla,fellik fellik beni arıyor... :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?