Kirli Çıkılar )))

SELAM;

şu olayı hala tam idrak edemedim. arbitraj!

şimdi, elimde altın var, altını aldığımda mesela onsu 1680 imiş (ama ben tl ile aldım), dolar 1,76 ymış.

şimdi ben arbitraj yapıp dolara geçmek istiyorum diyelim. neye dikkat etmem gerek, ne şekilde kar yapabilirim?

merhaba arkadaşlar....
bakıyorum da,gözden ırak olan gönülden de ırak olurmuş..... :)
şaka bir yana,umarım keyifler yerindedir....
öyle yoğunum ki şu sıralar koptum,sizden hayattan,kendimden... :))

merhaba arkadaşlar....
bakıyorum da,gözden ırak olan gönülden de ırak olurmuş..... :)
şaka bir yana,umarım keyifler yerindedir....
öyle yoğunum ki şu sıralar koptum,sizden hayattan,kendimden... :))

peeeeeh
sen gönüllerin sultanısın

arbitraj için altın aldığın bankanın buna olanak sağlaması gerekiyor; bir döviz hesabın olmalı yalnız dikkat döviz hesaplarından 6 ayda bir 9 dolar hesap işletim ücreti alınır

senfat evde sıcak su torbam yok benim
bana veya bebeğe lazım olur diye aldım :26:
her ne kadar martta doğum yapacaksam da, burda hazirana kadar sıcak olmaz ev
haziranda bile kombi yaktığımızı bilirim
bir de küçük biberonu da bebek ilk doğduğunda emmez de, mama lazım olursa diye aldık
küçük cam biberon, sanırım yeterli olur dedik, gerçi uzun bi süre emmezse daha büyük, şu gaz yapmayan cam biberonlardan alırız sanırım
aslında ben ne alınacağını tam bilemediğim için, onlar ne söylediyse tamam dedim

o zaman şu kremi doktora da sorayım ben

ilgin için teşekkür ediyorum
az önce eşimin babaannesinin vefat haberini aldık.
evet çok yaşlıydı ama her ölüm erken, ve hayat bir o kadar fani...

darksea başınız sağolsun canım

bu arada pepeti resimlerine ben de baktım

geldiğim gibi de elif in sorusunu gördüm,tevafuk... :)
şimdi şöyle canım;
elinde altın var, senin bu altını tl. ile kaçtan aldığın önemli değil arbitrajda,çünkü sen tl. ye değil dolara geçiyorsun...
devam ediyorum,
elinde altın var ve sen ons 1680 ken dolara geçiyorsun...
çalıştığın bankanın makasına göre (bankasya yaklaşık 20 dolar,kuveyt 12 dolar,garanti 7 dolar gibi...) ons yaklaşık 1700 olunca kara geçmeye başlıyorsun...
ons 1720 oldu karın artıyor,ons 1750 oldu karın daha da artıyor,tabi karı görünce sabredemeyip hemen bozmazsan... :)
ve kar edince tekrar altına dönüyorsun dolardan ama,
diyelim 100 gr altınla geçmiştin dolara,dolardan altına geçerken 101 gr alabiliyorsun,
hani şu meşhur, gr arttırdım, sözüne mazhar oluyorsun....:)
tam tersi de mümkün, yani ilk dolarla altın alırsın,bu defa da ons düşünce kara geçer, dolar arttırırsın.... :)
her ikisini de yaparsan,hem düştüğünde,hem çıktığında kar edersin....
biraz karışık oldu ama,ilk başta karışık gelir,işlem yaptıkça alışırsın... :)

arbitraj için altın aldığın bankanın buna olanak sağlaması gerekiyor; bir döviz hesabın olmalı yalnız dikkat döviz hesaplarından 6 ayda bir 9 dolar hesap işletim ücreti alınır

canım, o problem değil, garanti bankasından döviz hesabı açıyorum, otomatik ödeme talimatım da var, altın hesabım, tl hesabım hepsi mevcut.

yani benim altından dolara geçerken, yukardaki verilere göre neye dikkat etmem gerek? mesela onsun yükselmesine/düşmesine mi, dolara mı

ııııııııııııııı, hiç bişe anlamadım be meyram ((
ben daha dolara geçmedim işte, sadece altındayım. dolara geçerken neye dikkat etmem gerek?

döviz hesabını otomatik ödeme talimatı kapsamıyoro dediğin TL hesapları için geçerli.
genelde ons arttığında dolar düşer dolar arttığında da ons düşer; duruma göre altın yükselince satarsın dolara geçer pusuya yatarsın altın düştüğü an dolarla daha çok altın alabilirsin. Mantık bu. Bir de meyranın dediği katsayılara dikkat yanisi garantideysen onsun her 7 dolarlık değişimlerinde potansiyel kar zarar durumun olur

ııııııııııııııı, hiç bişe anlamadım be meyram ((
ben daha dolara geçmedim işte, sadece altındayım. dolara geçerken neye dikkat etmem gerek?

cancazım kısaca paranı 3e bölücen
altın düştü dolar düşükse dolarla yüksekle tlyle altın acılan
altın çıktı dolar düştü altını satıp dolar alıcan
tlyle de ne uygunsa onu alıcan bi nevi sigorta gibi altın çok düştü mesela doları bozmamak için kenardaki tlni kullanıcan -ah şimdi param olaydı da alaydım dememek için-
ama hemen ahanda arttı ben hemen satayım yapmıcan ki hani satarken düşükten satıyosun ya o arayı kapatmayı bekliceksin kar için

tamamen anladığım kadarıyla attım ama acep doğru mu kızlar

var ya 2011 kasımdan beri şu topiği takip ederim, hala arbitrajı çözmüş değilim. dolarla altın alma işlemini çözdüm de ne hikmetse altınla dolar almada kitleniyorum. henüz hiç arbitraj yapmadım. fekat istiyorum.

cancazım, sen de karadayı mı izliyon de bana. ordaki cancazım psikopatına bayılıyorum ben de.

cancazım, sen de karadayı mı izliyon de bana. ordaki cancazım psikopatına bayılıyorum ben de.

cık ben kuzeyimi izliyom da
severim o lafı
anladın mı az buçuk kimse de demiyo ki doğru ya da yanlış yazdıkların:26:

tabi canım,ne demezsin.... :))
ben de diyorum, neden bunlar, yana yakıla,fellik fellik beni arıyor... :)))

niyeymiş
ben bi kere evaaaaaaaaaaa derken
ağzımdan bi de meyra çıkıyo
sizi ayrı gayrı düşünemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…