Kirli Çıkılar )))

bizim bebeğimizinde makatla ve bağırsaklarala ilgili sorunu var, o çok büyük şok oldu, tam tamam uzun bir tedavi gerektiyor, en azından hayati bir sorun değil falan diye düşünmeye başlarken bu defa kalp çıktı, ilk tespit ettiklerinde 2 delik vardı kalpte 3 ve 5 mm , 40 günlük olunca kontrole götürdüler, 3 mm olan kapanmış, 5 mm olan kapanmazmış bulunduğu yerden dolayı ve acilen ameliyat olası gerekiyormuş, dedi dr ler, onlarda düştü yollara işte

namazda çocuk önünde durdu,sırtına çıktı,bacaklarına sarıldı,hep yaşadığımız şeyler,bunlar namazı bozmaz canım....
onun dışında genelde, şeytan da vesvese verir namazdayken "bak sen burda namaz kılıyorsun ama,çocuğun yan odada yandı,düştü vs." diye
öncelikle Allahâ emanet edip,küçük şeyler için namazı bozmamamız lazım...
ama baktın çocuk mutfaktan bıçak aldı geldi,elini kesecek,tabiki namazı bozup,sonra tekrar kılarsın....,
dinimizde zorluk,zorlama yok......
ahh bir de bunu bilsek,inanın hiç sorun kalmayacak...
hep dar kalıplarla kandırılıyoruz...
bu da bizlerden kaynaklanıyor...
sormadan soruşturmadan,kim ne derse inanıyoruz....
sonra da dinden,ibadetten soğuyoruz....

oysa ne buyuruyor Peygamber Efendimiz;

"Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz."
(Buhari, İlim, 11, Megazi, 60; Müslim, Cihad, 4)

Rabbim yavruya şifa,ailesine de sabır ve tahammül gücü versin....

hayırlı günler canlarrrrrrrrrrrrrrrrr

Allahın adıyla Onun adıyla (hareket edildiğinde) yerde ve gökte hiçbir şeyin zararı dokunmaz. O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.

Tirmizî, Deavât,13

Dua, inen ve henüz inmeyen her çeşit (musibet) için faydalıdır. Kazayı sadece dua geri çevirir. Öyle ise sizlere dua etmek gerekir.
Tirmizi

arkadaşlar bir süre önce yaşadığım ve beni çok mutlu eden bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum....
benim ofiste, başı açık elemanlarım da, başı kapalı elemanlarım da var....
ama hemen hemen hepsi namazını kılar...
küçük bir mescidimiz var ve orada kıyafet de var,etek,başörtü vs.
yeni başlayan bir stajerim vardı,namaza başladı.... :)
kimse ona namaz kıl,neden namaz kılmıyorsun vs. demedi ama,
başladıktan bir süre sonra,kendiliğinden namaza başladı,nasıl mutlu oldum, anlatamam....

anlatmaya çalıştığım,bulunduğumuz ortam,arkadaş çevresi tamamen bizim hayatımızı yönlendiriyor....
bir süre sonra bulunduğumuz ortama göre, renk almaya başlıyoruz.... :)
sözle ne kadar söylersen söyle, etkili olamazsın,ama yaşamakla en güzel örnek olursun,hem de kırmadan,incitmeden,acıtmadan....
arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyliyeyim, diye boşuna söylememiş büyüklerimiz.... :)

aramızda namaza,kur an öğrenmeye başlayan arkadaşlarımız olunca,bu söz bana çok daha anlamlı gelmeye başladı...
bize güzel örnek olan arkadaşlara,hepimiz adına teşekkür ediyor,minnetlerimi sunuyorum.... :)
nokta.... :))

sevgili peygamberimizin çok sevdiği kızı Fatıma’ya söylediği; “Ey Fatıma! Yemin ederim ki, peygamber kızı da olsan, namaz kılmadıkça cennete giremezsin …!” sözü, her aklıma geldiğinde,tüylerim diken diken olur....
Rabbim namaz kılanlardan eylesin,başta beni sonra hepimizi... :) (maddi bir istek olsa,önce sizi,sonra beni derdim :) )

sözün özü diyorsun

birbirini hiç görmeyen tanımayan insanlar bi de buna vesile olan düşün artık
bir de görüşüyor olsaydık neler olurdu

ortada maddi bi şey varsa önce ben istiyorum
ahahhahahahha

sen içme ben girerim de
umarım başlamaz eşin benim eşim de içiyor günde ortalama 1 paket içiyor bırakmaya hiç çalışmadı benim içtiğim dönemlerde hadi beraber bırakalım demişti ben bıraktım o içti bırakma gibi bir isteği dde yok ben de karışmıyorum zamanında dedim ama yapamam dedi istese ypar da istemiyor
evlat ömür törpüsü derler ya o hesap her an bişey olacak diye korkarsın hasta olur üzülürsün yemek yemez üzlürsün gezdiremedin diye üzülürsün iiyiliği için bile kızsan üzüldü diye üzülürsün zor üallah yardımcıları olsun rabbim şifasını tez zamanda versin inşallah
ablam da kalp hastası babam da kalp artık zor değil dikkatli olacaklar o kadar ankarada cem bey var ablamın dr hatta aşk tesadüfleri sever filminde adamın dr oynamıştı iyi bir dr

canım inşallah güzel haberlerini de veririsin haber ver bize olur mu havarcım

harika paylaşımlar olmuş herkese çok teşekkürler
okurken gözlerim doldu
Allah hepimize dinimiz dünyamız ahiretimiz için hayırlı olanı versin

derfat çok geçmiş olsun canım
ben de bi süredir girememiştim beni de seyyahım ve meyram dışında soran olmamıştı
neyse napalım
veee eşini tebrik ediyorum darısı bu illetten kurtulmak isteyen herkesin başına

denesem mi accaba oğlum tüm çikolataalarını yedim sana kalamdı desem ne yapar acaba

kızlar muhabbet çok güzel. azıcık okudum. şimdi hemen bir toplantıya yetişmem gerek...
bende artık sayenizde her sabah 6'da zıpkın gibi uyanıp sabah namazımı kılıyorum...
allah sizden razı olsun...
rabbim hepimizin namazlarını, dualarını kabul etsin inşallah....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…