Kirli Çıkılar )))

günaydın hanımlar
senfat geçmş olsun
allright eviniz hhayırlı olsun
hawar bebişin de annenin de Allah yardımcısı olsun,umarım bi an önce iileşirler
darksea sözleşmeli de para süper fakat hep bi sözleşme yenilenir mi diye bi kaygın olacak,iyi düşün taşın arkadaşım,senin için en doğru kararı verirsin umarım
selin şu tuvalet kağıdı biriktirme hastalığı ben de de var

pepeti
eğer öğleye kadar güneş evimde olsun dersen güneydoğu; akşama kadar güneş evimden çıkmasın dersen de güneybatı almalısın. Ama kesinlikle kuzey cephelerden uzak dur; bir de alt komşunun minik bebekleri olursa ve güzel yakarsa o ev tadından yenmez

bir de kat konusunda her zaman üstün bir altına iyi derler

Son düzenleme:

Ya işte eşimin hüsnü kuruntuları yan etkilerini okuduğu için psikolojik diye düşünüyorum çünkü kimse öyle bişey demiyo ve nettede yazmıyo öyle bişey.

Canım hiç kafanı takma benim erkek kardeşimle aramızda 1,5 yaş yok bile oda bize geldiği zaman eline alır loptapu girer face,bi elinde tlf mesajlasır bişey sorarız cvp bile vermez,akşam arkadaslarıyla buluşcam diye umursamaz,bize karşı kapalı bi kutu ama dışarıya helede kızlara karşı o kadar açıkkıi bence yapı meselesi canım içten seviyolar sanırım.

sağol canım bilgilendirmen için evet yorumlarda 10 gün filan demiş drlar ama eşim çok tiksindiği için içememiş yakmış yakmış içemeden atmış peki sence erken bırakması iyimi,kötümü?

Sağolasın ablacım içimi rahatlattınız vallahi çok güzel yazmışsın teşekkür ediyorum

sağol canım bilgilendirmen için evet yorumlarda 10 gün filan demiş drlar ama eşim çok tiksindiği için içememiş yakmış yakmış içemeden atmış peki sence erken bırakması iyimi,kötümü?

10 gun sınırı konulmuş ama kişiye göre değişiyor bu tiksinme anladıgım kadarıyla. mesela babamda hiç tiksinme olmamıştı ilk 10 gun. 15 gun bile içsem içerim diyordu, sonradan oldu. onunki de acayipti. şu süreç ilaç tedavisi oldugu içi bırakması normal, kafasında da bitirdiyse ve stresli bir olay karşında başlamayacağından emin olmak lazım. iş yerinde sinirini bozan bir şey olur, bir paket alırsa devamı geliyor. ilaçtan sonra 3-4 ay sigarasız geçiren, sonra başlayanlar var. Allah hakkında hayırlısını versin

Günaydın hanımlar nasılsınız?Ben bugün öksürükten hiç uyuyamadım ciğerlerimi üşüttüm sanırım dra gitmemektede inat ediyorum.
Akşama misafirim gelebilir teyzemin oğlu ve gelini bide çocukları ama hiç misafir ağırlayasım yok çok halsizim çaya gelirler muhtemelen bende kek yapmayı düşünüyorum .,
Sabah eşim işe giderken aşkım sigarasız daha rahatım nefes alıpverişim değişti diyo.Gece yatarken ise sigara kokmayan eşim ve eşimin dibine giren beneşim ee sen hergün böyle dibimdemi yatacaksın diyor

Bende sonrasını düşünüyorum vee inş başlamaz bidaha diyorum dün hiç içmemiş ve beni çok şaşırttı çünkü ben hep derim eşime sen beni bırakırsın bu zıkkımı bırakmazsın diye ama içmiyo inş kafadada tamamen bitirmiştir ve ne olursa olsun yenik düşmez sigaraya.

reglim yaklaşıyor, inşaallah bugun ve yarın orucumu tutabilirim, her an bir aksilik çıkmaz.
namaz kılmasını netten baka baka öğrenmeye başladım, bugun tamamlayacagım öğrenme işlemini. okuyorum, sonra eşimin karşısında kılıyorum. çocuk ne kadar izin verirse. aman ne zor geliyor öğrenmek, kafam almıyor. oysa şurada hepinizin şeceresini çıkartırım. mıh gibi aklıma girer. gel gör ki 2 kelime zor giriyor.

yarın nasip olursa kandilde ilk namazımı kılıp dua etmek istiyorum. çok istiyorum, inşaallah Rabbim bu yapmama izin verir, hepinize dua edeceğim.

öğrendikçe kendime güvenim gelmeye başladı, hazır evdeyken işe gitmiyorken, bir de Kur'an öğrenmeye mi gitsem diyorum ama rezil olmak korkuyorum. 60 yaşında teyzeler öğreniyor, ben öğrenemem diye. evimizin hemen yanında cami var. caminin bayanlara öğreten hocası varmış, eşimin başhekiminin karısı, tanımıyorum ama kadın güzel de ilgilenir ve rezil olmamak adına evde dersime çalışırım diye de düşünüyorum. bakalım önce şu oruçlar bitsin ve namazı bir halledeyim, gerisinin olması için dua edeceğim.

senfat ufak tefek hatalar olur ilk başlarda hatasız yapacağım diye erteleme
ben namaz kılmayı ilkokul 5 te öğrenmiştim zaten o yaz da kuranın tamamını okuyup bitirmiştim küçükken insan hevesli oluyor ama kızkardeşim mesela kağıda yazar yanına koyardı ona baka baka kılardı eşin biliyorsa onunla birlikte de kılabilirsiniz(o sana surelerin başını hafif sesli söyler sen devamını getirirsin) (çocuktan fırsat olduğu sürece) biz yatsıları eşimle birlikte kılıyoruz

o kılıyor bırakıyor, Kuran okumasını da biliyor, o da küçükken öğrenmiş. netten okurum ama size de sorayım:
ben namaza durdum, çocuk orada kafasını bi yere çarpacak, düşecek gibi bir duruma gelecek ya da önümde seccade de durdu, ne yapmam gerekiyor.

eğer çarpıp düşecek diye çok tedirgin oluyorsan ve çocuk tehlikeye giriyorsa yada kapı-telefon çaldıysa secdeye varır hemen selam verip çıkabilir sonra tekrar kılabilirsin diye biliyorum bizde ananelerimiz babannelerimiz böyle yaparlardı ama yine de tam araştırmak lazım

eşin kılıyorsa onu dürtükle sana da öğretsin yani sen yine camiye git öğrenmek için ama evde çalışmalarını eşin göstersin sana yada bilen bir komşun varsa iki dakika ona girebilirsin

internette kuran öğreten siteler var sesli dinleyebiliyorsun
ama yakınında varsa gidip internetten de evde çalışmak mantıklı
inşallah yarın ibadetini yapabilirsin
allah kabul etsin
bana da dua edecek misin

allah bozmasın

günaydın arkadaşlar.... :)

seyyah canım,abdest sadece namaz için farzdır.....
diğer hiçbir ibadette abdestin hükmü farz değildir....
yani elbetteki kur an okuyabilirsin,dinleyebilirsin.....
hele dua yapılmaz a çok güldüm...
ne yani yolda gidiyorum aklıma dua geldi,hesapsız kitapsız,duamı edeceğim...
bi bakacağım abdestim yok,dua etmeyecek miyim?
abdest alana kadar, dua isteğim gidecek,unutacağım,ne olacak?

ama tabiki bir müslümanın her zaman abdestli olması,her ibadetini abdestli yapması,abdestli uyuması,abdestli dışarı çıkması,en güzeli....

biz müslümanların en büyük düşmanı, cahillik!

sayıların bir hikmeti var aslında...kimi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sas)'nın hadis-i şeriflerine dayanıyor kimi de Evliyaullah'ın içtihatlarına...
mesela;
namazlardan sonra 33 Sübhanallah, Elhamdülillah ve Allahü Ekber çekmemizin nedeni Efendimiz'in bir hadisi. Allah Resulü buyuruyor ki: "Her namazdan sonra 33 Sübhanallah, 33 Elhamdülillah, 33 Allahü Ekber ve 'La ilâhe illallahü vahdehü lâ şerike leh lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadir' diyenin deniz köpüğü kadar günahı olsa da affedilir."
ha bunun hikmeti nedir,Peygamber Efendimiz neden 33 demiştir,bunu bilmiyoruz....

hikmetinden sual olunmaz,der geçeriz... :)

bunun dışında sayı belirtilmeyen,tesbih ve dualarda istediğimiz sayıda yapabiliriz....
olmayan ve günümüzde, sahte "hoca" demek istemiyorum, kişilerce uydurulan sayılar da var,o ayrı bir konu....

ibadetlerimizi, bilir bilmez konuşan,cahil insanların sözlerine değil de,kur ana,sünnete ve aklımıza uygun yapar ve değerlendirirsek,sorun kalmaz diye düşünüyorum... :)

senfat aslında kuranı öğrenmek çok kolaydır yani az üstünde dursan çok kolay kaparsın mantığını. Bize hoca ilk önce elifba ile başlatmıştı eski bir kitapçık vardı (sanırım internette de vardır) düşün annem teyzemler bile onunla öğrenmişlerdi ordaki harfleri öğrenip harekeleri bilince devamı çorap söküğü gibi geliverir ilk haftada onu bitirip direk kuranla devam etmiştik ilk zamanlar günde yarım sayfa okurduk sonra bu bir sayfaya çıktı sonra iki sayfaya derken bir baktık coşuyoruz günde 1 cüze çıkmışız.

Eğer istiyorsan erteleme

merhaba arkidişlerrr

dualarını esirgemenyen tüm arkadaşlara çok çok teşekkür ederim, akşama doğru ararım bakalım nasıl ameliyat olacak, umarım hayırlı haberler alırımmm

Loveli sizede geçmiş olsun, ne zor demi çocuk büyütmek, benim kzımda her dolabı kurcalıyor ben önce kapatmıyordum dolapları öğrensin ellenmemesi gerektiğini diye düşünüyorum, ama baktım benim kzı öğrenmiyor, deterjanları koyduğumuz bir dolap var baktım o dolapla çok uğraşıyor, bağladım dolabın kapaklarını

aynen ya
ben içimden gelince dua edemeyeceksem
zorla soğutacaklar resmen
ama uymıcam bu sefer
allah razı olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…