borsa daha çakılacak bu ne ki o zaman da benjamini fırlatacakbu arada borsa 79000 lerde
milleti borsa trenine bindirdiler aha uçuyor aha kaçıyor derken
şimdi de frenini patlattılar anlaşılan kimisi çok feci altında kaldı
yazık çok yazık(((
kesin aşortmanını giyip de gitmiştir.belki de gezmeye gitmiştir
gelsin de alalım ifadesini
ablacm benım eşimde aynı o gelınce hemen cıkıyorum ne bu kadar guvenme dıyor ordakılere bilmiyorkı hepımz sınırlı sevımlıyız yanı bır turlu anlamıyor adamkızlaaaar merhabalar hepinizeeeeşim bugün geç gitti maalesef. o evde olunca pek girmek istemiyorum söylenmesin diye ne konuşuyosunuz diye merak ediyo. yeter hadi biraz da bizle ilgilen diyor. onu gönderdim . akşam için pırasa yap yumurtalı dedi. onu yaptım. bir de geçen yaptığım çiğ köfteden istedi. bir de dün komşumgda bir kurabiye yemiştim tahinli susamlı bişey ondan yaptım çayın yanına. biraz size bakayım dedim
bende bendeecanım hamd olsun eşimin bana kustuğu bir şey 12 yıllık evliliğimde olmadı
ben sadece insan ilişkilerini gözlemlerim ya da dertleşmek için içlerini açtıklarında ne saçmalıklar duymuşumdur
ya da etrafımda boşanan insanların boşanmayı bile medeni anlamda gerçekleştiremediklerini görmüşümdür ağza alınmayacak akla gelmeyecek neler neler
ben hayatta yaşadığımız sürece herşey bizim içindir dediğim için benim başıma bir olayın gelmesini beklemem
ya da başıma gelmemiş birşey asla gelmeyecek anlamına gelmez benim için
o sebeple başkalarının yaşadıklarına ders nazarıyla bakarım hayata dair daha az hata yapmak daha az yaralanmak hırpalanmak ne bileyim üzülmek adına
şaka gıbı valla benım 4-5 samımı arkadsım var her cumartesı bırını pazar bırını alarak 3-4 haftada gorusebılıyorum ancak sadece 1 kısı davet ederım evıme daha özel olması ıcın öle gunlerım yoktur benım.3 te alece görüştüğüm arkadsım var eşlerle. baska kımseye vakıt ayoramıyorum ben ıraz sabıt fıkırlıyımdır . Allha sukur arkadslarımlada hıc sorunumz olmadı 5-6 sendırhangi birini anlatsam ki
koltuk mevzusu komşulardan birinin evine misafir gelecekti
gelenlerden biri yaşlıymış rahat otursun diye benim tekli koltuğu sırtladı götürdü
ağzımı açamamıştım sonra ben evde yokken getirip kapının önüne bırakmış
eve geldim koltuk kapının önünde toz içinde
bi kezde yeni taşınmışım tanışmak için çağırdılar beni
iki tanesi namaz kılıyo diğer odada biz odada oturuyoruz
bunlar birbirini kovalamaya başladılar yaşları 35 üzeri
biri diğerini kanepeye yatırıp gıdıklamaya çimdiklemeye başladı
samimiyet göstergesiymiş
o günden sonra uzak durmaya çalışıyorum ama nafile
geçen salı büyük kızımı doktora götürmüştüm,baktım komşum bir oğlan çocuğu ile geliyor.
hayırdır deyince,sınıf annesi olduğunu,kızın da diş sorunu olup,çektirmeye getirdiğini anlattı.
ben şaşırdım,meğer kızmış yavrum,köyde yaşıyorlarmış,bitlenince annesi büyük ihtimal fakirlikten,kendisi parça parça kesmiş yavrunun saçını.
arkadaşım ayağına galoş giydirirken görüyor ki ayakkabıları yazlık,ayaklar su içinde.
üstünde okul hırkası,montu da yokmuş.
ben başladım ağlamaya,hiç mi kimse görmez okulda,hiç mi bir şey yapacak insanoğlu bulunmaz.bu çocuk tek mi okulda,daha niceleri vardır eminim.
şimdi bu yavruyu baştan ayağı donattık,ben bir bavul kıyafet hazırladım,sonrası ne olacak.
annesine kızdım,akıl sorunu yoksa,git be kadın kaymakamlığa,olmadı muhtarlığa,o yavruyu soğuğa salma o halde,yeme içme,nefes bile alma o çocuğun ihtiyacını gör,değil mi.
seda sayan hep derdi,fakirlik ayrı bir şey,beceriksizlik ayrı diye.
ben bir haftadır bu psikolojiden çıkamadım.
öğretmen arkadaşlarıma soruyorum,farkedilmiyor mu gerçekten sınıfta,müdürün görevleri arasında durumu olmayan öğrencileri belirleyip,yardım etmek yok mudur.
ablacm benım eşimde aynı o gelınce hemen cıkıyorum ne bu kadar guvenme dıyor ordakılere bilmiyorkı hepımz sınırlı sevımlıyız yanı bır turlu anlamıyor adam
bende bendee
şaka gıbı valla benım 4-5 samımı arkadsım var her cumartesı bırını pazar bırını alarak 3-4 haftada gorusebılıyorum ancak sadece 1 kısı davet ederım evıme daha özel olması ıcın öle gunlerım yoktur benım.3 te alece görüştüğüm arkadsım var eşlerle. baska kımseye vakıt ayoramıyorum ben ıraz sabıt fıkırlıyımdır . Allha sukur arkadslarımlada hıc sorunumz olmadı 5-6 sendır
canım var tabı ama babası sorumsuzda olabılıyor bazılarını ve baba varsa basta içki vs ıcıyorsa mpara varda coculara sefılse cokta yapacak bısey yok. madıı durumu gercekten kotuyse 50 100 bişi verılır. ayrıca bız öğretmenler bıle alırız aramızda para toplayıp ama öle cocuklar aileler varkı ayakkabı alıyorsun gıydırıp eve yolluyorsun cocuk ertesı gun gıymemıs, kazak alıyorsun hırka önlüğün üstüne sıcacık gıysın dıye yok cocuk gıymıyor ya anne gıydırmıyor ya. gunumuzde ınan 10 lıraya bıle aykkabılar var bır mevsımı ıdare edebılecek kalıtede ama anlamıyorum bazılarını .
yemınle söylüyorum bak benım bır öğrencım vardı kış gunu 3 yas kaban gıyıyordu mınıcık koları kaprı kısacık 2. sınfta bu cocuk. ben kaban alıcam artık bı gun hademe dedıkı onların 5 katlı apatmnaları var sehırde bu kadar ıneklerı var şok oldum , bı ara annesı gelınce sordum sıızn ev neresınde dıye şurda şurda dıye anlattı bıde utanmadan. buzamnda fakırlıgede ınanamıyor ınsan . gecen bır kadın vardı ac evde dedıkkı bak apartman merdıvenı sılebılrısn bız ayarlarız sana kadın ne dese ben utanırım o ıslerı yapamam
o işleri yapamayan çocuğu da yapmasın.
olup ta evladından esirgeyene lanetler olsun.emanete ihanet ediyorlar bir kere,allahın gazabı üstlerine olsun.çocuk ya bunlar çocuk.masum.
kızlar gerçekten çok ama çok üzülüyorum ben çocuklara,çok zor ağlarım ama bu kız aklıma geldikçe,tertemiz yüzü,mahzun bakışları aklıma düştükçe deli oluyorum.o incecik ayakkabılı ayaklarını sandalyenin altına saklayışını görseydiniz ben gibi insanlığınızdan utanırdınız.
eşimle paylaştım,beraber dertlendik,analı babalıyken öksüz muamelesi görüyor garipler diye.ne yapabiliriz,nereye kadar yetişebiliriz.
kendi çapımızda,allah ne verdiyse,herkes bir kişinin elinden tutsa kardır diyoruz.
allahım,gönlü genişlere,eli bollara,senden geleni dağıtmaktan korkmayacaklara çokça ver ne olursun.amin.
arada tvde falan görünce soruyorum anneme hiç korkuyo musun anne başımıza böle şeyler gelir diye
ne korkacam diyo
4 evladım var biri bakmasa biri bakar
bunu söleyen kadın da evinden ayrı bir gece geçiremeyen insan
bu güveni verebilmek ne güzel bi şeydir ya
zaten paylaşılamıyolar
ablama geldi annem
yeğenlerim yanına yattı (25-8 yaş arası 8 tane)
ben hepsini kovaladım yataktan attım kendimi yanına (yaş 35)
iki büyük ablam gelip bacaklarımdan tutup çekip düşürdüler beni yataktan onlar yattı sarılıp (yaşlar 46-47)
çocuk gibi oynayıp duruyoruz anacımla
Allah uzun ömürler versin inşallah acılarını göstermesin
borsa daha çakılacak bu ne ki o zaman da benjamini fırlatacak
kesin aşortmanını giyip de gitmiştir.
karanfil iyi alışverişler kar yağıyorsa pazardan da pek bir şey alınmaz ki dikkat et don olmasın
herkes bir kişinin elinden tutsa kardır diyoruz.
allahım,gönlü genişlere,eli bollara,senden geleni dağıtmaktan korkmayacaklara çokça ver ne olursun.amin.
merhabalar
uzun zamandır takip ediyrm sizleri
az çokta tanıyorum bazılarınızı bugün yazmak istedim
2 yıldır birikim yapıyorduk eşimle
ev alabilmek için hayallerimize kavuştuk çok şükür Rabbime
birikim yapıp kendi başına birşeylere sahip olabilmek ne kadar güzel bir duygumuş
Allahım tüm isteyenlere nasip etsin inşallah
karanfilce,
ameliiee,
farmasi+,
sunny66+,
mutnojmet,
pepeti+,
banusultan+,
darkseaa,
sirkencubin+,
eva+,
sevimsiz_25+
maşallah herkes burda ama ben pazara gitmek zorundayım
tek zevkli kısmı lapa lapa yağan karlar
burda kar yok ama bayağı soğuk var karanfilcim. kar öyle yağarken güzel ama biz zevkini çıkaramıyoruz hiç. hemen ya çamur olur burda ya da buzlanır, işkenceye döner bizim için iki cm karbi de unutmadan söyleyivereyim, sen nettin bana bebem ya. bu köfte başıma iş oldu valla. gün aşırı hadi köfte yap diyolar:))
borsa daha çakılacak bu ne ki o zaman da benjamini fırlatacak
kesin aşortmanını giyip de gitmiştir.
karanfil iyi alışverişler kar yağıyorsa pazardan da pek bir şey alınmaz ki dikkat et don olmasın
bize de yağsın bize deeeeeeeeeee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?