- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
- 248
multijet ben de en çok o ekmek makinelerinin sabaha ayarlanmış sen uyandığında sıcacık ekmeğini hazırlıyor olmasına özeniyorum da işte alamıyorum; mutfağında yeri olanlar bence düşünmeli
ben her zamanki gibi bişey anlamadım sinir oluyorum bu duruma
kızlar şu ekmek makinesinden alsam mı beni de heveslendirdiniz.
bizim unumuz da köyden gelir.
hem de kendi buğdyımızdan. pasta böreğe kabarmadığı için hazır alıyorum ama ekmek için annemden ya da köyden getirebilirim.
hem köydekiler artık kabuksuz değil kabuklu çektiriyorlarmış. tam buğday yani.
eskiden beyaz ekmek takıntıları vardı da.
ben çocukluğumdan beri çoğunlukla mayalı ekmek yiyerek üyüdüm annem tüplü saçta yapardı.
sakin ol kuzum rahatla gevşe biraz.evacım boşalttım
uff yaa sinirlendim çok fena..
eşimle telefonda bi güzel tartıştık.
evet fevri davrandım ama..
annesi buna bi kazak almış hediye..
daha eve poşeti getirdiği gibi nereye gitti bilmiyorum kayboldu poşet..
ara tara bulamadık kazağı..
belki 2 yıl olmuştur..
annesi de mütemadiyen sana aldığım kazağı niye giymiyorsun diye soruyormuş.
bugün de aramış akşama giy gel demiş. bu kadar takıntı olamaz..
eşim de bana soruyor kazağı buldun mu diye..
cinlerim tepeme fırlayıverdi.
oysa ki kaç kere dedim altı üstü bi kazak anne kayboldu aradık taradık bulamadık desene.
neymiş beyfendi unutmuş hafızasına yazmamış
çok fena tepki verdim korkusuna söyleyemiyor sonra da unutuyor. ölüm yok ya ucunda. tabi anne de bi garip. offf boynuma ağrılar girdi sinirden.
sakin ol kuzum rahatla gevşe biraz.
erkekler biraz garip yaratıklar sinirlenip boyun kaslarını germeye değmez.
Seni ilgilendiren bir konu değil ki kazak onun alan da kendi anası hiiç tınma.
açıklamayı yapmak ona düşer ana oğul arasına hiç girme
Allah Allah çok ilginç kazak evin içinde mi kayboldu
karanfilce senin kazakla ilgin yoksa hiç takma kafana
kim kime aldıysa
ve de kazak sahibi sahip çıksaymış kazağına
ortada sorumlu arayacağına
akşam menüm için yapacaklarıma şimdiden karar verdim
mercimek ya da ezogelin çorbası
karnıbahar yemeği ( patatesli havuçlu)
ayran
salata
sütlaç
bilmiyorum canım o sıralar yatak odasında toplu temizlik vardı iyice eskiler atılmıştı hafif yeni eskileri birine vermiştik. ve ben hiç onların içine koymadım diye hatırlıyorum.
ama yanlışlıkla hurcun içinde filan gittiyse bilmiyorum.
iyi aradım aradım ama bulamadım
bir kazağa bu kadar takmak da doğru mu yaa..
aldığı diğer gömlek ve tişörtler var ve hep gittiğinde giyer eşim. belli ki kayıp neden üstüne düşüyorsun. benim birilerine akrabalarıma filan mı verdiğimi düşünüyor da onu araştırmaya çalışıyor acaba :44:
olabilir canım ya(
ben de kıştan bahara bahardan kışa geçerken evden gönderilecekleri
özellikle eşimin olanları akşam eve geldiğinde bana 10 dakikasını ayırmasını rica eder ve tek tek gösteririm o vereceklerini seçer poşete koyarım sabahına da onunla birlikte gönderirim onun işyerindeki işçilerine vermesi için
diyorum ya hep insanoğlunun türlü türlü huyları var zaman içinde neler neler görür yaşarsın
hiç zan altında kalmayacağım pozisyonların peşinde koşmaya çalışırım hemen hemen her konuda
çünkü Allah hiçbirimize göstermesin de geçen bir başka konuda yazdığım gibi terazinin gözü yere bakmaya görsün insan oğlu içindeki türlü biriktirdiklerini başlar kusmaya insan şaşar donar kalır
o nedenle arkadaşlarımla eşimle ailemle kiminle olursa olsun hep bir mesafeli olmaya özen gösteriyorum
Allah razı olsun eşimin bana kustuğu bişey yok çok şükür.. yine alttan alan o oluyor....
sadece unutuyor buna kızıyorum ben annesinden bu kadar çekinip her defasında unutup sormasına..
söyle kurtul be adam..
ben de yine geçenki dediğim gibi Allah insanın gözünü döndürmesin ağzınla kuş tutsan yine yaranamayabilirsin diyorum.
yani her defasında bunu bu lafa getirmene anlam veremiyorum farmasicim ben burda derdimi de yazamıyacağım artık sanırım.
benim kızdığım konu eşimin kazağının her defasında kesin bi şekilde kaybolduğunu unutup bana sorması ve kayınvalidenin de bu kadar üstelemesi.
ne demek istediğimi sen de çok iyi anladın. sorunun da bu olduğunu.
yani hurçlarla ihtiyaç sahiplerine giden bi kazak da yok ortada kesin olarak.
insanlık hali yanlışlıkla çöpe bile atmış olabilirim eşim de atmış olabilir. bunu bile yapabilirim.
biz ne kadar hassas olsak da ne kadar dikkat etsek de muhakkak bizim de bi eksiğimiz bizim de bi kusurumuz olabilir.
İnsanoğluna yaranılamayacağını öğreten ve devamlı söyleyen kişilerden biri de sensin..
yani bu konunun "kocaya iyi hizmet et yoksa böyle başına kakar"la ne alakası var yine bu konuya nasıl geldi anlayamadım :44:
ya da kayınvalideye hakettiği kadar davran müdürüne hakettiği kadar davran hatta çocuklarına bile..
onlara bile yeri geldi mi bulaşık makinesi toplattır ama kocana değil öyle mi?? ben bu çelişkiyi anlayamadım doğrusu :44:
kızlaaaar merhabalar hepinizeeeeşim bugün geç gitti maalesef. o evde olunca pek girmek istemiyorum söylenmesin diye ne konuşuyosunuz diye merak ediyo. yeter hadi biraz da bizle ilgilen diyor. onu gönderdim . akşam için pırasa yap yumurtalı dedi. onu yaptım. bir de geçen yaptığım çiğ köfteden istedi. bir de dün komşumgda bir kurabiye yemiştim tahinli susamlı bişey ondan yaptım çayın yanına. biraz size bakayım dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?