Kirli Çıkılar )))

valla bu zamana kadar dünyadan bir haber yaşadım diyebilirim
pek ilgilenmedim böyle konularla
şimdi şimdi araştırma yapmaya başladım
2 3 ay daha bekleyip spn 3 4 ay kala gitsem iyi olucak sanıırım nette okudum şimdi
kendi başıma bilmeden kullanmıcam folik asitte Rabbim inşallah bebek sahibi olabilmeyi nasip eder bizlere

canım hem faturanı söyle hem de tasarruf yaptığını, o zaman seni kıskanmıyacak yeni şeyler öğrenmeye çalışacaktır emin ol..
ben ayak üstü komşulara neler satıyorum hep buralardan öğrendiklerim

elimizden geldiğince kaçmaya çalışıyoruz da nereye kadar..
pasta börek yapıyoruz en basitinden yumurtası mayası kabartma tozu yağı unu...:111:
başım dönmeye başladı bile..
mc donalds ın tavuklarından da tavuk kafası gibi bişiy çıkmış nette görmüştüm sabah tiksindim

bütün tavuk almıorum ben ya göğüs ya kanat alıyorum o da genelde bimden oluo
ne biliyim bana hepsi aynı standartlarda üretiliyordur gibi geliyor.

erpiliç en çok tavsiye edileni olarak biliyorum.
adesenin mağaza müdürü de aynı şeyi söyledi.

ucu bucağı bulunamayan ilaç ve hormonlu gıda sektöründen doğala yakın bişeyler elde etmeye çalıştığım malzemelerim...

farmasi salça küpcüklerim

doğal makine koku gidericilerim(çok ferahlatıcı, denediğinizde memnun kalacağınızı umuyorum)

teyzemin gönderdiği kırmızı pancardan yaptığım turşu.. daha tam olmamış ama ben gelip giderken bitircem sanırım.. daha haşladığımızda bile eşimle yiyip duruyorduk

muhtemelen çoğu aynı standartlardadır ama bimden aldıklarımı daha içime sinerek yiyorum
daha dikkat ediceklerini düşündüğümden belkide
doğal makina koku gidericisi limon mu ben fotoyu büyültemediğim için öyle mi görüyorum
bulaşık makinasına mı koyuyorsunuz çok ilginç
faydası oluyormu

sizler doğal gazı kaç derecede yakıyorsunuz
biz gündüz 40ta
eve eşimden erken gidiyorum ellemiyorum mutfak iş güç zaten geçio
üşümüyorum yemekten sonra 1 saat 50ye alıyoruz sonra 40 a indirip bırakıyoruz

marketlerde denk geldiniz mi bilmiyorum kuru yolma tavuklar vardır biraz daha pahalıdır ama güzeldir geç pişer lezzetli olur bir sorun bakalım
normalde bizim aldığımız tavukları bir solüsyonun içine yatırıyorlar sanırım (içeriğini bilmiyorum) tüyleri kolayca çıksın diye o solüsyondan ötürü tavuğun lezzeti gidiyor ve çok kolay pişiyor

karanfilcim pancar turşunun tarifini yazar mısın canım hiç yapmadım daha önce. kızım da çok sever. kolay gelirse yaparım ben de

bizde hep kuruyolum aliyoruz daha icimize siniyor ama yumurta konusunda cok rahatsizim sarilari gida boyali sanki sapsari! pasta borege kullaniyorum ama kahvaltiya uzun suredir yapmiyorum.haslarsamda sadece beyazini yiyor cocuklar sanki ayni yumurta degil

bir de tavuktan konu açılınca aklıma geldi, geçenlerde marketten tavuk incik aldım, teflonda kısık ateşte yağsız susuz pişireyim dedim. bir de baktım tava su dolmuş, incikler de küçücük kalmış tamam tavuk sulanır da bu kadar mı olur dedim kendi kendime. sonra bi yerden duydum meğer tavuğa su şırınga ediyolarmış ağır çeksin diye

nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama Ankaradaysan tavukçuluk araştırma enstitüsü var; resmi bir yer zaten biz ordan alıyoruz yumurtalarımızı daha lezzetli oluyor. Yalnız bu aralar boyutu baya küçülttükleri için ben ananeme pazardan aldırıyorum onlar da güzeller. Bir de ayaş yolunda shell benzinlik var oranın yumurtaları da iyi oluyor.

duydum ama hiç dikkat etmedim
her yerde varmı acaba büyük marketlerde..

eskiden sabun ,bakliyat falan nemli yerde birakilirmis ya o hesap! kayinvalidemlerde ciftlikten aliyor ama resmen kirmzi etli oluyor ve gec pisiyor,onlar dogal olanlarmis.ben gecenlerde bi mahalle arasinda bahceli bi ev gordum hatta gecekondu tavuklarida vardi,kadin yumurtalarinisatiyormus:) kismet ya tuy dokme zamaniymis ve yumurta yokmus.takip edicem tavuklari:)

istanbuldayim.organik sut satanlar var,belli gunlerde getiriyorlar ciftliklerden birde onlara sorayim varsa ordan alirim diyorum

canım limonu iyice sıktıktan sonra ister içinin limonunu iyice çıkar ister çıkarma. öylece mutfak penceresine koy kurusun.
kuruyunca da makinede kaşıklığın içine atıver.
3-4 defa hatta daha fazla bile durabiliyo.
çok ferah bi koku veriyor.
hmm
kasaplarda görüyorum ondan hatta 3 tanesi 10 lira mı ne yazıyordu.
ben de bu kadar ucuzsa zaten aynı şekile üretiliyor diye hiç sallamamıştım.
demek işin içinde bir de solüsyon var
peki tüylerini temizleyebiliyor musun mide bulandırmıyor mu?
karanfilcim pancar turşunun tarifini yazar mısın canım hiç yapmadım daha önce. kızım da çok sever. kolay gelirse yaparım ben de
tarif yine cahideden
ben bir tek burda üstü batana kadar su koymuş yaa o kadar çok su koymadım geniş bi tencerede yaptım ara ara karıştırdım çok su artarsa boşa gitmesin diye..
Kırmızı pancar turşusu « Cahide Sultan
birde karanfilce o salca kupleri bildigimiz domates salcasi mi? bozulmasin diye mi o sekilde kullaniyorsun?
evet canım köyden fazlaca gelmişti..
kimini dondurdum kimini de cam kavanozlarda sakladım üstüne zeytinyağı koyarak.

canım Atatürk orman çiftiliği ürünlerinde de var mı tavuk??

Son düzenleme:
duydum ama hiç dikkat etmedime
her yerde varmı acaba büyük marketlerde..
istanbulda kim markette gormustum ben belki diger buyuklerde zaten vardir ama ben pek gitmiyorum.birde zeytinburnu ve bagcilarda 2 kucuk sarkuteri var esim ogrenmis ordan aliyoruz biz.hatta sucuk salam sosizte ordan %100dana

ay bunu mutlaka yapıcam
çok güzel
marketlerden alıyorum uygun fiyata olanlardan kokusu 2 yıkamada gidio yazık günah
pahallı alsamda üzülüyorum başka eksiğimi alırım diyorum
bu çok iyi oldu paylaştığın için çok çook teşekkürler

biz enson 15 liraya almistik tanesini.o kadar ucuz olamaz.tuyleri zaten yolunmus ama islatilmadan yolunmus oluyor.cahide yi bende cok takip ediyorum hatta enson cikolatali pamuk kek yaptim.herkes bayildi:)

istanbulda kim markette gormustum ben belki diger buyuklerde zaten vardir ama ben pek gitmiyorum.birde zeytinburnu ve bagcilarda 2 kucuk sarkuteri var esim ogrenmis ordan aliyoruz biz.hatta sucuk salam sosizte ordan %100dana

dikkat etmedim hiç
zaten sadece baget ve pirzolasını alıyorum direk parça kısmına bakıyorum
tüm olanlara bakmadım ama alayım o zaman
salam sucuk sosis yemiyoruz hiç onları sokmuyorum eve
eşim sadece sucuk sever onuda et balığın sucuğunu alıyodu artık oda yemiyo
kavurma alıyoruz bitek et balıktan ....

karanfil tüylerini tütsülüyorum ocak ateşinde ve elimle tek tek yoluyorum temizliği biraz uğraştırıyor ama lezzeti için bence değer.

AOÇ de tavuk var mı bilmiyorum

nasil kavurmasi?ben de deneyeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…