alttan muayene beni de çok korkutuyordu ki ben çok huyluyumdur
kadın çok nazikti ilk hafif yani gerçekten çok hafif bi sızı oluyo,sivrisinek sokması kadar bile diil
ben alttan muayene olduysam herkes olur diyorum
benim de pek bunlardan haberim yoktu,bbişi olan arkadaşlar söledi bana da git diye
bi de benim eşim fazla pimpiriklidir,burnum aksa beni zorla doktora götürür
canım hem faturanı söyle hem de tasarruf yaptığını, o zaman seni kıskanmıyacak yeni şeyler öğrenmeye çalışacaktır emin ol..
çok utandım
ne bileyim çekindim geçenlerde elektrik faturasında bizden yüksek gelince kadın epey öfkelenip kıyaslama yapmıştı
sizin sürekli ütünüz oluyor niye benim çok geliyor diye hırslanmıştı kendimce pembe yalan söyledim doğrusunu söylemenin onun için bir faydası yok olsa kendi bilmiyormu klasik taktiklerle 500lük faturayı rahat 300e indirir
apartmanda herkese yüksek geliyor biz çok dikkat edyoruz ama üşüyormuyuz hayır
oturdugumuz odayı açıyoruz yatacağımız zaman annemin odasını tamam
mutfak zaten küçük kapısı oturdugumuz odaya açılıyor orada ısınıyor
ben bir ara neredeyse 2 ay tavuk yiyemedim bıdıkçım
hala da pek yiyemiyorum
bir de yumurta yiyemiyorum ( tüylenme yaptığı ile ilgili bir yazı okumuştum )
valla bu gıda terörünün sonu nereye varır bilmiyorum
ya kadınlar erkek erkekler sanki kadın gibi olmaya başladı
bakıyorsun kadınların her yerinden tüy fışkırıyor
erkeklerin göğüsleri çıkıyor
ne biliyim bana hepsi aynı standartlarda üretiliyordur gibi geliyor.mc donalds ın tavuklarından da tavuk kafası gibi bişiy çıkmış nette görmüştüm sabah tiksindim
bütün tavuk almıorum ben ya göğüs ya kanat alıyorum o da genelde bimden oluo
offff heryerden herşeyden kanser hortluyor marketlerde bütün piliçin kilosu 3.99 indi burada kampanya yapmışlar hep duyulduk markalar
sizler evinize hangi markayı alıyorsunuz köy tavugu bulamadıgımızı göz önünde bulundurursak
marketlerde denk geldiniz mi bilmiyorum kuru yolma tavuklar vardır biraz daha pahalıdır ama güzeldir geç pişer lezzetli olur bir sorun bakalım
normalde bizim aldığımız tavukları bir solüsyonun içine yatırıyorlar sanırım (içeriğini bilmiyorum) tüyleri kolayca çıksın diye o solüsyondan ötürü tavuğun lezzeti gidiyor ve çok kolay pişiyor
karanfilcim pancar turşunun tarifini yazar mısın canımhiç yapmadım daha önce. kızım da çok sever. kolay gelirse yaparım ben de
nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama Ankaradaysan tavukçuluk araştırma enstitüsü var; resmi bir yer zaten biz ordan alıyoruz yumurtalarımızı daha lezzetli oluyor. Yalnız bu aralar boyutu baya küçülttükleri için ben ananeme pazardan aldırıyorum onlar da güzeller. Bir de ayaş yolunda shell benzinlik var oranın yumurtaları da iyi oluyor.bizde hep kuruyolum aliyoruz daha icimize siniyor ama yumurta konusunda cok rahatsizimsarilari gida boyali sanki sapsari! pasta borege kullaniyorum ama kahvaltiya uzun suredir yapmiyorum.haslarsamda sadece beyazini yiyor cocuklar sanki ayni yumurta degil
marketlerde denk geldiniz mi bilmiyorum kuru yolma tavuklar vardır biraz daha pahalıdır ama güzeldir geç pişer lezzetli olur bir sorun bakalım
normalde bizim aldığımız tavukları bir solüsyonun içine yatırıyorlar sanırım (içeriğini bilmiyorum) tüyleri kolayca çıksın diye o solüsyondan ötürü tavuğun lezzeti gidiyor ve çok kolay pişiyor
eskiden sabun ,bakliyat falan nemli yerde birakilirmis ya o hesap! kayinvalidemlerde ciftlikten aliyor ama resmen kirmzi etli oluyor ve gec pisiyor,onlar dogal olanlarmis.ben gecenlerde bi mahalle arasinda bahceli bi ev gordum hatta gecekondu tavuklarida vardi,kadin yumurtalarinisatiyormus:) kismet ya tuy dokme zamaniymis ve yumurta yokmus.takip edicem tavuklari:)bir de tavuktan konu açılınca aklıma geldi, geçenlerde marketten tavuk incik aldım, teflonda kısık ateşte yağsız susuz pişireyim dedim. bir de baktım tava su dolmuş, incikler de küçücük kalmıştamam tavuk sulanır da bu kadar mı olur dedim kendi kendime. sonra bi yerden duydum meğer tavuğa su şırınga ediyolarmış ağır çeksin diye
istanbuldayim.organik sut satanlar var,belli gunlerde getiriyorlar ciftliklerden birde onlara sorayim varsa ordan alirim diyorumnerde yaşıyorsun bilmiyorum ama Ankaradaysan tavukçuluk araştırma enstitüsü var; resmi bir yer zaten biz ordan alıyoruz yumurtalarımızı daha lezzetli oluyor. Yalnız bu aralar boyutu baya küçülttükleri için ben ananeme pazardan aldırıyorum onlar da güzeller. Bir de ayaş yolunda shell benzinlik var oranın yumurtaları da iyi oluyor.
canım limonu iyice sıktıktan sonra ister içinin limonunu iyice çıkar ister çıkarma. öylece mutfak penceresine koy kurusun.muhtemelen çoğu aynı standartlardadır ama bimden aldıklarımı daha içime sinerek yiyorum
daha dikkat ediceklerini düşündüğümden belkide
doğal makina koku gidericisi limon mu ben fotoyu büyültemediğim için öyle mi görüyorum
bulaşık makinasına mı koyuyorsunuz çok ilginç
faydası oluyormu
hmmmarketlerde denk geldiniz mi bilmiyorum kuru yolma tavuklar vardır biraz daha pahalıdır ama güzeldir geç pişer lezzetli olur bir sorun bakalım
tarif yine cahidedenkaranfilcim pancar turşunun tarifini yazar mısın canımhiç yapmadım daha önce. kızım da çok sever. kolay gelirse yaparım ben de
evet canım köyden fazlaca gelmişti..birde karanfilce o salca kupleri bildigimiz domates salcasi mi? bozulmasin diye mi o sekilde kullaniyorsun?
nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama Ankaradaysan tavukçuluk araştırma enstitüsü var; resmi bir yer zaten biz ordan alıyoruz yumurtalarımızı daha lezzetli oluyor. Yalnız bu aralar boyutu baya küçülttükleri için ben ananeme pazardan aldırıyorum onlar da güzeller. Bir de ayaş yolunda shell benzinlik var oranın yumurtaları da iyi oluyor.
istanbulda kim markette gormustum ben belki diger buyuklerde zaten vardir ama ben pek gitmiyorum.birde zeytinburnu ve bagcilarda 2 kucuk sarkuteri var esim ogrenmis ordan aliyoruz biz.hatta sucuk salam sosizte ordan %100danaduydum ama hiç dikkat etmedime
her yerde varmı acaba büyük marketlerde..
biz enson 15 liraya almistik tanesini.o kadar ucuz olamaz.tuyleri zaten yolunmus ama islatilmadan yolunmus oluyor.cahide yi bende cok takip ediyorum hatta enson cikolatali pamuk kek yaptim.herkes bayildi:)canım limonu iyice sıktıktan sonra ister içinin limonunu iyice çıkar ister çıkarma. öylece mutfak penceresine koy kurusun.
kuruyunca da makinede kaşıklığın içine atıver.
3-4 defa hatta daha fazla bile durabiliyo.
çok ferah bi koku veriyor.
hmm
kasaplarda görüyorum ondan hatta 3 tanesi 10 lira mı ne yazıyordu.
ben de bu kadar ucuzsa zaten aynı şekile üretiliyor diye hiç sallamamıştım.
demek işin içinde bir de solüsyon var
peki tüylerini temizleyebiliyor musun mide bulandırmıyor mu?
tarif yine cahideden
ben bir tek burda üstü batana kadar su koymuş yaa o kadar çok su koymadım geniş bi tencerede yaptım ara ara karıştırdım çok su artarsa boşa gitmesin diye..
Kırmızı pancar turşusu « Cahide Sultan
evet canım köyden fazlaca gelmişti..
kimini dondurdum kimini de cam kavanozlarda sakladım üstüne zeytinyağı koyarak.
canım Atatürk orman çiftiliği ürünlerinde de var mı tavuk??
istanbulda kim markette gormustum ben belki diger buyuklerde zaten vardir ama ben pek gitmiyorum.birde zeytinburnu ve bagcilarda 2 kucuk sarkuteri var esim ogrenmis ordan aliyoruz biz.hatta sucuk salam sosizte ordan %100dana
nasil kavurmasi?ben de deneyeyimdikkat etmedim hiç
zaten sadece baget ve pirzolasını alıyorum direk parça kısmına bakıyorum
tüm olanlara bakmadım ama alayım o zaman
salam sucuk sosis yemiyoruz hiç onları sokmuyorum eve
eşim sadece sucuk sever onuda et balığın sucuğunu alıyodu artık oda yemiyo
kavurma alıyoruz bitek et balıktan ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?