elifcino, ben kırmızı lahanayı ince ince doğruyorum. tuzla ovuyorum. biraz bekletip yıkayıp iyice sıkıyorum bir kavanoza koyup üzerine göz kararı biraz tuz, sirke, limon tuzu koyup kapatıyorum arada karıştırıp iki gün sonra yemeye başlıyoruz. ölçü vermedim ama sen tadına bakarak ayarlayabilirsin istediğin gibi. durdukça güzelleşiyor. yağını servis yaparken de koyabilirsin en başta da koyabilirsin. ben servis yaparken turp rendesi havuç rendesi ve lahanayı sıra sıra ya da top top koyuyorum servis tabağına. görüntü de güzel oluyor.
tüketim 260.999 yazıyor, o heralde
bence kesin gariplik var
üstelik senin beyaz eşyaların benimkinden eskidir ve daha çok enerji yakar
osmangazi elektrik a.ş. bizimki
ama ben bu kadar az kullanırken herşeyi nasıl böyle geliyor anlamadım
sayaş akıllı mı bilmiyorumm ama ben makineyi gece çalıştırırım sabah tabakları yerleştiririm uyanınca , alışkanlıgım. sayacın akıllı olmadıgına gerizekalı oldguna eminim artık
sizin elektrik tarifeli. akşam saat 5 le 10 arası harcadığın elektriğin nerdeyse 2-3 katını ödersin. bu saatten önceki elektrik tüketimin biraz daha ucuz olur. gece 10 dan sonrakilerse daha da ucuzdur. fakat puant kısmı fena halde kazık.
kızlar;
şu kırmızı lahanayı ne şekilde saklıyorsunuz? onun turşusunu nasıl yapıyorsunuz, salatalara koymak için?
birazdan yapıciğim, önce size bi sorim didim :)))
selincim biz ona insanın fikri neyse zikri odur diyoruz
canım o gündüz puan ve gece yazısı ve içinde değerler her halukarda oluyor.
mesela bizim akıllı değil.
eşim bi kere hesap yaptı aynı dedi.
bizim son endeks 1987
ilk endeks 1879
puant ve gece yazan yerlerde ilkte de sonda da aynı rakamlar var.
bu arada benim eşyalar 3 yıllık seninkiler daha mı yeni:26:
benimkiler hep a ya da a+ idi.
ama buzdolabım baya tasarrufluydu. beyaz,sıradan(yani alt ve üst farklı yerlerde özelliği filan yok) ve dijital göstergesiz olmasına rağmen 2150 tl ye almıştık.
tasarrufu için o kadar parayı ödedik zaten bir de büyük iç hacimli.
çooook çok teşekkür ederim.
aptalca bir soru ama kavanoza su da koyuyormusun?
senfat bizde birim fiyatı 0,233938 yazıyor tüketimin altındaki. sizinki kaç?
bizim meram elektrik.
gecen gun yine sen sormuştun değil mi?
benm de dolapta vardı kırmızı lahana, pörsüyecekti
ben de denemek için ince ince doğrayıp dondurucuya attım
bakalım olacak mı? bi ara vaktim olursa cıkarırım sonucu yazarım
ya da sen de salataya koymak için 2 avuc kadar doğra, at dondurucuya, çıkart bir dene
ben havucu rendeleyip koydum, çıktıgında süperdi, havuclu mücver yaptım. bazen havuc çok alınıyor ve suyu gidiyor, kruyor, daha önce ne havuclar atmıştım.
çöpe giden şeylere o kadar acıyorum ki, burayıdaha önce bulsaydım, çöpe atıp günah girmezdim.
artık her şeyi değerlendiriyorum
yakında kaçan çoraplarla paspas örmeye başlayacagımne dereceye geldiğimi gördünüz değil mi?
seyyah eski kazakların varsa gönder bacım, battaniye örerim
şöyle mi yani
en ucuz gece 22 den sonra
orta fiyatlı olan saat 17 ye kadar
saat 17 ila 22 arası en pahalı
acaba puant ne
essah mı deyon kız
bu bilgi nerden?
bak iyiki yazmışım buraya
bundan sonra kesinlikle o saatler arası alet çalıştırmayacağım, görecek osmangazi elektrik a.ş. el mi yaman senfat mı yaman?
selen benim de çok sık rüyama giriyor burası çok sık. bir gün hatta farmasi ile senin kavga ettiğini görmüştüm. bu sabah uyanmaya yakın oğlum şakır şakır konusuyor ve darksea ya falan anlatıyorum burda, halbuki hiç kelime cıkarmıyor, öyle tembel ki. allrihtı gördüm bi kerede.
farmasiye tabiki gidelim hep beraber ama seyyah gelmesin, kokoreççi var, onun evine yakın. seyyah sevmiyormuş, sevenler gelsin baraberce yiyelim.
selin sen ancak batıya dogru gidersen buluşursun farmasinin evinde.
ben de rüyamı anlatmak istiyorum. rüyamda terkedilmiş bir avm de zombi istilasına maruz kalmak üzereydik. teneffüs zili gibi bir şey çalmak üzereydi, ses çıkınca da zombiler içeri gircekti falan. amaaaaaa ben ne yaptım: avmnin içindeki süs havuzundan hallice olan bir havuza, diğer dükkanlardan bulduğum kurumuş çiçekler, yapraklar ve plastik oyuncaklar serpip, elimizde kamışlarla havuzun içine girip yattık.zombiler de havasını aldı
günlük hayatta rüyalarımdaki kadan bile çalışmıyor bu kafa. her gece böyle bi ekşınlı bişeyler görüyom ben. şu rüyamı the walking dead yapımcılarına gönderem de bir bölüm senaryolaştırsınlar bari.
ben de uzun uğraşlar sonucu apartmana belediyenin geri dönüşüm aracını bağladımgecen gun yine sen sormuştun değil mi?
benm de dolapta vardı kırmızı lahana, pörsüyecekti
ben de denemek için ince ince doğrayıp dondurucuya attım
bakalım olacak mı? bi ara vaktim olursa cıkarırım sonucu yazarım
ya da sen de salataya koymak için 2 avuc kadar doğra, at dondurucuya, çıkart bir dene
ben havucu rendeleyip koydum, çıktıgında süperdi, havuclu mücver yaptım. bazen havuc çok alınıyor ve suyu gidiyor, kruyor, daha önce ne havuclar atmıştım.
çöpe giden şeylere o kadar acıyorum ki, burayıdaha önce bulsaydım, çöpe atıp günah girmezdim.
artık her şeyi değerlendiriyorum
yakında kaçan çoraplarla paspas örmeye başlayacagımne dereceye geldiğimi gördünüz değil mi?
seyyah eski kazakların varsa gönder bacım, battaniye örerim
evet canım dışardaki matrah olmayan şey çok yakıyormuş ve satarken de onun için ek para ödüyorsun sonrasında da faturada.dijital dediğin böyle üstünde gösterge var, o mu?
üstünün ve altının derecesini ayarlıyrsun, öyle bişey var ama çok matah bişey değil
benim eşyalar farmasinkilere göre yenidir dedim, benimkiler 2007 model.
ama buzdolabımı değiştirmek istiyorum, pazara çıkıldıgında yetmiyor iç hacmi
canım sizin evde elektriği çeken bişeyler var.biz de 0.234024 yazıyor
anlamlı fark yok yani
şehirler arası fark ediyor deniyor ya, mühim birşey değilmiş
tey allam ya
bi de ilaç yapıyo diyodu
sen genelde normal değilmişsin ki
yaa ilaç kullanırkenki rüyalar rüya değil gerçek yani. (biraz karışık oldu dimi)
yani ben rüyamda rüya gördüğümün farkındayımdır çoğu zaman. ama o ilacı kullanırken rüyayı gerçekmiş gibi yaşıyorsun. ve ben o zamanlar amaaaaan, ne kadar evrak işim var, ibidik zibidik ne işim varsa her şeyi rüyada görüp yapıyordum, yani nasıl yorgun kalkıyordum anlatamam.
bu arada geçen hafta arkadaşımı ziyarete hastaneye gittim, ikizlere hamileydi, zor bir hamilelik, hastane yatıyordu. ziyarete gittiğimizde acil doğuma aldılar, allaaaah dedim (ay sanki benim karım), gittim bi sigara içtimnasıl bir koşullanmaysa bu :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?