hay maşallah Allah analı babalı güzel yazgılı etsin minik kuzucuğu
Abla yavaştan torun bakma deneyimi olur senin için de
iyi akşamlar kızlaaarçok yoruldum ben de kaç gündür. komşum doğum yaptı cuma günü. ikibuçuk yaşında bir oğlu vardı, bir de kız bebişimiz oldu. oğlana ben baktım annesi hastanedeyken. sadece bende duruyor çünkü. ama yoruldum gerçekten. küçük çocukla uğraşmayı unutmuşum kızımız da pek tatlı maşallah allah analı babalı büyütsün.
ohhh
torun alıştırması
allah analı babalı büyütsün inşallah
kızlar yusuma ne oldu ki acaba ?
ılımlı islamiyet denilen şey
kızlar yusuma ne oldu ki acaba ?
ben özel mesaj atmayı düşünüyorum:26:
yemin ederim şu laftan tiksiniyorum
midemi bulandırıyor
din bu din
eğip çekip büküp işine geldiği gibi kullananların ALLAH BİN TÜRLÜ BELASINI versin
bela okumak istemiyorum ama bunlara diyorum
kuran var sünnet var
hiç bi şey yoksa akıl var yahu allah akıl vermiş
dinsize bile daha çok saygım var dini kullananlardan
ne dinsize ne de dini kullanan mikroplara saygım yokkkkkkkkkkkkkkkkk
ben özel mesaj atmayı düşünüyorum:26:
en azından ikiyüzlü değil canım
allahla kendi arasında o
ama ama ama diğerleri
allah onları bildiği gibi yapsın inşallah
şimdi o an şöyle düşündüm ki..
ortada biz kimlerle yemek yeriz??
eşimizle çocuklarımızla ya da anne babayla aileyle..
Peygamber Efendimiz A.s ve ailesi nasıl yemek yemişler; birlikte...
peki Efendimiz A.s nasıl buyuruyor?? "Müminin artığı mümine şifadır"
şimdi etrafımızdaki yakın insanların bi hastalığı yoksa (bulaşıcı) onlarla aynı kaptan yemek yemek mide bulandırıcı olmaz aksine sünnete uygun israf etmemeye yönelik bi davranış olur.
ortadan birileriyle yemek yerken midesi bulanan kişi içinde endüstriyel her türlü pislik olan rujla yemek yerken ki kesinlikle yemekle birlkte ruj da gidiyor, midesi bulanmıyor ya onu anlamıyorum. ha ikisinden de midesi bulansa anlarım(bunu demek istedim)
aslında bunlar hep alışkanklık.
belki ananelerimiz annelerimiz de öyle yerdi ama bizler yani yeni nesil yiyemiyoruz.
bizler de öyle.. benim burda garip bulduğum ortadan yiyememe değil..
yeri geliyor çocuklar öyle döke saça yiyor insanın midesi kaldırmıyor.
sürekli ayrı yiye yiye birlikte yemek yemek bizler için de bir süre sonra anormal bi durum oluyor.
ama birlikte yemek sünnet.. yani yapılması ayıp aaa kaka pis şeyler değil.
temizlik konusunda da aynı..
tarlada çalışan ya da ahırı olup üstüne pis koku sinen bi insanı evine almak istemeyen bi kişi köpekli gelen bi misafiri alabiliyor.
oysa ki dinen üstü çamur olan temiz, köpeğin salyasının bulaştığı elbise, köpeğin gezdiği yer, tüyünü döktüğü halı pistir orda namaz kılınmaz.
kızlar biliyorum bazı şeyler ağır gibi görünüyor ama şu ılımlı islamiyet denilen şey bizi İslamdan iyice uzaklaştırdı.. İslamın bir kısmını tasdik edip bir kısmını reddeder olduk. hem de bilmeden.
bunları konuşmak tartışmak lazım.
benim bu konuları ortaya atmam kimseyi eleştirme maksatlı değil, hepimiz öğrenelim işin aslı ne..
doğruuyu bilelim de varsın yapamadığımız kalsın.. bunlar sünnet olur Kur an hakikatleri olur.
böylelikle araştırır öğreniriz ben yanlış söylerim bi başkası daha doğrusunu kaynağıyla bulur en doğrusunu öğreniriz.
gerçekten bu tarz şeylerde asıl ne astar ne bilelim..
İslamı hiç bilmiyoruz. bunlar biraz da öğrenelim diye atıyorum ortaya..
pepeti şimdi bişi derimayrıca ben eşimle aynı tabaktan corba içemiyorummmçok komik bişi aslında
yemin ederim şu laftan tiksiniyorum
midemi bulandırıyor
din bu din
eğip çekip büküp işine geldiği gibi kullananların ALLAH BİN TÜRLÜ BELASINI versin
bela okumak istemiyorum ama bunlara diyorum
kuran var sünnet var
hiç bi şey yoksa akıl var yahu allah akıl vermiş
dinsize bile daha çok saygım var dini kullananlardan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?