canım şu devirde iman çok önemli..
onca ahir zaman fitnesinin içinde..
mesela o ılımlı islamcılar islamın emirlerini uygulamakta(namaz kılmak oruç tutmak vs.) hiç sıkıntı çıakrmazken islamın kuralları konusunda işine gelmeyince kıvırıveriyorlar..
Kur an da faiz haram demişse haramdır. bunu cici görünmek için caiz kılamazsın..
ha haram olduğunu bile bile yaparsın mecbur kalırsın vs. vs. hariç bunların da elbet bir cezası olacaktır ama Allah affededebilir bilemeyiz.
günlük hayatta bazı düştüğümüz konular bizim imanımızı zedeliyor biliyor musun ve hiç farkında olmuyoruz.
eğer onlardan biri aklıma gelirse paylaşırım burda.
yani tv de en ufak bişeye yorum yaparken bile gidiveriyor Allah korusun..
mesela ben karşılaştığım benzer bişeyi söyleyeyim.
bizim bi tanıdık var kızlarına birer kat erkeklere 2 şer kat ev bırakmış ve ben bi an tepki verdim ve sonra pişman oldum.
yani o an desen ki olur mu öyle şey..
sen neye olur mu öyle şey dedin.. Allahın ayetiyle açık açık belirttiği miras hukukuna bunu dedin.. işte o an Kuranın bir ayetini inkar ettin..
ve bir ayeti inkar bile eden imanından olabilir llah korusun
İslam o kadar adaletli bi din ki.. şu çağdaş toplum bile koruyamazken kadını en değerli bi vaziyette koruyan İslamdır. ama öyle yanlış lanseler var ki..
bunlar hep bilinçli yapılıyor.
o eli kesilenler filann. bi İslam toplumunda birinin elinin kesilebilesi için o toplumda herkesin zekatını veriyor olması şartını biliyor muydunuz??
İşte bilip bilmeden başımıza işler açıyoruz
bu arada şöyle bi site buldum hepsini okuyamadım ama okumayı düşünüyorum güzel şeyler var ki belki farkındalığımızı artırır.
Kfre Sebep olan Sz ve Haller
ee nolmuş peki o olay birileriyle buluşup ispat edecekti gerçek olduğunu falan
ahh eva seyyaha sorarsan yarım yamalak bırakır tabi
sonuçta kız dr. gitmiş dr.şizofren değilsin ama kişilik bozukluğu ve yalan söyleme hastalığın var demiş..
artık bütün üyeler şizofrene bağladıklarından konu kapandı
sen bakma seyyah anca bdv de yoluşsun konunun sonundan bihaber
farmasi yarın cıs mı olacaksın hadi ratsgele
inş. başlarını çıkaramazlar bidaha
ya bende düşünüyorum ama koltuk altı ve kasıkta lenf bezlerine yakın olduğu için bişey olurmu diye çekiniyorum:18:
birde mesela bazıları 3 yıl sonra çıktı filan diyolar acaba hormonal bozukluğu landamı tekrar çıkıyo yoksa normalim bu
yani 8 seanta bitiyo ve ömür boyu çıkmıyomu :44:
karanfilcceim peygamber efendımz sadece 2 kıyafetı oldugunu bılıyorum bırını yıkarmıs annemiz birini giyermiş, bır hasırı bir ibriği ... bır kac eşyası varmıs sadece evınde. aslında varlıklıymıs yada istese hemen elde ederıdı keza canını verecekler vardı etrafında ama gerek duymazmıs. NEFSINE hep karşı cıkarmıs.islam nefis mucadelesi . ben bırazda peygamberımzın sünnetlerine bu boyuttan bakıyorum. nefsiyle mucadele şimdi nerdeeeee böle nefıs mucadelesı . bak hepımz nefsımz için calıısyoruz halbukı eşimzn kazancı bıze yetermı artar bıle... gerekırse islam aykırı ortamlarda calısyoruz kabul etsınle yada etmesınler erkelerle aynı ortamda bulunmak ıslama aykırı ama cihad yapıyoruz dıyor bazı arkadslarım öle bışey yok ya kendılerini kandırıyorlar dürüst olmalıyız ...
kesınlıkle kişisel degıl yazdıklarım yanlış anlam ama vakkonun yada baska bır seyın 1000 lıralık bır eşarbını takıpta dinle ilgili ahkam kesenlere cok kızıyorumm
yanında kimse gitmiş mi
yine kızın uydurması mı
bu arada adını yanlış bilmiyorsam çoklu kişilik bozuluğu sanırım
20-30 kişiliği olan insanlar varmış biliyor musunuz
ve bu kişiliklerin hiçbirinin birbirinden haberi yok
karanfilcceim peygamber efendımz sadece 2 kıyafetı oldugunu bılıyorum bırını yıkarmıs annemiz birini giyermiş, bır hasırı bir ibriği ... bır kac eşyası varmıs sadece evınde. aslında varlıklıymıs yada istese hemen elde ederıdı keza canını verecekler vardı etrafında ama gerek duymazmıs. NEFSINE hep karşı cıkarmıs.islam nefis mucadelesi . ben bırazda peygamberımzın sünnetlerine bu boyuttan bakıyorum. nefsiyle mucadele şimdi nerdeeeee böle nefıs mucadelesı . bak hepımz nefsımz için calıısyoruz halbukı eşimzn kazancı bıze yetermı artar bıle... gerekırse islam aykırı ortamlarda calısyoruz kabul etsınle yada etmesınler erkelerle aynı ortamda bulunmak ıslama aykırı ama cihad yapıyoruz dıyor bazı arkadslarım öle bışey yok ya kendılerini kandırıyorlar dürüst olmalıyız ...
kesınlıkle kişisel degıl yazdıklarım yanlış anlam ama vakkonun yada baska bır seyın 1000 lıralık bır eşarbını takıpta dinle ilgili ahkam kesenlere cok kızıyorumm
misvak kullanmak gıbı bazı sunnetlerde bence o zamnla ilgili. ayrı tabaklardan yemek yada diş fırcalamk fırca kullanmak peygamberımz o zman öle uygun görmüş sartlar onu gerektırmıs ...
ayrıca ben eşimle aynı tabaktan corba içemiyorummmçok komik bişi aslında
yanında kimse gitmiş mi
yine kızın uydurması mı
bu arada adını yanlış bilmiyorsam çoklu kişilik bozuluğu sanırım
20-30 kişiliği olan insanlar varmış biliyor musunuz
ve bu kişiliklerin hiçbirinin birbirinden haberi yok
yok kimse gitmedi bence onuda uydrudu..
kanıtla dedik kanıtlayamayınca çevirdi kesin..
ama yalan söyleme hastalığı olduğu aşikardı..
Allah inasnı aklından etmesin ne kötü hastalıklar
.......................................mtkaranfilim açmaya açıyosun da kendi adıma bunları tartışacak kadar bilgili değilim ki
zaten günahlarım almış başını gidiyor
kız sahi islamda erkeğe 2 kıza 1 mi
aboooooooo
tüm miras hayallerimi suya düşürdün
karanfilim açmaya açıyosun da kendi adıma bunları tartışacak kadar bilgili değilim ki
zaten günahlarım almış başını gidiyor
kız sahi islamda erkeğe 2 kıza 1 mi
aboooooooo
tüm miras hayallerimi suya düşürdün
kıl tüyle işim olmaz
ya şu cihad meselsei benim çok yakınımda birinde de var..
yahu çalışmak istiyorsun daha iyi şartlariçin filan.. ama kabul et deki ''evet günah Allah affetsin''
yoook hayır ben hizmet veriyorum diyo ..ee başını açıyosun erkeklerle aynı ortamda yanında eşin olmadan sabahtan akşama oturuyosun kahkahalarla gülüyosun bunun neresi cihad hizmet ettiğin şey ne..bende bunu anlamıyorum cidden..bazı şeyleride kendine göre fetva verenleri hiç anlamıyorum....
geçen bi ablamızla konuşuyorum elinde kuran bana diyo ki fetih suresini oku dileğini tut bak nasıl olacak...
konu döndü faize geldi ben istemem dedim''şişş içine kötü alma ne günahı az çekersin bişey olmaz dedi
hayır kalbi kırılmasa di,ycem ''o kucağında kuranı kerimi bu dünyadaki dileklerin için değil de anlamını bilmek yaşamak için okusan''
4 4lükyaşayamayız ama bari günaha da kendimizce yok yok değil demesek
yok karanfilcim ya
2 gündür giremiodum yazılanları okumaya geldim
senfat da direk atmış taşı kafa göz yarmış cevap vermeden geçemedim
karanfilim sen de iyi idare ediyorsun kv'yi ben hayatta yapamazdım seni çok takdir ettim çok asil bir davranış
özlüyoruz ama hakketen belli oluyor yokluklarınız..
banu da son zamanlarda az yazıyor, derfat da yok.. ayy benim yusumum da yok
teşekkürler sağol canım.
ne bilim canım bu bebek işi beni baya değiştirdi hayata farklı bi açıdan bakmaya başladım sanki.
her istediği hemen olmuş şımarık kız modundan çıkmaya mı başladım ki:44:
her şer görünen şey şer olmayabiliyor demek ki..
bi de artık 27 yaşındayım
geçen yıl yaşlanıyorum diye üzülüyordum. bu yılki hayat felsefem yaşlanmak da güzeldir her yaş güzeldir her yaşın tadını çıkar anı kaçırtma..
nasıl??
cihad haramla olmaz..
itiraf etmek gerek nefsine hoş geldiğini
ben ediyorum..
ha erkeklerle akşama kadar sohbet etmem zaten kendi labım var okulun çoğu bayan ama açmak günah sonuna kadar katılıyorum..
ama artık açmıyoruz çok şükür..
2 kilo almışımdır bu akşam..eşim yapıyo ben tarifini tam bilmiyorumçok güzel görünüyorbu karanfilin verdiği tariften mi yoksa. ben dün yine yaptım:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?