sen de peşimize takılıp duruyon bakıyom
özlüyon mu beni
ablamlardan feyz alayım bakayım bdvlerde nasıl cevap yazmak lazım mı diyon
eltim yüzünden kanser oldum vakası mı acep
kadın hasta ya
senfata görünmesi lazım
benim öle eltim olacak boğar bırakırım ortalığa
ne bilim karanfilcem ya misvak efendımz agactan koparıp kullanıyordur mısvak agacından dimi :44: orda yetısyo rsonucta , bazı amcalarda akrabalarda göruyorum dısını fırcalamz mısvak tasır cebınde surter surter dişine tekrar hoopp cebe içim kalkıyoryaaa onları görünce onunda bı hıjyenı vardır - bılmıyorum kı efendımz kac kez kullanmıs aynı mısvagıı:44::44:kesinlikle katıllıyorum yazdıklarına
işte ben bu konuları tartışalım diye açıyorum bu konuları.
bence de farz çiğnenerek cihad yapılmaz..
onu diyen kendini kandırıyor gibi geliyor bana.
bir de Peygamber Efendimiz A.s sünnetlerine her yönünden(hem nefis hem hareket ve davranışlar) bakma taraftarıyım
ve doğal olarak da misvak olayına katılamam canım.
Peygamber Efendimiz a.s ın yaptığı çoğu şeye tıp da yeniden geri dönüyor.
Peygamber Efendimiz A.s ın yaptığı bir çok davranış,zaman ve mekan tanımadan bu günleri de kapsıyor bence.
zaten günümüzde sünnet görülen şeyler umreye deveyle gidiyordu biz de gidelim değil mümine şifadır dediği; yerde yemek, ayakta yememek, misvakla sürekli dişleri temizlemek, sağına yatmak gibi zaman açısından evrensel şeyler)
ha zaten sünnete uyup uymamak da tercih meselesi uymadığında bi yükümlülüğü yok sadece uyarsan güzel olur.
ama insan midesi bulanır ayrı yer bu ayrı ve bence mahsuru yok.. ne biliyim ortada birlikte yiyenleri har hakir gören küçümseyenler var bence bunu da dememeli bir müslüman sonuçta Efendimiz A.s da öyle yemiş. demekten maksadım bunlar.
ya şu cihad meselsei benim çok yakınımda birinde de var..
yahu çalışmak istiyorsun daha iyi şartlariçin filan.. ama kabul et deki ''evet günah Allah affetsin''
yoook hayır ben hizmet veriyorum diyo ..ee başını açıyosun erkeklerle aynı ortamda yanında eşin olmadan sabahtan akşama oturuyosun kahkahalarla gülüyosun bunun neresi cihad hizmet ettiğin şey ne..bende bunu anlamıyorum cidden..bazı şeyleride kendine göre fetva verenleri hiç anlamıyorum....
geçen bi ablamızla konuşuyorum elinde kuran bana diyo ki fetih suresini oku dileğini tut bak nasıl olacak...
konu döndü faize geldi ben istemem dedim''şişş içine kötü alma ne günahı az çekersin bişey olmaz dedi
hayır kalbi kırılmasa di,ycem ''o kucağında kuranı kerimi bu dünyadaki dileklerin için değil de anlamını bilmek yaşamak için okusan''
4 4lükyaşayamayız ama bari günaha da kendimizce yok yok değil demesek
yahu bu konuyu okuyup anlayamamak nasıl bişi
ilk sayfayı okursun derdini anlarsın konu sahibinin
bi de son safyayı okursun fake mi çıkmış millete mi çemkirmiş ders mi almış öğrenirsin
sürükleyiciyse ara sayfalara bakarsın
okuyup anlamamak nasıl oluyo
azcuk saf mısın acep sen
:)) ben geldim bugün hava çok güzeldi çıktık sahilde accık dolandık ama felaket esiyodu sonna hemen eve kaçtık:)) yemek memek derken bu saat oldu
kedi gibi pıstım koltuga kalkıp banyo yapcam mecalim yok ah şu üşengeçlikde olmasa çok işler başarcam ama:)))))))
ayrıca o bahsettiğiniz temizlik takıntısı olan kadını bende okudum:)))
seyyahın tesbitleri gayet yerinde , kocasına söleyemediği şeyleri içine ata ata temizlik takıntısı oluşmuş kadında ki bende çamaşır suyunu hakkaten çok kullanırım ama 5 kilo bana bir ay yetiyo yani o bir günde tüm mutfağı silmiş zehilrlenmiş sanırım biraz
ayırca çamaşır suyu çok kuvvetli bi kimyasal tüm bakteri virüs ne varsa öldürür yok eder bırakır...bide 5 lt ile tüm evi sildiğini düşünsene boğulur insan
aslında bendede o temzilik takıntısı potansiyeli var :))) ama işte oldugum ve gelince hakkaten yorgun oldugum için uğraşamıorum:))) eğer çalışan biri olmasaydım evde kalsaydım o kadın gibi olurdum bence :))))))) tüm o mikroskopta gördüğüm mikropların bakterilerin parazitlerin üzerimde tagahımda dolaştıgını düşünüorum bazen tüylerim diken diken oluyo ama görmeseydim bilmiycektim :))))))
ama düşünmemeye çalışıorum geziyosa geziyo napim diorum:))) ama bebiş olduktan sonra inş. kararında kalırım çünkü uzun bi süre evde olcam kafayı parazitlerle bakterilerle virüslerle yemem:))))))
zaten yapılan bi araştırmaya göre temzilik takıntısının en çok başak burçlarında görüldüğü ortaya çıkmış:))))
temzilik konusunda tek bi kriter var.
sünneti seniyye..
gerisi teferruattır.
ben dudağına rujla yemek yiyip de ortada birlikte çorbadan içmeyen insanı..
evde köpek besleyip de bi kişinin eliyle yaptığı yemeği elini dokunduğu ekmeği yemeyeni hiç anlayamıyorum.
sünneti okuyunca her şey bitiyor bütün vesvese..
uymassan da bu temizlik mikrop vs işinin sonu yok.
fake oldugunu nasıl anlıyorlar
evacım çok özledim seni
bugun önce umreden gelen arkadaslarımız ziyarete geldi (bizim gitmemiz gerekirdi ama öyle oldu)
onlar çıktı şehir dışından misaiflerimiz geldi
(kv, kyp, gr)
fake oldugunu nasıl anlıyorlar
sevimsiz son aylarda yukarı uzanma bence kordon dolanmasına neden oluyo diyolar
yorma kendinide tehlikeye atılacak bişey değil sonuçta..
eskiden annelerimiz tarlada doğururlarmış filan ama eski sağlık kalmadı sen tedbiri elden bırakma
şimdi olay şöyle
olayın o toicle alakası yok
o topicde uzun ilişkisi olanlar bir araya gelmiş sohbet ediyor
orda da bi kızımız varmış
topicde arkadaşları falan da varmış
bu kızımız gidiyor farklı farklı nicklerle bdvde konular açıyor
saçma sapan anlamsız konular
fake olduğu ortaya çıkıyor konular kapatılıyor ifşa oluyor arkadaşları da öğreniyor
o topicde de arkadaşları bunun kritiğini yapıyor
olay buydu
kız şizofrenmiş göyaaaaa
ki kesinlikle değil
olsa olsa hastadır
ama bence ergenin teki
tabi ki türleri var ama bir şizofren asla evinde elektronik eşya açmaz
benim eniştem şizofren adam evde
tv tel pc ne varsa yok etmişti ağır zamanında
beni izliyorlar dinliyorlar ordan diyordu
olay bu yanesi
pepeti bulaşık makinası da güzel fikirmiş
eltinin yaptığı iş değil evet pislik ama
yapma kardeşim demek çok mu zor onu anlamıyorum
içine at at gel burda patla
eve havaya uçurmayı düşün
demek ki bu cinnet geçirenler var gerçekten dünyada
korkunç
karanfilim ben de anlamadım ruj tabak ilişkisini
selinin dediğini mi demeye çalıştın:44::44:
ben okurken bıraktım valla
manyak hasta kadın
böyleleri de koca buluyor ya
her malın bir alıcısı var
ben kocasının yerinde olsam boşardım
abooooo
şimdi sen böyle deyince moralim bozuldu
ben bazı yerlerinde hak verdim kadına çünkü
üzüldüm haline
biliyor musun ben de benzer ruh halleri yaşıyorum bazen
her yer pislendi kim temizleyecek şimdi diye ağlayacak gibi oluyorum
çamaşır suyu çok kullanıyorum öyle kendimi zehirleyecek oranda değil
psikolojim mi bozuk acaba benim de:44:
ne bilim senfatcım hayırlısısürekli yazacagım unutuyorum
eşim asistanken anlatırdı, aşılama yapıyoruz tutmuyor, aradan 2-3 ay sonra kadın gebelik takibine geliyormuş, kendiliğinden hamile. eşim öyle çok oluyor diyordu, aşılamadan kişiler ümidi kesip, normal hayatlarına geri dönüyor ve stres yapmayınca oluyor diyordu. ayrıca tatilde gebe kalan çok oluyor. misal ben (yumurtlama dönemimi denk gelmişti)
canım ben çoğu şeyi kp den öğrenirim aşırı bilgili ve tefekkür sahibi..hayır bu gün iş bulsam ben koşucam
zaten çalışma konusunda seçim yapmak imkansız erkek olmasın demek..
bunu diyen kadının iki lafından biri dini bilgi aman şunu kullanma İsrail malı filan..
çalışmasınıda islama hizmet olarak söylüyo..hizmet için çalışıyorum diyo..
yahu senin attığın iki imza ne islamı karıştırıyosun git işine gel işte..
ben böylelerine gıcık oluyorum yoksa çalışmak değil sorun
misvak kullanmaya başlıyorum bırakıyorum hep böyle devam ediyor..ne bilim karanfilcem ya misvak efendımz agactan koparıp kullanıyordur mısvak agacından dimi :44: orda yetısyo rsonucta , bazı amcalarda akrabalarda göruyorum dısını fırcalamz mısvak tasır cebınde surter surter dişine tekrar hoopp cebe içim kalkıyoryaaa onları görünce onunda bı hıjyenı vardır - bılmıyorum kı efendımz kac kez kullanmıs aynı mısvagıı:44::44:
çok fenaa iişte bende bunlara kıızyorumm, keşke insanlar sadece çıkarlarına göre hareket etmeseler
ah ah bu konu cok uzun
bak bunları da bilmiyordum..4- Kadınların misvakı sakız çiğnemektir ilginçmiş yenı duydumm
Sual: Misvak erak ağacından oluyor. Bu ağaç Türkiye’de yoktur. Başka ağaçtan misvak yapılamaz mı?
CEVAP
Erak ağacından yapılan misvak diğerlerine tercih edilir. Erak ağacı bulunmadığı zaman zeytinden de yapılır. Nar dalından misvak olmaz.
Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Mübarek bir ağaç olan zeytinden yapılan misvak ne güzeldir. O benim ve benden önceki Peygamberlerin misvakıdır.) [Taberani]
Zeytinden de olsa, misvak kullanmayı ihmal etmemelidir. Çünkü misvak, yaşlanmayı yavaşlatır, gözün görmesini kuvvetlendirir, ağız kokusunu giderir. Daha birçok faydası vardır. (Redd-ül-muhtar)
yaptıgın temizlik işi senin iş hayatı, sosyal yaşam ve özel hayatını etkiliyorsa hastalıktır. yani evi temizleyeceğim diye arkadaslarıyla buluşmaya gidemeyen, işe geç kalan, çocuguna vakit geçiremeyen kişinin hastalık boyutuna varmıştır. anladınız tam örnekleyemedim.
bende kadına hak verdim seyyahla yoluştuk
ahh eva seyyaha sorarsan yarım yamalak bırakır tabi
sonuçta kız dr. gitmiş dr.şizofren değilsin ama kişilik bozukluğu ve yalan söyleme hastalığın var demiş..
artık bütün üyeler şizofrene bağladıklarından konu kapandı
sen bakma seyyah anca bdv de yoluşsun konunun sonundan bihaber
peki canım paranoyakla şizofren arasında fark nedir biliyor musun bi arkadaşım paranoyakla evlenmişti de 1 ay sonra ayrıldı. anlattıkları aynı şizofren gibiydi.tam üstüne basmışım ben de
şizolar yalan söylemez, gerçekliği olmayan şeye inanırlar ve asla konusarak ikna edemezsin onu, karşıdakini kandırma amacı gütmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?