Kirli Çıkılar )))

birileri gelir ekonomi topiği mi mutfak mı anlamadım dediği gibi
ekonomi mi diyet mi der

biz de gel vatandaş gelllllllllllll gelllllllllllll

''ne ararsan var hayata dair '' topiği burası gelllllllllllllllllllllllllllllllll deriz
böylesi daha güzel her telden

canım ben bu hikayeyi okumuştum. ben çok okuyan bir anneyim. elimden geldiğince bilinçli davranmaya gayret ediyorum.
birkaç gündür sinirlerim yıpranmış durumda. normalde bu kadar dert etmiyorum aslında...
oğlum dışarıda vakit geçirmeyi çok sevmiyor malesef...
evde de birlikte yapabilceğimiz şeyler çok kısıtlı...
elficim sen nerede çalışıyorsun. daha önce seyyaha da birşeyler yazmıştın. okumuştum seni...
benim oğlum 2. sınıfa gidiyor. malesef biz geçen sene böyle bir hastalığımız old. bilmiyorduk. bu senenin başında psikiyatra gittik.
elimden geleni yapmaya özen gösteriyorum...
farmasi canım iyi dileklerin duaların için teşekkür ederim...
tarifler için de çok teşekkürler...

ben bu sabah 63.2 ile uyandım. zaten sürekli yazdığım bir topik var. hangi günler bildirim yapacağız. peki...
farmasinin topiği ne hale getirdik...

Son düzenleme:

rica ederim afiyet olsun canım
topik için de böylesi gerçekten daha güzel çünkü topiğin verimlilik derecesi yükseliyor bence
diyette olan kardeşlerime başarılar diliyorum

nacizane tavisyelerim de şunlar olur

et- süt tahıl sebze meyve grubu yiyecekler mutlaka günlük menülerinizde yeterli miktarda yer alsın

kendinizi diyetteyim psikolojisiyle kasmayın, rahat olun yaşam biçimi haline gelsin beslenme düzeniniz
bol su tüketin
ve de gün aşırı 40 dk düzenli en azından tempolu yürüyüş yapın. ya da sizin yaşam biçiminize uygun sevdiğiniz bir aktiviteyi hayatınıza katın.
ve de uykunuz düzenli olsun

Son düzenleme:

işte bu yüzden seviyorum bu topiği.her konudan konuşabiliyoruz, sorabiliyoruz, güzel paylaşımlarda bulunuyoruz ben normalde mutfakta çok üşengecimdir.ama burda foto paylaşılınca bnm de yapasım geliyor.tarifleri worde kopalıyorum.
elifcino bn öğrenciyken çok içerdim.hele final zamanlarında daha fazla.şimdi çok aramıyorum.kahvaltıda çay içiyorum.çay içmediysem iş yerimde 3ü bir arada içiyorum.günde 1 tane yetiyor bana.öğleden sonra da türk kahvesi içiyorum

anaokulunda rehber öğretmenim canım. bazen bu konularda öğretmenlere seminer veriyoruz, arada çocuk psikiyatristlerinden biz seminer alıyoruz falan. hayvanat bahçesini yazdım çünkü oğlunun doğaya ve hayvanlara ilgisi olduğu kaldı aklımda, aynı mantıkla aquapark yazdım. spora yönlendirmek de oldukca rehabilite edici olabiliyor, özellikle yüzme çooook rahatlatır; hatta birlikte gidebilseniz ne güzel olur. seneye ben de bizim ufaklığı yazdırmayı düşünüyorum.
canımcım, kendini üzme, yorma; ortada bir suç ya da başarısızlık yok. nacizhane tavsiyem öğretmeye çalışmaktan ziyade sevdirmeye çalışmak

pazardan pazara bildirim yaparız, farmasi kızmaz bize, yiriz onu biz

yok kızzzzzzzzzzzzz ne kızacam ben size destek olurum köstek olmam bunu bilin [/B]

kahvaltıda kahve içiyorum demişsin ya anlayamadm.türk kahvesimi yoksa filtre kahve mi tüketiyorsun?
nescafe üçü bir arada içiyorum, kahvaltıda da. bağımlısıyım aslında.
kahve bağımlısı benim eskiden nescafe içerdim ama sade üçü biraradalardaki krema o kadar kalorili ki onun yerine normal toz olanını al ve süt ekle.Her gün bir fincan üçü birarada içsen bu yılda 4-5 kiloya karşılık gelir. Ben artık nescafe içmiyorum çünkü nescafe bildiğimiz masum bir kahve değil bir kahvenin tamamen çözülebilir olması bana gerçekçi gelmiyor. Bir de fincanda leke bırakıyor bana boya içiyormuşum hissi vermeye başladığı için filtre kahveye başladım kendim seçiyorum kahve çekirdeklerimi ve kendim çektiriyorum aromasını kendim ayarlıyorum yani içtiğim kahvenin kahve olduğunu biliyorum.
böyle bir keyif olamaz ofiste kahve yaptığımda bütün bir koridoru kahve kokusu kaplıyor.
ufak bir french press alarak da başlayabilirsin.

canım kayınvaliden için çok geçmiş olsun bir an önce iyileşir inşallah
face de nişan fotograflarınızı gördüm çok beğendim maşallah çok güzel olmuşsun
senin nedir bu elktrik su kesintilerinden çektiğin bulundun yerlere yel değirmenleri mi diksek santraller mi kursak bilemedim

farmasi bunlar yeni kalıplarınla yaptıkların mı nasıl memnun musun silikon kalıplar hakkında ne düşünüyorsun nette çok şirin farklı şekillerde silikon kalıplar var ama kararsızım
ben daha çok borcam kullanıyorum fırında ama şekilli yapmak istediğim de bu kalıplar şart

sunny abla seni okudukça yüreğim düğüm düğüm oldu öyle üzüldüm ki
çevremizde ne zorluklarla hayatlarını sürdüren insanlar varken biz sadece seyirci kalıyoruz
hangisinin derdine çare olabiliyoruz
bazen öğrencilerimi düşünüyorum resmen hayatları elimizde şekilleniyor

anne babası ayrı bir öğrenci var okulda annesini başka bir adamla yatak odasında görüyor ve sürekli bebekleri öpüştürmeye çalışıyor resimlerini hep yatakta yatan insanlardan çiziyor offff offfff ki ne offfff

son zamanalrda kuzucuklarınızla yaşadıklarınız yazmışsınız çok şey var dile getirmek istediğim ama duygusalalştıgıma dökülmüyor kelimeler
bana hamileyken bebeği aldırma söylemişlerdi yada düşük olursa üzülmememi nedeni de hamilelikte sürekli kanama olması
bebeğin özürlü oldugunu yada sonradan bir geriliğin ortaya çıkmasına sebepmiş
bir ömür nasıl bakabilirmişim çok zormuş
eminim ki çok zor bir sınavdır ama olacağını yada olmayacağını kimse bilemez hepimizin başına heran herşey gelebilir dediğimde
şimdi sen duygusal bakıyorsun yıllar geçtikçe bıkkınlık olacak derlerdi

ne dersiniz hayat bu kadar zor mu
yoksa benim çevremdeki insanlar mı zorlaştırıyor
yada ben mi artık herşeyden nem kapıp duygusallaşıyorum bebek en hassas noktam
geçenlerde doktora gittim dediği tek şey zamanla göreceğiz ne olacağını

ne diyeyim Mevlam neyler neylerse güzel eyler

canım bende nescafeyi çok seviyorum üçü br arada okulda rahat oluyor içmesi
günde öyle çok içmiyorum ama dediğin gibi bardakta iz bırakması rahatsız ediyor toz karışımda tat vermiyor
bana marka vererek şu kokusunda davet olan kahveyi tarif edermisin

öncelikle geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim, az önce kendisiyle konuştum , kaç gündür sadece iyi olduğu haberini alıyorduk çok şükür sesini de duydum... kayınvalidem çok sakin, kendi halinde bir kadıncağızdır...
ben de kahve tiryakisiyim, neskafe ya da türk kahvesi farketmez :) yeterki sütsüz ve az şekerli olsun okulda adım kahveciye çıktı zaten biri kahve dedi mi dayanamam tıpkı şimdi olduğu gibi hemen kahvemi alırım elime :)

farmasi maşaallah sana bu ne hamaratlık böyle..

neeee 4-5 kilo muuuuu

deyiver hele kahve çekirdeklerini nerden alıyon, nerelerde satılıyor? ben hiç denk gelmedim, algıda seçmemecilik bi tek türk kahvesine denk geliyorum öyle, onla da hiç uğraşamıyorum, amaaan başında bekle, köpürsün, azcık köpüğünden al, fincana koy, az daha bekle, sonra hepsini fincana dök falan, ı hıh. pratik olcak bana. üstüne sıcak suyunu koy, karıştır haydi yallah

ben french press le uğraşamadım sürekli sıcak kahvem hazır olsun ben de ordan doldurayım içeyim diye direk filtre kahve makinesi aldım alırken filtresinin metal olmasına dikkat ettim çünkü kağıt filtrelerde sürekli filtre almak zorundasın plastik filtrelerde ise plastik kokusu kahve aromasına geçiyor.Benim aldığım makine Delonghi ICM 30 aslında 40 ını istiyordum dijital göstergeli filandı ama daha pahalı olduğu için 30 u alıp geçtim bu arada filtresi altın filtre.

gelelim çekirdeklere bunu alabileceğin bir sürü yer var tchibo da var uygun fiyatlı baya gloria jeans te var starbucksta var. Ben starbucktstan alıyorum guatemala ise favorim oldu 1 paket alıyorum çektiriyorum bu pakt bana 1-1.5 ay filan gidiyor ama ben ofiste tekim sadece kendim için yapıyorum.

teşekkür ederim canım tatilin son gününde de sevgi yumaklarıma ,altın toplarıma bir jest yapayım dedim

kahve içebilmeyi çok isterdim kokusuna bayılırım ben onu severim ama o beni sevmez müthiş taşikardiye yol açıyor ben de ölecek gibi oluyorum
bir ara sanırım tam 7 yıl içmediğimi bilirim
şu anda süt içine nescafeden çay kaşığının ucuyla koysam ayda yılda bir korka korka içerim
benim yerime de için kızlar
greyfutu da yiyemem alerji yapar

farmasi ben kek yaparken hep un koyar üzerine de kabartma tozu ve vanilyayı eklerdim annemden öyle görmüştüm ama bunun neden öyle yapıldığını bilmezdim sadece kabartma tozu eklendikten sonra karışıma çok müdahale edilmez diye bilir; en son ekler bir iki karıştırır öyle fırına atardım benim de minik muffin kaplarım var silikon binbir heveesle aldım hala kullanamadım

greyfurt soda da son favori içeceklerimden
ben ikisinden de senin yerine içerim

bu arada annemlerin benim katı meyve sıkacağımdan hevesleri geçmiş bu hafta getireceğim kendime bol otlu detoks karışımları yapacağım

yahu canım senin çocuklar başka bir dünya
maşallah onlara hiç değişmesinler inşallah
gelin kızını bir gün göndersem dayanamazsın inan bir çocuk 24 saat konuşabilme kapasitesine sahip olabilir mi
evet olabilir
ben neden sabahlıyorum sanıyorsunuz
yalnız sessiz kalabildiğim tek zaman

yavrimu, bu dediklerinin hiç birisini samsunda görmedim ben. kahve evleri çoooook, fekat oralarda kahve çekirdeği satıldığını da görmedim. bir ihtimal metroda bulabilirim, malum metro alman malı, almanlar da kahve düşkünü, düz mantık.

seyyah senin damat sabahtan beri böyle sayılır sesini soluğunu kestim onun

canım ben kahve makinamı vestelden aldım filtre kahve makinası fiyatıda 90 tl miydi neydi
kahvemide jacobstan alıorum kipa migros falan öle yerlerde türk kahvesi gibi metal kutularda satılıo:)) hiç yoktan iyidir:))

bende tam bi kahve canavarıyım deli gibi içerim yani hortumla verseler
damardan girseler anca yetişirdiiiii
di diorum çünkü 1 yıldır azalttım:)))) kahvenin her türlüsü türk kahvesi neskafe (genelde iş yerinde tercihim pratik oluyo)

şimdi napıorum hamileyken kahvesiz durabilirmiyim haaaaaaaaaaayıır:)) e kahvede zararlı bende zararı yarara dönüştüorum
benim nerdeyse yarım litre alan bi kupam var her akşam cezvede sütümü ısıtıorum içine bir çay kaşığı filtre kahve yada bir çay kaşığı türk kahvesi atıorum öle içiorum
yoksa yapamazdım:)))) yani hem kahvemi içiorum hemde süt içiorum tabi filtre kahveyi çok özlüorum ama bi 4 ay daha sabredebilirsem bu iş tamamdır:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…