haaaa papatya unutmuşum, dün sirkencimle konuştuk, diyet işini de farmasinin topiğine yıktık iyi mi
yani yine bu topikteyiz, bugün başladık. diyetle ilgili yazacağımız da yazının rengini mavi yapıyoruz. hepiciği bu.
canım ben bu hikayeyi okumuştum. ben çok okuyan bir anneyim. elimden geldiğince bilinçli davranmaya gayret ediyorum.bir baba, çocuğuna sürekli ders soruyor, kitap okutturuyor, okulu soruyor, hep sorguluyor. akşam baba eve geldiğinde çocuk kendini ona göstermemeye çalışıyor, çünkü dersleri başarısız, çalışmak da istemiyor, kitap okumak işkence, hiç sevmiyor. sonra nasıl oluyorsa adam çocuğunun kendinden korktuğunu ve sevmediğini, onun hayatını çaldığını falan düşünüyor. sonra çocuğuyla geçirdiği vakiti çocuk için eğlenceli hale getirmeye çalışıyor. birlikte çocuğun sevdiği yerlere gezilere götürüyor (sizin durumunuzda hayvanat bahçesi, ya da aquapark gibi), onunla oyun oynuyor ve sonra çocuğu ona onu ne kadar çok sevdiğini söylüyor. o saatten sonra baba eğlenerek öğrenmenin yollarını öğreniyor falan.
papatyacım; hiperaktif bir çocuğun insanı tükettiğini, sinirlerini yıprattığını biliyorum. bizdeki en ufak bir değişim çocuğa yansıyor; gergin olduğumuzda onları da geriyoruz. önce sen kendini iyi hissetmelisin. oğlun daha birinci sınıfta, birinci sınıf okulu sevmesi gereken zaman dilimidir, nasıl olsa okuma yazma öğrenecek, şimdi değilse de bir kaç ay sonra, ama öğrenecek; önemli olan bunu severek yapması. senin önceliğin bunu sevdirmek olmalı bence.
haaaa papatya unutmuşum, dün sirkencimle konuştuk, diyet işini de farmasinin topiğine yıktık iyi mi
yani yine bu topikteyiz, bugün başladık. diyetle ilgili yazacağımız da yazının rengini mavi yapıyoruz. hepiciği bu.
canım ben bu hikayeyi okumuştum. ben çok okuyan bir anneyim. elimden geldiğince bilinçli davranmaya gayret ediyorum.
birkaç gündür sinirlerim yıpranmış durumda. normalde bu kadar dert etmiyorum aslında...
oğlum dışarıda vakit geçirmeyi çok sevmiyor malesef...
evde de birlikte yapabilceğimiz şeyler çok kısıtlı...
elficim sen nerede çalışıyorsun. daha önce seyyaha da birşeyler yazmıştın. okumuştum seni...
benim oğlum 2. sınıfa gidiyor. malesef biz geçen sene böyle bir hastalığımız old. bilmiyorduk. bu senenin başında psikiyatra gittik.
elimden geleni yapmaya özen gösteriyorum...
farmasi canım iyi dileklerin duaların için teşekkür ederim...
tarifler için de çok teşekkürler...
ben bu sabah 63.2 ile uyandım. zaten sürekli yazdığım bir topik var. hangi günler bildirim yapacağız. peki...
farmasinin topiği ne hale getirdik...
birileri gelir ekonomi topiği mi mutfak mı anlamadım dediği gibi
ekonomi mi diyet mi der
biz de gel vatandaş gelllllllllllll gelllllllllllll
''ne ararsan var hayata dair '' topiği burası gelllllllllllllllllllllllllllllllll deriz
böylesi daha güzel her telden
canım ben bu hikayeyi okumuştum. ben çok okuyan bir anneyim. elimden geldiğince bilinçli davranmaya gayret ediyorum.
birkaç gündür sinirlerim yıpranmış durumda. normalde bu kadar dert etmiyorum aslında...
oğlum dışarıda vakit geçirmeyi çok sevmiyor malesef...
evde de birlikte yapabilceğimiz şeyler çok kısıtlı...
elficim sen nerede çalışıyorsun. daha önce seyyaha da birşeyler yazmıştın. okumuştum seni...
benim oğlum 2. sınıfa gidiyor. malesef biz geçen sene böyle bir hastalığımız old. bilmiyorduk. bu senenin başında psikiyatra gittik.
elimden geleni yapmaya özen gösteriyorum...
farmasi canım iyi dileklerin duaların için teşekkür ederim...
tarifler için de çok teşekkürler...
ben bu sabah 63.2 ile uyandım. zaten sürekli yazdığım bir topik var. hangi günler bildirim yapacağız. peki...
farmasinin topiği ne hale getirdik...
anaokulunda rehber öğretmenim canım. bazen bu konularda öğretmenlere seminer veriyoruz, arada çocuk psikiyatristlerinden biz seminer alıyoruz falan. hayvanat bahçesini yazdım çünkü oğlunun doğaya ve hayvanlara ilgisi olduğu kaldı aklımda, aynı mantıkla aquapark yazdım. spora yönlendirmek de oldukca rehabilite edici olabiliyor, özellikle yüzme çooook rahatlatır; hatta birlikte gidebilseniz ne güzel olur. seneye ben de bizim ufaklığı yazdırmayı düşünüyorum.
canımcım, kendini üzme, yorma; ortada bir suç ya da başarısızlık yok. nacizhane tavsiyem öğretmeye çalışmaktan ziyade sevdirmeye çalışmak
pazardan pazara bildirim yaparız, farmasi kızmaz bize, yiriz onu biz
kahvaltıda kahve içiyorum demişsin ya anlayamadm.türk kahvesimi yoksa filtre kahve mi tüketiyorsun?
kahve bağımlısı benimnescafe üçü bir arada içiyorum, kahvaltıda da. bağımlısıyım aslında.
günaydın hanımlar,
10 günlük memleket ziyaretine bir nişan bir de ameliyat sıkıştırıp geldim...önce kızkardeşimin nişanı oldu, iki gün sonra da kayınvalidem kalp ameliyatı oldu... şükür kayınvalidemin ameliyatı çok iyi geçmiş, halen hastanede ama durumu her geçen gün iyiye gidiyormuş...
çarşamba günü eşimin izninin bitmesi nedeniyle kürkçü dükkanımıza döndük... elektrik kesintileri arasında perdelerimi yıkadım, ütüledim.. maalesef perdelerim evlendiğim zaman acemiliğime geldi ütü isteyen cinsten almışımsabah başladım akşam bitti yatarken kollarımı hisstemiyordum... ikinci gün temizlik yapmaya kalktım ama elektrikler 5 dakika geliyor 2 sat gidiyor.. akşama doğru bitti.. dün de epey birikmiş ütüm vardı .. velhasılı kelam bugün boşluktayım :) birazdan ıspanaklı börek yapacağım :)
vee yarın okul zamanı :) kızın okul malzemelerini hazırlarım artık :))
kahve bağımlısı benimeskiden nescafe içerdim ama sade üçü biraradalardaki krema o kadar kalorili ki onun yerine normal toz olanını al ve süt ekle.Her gün bir fincan üçü birarada içsen bu yılda 4-5 kiloya karşılık gelir. Ben artık nescafe içmiyorum çünkü nescafe bildiğimiz masum bir kahve değil bir kahvenin tamamen çözülebilir olması bana gerçekçi gelmiyor. Bir de fincanda leke bırakıyor bana boya içiyormuşum hissi vermeye başladığı için filtre kahveye başladım kendim seçiyorum kahve çekirdeklerimi ve kendim çektiriyorum aromasını kendim ayarlıyorum yani içtiğim kahvenin kahve olduğunu biliyorum.
böyle bir keyif olamaz ofiste kahve yaptığımda bütün bir koridoru kahve kokusu kaplıyor.
ufak bir french press alarak da başlayabilirsin.
kahve bağımlısı benimeskiden nescafe içerdim ama sade üçü biraradalardaki krema o kadar kalorili ki onun yerine normal toz olanını al ve süt ekle.Her gün bir fincan üçü birarada içsen bu yılda 4-5 kiloya karşılık gelir. Ben artık nescafe içmiyorum çünkü nescafe bildiğimiz masum bir kahve değil bir kahvenin tamamen çözülebilir olması bana gerçekçi gelmiyor. Bir de fincanda leke bırakıyor bana boya içiyormuşum hissi vermeye başladığı için filtre kahveye başladım kendim seçiyorum kahve çekirdeklerimi ve kendim çektiriyorum aromasını kendim ayarlıyorum yani içtiğim kahvenin kahve olduğunu biliyorum.
böyle bir keyif olamaz ofiste kahve yaptığımda bütün bir koridoru kahve kokusu kaplıyor.
ufak bir french press alarak da başlayabilirsin.
neeee 4-5 kilo muuuuu
deyiver hele kahve çekirdeklerini nerden alıyon, nerelerde satılıyor? ben hiç denk gelmedim, algıda seçmemecilikbi tek türk kahvesine denk geliyorum öyle, onla da hiç uğraşamıyorum, amaaan başında bekle, köpürsün, azcık köpüğünden al, fincana koy, az daha bekle, sonra hepsini fincana dök falan, ı hıh. pratik olcak bana. üstüne sıcak suyunu koy, karıştır haydi yallah
öncelikle geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim, az önce kendisiyle konuştum , kaç gündür sadece iyi olduğu haberini alıyorduk çok şükür sesini de duydum... kayınvalidem çok sakin, kendi halinde bir kadıncağızdır...
ben de kahve tiryakisiyim, neskafe ya da türk kahvesi farketmez :) yeterki sütsüz ve az şekerli olsunokulda adım kahveciye çıktı zaten biri kahve dedi mi dayanamam tıpkı şimdi olduğu gibi hemen kahvemi alırım elime :)
farmasi maşaallah sanabu ne hamaratlık böyle..
papatyacım hiperaktive konusunda şurayı okudum
HPERAKTVTE
benim büyük oğlanda özellikle davranışla ilgili yerleri bire bir aynı
öğretmeni de diyor Fatik çok hareketli 40 dk boyunca yerinde oturamıyor sürekli ayakta enerjisi çok fazla vs vs
ben hiç doktora çocuk psikatrine ya da psikoloğa vs götürmedim .
mesela sen yazınca aklıma geldi bizimki de dışarda yemeğe vs ye gitsek burnumdan getirirdi ( ama şimdi ben onun burnundan getiriyorum) işin şakası bir tarafa ona toplumsal bir varlık olduğunu toplumda uyması gereken belirli kurallar olduğunu onlarca örnekle hep anlattım anlatırım da ...
özellikle de hep şunu da derim ben şu anda bunu yapmak istiyorum böyle davranmak istiyorum ( o yer zaman ve mekanla ilgili aykırı olan yakışmayacak şeyleri derim yani) sence mantıklı mı çocuğum
hayır anne der işte senin şuan da yapmaya çalıştığının karşıdan algılanma biçimi aynen öyle olacak
tamam anladım der
vs vs bu örnekler çoğaltılabilir
kısacası yavuz hırsız ev sahibinden baskındır hesabı
ben hiperaktifi oynuyorum o da deli deliyi görünce çomağını saklamak zorunda kalıyor diyelim
ben french press le uğraşamadım sürekli sıcak kahvem hazır olsun ben de ordan doldurayım içeyim diye direk filtre kahve makinesi aldım alırken filtresinin metal olmasına dikkat ettim çünkü kağıt filtrelerde sürekli filtre almak zorundasın plastik filtrelerde ise plastik kokusu kahve aromasına geçiyor.Benim aldığım makine Delonghi ICM 30 aslında 40 ını istiyordum dijital göstergeli filandı ama daha pahalı olduğu için 30 u alıp geçtim bu arada filtresi altın filtre.
gelelim çekirdeklere bunu alabileceğin bir sürü yer var tchibo da var uygun fiyatlı baya gloria jeans te var starbucksta var. Ben starbucktstan alıyorum guatemala ise favorim oldu1 paket alıyorum çektiriyorum bu pakt bana 1-1.5 ay filan gidiyor ama ben ofiste tekim sadece kendim için yapıyorum.
yavrimu, bu dediklerinin hiç birisini samsunda görmedim ben. kahve evleri çoooook, fekat oralarda kahve çekirdeği satıldığını da görmedim. bir ihtimal metroda bulabilirim, malum metro alman malı, almanlar da kahve düşkünü, düz mantık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?