canım elif falan varken bana söz düşer mi bilmiyorum ama sana bildiklerimi anlatayımcanım çok teşekkür ederim ilgin için.
yazdıklarını uygulamaya çalışacağım...
benim oğlum 7 yaşında. henüz ilacını içmeyi bile reddeyior. ben hasta mıyım öksürmüyom ki diyor...
kontrole gitmeyi reddediyor...
ve biz ders çalışması yada kitap okuması için onun ,istediği esnekliği verecek zamana sahip değiliz malesef...
sanırım ben de yeni yeni deneyerek öğreniyorum nasıl davranmam gerektiğini...
oğlum sadece deneylerle, hayvanlarla, doğayla ilgileniyor...
evde sabahtan akşama kadar national açık tv'de..onu izlerken problem yok ama hadi kitap dediğimide başlıyor işte savaş...
alıyorum karşım anlatıyorum...
ama olmuyor....
başka problemlerimiz de var..
evden çıkmak istemiyor...
birinin evine gitmek istemiyor...
çarşı da pazarda hadi eve hadi eve diye beni delirtiyor...
her işi erteliyor...
banyo yapılacak birazdan diyor..
herşey birazdan....
normal bir çocuk nasıldır onu da bilmiyorum...
uyumak istemiyor...
ay yazdıkça sinirim bozuldu yine...
dün gece uyumadan ağladım zaten bağıra bağıra...
yemeğe gideriz...
eğer onun yemeği gecikmişse "nerde, nerde "diye diye mahveder beni...
yada erken gelmiş ve erken bitirmişse "hadi hadi" diye diye mahveder....
belki biraz daha büyüyünce değişir inşallah...
ilaçların faydası olur inşallah...
bu hiperaktivite ne zor birşey miş yaaaa.....
kızlar, dün akşam anlattıklarımı, daha önce de söylediğim gibi sizi, özellikle de seyyahı üzmek için anlatmadım. ama bıdığın dediği gibi, bazen anne babanın yapamadığını öğretmen yapabiliyor. her anne baba sizler gibi eğitimli değil, ya da farkına varamıyor çocuğunun farklılığının. burda da öğretmenin yönlendirmesi önem kazanıyor. öğretmenin görevlerinden biri de bu bence. burda çoğunuz öğretmensiniz. nolur beni yanlış anlamayın. benim okula başladığımdaki öğretmenimle, dördüncü sınıftan sonraki öğretmenim arasında nerdeyse, okuma yazma bilmeyen insanla üniversite mezunu bir insan kadar fark vardı. gerçi bahsettiğim zaman 40 yıl öncesi, şimdi durum o zamanki gibi değil. ama anne babanın yetmediği yerde öğretmen ne kadar önemli ben biliyorum.
seyyah, sılanın çocuklar ve öğretmeni tarafından dışlandığını anlatınca ben de bunları söylemeden edemedim. ben okula başladığımda hem bütün çocuklardan küçüktüm, hem okuma yazma biliyordum, hem de daha farklıydım. öğretmenim bunu farkedip bana farklı yaklaştı. çocuklar benden hiç hoşlanmıyordu, ama öyle güzel çözdü ki durumu, hepsine yardım etmemi sağladı. hem ben sıkılmadım, hem çocukların bana karşı tutumu değişti. ama buradaki öğretmenim zaten kendi problemleri olan, öfkeli bir insandı. sayesinde derslerden de okuldan da nefret ettim. belki buraya taşınmayıp o okulda kalsaydım herşey daha farklı olurdu. bunları seyyah biraz daha dikkatli olsun diye anlattım.
çoğunuz çocuk yetiştiriyorsunuz. allah bozmasın, seyyaha göre daha avantajlısınız. seyyah yalnız yetiştirmeye çalışıyor evladını. benim annem zaten o dönem kendi derdine düşmüştü. eşinden ayrılmanın üzüntüsü, geçim derdi derken zaten beni anlayacak, dinleyecek hali bile kalmıyordu. ben de ailevi problemler, ergenlik derken birçok hatalar yapıp çok farklı bir yol çizdim kendime. seyahın işi bu anlamda da zor. ama allahtan hem kendini yetiştirmiş, hem de hala öğrenmeye çalışıyor kızı için. sıla için ve hepimizin çocukları için dua ediyorum, allah hiçbirini yanlış yollara saptırmasın, her anlamda iyilerle karşılaştırsın
pizzanın hamurunu yogurdum şu an da dinlenmede mayanlanmasını bekliorum:)))
şimdi gidip malzemerini hazırlıcam
domates,yeşil biber,mısır, siyah zeytin,kaşar aklıma başka bişey gelmio yahu napsam ki başka?
oy anam destan yazmışım
kusura bakmayın canlar
farmasi elleirn dert görmesin ya
ben uşağa atanıcam
ne güzel mamalar öle
helin geçmiş olsun hangi şehir o sürekli elektrik kesiliyor
elifcincan meyve suyu kahvaltıda hiç iyi değilmiş bildiğimizin aksine
daha çabuk acıktırıyormuş
bıdığım akıllım üzülme lütfen
zamanı var zamanı gelince gör bak neler olacak
selin çok tatlısın sen ya
ne kadar açıksözlüsün maaş konusundaki mesajını gördüm
çok iyi bi insansın sen
ama o konu biraz da şans değil mi be gülüm
ben de tüm gün sıkıldığım bir iş istemem uyurum kesin
ama iş yükü olmayan bi yere gidince napcan bacım
mecbur oturucan iş çıkarcak halin yok ya
yani insanın pek elinde değil ki
hay maşallah
yok arkadaş ya
insan çocukkenden belli oluyor işte
bizimkiler ortada
mal belli yani
kahve evlerinde de oluyordur kahve çekirdekleri bir sorsana.yavrimu, bu dediklerinin hiç birisini samsunda görmedim ben. kahve evleri çoooook, fekat oralarda kahve çekirdeği satıldığını da görmedim. bir ihtimal metroda bulabilirim, malum metro alman malı, almanlar da kahve düşkünü, düz mantık.
çocukta potansiyel var tamam da arada azıcık dürtmek de gerekiyor bazen tekliyor gitmiyor
başındaki anası var ya
damarına bir basıyom pir basıyom
ders çalışmak o lafları yemekten daha iyi geliyor
özünde senin damat iyi çocuk ama çocuk işte nihayetinde
sen başka kaynaklardan yaklaşık 1500 soru çözdüm de tatil boyu ama tatil kitabını yapmadığını bugün söyle eeeeeeeeee alırsın ele girersin yola kahvaltı sonrası başına geçti hala tatil kitabıyla meşgul ara öğün ve öğlen yemeği hariç
zayıflama mı bende geliyorum hemde daimi üyesiyim
arada bir bahsederim büyük ablamla beraber hamileydik diye şimdi de kilo konusunda aynı şekilde gidiyoruz tatilde geldiğinde benim çok zayıfladıgımı söyledi kendisi çok verememeiş dedim ki abla kaç kilosun 67 demez mi şoook oldum maşallah epey yanlar simitler göbek vardı ablacım bende 67 yim diyince şaşırdı ikimizde 60kg la hamile kaldık yıllırca ikimizde sabit kilodaydık ve ablam aşırı hırslı birisi çok dikkat eder yediğine hani desem ki süt verdiği için veremedi yoook bebek hep mamayla beslendi şimdi 15 aylık bir resmimizi koyayım bakalım onun dediği kadar fark var mı aramızda
beceriksizsin ondankahve evlerinde de oluyordur kahve çekirdekleri bir sorsana.
bu arada ben damla çikolatalı kurabiye yaptım çatlak çatlak oldularhoş hala fırında pişiyorlar
tarifini arkadaşımdan almıştım eksik bir şey mi vardı anlamadım :44:
herkes yaptığı şeyi resimlemiş ben de bimden aldığım ekler pastalarımı mı göstersem acaba?
kızlar bu arada şaka bir yana evde yapsam bu kadar taze bu kadar lezzetli olur heralde.
şiddetle tavsiye ediyorum. alın yiyi yiyin yiyin.
yok böle bişey
çok komikmiş benim damat
birsürü soru çöz ödevi yapma
kahve evlerinde de oluyordur kahve çekirdekleri bir sorsana.
bu arada ben damla çikolatalı kurabiye yaptım çatlak çatlak oldularhoş hala fırında pişiyorlar
tarifini arkadaşımdan almıştım eksik bir şey mi vardı anlamadım :44:
beceriksizsin ondan
he sonra o kiloları napalım
bim geri alıyo mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?