Kirli Çıkılar )))

kızlar, dün akşam anlattıklarımı, daha önce de söylediğim gibi sizi, özellikle de seyyahı üzmek için anlatmadım. ama bıdığın dediği gibi, bazen anne babanın yapamadığını öğretmen yapabiliyor. her anne baba sizler gibi eğitimli değil, ya da farkına varamıyor çocuğunun farklılığının. burda da öğretmenin yönlendirmesi önem kazanıyor. öğretmenin görevlerinden biri de bu bence. burda çoğunuz öğretmensiniz. nolur beni yanlış anlamayın. benim okula başladığımdaki öğretmenimle, dördüncü sınıftan sonraki öğretmenim arasında nerdeyse, okuma yazma bilmeyen insanla üniversite mezunu bir insan kadar fark vardı. gerçi bahsettiğim zaman 40 yıl öncesi, şimdi durum o zamanki gibi değil. ama anne babanın yetmediği yerde öğretmen ne kadar önemli ben biliyorum.
seyyah, sılanın çocuklar ve öğretmeni tarafından dışlandığını anlatınca ben de bunları söylemeden edemedim. ben okula başladığımda hem bütün çocuklardan küçüktüm, hem okuma yazma biliyordum, hem de daha farklıydım. öğretmenim bunu farkedip bana farklı yaklaştı. çocuklar benden hiç hoşlanmıyordu, ama öyle güzel çözdü ki durumu, hepsine yardım etmemi sağladı. hem ben sıkılmadım, hem çocukların bana karşı tutumu değişti. ama buradaki öğretmenim zaten kendi problemleri olan, öfkeli bir insandı. sayesinde derslerden de okuldan da nefret ettim. belki buraya taşınmayıp o okulda kalsaydım herşey daha farklı olurdu. bunları seyyah biraz daha dikkatli olsun diye anlattım.
çoğunuz çocuk yetiştiriyorsunuz. allah bozmasın, seyyaha göre daha avantajlısınız. seyyah yalnız yetiştirmeye çalışıyor evladını. benim annem zaten o dönem kendi derdine düşmüştü. eşinden ayrılmanın üzüntüsü, geçim derdi derken zaten beni anlayacak, dinleyecek hali bile kalmıyordu. ben de ailevi problemler, ergenlik derken birçok hatalar yapıp çok farklı bir yol çizdim kendime. seyahın işi bu anlamda da zor. ama allahtan hem kendini yetiştirmiş, hem de hala öğrenmeye çalışıyor kızı için. sıla için ve hepimizin çocukları için dua ediyorum, allah hiçbirini yanlış yollara saptırmasın, her anlamda iyilerle karşılaştırsın

canım elif falan varken bana söz düşer mi bilmiyorum ama sana bildiklerimi anlatayım
bu bir hastalık mı bir durum mu bilmiyorum açıkçası
ama çocuğa bunu böyle yansıtma
ben sılaya bu senin daha rahat ders çalışmanı sağlayacak diyorum hevesle alıyor
olmadı vitamin falan deseydin
ilaç uykusuzluk ve iştahsızlık yapıyor onun için doktor başka bir ilaç ekledi yanına istersen sor aynı sorunlar varsa sizde de
sıla 10 kilo verdi yazdan beri kontrollerini yaptırdık fiziksel bir sorun yok

bir de şunu sormak istiyorum yanlış anlama
şımartmış olabilir misiniz
hani tek çocuk ya da erkek flan gibi
çünkü evde onu beklemek falan aşırı geldi bana
sılanın hikayesini biliyorsun belki başkası olsa tepesinde taşırdı ama ben zaten sabırlı sakin bir insan olmadığımdan sılanın öyle bir lüksü yok
özgürlükle sınırları karıştırmamaya çalışıyorum
bi şey yapılacaksa yapılacak gidilecekse gidilecek
hani bu geçen bahsettiğim herkesin yapması gereken şeyler gitmesi gereken yerler olayı
ama bunu inatlaşmadan anlatarak yapmalısın
dışardaysan orda kalman gerektiğini işlerin olduğunu mesela
sıla sokakta oynardı ben çıkardım hadi gidiyoruz diye 20 kere çağırırdım tamam tamam yok gelmiyor
arkamı dönüp giderdim paşa paşa gelirdi
ben komutsuz çalışmaz hale getirmek istemiyorum sılayı ama psikiyatrist eğer rezillik çıkması gerekiyorsa çıkacak dedi
o raddeden sonra vazgeçmeyin gerekeni yapın dedi
o yüzden öle keyfine göre davranamıyor

eve dönmeyi neden istiyor
yani evde sevdiği yapacağı bi şey mi var yoksa sırf inat olsun diye mi
sıla mesela aynı anlattığı gibi deneyler doğa hayvanlar insanları da çok sever
hele dışarı çıkmayı gezmeyi görmeyi bayılır bak orda ayrılıyorlar
sokakta saatlerce kalabilir hayvanlarla toprakla uğraşır
uğraşır derken eşeler karıncalara yüzme falan öğretir böcekleri inceler tarzında organik tarım yapmıyor =))
bizde de bütün gün ya belgesele ya çocuk kanalları açık
sizde digitürk mü var dsmart mı
bizde digitürk bak mesela şöyle yapabilirsin
madem belgeselleri seviyor o kanalların bir çoğunun dergisi var animal planet vardır sizde mesela onun dergisi var
natgeonun var
ama gidip bunun dergisini alalım falan demiceksin
götüreceksin markete onu görmesine fırsat yaratacaksın tesadüfmüş gibi yani özellikle aldığını anlaması
aa biz bunun programlarını izliyoruz acaba içinde ne var falan gibi
puzzle lego ve kutu oyunları çok yararlı dikkat için
spor çok yararlı özellikle bireysel özgüven kazandıktan sonra gurup sporları
psikiyatrist ilaç verip gönderiyor bir de pedogoğa gitsen başka sorunları var mı acaba
ben akaunktura çok inanmıştım bikaç nedenden başlayamadım eğer iş falan çıkmazsa bikaç ay sonra başlıcam sen de bi baksan oralarda
sadece bunun için değil birçok hastalıkta çok faydasını duydum
bi de size dediler mi her gün et soğan kuru meyve ve tatlı yemeli diye

o anlattığı uyuşukluk bizde de var ve benim en nefret ettiğim cinnet geçirdiğim olay bu
ama artık daha sakinleşmeye başladım
insan 2 saatte giyinir mi
3 satte yemek yer mi yiyor işte
hele ben de çalışırsam o evden çıkmak bir eziyet her gün geç kalıyorum
o da sürekli kafalarında bişeylerin dolaşmasından dikkatlerinin dağılmasındanmış canım yani ellerinde değil
şu ders meselesi var ya doktor onu şöyle yaptı
ilacın etkisi 4 saatmiş
birini sabah alıyor sabahki dersler için
diğerini öğlen alıyor öğleden sonraki dersler için ve ödev için
o yüzden hemen gelince ilcın etkisi geçmeden ödevini yapıyor
siz günde kaç tane alıyorsunuz öyle bir sistem uygulasanız tabi doktor kontrolünde

papatya ya daha yazacaktım da okurken şunu da diyeyim falan diyodum unuttum
anlattıklarım biraz kopuk oldu aklıma geldikçe yazdığımdan kusura bakma

oy anam destan yazmışım
kusura bakmayın canlar

farmasi elleirn dert görmesin ya
ben uşağa atanıcam
ne güzel mamalar öle

helin geçmiş olsun hangi şehir o sürekli elektrik kesiliyor

elifcincan meyve suyu kahvaltıda hiç iyi değilmiş bildiğimizin aksine
daha çabuk acıktırıyormuş

bıdığım akıllım üzülme lütfen
zamanı var zamanı gelince gör bak neler olacak

selin çok tatlısın sen ya
ne kadar açıksözlüsün maaş konusundaki mesajını gördüm
çok iyi bi insansın sen
ama o konu biraz da şans değil mi be gülüm
ben de tüm gün sıkıldığım bir iş istemem uyurum kesin
ama iş yükü olmayan bi yere gidince napcan bacım
mecbur oturucan iş çıkarcak halin yok ya
yani insanın pek elinde değil ki

amin canım amin
allah razı olsun deneyimlerini paylaştın

papatyacım şunu da ekleyeyim
buna bir çözüm bulmalıyız çünkü ergenliğe kadar sürerse davranış problemi olarak kalıcı olacak bu durum
naçizane tavsiyem biraz oğlunu sınırlayarak işe başlaman
her istediğini yapmaman -davranış konusunda-
ama zevkleri konusunda da biraz daha rahat bırakman

Biraz geç oldu cvp ama bende şimdi pizza yiyorum dün akşam arkadaslar geldi 2 tepsi pizza yaptım sadece 3 dilim kaldı onuda ben şimdi yedim 2 tepside profiterol yaptım ama fotosunu çekmedim işte .
Ben içine koyduklarımı yazayım salam,sosis,sucuk,domates,çarliston biber,mısır,kaşar, varsa mantar ben mantarı sevmem ama pizzaya yakışıyor.

canım benim öylede ilk atandıgım yerde hakkaten iş yoktu
yatıodum kalkıodum hasta yoktu
düşün hasta yataklarında biz yatıoduk ve üstüne para alıoduk ama içim hiç rahat diildi
yapılabilcek bişeyler her zman vardır ama orda kimse yapmadıgı için artı yeni gittiğim için bende yapmıodum zaten yapaanıda sevmiolardı icat çıkarma diye ama şu anki aklım olsa bişeyler yapardım:))

papatya son bir avuntu bize

Erken tedaviyle hiperaktif çocugun gelecegi için cesaret verici sonuçlara ulasilmaktadir. Hiperaktivite etkilerinden tam anlamiyla “kurtulamayacak” olsalar bile bugün sorun yaratan davranislari gelecekte onlara yardimci olabilir. Sinif ortamindan kurtulduktan sonra hayatta basariya ulasmak hiperaktif çocuklar için diger çocuklar için oldugundan daha kolaydir. Bu çocuklardan pek çogu eriskin yasa geldiklerinde is adamligi gibi kendi davranis tarzlarina uygun meslekler seçmekte, veya sanat ve eglence dünyasinda basarili olmaktadirlar. Hiperaktif bir çocugun anne-babasindan, ögretmenlerinden ve danismanlarindan bugün görecegi yardim ve destek, onun basarili ve mutlu bir eriskin olmasina yardim edecektir.

hay maşallah
yok arkadaş ya
insan çocukkenden belli oluyor işte
bizimkiler ortada
mal belli yani

çocukta potansiyel var tamam da arada azıcık dürtmek de gerekiyor bazen tekliyor gitmiyor
başındaki anası var ya

damarına bir basıyom pir basıyom
ders çalışmak o lafları yemekten daha iyi geliyor

özünde senin damat iyi çocuk ama çocuk işte nihayetinde
sen başka kaynaklardan yaklaşık 1500 soru çözdüm de tatil boyu ama tatil kitabını yapmadığını bugün söyle eeeeeeeeee alırsın ele girersin yola kahvaltı sonrası başına geçti hala tatil kitabıyla meşgul ara öğün ve öğlen yemeği hariç

kahve evlerinde de oluyordur kahve çekirdekleri bir sorsana.

bu arada ben damla çikolatalı kurabiye yaptım çatlak çatlak oldular hoş hala fırında pişiyorlar
tarifini arkadaşımdan almıştım eksik bir şey mi vardı anlamadım :44:

herkes yaptığı şeyi resimlemiş ben de bimden aldığım ekler pastalarımı mı göstersem acaba?
kızlar bu arada şaka bir yana evde yapsam bu kadar taze bu kadar lezzetli olur heralde.
şiddetle tavsiye ediyorum. alın yiyi yiyin yiyin.
yok böle bişey

çok komikmiş benim damat
birsürü soru çöz ödevi yapma

valla bu topici bir iki sayfa okuyorum.
şamar gibi geliyor bana.
gideyim de yarım saattir asılmayı bekleyen çamaşırlarımı sereyim.
yemek yapayım.
evi toplayayaım.
aslında böyle iyiydim ya, bir yandan tv izleyip bir yandan sizi okurken

emzirmek çok kilo verdirir. her emzirmede 500-600 kalori gider. emziremediyse o yuzden kilolar gitmemiştir.

beceriksizsin ondan

he sonra o kiloları napalım
bim geri alıyo mu

tarifinde nişasta da var mıydı ?

yağ koydun değil mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…