Kirli Çıkılar )))

sabah erken kalktım eşimi işe yolladım

erkenden günümü planladım

çocuklar biraz geç kalktılar o nedenle biraz geç kahvaltı yapmak isterler
onlara biraz deşiğiklik olsun istedim kahvaltıda kek ve katmer poğaca yapayım dedim hem yarın sabah için de iyi olur malum okula başlayacağız artık nihayet tatilimiz de bitti hayırlı , mutlu , huzurlu bir dönem olur inşaallah tüm öğretmen öğrenci ve velilerimize ...AMİN.

günaydın arkadaşlar, farmasi sana mesaj atacaktım ama 10 dk engeline takıldım.hiç sevmedim bunu sana lazerle ilgili bir sorum olacaktı.

günaydın hanımlar,
10 günlük memleket ziyaretine bir nişan bir de ameliyat sıkıştırıp geldim...önce kızkardeşimin nişanı oldu, iki gün sonra da kayınvalidem kalp ameliyatı oldu... şükür kayınvalidemin ameliyatı çok iyi geçmiş, halen hastanede ama durumu her geçen gün iyiye gidiyormuş...
çarşamba günü eşimin izninin bitmesi nedeniyle kürkçü dükkanımıza döndük... elektrik kesintileri arasında perdelerimi yıkadım, ütüledim.. maalesef perdelerim evlendiğim zaman acemiliğime geldi ütü isteyen cinsten almışım sabah başladım akşam bitti yatarken kollarımı hisstemiyordum... ikinci gün temizlik yapmaya kalktım ama elektrikler 5 dakika geliyor 2 sat gidiyor.. akşama doğru bitti.. dün de epey birikmiş ütüm vardı .. velhasılı kelam bugün boşluktayım :) birazdan ıspanaklı börek yapacağım :)

vee yarın okul zamanı :) kızın okul malzemelerini hazırlarım artık :))

geçmiş olsun kayınvalidene canım Allah şifalar versin
sen de epey yorulmuşsun bugün de dinleniver

canım çok teşekkür ederim ilgin için.
yazdıklarını uygulamaya çalışacağım...
benim oğlum 7 yaşında. henüz ilacını içmeyi bile reddeyior. ben hasta mıyım öksürmüyom ki diyor...
kontrole gitmeyi reddediyor...
ve biz ders çalışması yada kitap okuması için onun ,istediği esnekliği verecek zamana sahip değiliz malesef...
sanırım ben de yeni yeni deneyerek öğreniyorum nasıl davranmam gerektiğini...
oğlum sadece deneylerle, hayvanlarla, doğayla ilgileniyor...
evde sabahtan akşama kadar national açık tv'de..onu izlerken problem yok ama hadi kitap dediğimide başlıyor işte savaş...
alıyorum karşım anlatıyorum...
ama olmuyor....
başka problemlerimiz de var..
evden çıkmak istemiyor...
birinin evine gitmek istemiyor...
çarşı da pazarda hadi eve hadi eve diye beni delirtiyor...
her işi erteliyor...
banyo yapılacak birazdan diyor..
herşey birazdan....
normal bir çocuk nasıldır onu da bilmiyorum...
uyumak istemiyor...
ay yazdıkça sinirim bozuldu yine...
dün gece uyumadan ağladım zaten bağıra bağıra...
yemeğe gideriz...
eğer onun yemeği gecikmişse "nerde, nerde "diye diye mahveder beni...
yada erken gelmiş ve erken bitirmişse "hadi hadi" diye diye mahveder....
belki biraz daha büyüyünce değişir inşallah...
ilaçların faydası olur inşallah...
bu hiperaktivite ne zor birşey miş yaaaa.....

Son düzenleme:
helin çok geçmiş olsun:))

ben daha yeni kalktım günün yarısı bitti bile:)))
kendime gelmeyi bekliorum yata yata uyuşmuşum her yerim ağrıyo bu kadar uyumayaydım keşke:)))) ama oldu artık... dün eşim evdeydi ve kolumu kaldırıp tek bi iş bile yapmadım:)) aferin bana
şimdi kalkcam rutin hafta sonu temizliğimi yapcam
sonna ousuma şekerpare yapcam adam tatlı canavarı:))))

ve asıl benim için bu sabahın bombası gelio
şimdi tartıya çıktım iki haftadır tartılmıodum nasıl tırsıorum ama ilk bi bakamdım sonna bi and abaktım:)))))
ve hamileliğimin başından beri sadece ve sadece 2 kilo almışım:)))))
zafer benim yuppiiiiiiii:)))))) normalde almam gereken kilo 4.5-5 yazıo ama ben sadece o kadar hamur işine tatlıya ragmen 2 kilo almışım onunda nereye gittiği belli ztaen:) göbüşüme belli yane ben bunu şuna bağladım tatlıyı sevmediğim için bi çatal dahi alsam tıkanıorum:))) sadece sütlü tatlı yiyorum oda sanırım bebişe yarıyo,akşamları midem yandıgı için ekmek yiyemiorum,eti sevmediğim halde zorla yiyorum,makarnada artık yiyemiorum ne zamn yesem anında kusuorum, günde nerdeyse yarım litre süt içiorum:))) genelde yogurtlu yemekler yiyorum bilerek öle yapıorum,bide belki yuh diceksiniz ama günde 1 kilo meyve yiyorumdur heralde öğlen bi portalak elma sabah bi muz,akşam yine portakal nar elma limon havuç ne bulduysam elimde yiyorum:)) hatta bazi zmanlar iki kiloyu bile buluodur:))))
çok mutluyum bu gazla gidim temizlik yapim:)))))))

canım karbonhidratlı yiyecekleri sevmiyor olman bir avantaj kilo almamak adına hatta diyette olanlar için çünkü malum yakılmayan karbonhidratlar yağa dönüşüyor

kalsiyum da zaten yağ yaktırır o da avantajın

meyve yeme miktarına yuh demiyorum seni alkışlıyorummmmmm

bu durumda kilo almaman çok normal ve devamı gelsin inşaallah

canım ya diğerleri için diilde bu birazdan olayı genelde oluyo hani onun oğluna özgü oldugunu düşünmüorum ben kız kardeşimdede var bir tembel inanamazsın
bak 20 yaşına geldi hala nefes almaya üşenir yeminle bak
mesela dışardan evemi geldi ayakkabılarını çıkarır kapıda koridorda çantayı atar kenera kollarını açar beni doyun giydirin doyurun i yatırın der o derece yani sen düşün ve üni. okuyan 20 yaşında bi genç kızdan bahsedioruz banyoya girmesi olay çıkması olay uyuması olay tv izlemesi yemek yemesi her şeyi bi olay ve herşey birazdan bırak temizlik yaptırmayı o günleri grebilcekmiyiz bilmiorum evdeyken zorla banyoya sokardık git saçını tara diye
ve annemde onu bilerek uzak bi yere üni okumaya gönderdi bide yurtta kalıo ilk zmanlar çok dışlanmış bi odadan kovulmuş hepimiz ohhhhhhhh iyi oldu dedik dağnıklığı yüzünde kovulmuş:))
sonna başka bi odaya geçmiş şimdi yatak topluyo odasının düzenine dikkat ediyo ne varsa yapıo ama evde gene aynı
ama arkadaşları ilk senesinde baya bi dışlamıştı hatta bu kadarına bizde tepki gösterdik ama bi tanesi zorla saçından tutup yatak toplatmış etrafa attığı kıyafetlerinide kucaklayıp kapının önüne atmış
biraz üzüldük falan ama iyi oldu başka türlü öğrenemzdi :))) şimdi ne zman arasam 3G den arıorum yatagına bakıorum toplu kıyafetleri katlı :)))
yani şimdi ev rahatında öğrenmezse dışarda zorla öğrenio:)))

ama bizimki tembelliğinden yapmıodu....

hamarat hatunun halide başka oluyo canım:))) çok lezzetli görünüolar ama için rahat olsun tatlım canım çekmio çünkü sayende evde seri üretim şeklinde hemur işi yapıorum en çok ousun sevinio bu duruma tabi:)))))
bende gidim şekerparemi yapim bide açma yapim yarın yerim işe giderken pastaneden alıorum açmayı midem bulanıo dışardan bişey yiyince midem bulanıo nasıl yapılmıştır kimin eli değmiştir bir sürü şey gelio aklıma hala kalkamadım kalkcam:)))

estağfirullah hamaratlıkta sen bir kendine bak bakalım datlummmmmmmmmmmm

ousuna da afiyet olsun

evet rahmetli babam da derdi aklı olan dışardan birşey yemesin (zamanında çok ezilmiş 12 yaşında annesini kaybetmiş kendi dışında 6 kardeşi daha derken
yurtdışına gidene kadar çok yerde çalışmış ve pastanede de çalışmış o sebeple)

selincim çok teşekkür ederim canım...
kardeşine diyecek birşeyim yok..okurken bazı yerlerde gülümsedim bile sanırım... .bizim yurtta da vardı böyle dağınıklar...kızardık ama başıma geldi....ben de aksine çok tezcanlıyımdır. saate bakar hemen hesaplarım şu saate şu bitecek bu saate bu bitecek diye...
sürekli planlarımı yazdığım bir defterim vardır. bu çocuk kime çekmiş bilmem...
apzındaki lokmayı çiğnemeyu üşeniyor resmen...
bazen çok dayanıklı oluyorum ama bazen de dayanamıyorum işte...
şu anda bile ağlıyorum sinirden...
bilemiyorum bu duruma nasıl çözüm bulacağız...
ilacını içiyoruz, elimden geldiğince sabırlı davranmaya çalışıyorum..
öğretmeni de konuyu biliyor...
ama biz yaklaşık 1 yıldır aile hayatını gezmeyi tozmayı özledik....
hiç dışarı çıkamıyoruz....
eşimle nöbetleşe evde bekliyoruz başını....
sanırım ben de ilaçlık oldum artık...
yarın okul başlıyor ve beni yine bir stres sardı....
benim oğlumun durumu keşke kardeşin gibi olsa razıyım vallahi...
ama korkuyorum ileride dışlanan başarısız birisi olacak diye....
oğlum hem üstün zekalı hem de hiperaktif....
ama başarısız....
hem akıllı hem başarısız...
ay canım başını ağrıttım....
en kısa zamanda psikoloğa gidicem yeniden...

Son düzenleme:
günaydın diyeyim, zira yeni kalktım, kahvaltımı yaptım geldim. birazdan ben de temizlik olayına el atcam.

papatyacım, hiperaktif çocuklar için aile kitapları var, sen de almışsındır, oralardaki yöntemler uygulandığında seni biraz rahatlatır. genelde hiperaktivitesi olan çocuklarda marka/ödüllendirme motivasyonu artırır, işe yarar, en azından sen de o da biraz rahat eder.

selinim maşşallah diyorum sana

farmasicim, hamaratım; ellerine sağlık.

helincim; geçmiş olsun.

seyyahım; gece son mesajını görememişim yavrimu.

kalkar kalkmaz tartıldım. ben kendimi 64 kilo ve şişmanca bulurken; 66 kilo olmuşum. tam olarak 66.0 kilo çıktım. git dedim sen bi kepek ekmeği al aslanım, bir de galeta al hipoglisemi yokluyo beni. kepek ekmeğinden yağ kullanmadan tost yaptım, fakat peynir yağlıydı biraz, o bitince bi daha yağlı peynir almicam. yumurta haşladım. zeytinin tuzunu aldım. biz normalde kahvaltıda da kahve içeriz, ben çay sevmiyorum. kahve yerine portakal suyu sıktım. bundan sonra işe giderken de azcık erken kalkıp böyle bir kahvaltı hazırlayayım diyorum. yanlız birazdan bi nescafe 3ü bir arada içerim. günde 4 tane içiyordum, ikiye düşürim bari.

papatyacım hiperaktive konusunda şurayı okudum

HPERAKTVTE

benim büyük oğlanda özellikle davranışla ilgili yerleri bire bir aynı
öğretmeni de diyor Fatik çok hareketli 40 dk boyunca yerinde oturamıyor sürekli ayakta enerjisi çok fazla vs vs
ben hiç doktora çocuk psikatrine ya da psikoloğa vs götürmedim .

mesela sen yazınca aklıma geldi bizimki de dışarda yemeğe vs ye gitsek burnumdan getirirdi ( ama şimdi ben onun burnundan getiriyorum ) işin şakası bir tarafa ona toplumsal bir varlık olduğunu toplumda uyması gereken belirli kurallar olduğunu onlarca örnekle hep anlattım anlatırım da ...
özellikle de hep şunu da derim ben şu anda bunu yapmak istiyorum böyle davranmak istiyorum ( o yer zaman ve mekanla ilgili aykırı olan yakışmayacak şeyleri derim yani) sence mantıklı mı çocuğum
hayır anne der işte senin şuan da yapmaya çalıştığının karşıdan algılanma biçimi aynen öyle olacak
tamam anladım der

vs vs bu örnekler çoğaltılabilir

kısacası yavuz hırsız ev sahibinden baskındır hesabı
ben hiperaktifi oynuyorum o da deli deliyi görünce çomağını saklamak zorunda kalıyor diyelim

farmasi canım ellerine sağlık...
rica etsem poğaçanın tarifini yazar mısın...
canım neler okuyorum neler...ama bir yerden sonra pes ediyorumn işte...
sonuçta ben de insanım. onu bu şekilde gördükçe ben yapamadım yetiştiremedim diye düşünüyorum bazen...
ödüllendirme yapıyorum faka bazen de çok sinirleniyorum...
çalışıyorum. eve geldiğimde saat 17:30 oluyor ve o 21:00 de yatıyor bu 3,5 saatlik sürenin tamamı ders ve kitapla geçiyor. 1 saat bile sürmeyecek bir ödev ve kitap okumaya iteleye iteleye 3,5 saatte anca yapıyoruz. bu da hepimizi çok yoruyor...
ben de63,2 kiloyum. bugün başlıyorsak yazayım hemen. yeni topik açacakmıyız...

çok teşekkür ederim canım. elimden geldiğince konuşuyorum. anlatıyorum ama biryerden sonra bana gelenler geliyor işte....
bu aralar zor durumdayız anlayacağın....
inşallah benim oğlum da senin çocukların gibi olur ileri de aklı başında, uslu söz dinleyen.
inşallah kurtulu bu hastalıktan....

katmer poğaca tarifi

Malzemeleri,

1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)

1 pk instant maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

Aldığı kadar un( 2 -3 bardak)

Arasına,

75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)

100 gr beyaz peynir

maydanoz da ekleyebilirsiniz

Hazırlanışı,

Mayayı ılık bir su da eritin. Yarım çay bardağı su yeterli olacaktır. Daha sonra süt, yumurta akı,tuz, şeker, sıvı yağ ve un ile hamurunuzu yoğurun. Hamuru 8 eş paçaya bölerek her birini tabak büyüklüğünde açın ve aralarına tereyağ sürerek üst üste dizin. Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz. Üst üste koymuş olduğunuz hamuru fazla ezmeden 60-70cm e kadar büyütün. Ve pizza dilimi gibi dilimleyerek (12 dilim) sigara böreği sarar gibi geniş kısmına iç malzemenizi koyun ve sarın. Yarım saat mayalanmasını bekledikten sonra yağlanmış tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısını sürün. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.

not :ben hamurları 3 erli ya da4 erli şekilde aralarına tereyağ sürüp üst üste koyup koyup açıyorum ve de 4 parçaya bölüyorum her bir parçaya iç malzeme koyup elmalı kurabiye gibi sarıyorum

canım inşaallah rabbim şifasını verir ve de çok aklı başında başarılı bir birey olur AMİN

bir de şunu unutma sonuçta hepimiz etten kemikteniz
sanki bizler çocuklarımıza yeri geldiğinde bağırıp çağırmıyor muyuz çığrımızdan çıkmıyor muyuz hepsi de oluyor
hasılı çocuk yetiştirmek de anne baba olmak da çocuk olmak da hepsi de hiç kolay değil
Rabbim hepimizn yar ve yardımcısı olsun bitanem

bir baba, çocuğuna sürekli ders soruyor, kitap okutturuyor, okulu soruyor, hep sorguluyor. akşam baba eve geldiğinde çocuk kendini ona göstermemeye çalışıyor, çünkü dersleri başarısız, çalışmak da istemiyor, kitap okumak işkence, hiç sevmiyor. sonra nasıl oluyorsa adam çocuğunun kendinden korktuğunu ve sevmediğini, onun hayatını çaldığını falan düşünüyor. sonra çocuğuyla geçirdiği vakiti çocuk için eğlenceli hale getirmeye çalışıyor. birlikte çocuğun sevdiği yerlere gezilere götürüyor (sizin durumunuzda hayvanat bahçesi, ya da aquapark gibi), onunla oyun oynuyor ve sonra çocuğu ona onu ne kadar çok sevdiğini söylüyor. o saatten sonra baba eğlenerek öğrenmenin yollarını öğreniyor falan.

papatyacım; hiperaktif bir çocuğun insanı tükettiğini, sinirlerini yıprattığını biliyorum. bizdeki en ufak bir değişim çocuğa yansıyor; gergin olduğumuzda onları da geriyoruz. önce sen kendini iyi hissetmelisin. oğlun daha birinci sınıfta, birinci sınıf okulu sevmesi gereken zaman dilimidir, nasıl olsa okuma yazma öğrenecek, şimdi değilse de bir kaç ay sonra, ama öğrenecek; önemli olan bunu severek yapması. senin önceliğin bunu sevdirmek olmalı bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
haaaa papatya unutmuşum, dün sirkencimle konuştuk, diyet işini de farmasinin topiğine yıktık iyi mi
yani yine bu topikteyiz, bugün başladık. diyetle ilgili yazacağımız da yazının rengini mavi yapıyoruz. hepiciği bu.

kahvaltıda kahve içiyorum demişsin ya anlayamadm.türk kahvesimi yoksa filtre kahve mi tüketiyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…