Kirli Çıkılar )))

evayada yazmıştım bende bu var pasta börek işlerinde çok iyi pişiriyor ama yemekleri haşlama yapıyor
>VEE LÜXELL BÖREKÇİ « GÜL'ÜN KURABİYE EVİ

sirkeci inanmıyorummmm
ben de burdan giderken annemin fırında tavuklu patates hayaliyle gittim.
burda biri bahsetmişti sanırım bade.. davul fırınlarda o patatesli tavuk o kadar harika oluyor ki çok güzel pişiyor.. neyse..
annem ilk gitiğim gün börek yapmış baktık ısıtcakken üst ısıtma ızgarasının bir yanı düştü. kaynak yaptığı metal kopmuşş. zaten 18 yıllıktı

tühh vahh derken ben bi çözüm ürettim şimdi elimizde lehim makinesi yok ki birleştirelim, davul fırını ters çevirdim. kopan yer aşağıda kaldı ve sorun ortadan kalktı
bugün de tavuğumuzu pişirdik ters ters

bizimkiler yine davul almayı düşünüyor... çünkü harika pişiriyor hem de çok ucuz 50 tl

ama annemin bir de beko belki 20-25 yıllık mini fırını var ancak beğenmiyor.
zaten annem de kek pek yapmaz mayalı işler daha çok yapar..

oğlan dun 22.30 da, bugun 21.30 da uyudu. bir tarafımı kaşıyım da kalkmasın
uyanmak için 4-5 kere çaba gösterdi, tekrar uyuttum.
inşaallah düzene koyarım.

çocugu geç konuşan annelere sorum olacak. oğlum 1 yaşında. benimkiyle aynı zamanda doğanlar baba, dede, gel, ver, anne haricinde 3-5 kelime daha çıkarıyorlarmış. bizimki henüz babıldama döneminde. baba ve mama ortaya söylüyor. onu da geçtim babanın baba oldugunu bilmiyor. at, al ver gibi komutlara uymuyor, kafasına göre takılıyor. siz de nasıldı durumlar hatırlıyor musunuz

özgür takılıor çocuk

senfatcım; benim oğlan daha bir yaşına girmemişti, eve berber geldi, saçlarını çığlık çığlığa ve zar zor kestirdik. berber gittikten sonra, iki gün kadar ara ara "berber geldi" dedi. sonra bi daha da konuşmadı. 2 yaşını geçiyordu tek tük konuşmaya başladığında. erkek çocuklar hakkaten zor konuşuyor fakat, sen daha iyi bilirsin, isteklerini yerine getirdiğimiz, zora gelmedikleri ve televizyonun da etkisiyle daha geç konuşuyorlar.

al, ver komutlarına uymaması sorun değil; çocuk almak vermek istemiyordur belki ama anlıyordur yani.
bir de o annelerimiz, çocuk bir kelimeyi bir kere söylediğinde bile hemen yetiştirip yazar. halbuki çocuk o an duyduğu bir sesi tesadüfen çıkarmış da olabiliyor, bilinçli değil yani, bilinçli olmadığı için de o sesi bir daha çıkarmıyor pek tabi.

yanlız kız çocuklarının potansiyeline ben şapka çıkarıyorum.

maşallah inşallah kendiliğinden düzene girer canım..

evet canım ben demiştim
hatta kendşime yemekler için bir tane davul fırın almayı düşünüyorum
anneminde vardı bekarken mis gibi yemekler yapardım
şimdi resmen haşlama oluyor..bazen mahalle fırınına götürüyorum sırf bu yüzden
ama pastalarda da bu miniler çok iyi

dırdır genetik doğuştan

kızlar biz yokken doğalgaz faturları gelmiş.
yakıt 200 tl..
evet geçen aya göre çok az ama nerdeyse kış olmadı ki...

biliyorsunuz bu ay bol pasta börek yaptım hiç tencere yemeği yapmadım diyebilirim.. dolapta brokolim pırasam bozulcak nerdeyse..
doğalgaz faturam 11 tl gelmiş.(banyo+ocak).. her ay 15 tl gelirdi.
elektriğim ise geçen ay 35 bu ay 39 geldi..
değişen bişey olmamış yani

sirkeci bana sormuşsun mini fırın almaktan vazgeçtim canım
normal fırınımı kullanıyorum
siz burada sürekli balık falan yaptıkça heves ettim balkona koyacaktım balık falan gibi kokulu şeyleri orada yapacaktım
bu aşamada fikir veren tüm arkadaşlara
sirkeci,farmasi,karanfil,badeuzun hepinize çok teşekkür ederim canlarım

sağol eva ben de bakıyorum şimdi profilo yada arçelik filan olacak sanırım yalıtımın 4 taraflı olması lazım ama esas tercih sebebi eski fırının çıkacağı dolap içi ölçüsü olacak.

canım çok iyi etmişsin... koku için istiyordun ama ne biliyim hem yer tutcak hem yeni bi masraf..

çok kötü oluyorsan organik koku gidericiler var istersen onlardan kullan..

Son düzenleme:
canım çok iyi etmişsin... koku için istiyordun ama ne biliyim hem yer tutcak hem yeni bi masraf..

çok kötü oluyorsan organik koku gidericiler var istersen onlardan kullan..

evet canım ucuz bile olsa bedava değil ki kirli çıkılıkla bağdaşmayacağı için vazgeçtim

karanfil organik koku gidericiler nasıl oluyor? Benim evimde bazen çok yemek kokusu oluyor. Mutfak arasına bakan tam 16 mutfak var herkes de pek bir becerikli ama aspiratör kullanımından bihaber. Kısacası benim ihtiyacım oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…