Kirli Çıkılar )))

sağol canım..
hoşgeldin topiğimize.
5 senelik evliyim..29 yaşımdayım
bu topikte genelde genç evli ve çocuklular var..(kıdemlimiz sunny ablacımızı öpüyorum))
evli değilse bile hazırlığında olan arkadaşlar var.
evli olmayıp çocuklu olan da var(seyyyyah)
yaş aralığımız 20-35 arası değişiyor
genç yaşında hesap kitap yapmayı öğrenen hanımlar olarak, ev geçimi ve ev ekonomisi, alışveriş,yemek, mutfakta püf noktalar gibi konuları konuşuyoruz çoğu zaman..
sen de okumuşsundur geçmişi zaten)

allahım neler yazmıştım neler. o sırada misafirim geldi. ofise. yazdıklarım kaldı öylece. gittiğinde benim kullanıcı adım düşmüştü ve gönderemedim. of ki ne offff
bizim sıkıntımız herşeyden çabuk sıkılması. yani sıkılıp bırakınca hayatın hep böyle olduğunu düşünecek diye korkuyorum.
hayatta da sıkılırsam bırakırım diye bakarsa her olaya , her olguya...
bemim oğlum 2,5 yaşında konuştu, 3 yaşını bitrmek üzereyken tuvaleti öğrendi. şimdi susmuyor...
meraklanma konuşur inşallah allahın izniyle....

çok teşekkürler canım açıklamaların için evet derinlemesine olmasada göz attım ben burda birbirinize sahip çıkışınızı sahiplenişinizi sevdim o yüzden aranıza katılmak istedim yeni evliyim evin sortumluluğu benim omuzlarımda eşim şehir dışında çalışıyor haftada iki gün tek gelebiliyor ve evin sorumluluğundan bi haber herşey benim omuzlarımda hesap kitap işleriyle boğuşup duruyorum her ay başı gelir ve gider tablosu yapıp harcamalarımı ayarlıyorum evlendiğimdendir zaten gelirimiz direk taksitlerimize gitti elimizdede birşey kalmadı inşallah bundan sonra toparlarız ilk hedefimiz evimizi alıp kiradan kurtulmak ondan sonrada araba sahibi olmak büyük şehirde arabasız olmak çok zor gerçekten

bugünlerin tadını çıkar bacım
bakalım aramıza doğumdan ne kadar süre sonra dönüş yapabileceksin

:26::26::26::26::26:

multijet sana geçmiş olsun demeyi unuttum
Rabbim yaşatmasın bi daha, görüp göreceğin o olsun (hastalık olarak)

bi de bugün paylaştıklarınız çok etkiledi yine beni
zaten doğuma yönelik hep kötü şeyler gelir aklıma
yani hamile kaldıktan sonra değil, benim liseli dönemimden beri böyle bi fobi oluşmuş içimde
yeni yeni yenmeye başlamıştım

bi şey sorduk ya
hemen kaç

hava güzeldi, dışarı çıktık, çarşıları gezdik, hava aldık biraz. yarın da çıkacagız. bizimki saf saf hödük gibi bakınıyor. evde canımızı okuyor. veliler hep öyle der ya. vallahi evde cok fena, okulda sessiz falan diye.

kişilik yapılarınız farklı papatya ile, tepkilerinizin farklı olması normal. mesela o da eşiyle kendisini kıyaslayınca eşinin sakin, kendisinin daha az tolere gücü oldugunu söyleüyor. sen tüm gün evdesin, bir işin yok, o sevdiği işi yapmanın doyumuyla bile rahatlıyor. senin rahatlamana yardımcı olacak, çocuga sakin yaklaşmanı bir işin ve destekçi bir eşin yok tahammülün de az. Rabbim en kısa zamanda sana bir iş verir ve sende daha tahammüllü olursun ve bir yerden sonra kızdıgında üzülürsün.

seyyah senfat seni eziklemiş
aşortmanlı demiş

2-3 hafta önce komşu torunlarını oynasınlar diye bize gönderdi, ben de oyuncak döktüm önlerine. 2 kardeş birden eline top alıp, araba alıp, o ne bu ne? ben de cevaplamaktan bıktım, arabayı eline alıyor bardak diyorum, topu soruyor kaşık diyorum, tamam diyor, başka bişey gösteriyor, ne yoruyorlar vallahi. ben de ne fenayım kendimi eğlendireceğim diye çocuklara ettiğime bakın

alıntılarım cıkmadı ya ben aklımda tutamıyorumm garıp miyim neyimmm :44::44::44:

seyyahınan arkads olduk yuppiii:119:

canım benim Allah tekrarını göstermesin

sağol sevimlicim

kusura bakma hakkını helal et aklıma gelmedi birden topikte hamileler olduğu ben de niyeyse korkarım ama sonuçta bu doğal bir süreç ve insanlar zamanında evde tarlada falan doğurmuş yani bizim yazdığımız örnekler çok çok düşük ihtimaller aslında

selamlar bacılar
yoğun yorucu bir gündü 8 saat dersim vardı ufffff nedense bünyem zorlanyor bu 8 saatlerde .. herneyse dünde 80 leri izlerken uyyakalmışım ama hala çok yorgunum yemek yapmadım hazır piliç pilav aldım vede dünden çorbam var tatlı bilene var ama dünden acaip yorgun hissediyorum kendimi... kipat okumam gerek... ankara çok güzeldi öğlene doğru ve öğlenden sonra sabah iyi olmasada ....

yarın 14 şubat

kendime bişeler almıştım eşantiyon hediyeleri erkek reyonundan seçtim 1 kravat ve eşim bana tost makinesi almıştı geçen yıl (kahvaltısız dışarı çıkmam ve pek tost yemem ... buna rağmen kendi için almıştı galiba adı bana hediye ama neysee) bende bu yıl kravat eşantiyondan ve mikser aldım

yoksa azizvalentinenin uydurduğu bu para tuzağı günleri asla takmam ama nedense bu yıl alayım dedim

siz evi nerden aldınız anlamadım ben
bir daha anlatır mısın
ne zaman gececeksiniz eve

bizim burda belediye sponsorluğunda kooperatifler kurulur. özellikle bizim ilçede bu yaygın.

kurayla insanlar bu koopratife girer.talep çok olduğundan.
hemen hemen her yıl yeni bi kooperatif başlıyor. ortalama ömürleri 10 yıl.
mevlananın hemen yanında var bi tane ben göreve başladığımda başladı peşinat 10000 aylık 1000 di mesela şimdi 1500 olmuştur.
her sene artar.
ondan bir yıl sonra annemlerin aldığı kooperatif var yine belediyenin. onlar kurada çıkan birinden hisseyi satın aldılar.
onların peşinat 6000 aylık 600 tl idi.
şimdi 700 oldu 2 yıl oldu başlayalı ve her yıl 50 arttı.
bak bu annemlerin koop. en son çekilmiş bi fotosu..

belediye arsa sahipleri de olmak üzere her yıl belli bi miktar binayı bitirip yine kuraya çıkarıyor.
çıkanlar kira bedeli+kat farklarını ödeyip oturuyorlar.
kira bedelini taksitle ödersen ayrı peşin ödersen ayrı ödüyorsun.
mesela annemler oturmak için kuraya girmediler bu yıl.
alsında girseler çıkmış daire daha çok tutuluyor boş biriyle takas yapar üstüne de para alabilirlerdi.
çünkü sen oturmak için kuraya girsen o da çıksa peşin 14 bin vererek evine oturuyorsun tabi 700 tl kooperatif bitene kadar devam ediyor onu herkes öder.
kooperatif 8 yıl daha sürse kendi evinde oturmanın bedeli 14 bin/(8*12)=145 tl ye geliyor aylık..
en uzun taksitle o da 3 yıl sürüyor 19 bin ödeniyor.
İşte böyle canım..
bizim koopeatif ise 7. yılında ortalama 3 yılı kaldı. 6 blok kaldı her yıl 2 tanesi için çekiliş yapsalar biz de gircez.
İnşallah bize de çıkar hayırlısıyla hatta bizde kira bedeli daha düşük olur sonuçta kooperatifin 3 yılı kaldı.

yani kısacası canım kooperatif bi anda bütün daireleri yapmıyor. kısım kısım yapıp oturmak isteyenleri kuraya sokuyor. çıkanlar da daha kooperatifin başlarında oturma şansı yakalıyor.
peki oturuyorlar diğerlerine haksızlık olmuyor mu oda kira bedeli alınarak gideriliyor.
alınan kira bedeli de koopertifin bi an bitmesi için yine havuza aktarılıyor.
böylelikle diğer ev sahiplerine değil kendi kooperatifimize gidiyor paralar.

Son düzenleme:
bu akşamki menüm

pırasa kavurması
yogurtlu patlıcan közlemesi
dünden kalan biberli bulgur pilavı:)))))) sulu bişeysi yemek istemiorum bu gece meze gibi olsun:)))) yanınada çay bunların mis mis

şu yemekleri ocağa koyup geliorum kaçmayın bi yere emi canlarım:))))))))

migros en pahalı marketlerden biri haberin olsun canım

ben de menümü yazayım..

fırında tavuk (patates bezelye havuçlu)
bulgur pilavı
erik kompostosu

canım çok sarımsak çekiyor
ya sarımsaklı yoğurt yaparım ya da badem salatalık bulabilirsem cacık yaparım..
bööyle işte kızlar
ben çıkar eve gider..
olrayt kaçar))

toplantıdan geldim kafam kazan gibi
akşam menüm pizza + içecek

feci bir hesap yapmışın abcım ya bizde ankarada tokiden almıştık ama feci bir artış oldu baktık mantık dışı olyor 20 yıllıkdı süresi ve çıktık şimdi morgeich ile aldık henüz gitmesekde gelmesekde oturmasakda aldık işte bakalım...
toplantıdan geldim kafam kazan gibi
akşam menüm pizza + içecek
bende feciyim bugun bacım.. bizim toplantı cuma günü uffffffffff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…