oh ohhh ne güzel alın tabiki hevesiniz imkanınız ve sağlığınız varken nede olsa ilerde bu heves kalmayacak amannnn boşverin bu mesajı okuduktan sonra evlimisiniz bekarmı diyektim evliler hesap kitaBA DÜŞÜYOR AĞIRLIKLI AMA SONRAKİ MESAJINIZDA ÇOCUKTAN BASETMİŞİNİZ EVLİMİSİNİZ DİYE sORMAYA GEREK DUYMADIM en iyisini yapıyorsunuz:)
papatyacım Allah kolaylık versin canım okudum yazdıklarını..
stres yapma eskiler bu kadar bilinçli miydi diye düşünüyorum
biz mi acaba abartıyoruz çok şey bekliyoruz çocuklardan..
geçen çocuk doktoruna götürdüm duruyu rutin kontrolüne..
yaşıtlarından geri konuşmuyor tuvaletini söylemiyor deyince bana kızdı adam..
neye göre kime göre geri diye..
çok şey bekliyor anneler babalar dedi..
ben de oluruna bıraktım..
sen de çocuk sıkılınca bırakacak elbette satrancı kayağı..vs..
herbirisinde devam edip başarılı olamaz ya..illaki birisinde karar kılacak..
annem de beni baleden tut da yüzmeden ,halkoyunlarından, bağlamadan, resimden, tenisten,voleyboldan herbişeye götürmüştü..
her sene birine giittim daimi olamadım..
bana artısı ne oldu?
toplumun %90'ınıdan iyi yüzüyorum..
hobi olarak yağlı boya yapardım çocuk olduktan sonra yapamadım..
ara sıra bağlamamı tıngırdatırım..
bir de voleybolda parmak paslarım çok iyidir
şaka bi yana..
böyle işte..
bu arada sen nerdesin çocuk kayağa gittiğine göre..
bursada ya da kayseride felan mısın??
sağol canım..
hoşgeldin topiğimize.
5 senelik evliyim..29 yaşımdayım
bu topikte genelde genç evli ve çocuklular var..(kıdemlimiz sunny ablacımızı öpüyorum))
evli değilse bile hazırlığında olan arkadaşlar var.
evli olmayıp çocuklu olan da var(seyyyyah)
yaş aralığımız 20-35 arası değişiyor
genç yaşında hesap kitap yapmayı öğrenen hanımlar olarak, ev geçimi ve ev ekonomisi, alışveriş,yemek, mutfakta püf noktalar gibi konuları konuşuyoruz çoğu zaman..
sen de okumuşsundur geçmişi zaten)
bugünlerin tadını çıkar bacım
bakalım aramıza doğumdan ne kadar süre sonra dönüş yapabileceksin
bi şey sorduk ya
hemen kaç
hava güzeldi, dışarı çıktık, çarşıları gezdik, hava aldık biraz. yarın da çıkacagız. bizimki saf saf hödük gibi bakınıyor. evde canımızı okuyor. veliler hep öyle der ya. vallahi evde cok fena, okulda sessiz falan diye.
kişilik yapılarınız farklı papatya ile, tepkilerinizin farklı olması normal. mesela o da eşiyle kendisini kıyaslayınca eşinin sakin, kendisinin daha az tolere gücü oldugunu söyleüyor. sen tüm gün evdesin, bir işin yok, o sevdiği işi yapmanın doyumuyla bile rahatlıyor. senin rahatlamana yardımcı olacak, çocuga sakin yaklaşmanı bir işin ve destekçi bir eşin yok tahammülün de az. Rabbim en kısa zamanda sana bir iş verir ve sende daha tahammüllü olursun ve bir yerden sonra kızdıgında üzülürsün.
darkesea ipi kopmuş danalar gibi yorumuna sesli güldümpeşinde siz de koşarken size pek eğlenceli gelmiyordur. Kuzum benim ya tabi merak edecek keşfe çıkacak hele bir de konuşsa o ne bu ne şu ne neden bu böyle soruları olacak nasıl tatlı tatlıdır
proje başvurusu için iki defa merkeze gittim geldim ter içinde kaldım bi üçüncü olmaz umarım
3.6 gr borcum kalmış.
kocam da bugün 600 tl para verdi maaşı yatmış..
heycanlandım birden fazla parayı napsam acaba uzun süredir ilk defa elimde para olcaaaakk
offffffffffffffff nasıl titredi bedenim okurken anlatamam bende de bu korku çok vardı ben doğum yaptıgımda ebe tansiyon alamıyorum diyordu o arada derede epey bişeyler yapmışlardı bana sonra tansiyonum 3 e çıkmıştı özel hastanede ama hasta yatağımda doğum yapmıştım ben işin en tuhafı da doğum yaptım aradan bir yarım saat bile geçmemişti ebe eşime kızımıza ne ısmarlıyacan diye sorup hadi git de bir pide yaptır demişti kendisine değil bana yaptırtmıştı bana çok tuhaf gelmişti
:26::26::26::26::26:
multijet sana geçmiş olsun demeyi unuttum
Rabbim yaşatmasın bi daha, görüp göreceğin o olsun (hastalık olarak)
bi de bugün paylaştıklarınız çok etkiledi yine beni
zaten doğuma yönelik hep kötü şeyler gelir aklıma
yani hamile kaldıktan sonra değil, benim liseli dönemimden beri böyle bi fobi oluşmuş içimde
yeni yeni yenmeye başlamıştım
kgokce bu günleri arayacağız haftaya kar geliyormuş :18:
siz evi nerden aldınız anlamadım ben
bir daha anlatır mısın
ne zaman gececeksiniz eve
Tek uzmanlık alanım olan yağdan bahsetmişsiniz :)))
Ben güneyden soğuk sıkım zeytinyağı getirtiyorum. (arkadaşım alıp yolluyor) 5lt tenekesi 50 TL. o yüzden riviera yada sızma diye ayrı almıyorum. Kırk yılda bir kızartma olur onda da fındıkyağı kullanıyorum.
Tereyağ ise sadece kahvaltı ve pilavda. Bizde pasta,çörek, poğaça falan olmazHem beceremem hem yenmemesi taraftarıyım.
Valla ne kadar gidiyor bilmiyorum. Tüm alışverişi ben yapıyorum ama ne, ne kadar gider ne olur hiç bilmiyorum bittikçe alıyorum.
Kadınların yüz karası olarak alışverişten hiç hoşlanmadığım, hemde tek bir günüm olduğu için bazı şeylere vakit ayırmak adına için Migros Sanal Marketten alıyorum herşeyi (sebze meyve hariç)
Sizlerin konuya hakimiyetine ise bayılıyorum.
feci bir hesap yapmışın abcım ya bizde ankarada tokiden almıştık ama feci bir artış oldu baktık mantık dışı olyor 20 yıllıkdı süresi ve çıktık şimdi morgeich ile aldık henüz gitmesekde gelmesekde oturmasakda aldık işte bakalım...bizim burda belediye sponsorluğunda kooperatifler kurulur. özellikle bizim ilçede bu yaygın.
kurayla insanlar bu koopratife girer.talep çok olduğundan.
hemen hemen her yıl yeni bi kooperatif başlıyor. ortalama ömürleri 10 yıl.
mevlananın hemen yanında var bi tane ben göreve başladığımda başladı peşinat 10000 aylık 1000 di mesela şimdi 1500 olmuştur.
her sene artar.
ondan bir yıl sonra annemlerin aldığı kooperatif var yine belediyenin. onlar kurada çıkan birinden hisseyi satın aldılar.
onların peşinat 6000 aylık 600 tl idi.
şimdi 700 oldu 2 yıl oldu başlayalı ve her yıl 50 arttı.
bak bu annemlerin koop. en son çekilmiş bi fotosu..
Eki Görüntüle 632233
belediye arsa sahipleri de olmak üzere her yıl belli bi miktar binayı bitirip yine kuraya çıkarıyor.
çıkanlar kira bedeli+kat farklarını ödeyip oturuyorlar.
kira bedelini taksitle ödersen ayrı peşin ödersen ayrı ödüyorsun.
mesela annemler oturmak için kuraya girmediler bu yıl.
alsında girseler çıkmış daire daha çok tutuluyor boş biriyle takas yapar üstüne de para alabilirlerdi.
çünkü sen oturmak için kuraya girsen o da çıksa peşin 14 bin vererek evine oturuyorsun tabi 700 tl kooperatif bitene kadar devam ediyor onu herkes öder.
kooperatif 8 yıl daha sürse kendi evinde oturmanın bedeli 14 bin/(8*12)=145 tl ye geliyor aylık..
en uzun taksitle o da 3 yıl sürüyor 19 bin ödeniyor.
İşte böyle canım..
bizim koopeatif ise 7. yılında ortalama 3 yılı kaldı. 6 blok kaldı her yıl 2 tanesi için çekiliş yapsalar biz de gircez.
İnşallah bize de çıkar hayırlısıyla hatta bizde kira bedeli daha düşük olur sonuçta kooperatifin 3 yılı kaldı.
yani kısacası canım kooperatif bi anda bütün daireleri yapmıyor. kısım kısım yapıp oturmak isteyenleri kuraya sokuyor. çıkanlar da daha kooperatifin başlarında oturma şansı yakalıyor.
peki oturuyorlar diğerlerine haksızlık olmuyor mu oda kira bedeli alınarak gideriliyor.
alınan kira bedeli de koopertifin bi an bitmesi için yine havuza aktarılıyor.
böylelikle diğer ev sahiplerine değil kendi kooperatifimize gidiyor paralar.
bende feciyim bugun bacım.. bizim toplantı cuma günü ufffffffffftoplantıdan geldim kafam kazan gibi
akşam menüm pizza + içecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?