Kirli Çıkılar )))

selincim ben pastayı çöreği yarım ölçü yaptığım için
1çay bardağı sıvıyağ ,yarım paket margarin kullanırım
böyle olunca da yağ tüketimi çok olmuyor pastalarda

normal yemeğe 2 -3 yk anca
kızartmaları da çok bol yağda yapmıyorum

ben ekşide okudum ona göre yazdım

katılıyorum sana mantıken kar payı=faiz oluyor. Sadece daha muhafazakar kesimi çekebilmek için yapılan bir lansman gibi geliyor bana

bende aynı fikirdeyim:)
ha faiz ha kar payı ha başka bişey amaç hep aynı amaaaaaannnn:))))

duttum seni ben bilemedim pazar günü bi şeker pare yaptım aklıma tükürim hala yiyoz anasını satim bide hepsini şerbetledim neyse acemiliğime geldi bilemedim senden öğrencem çok şey var gerçi ben tatlı yemiorum toplasan 3 tane anca yemişimdir eşiminde bi tepsiyi bitirmesi bi hafta alıo dogal olarak:))))))))))

yuhahahaha:))))))

bende bundan sonna yarım ölçü yapcaaaam
ve o yaptıgımın yarısını şerbetlicem:)) yani aslında çeyreğini şerbetlemiş olcam ve yedikçe şerbet yapccam:)))
yahu bu mutfak ne kadar matematik gerektio böle:)))))))

bide yapmam gerekn şu yağdanlığımın ağzına iyi bi tıkaç bişey almam:))))) bi anda foş diye akıo:))

selin hamd olsun evime bereketin yağdığını hissediyorum

Bereket ve bereketsizlik

Sual: Bereket, bereketsizlik ne demektir?
CEVAP
Bereket, az malın çok faydası olması, çok işe yaraması demektir. Az bir mal, bereketli olunca, çok kimsenin rahat etmesine, çok iyi işlerin yapılmasına yarar. Bereketli olmayan çok mal vardır ki, sahibinin dünyada ve âhirette felaketine sebep olur. O hâlde malın çok olmasını değil, bereketli olmasını istemelidir!

Rızk hiç değişmez, azalmaz ve çoğalmaz. Kimse kimsenin rızkını yiyemez. Hiç kimse kendi rızkını yiyip bitirmeden ölmez. Bir kimse, Allahü teâlâ emrettiği için çalışır, rızkını helal yoldan ararsa, ezelde belli olan rızkına kavuşur. Bu rızk, ona bereketli olur. Eğer, rızkını Allahü teâlânın yasak ettiği yerlerde ararsa, yine ezelde ayrılmış olan o belli rızka kavuşur. Fakat, bu rızk ona hayırsız, bereketsiz olur. Rızkına kavuşmak için kazandığı günahlar da, onu felaketlere sürükler.

İslam âlimleri buyurdu ki:
(Evde Mushaf bulundurmak berekettir. İyilik edenin malı bereketli olur. Eshab-ı Kehfin ve Eshab-ı Bedrin isimleri yazılı kağıdı evde ve üstünde taşımakta bereket vardır. Tarlayı abdestsiz sürmek bereketsizliğe sebeptir. Ustasına hürmet etmeyenin de kazancının bereketi olmaz. Seher vakti kalkmak berekettir.)
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Yemeği, toplu olarak yemekte bereket vardır.) [İbni Mace]
(Besmele ile yenen yemek bereketli olur.) (İbni Mace)

(Bereket, yemeğin ortasına iner. Onun için kenarından yiyin, ortasından yemeyin!) [Tirmizi]
(Sahurda ve sahur yemeğinde bereket vardır.) [Taberani]

(Yemekten önce ve sonra, elini yıkayanın evinin bereketi artar!) [İ.E.Şeybe]
(Sıcak yemekte bereket olmaz). [Deylemi]

(Balda bereket ve şifa vardır.) [T.Gafilin]
(Sirkede, hurmada, sütte bereket vardır.) [İbni Mace]

(Rızkına razı olanın bereketi artar, razı olmayanınki bereketsiz olur.) [Ahmed]
(Alış verişte çok yemin etmek, malın bereketini giderir.) [Müslim]

(Ticarette bereket vardır, ticarete yalan, hıyanet karışınca bereket gider.) [Buhari]
(Bereket büyüklerinizdedir.) [İ. Rafii]

(İlk çocuğunun kız olması, kadının bereketindendir.) [İbni Asakir]
(Kız çocuğu bereketlidir.) [Deylemi]

(Çocuksuz ev bereketsiz olur.) [Ebuşşeyh]
(Evine girince, ev halkına selam ver ki, evin iyiliği ve bereketi artsın!) [Harâiti]

(Dua, ömrün bereketini artırır.) [Tirmizi]
(Kur'an okunan evin bereketi artar. Kur'an okunmayan ev, bereketsiz olur.) [Darimi]

(Misafir, bin bereket ve bin rahmetle gelir.) [Nisab-ül ahbar]
(Evinden erken çıkanın işi bereketli olur.) [Bezzar]

(Yola çıkarken arkadaşları ile vedalaşan, onların duaları ile berekete kavuşur.) [Deylemi]
(Ana babasına hizmet edenin ömrü bereketli, onlara karşı geleninki bereketsiz olur.) [İ. Ahlakı]

(Muhammed isimli kimse bulunan ev ve yerde bereket olur.) [Deylemi]
(Sabahın sünnetini evde kılmak, rızkın bereketine sebep olur.) [İmad-ül-islam]

(Namaz kılanın rızkı bereketli olur.) [M. Cenne]
(Vadeli alış verişte, ödünç vermekte ve arpa karışmış ekmekte bereket vardır.) [İbni Mace]

(Evde çöp bulunması bereketsizliğe sebeptir.) [Deylemi]
(Şarkıcı ve faizcilerin kazancında bereket olmaz.) [Deylemi]
(Bir toplumda birisi söylerken diğerleri susmazsa, orası bereketsiz olur.) [Beyheki]

Çöpü kapalı tutmak
Sual: Evde çöpün beklemesinin bereketsizliğe sebep olduğu bildiriliyor. Çöp kutusunun ağzını kapatırsak yine de bereketsizliğe sebep olur mu?
CEVAP
Çöp açıkta değilse, kapalı bir kapta ise, görünmüyorsa bereketsizliğe sebep olmaz.

paylaşım için sağol farmasi.
sirkede bereket olunca ben bereketçi mi pardon bereketli mi oluyorum

seyyah her halükarda temizlikçi

migros en pahalı marketlerden biri haberin olsun canım

bizim evin alt katı migros, yani migrosçuk.
promosyonları oluyor, onlardan her gittiğimde alıyorum
migros yogurt falan hemen hemen bimle aynı, migros markalı peyniri falan teksüt yapıyor böreklik güzel oluyor. market markalı ürünler bim gibi. eski mantıgı değişmiş migrosun. koç grubu çoğu hisseyi yabancılara satmış, daha rekabet ortamına uyum sağlamış.

haftasonları 5m migroslarda büyük indirimler oluyor, ama bizimki migrosçuk

ben de bugun daha büyük tepsi ile pizza yaptım, hamuru bu sefer ince oldu

kesinlikleeee:)))katılıorum senfatcım ben minnak bi borcamda elosanın tarifyle yaptım tadı güzeldi ama çok kalın oldu ve pişmedi derfatınkini koccaman fırın tepsisinde yaptım misler gibi oldu:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…