Kirli Çıkılar )))

su faturam 27 geldi bu ay pek akıllılar bu faturalaar
komşu'' ayol tuvalete demi gitmiyosunuz ''dedi ,''yoo tutuyoruz dışarı çıkınca avm de hallediyoruz'' dedim böle baktı
evde 5 kişiler 65 gelmiş benle kıyaslıyo biz 5 kişi olsak 100den aşağı gelmezdi

Son düzenleme:
iyi akşamlar hanımlar,
iki akşam yoktum maşaallah 100 den fazla sayfa ilerlemiş :) ben bu kadar sayfayı nasıl okuyacağım

dünkü soğuk ve yağmurlu bahçe nöbetinin ardından halen kendime gelemedim dün başlayan migrenim de cabası (
Allah düşmanımın başına vermesin... okulda 19 kuzu evde bir kuzu uğraşıp duruyoruz :)

..........................................

Son düzenleme:
geçmiş olsun helin
ben de dün nöbetçiydim anca kendime geldim
karanfilcecim kayınvalidenle ilgili yazını okudum cnm
bil ki yalnız diilsin arkadaşım,aynısından bi tane de ben de var
benim akşam menüm
fırında tavuk
bulgur pilavı
cacık
patlıcan közlemesi
kabak tatlısı

allright aldıklarını güle güle kullan canım

Son düzenleme:
işlerimi yaptım geldim vaktim kalmadı yemek yapmaya ama iki arada bi derede patates oturtma, makarna salata yaptım. dünden de mercimek çorbam var. misafirim sanırım yarın gelecekmiş. yarın için yemek düşünmeye başladım:26::26:
selincim ben de çok severim pırasa kavurmasını çayla süper olur. farmasiiiiiiii dün ben koyamadım pizzamın resmini, benim telefondan pc ye atılmıyo resim. kızımın teliyle çektik, o da hala atıcak neyse canım, çok güzel görünüyo şimdiden derfat benim pizzadan kalan parçayı da bugün ısıttım yedim, sanki daha da güzelleşmişti teşekkürler tarif için

kaşarlarını da koydum son 5-10 dakikasında da böyle pişecek

bunu da geçenlerde yapmıştım tepsi biraz daha dar olunca yukarıya doğru kabarmıştı

bugün daha büyük fırın tepsisine hamuru yaydım

iyi akşamlar kızlar
sabah annemlere gitmiştim
sonra onlarla birlikte pazara gittik
perde, banyo paspası ve de elektrik süpürgemin hortumu patlamıştı, ona da hortum alacaktım
ama sadece paspas alabildim
sonra halı, perde, züccaciye falan satılan bi yer var burda, kocaman
oraya gittik
bebeğin odasına halı ve perde baktık
böyle bi sepet oluşturmuşlar
azıcık kalan perdelik kumaşları dikmişler, ucuz ucuz satıyorlar
adam bi kumaş gösterdi, mesela diyor bunun metresi 30 tl, ama topun sonu diye, 12 tlden veriyoruz
zaten benim evim de kira, bi ara gidip ordan alcam, hem kaliteli hem ucuz
dönüşte pazarın meyve-sebze bölümüne uğrarım diyordum
annem baktı ki, bende takat kalmamış, otobüse bindirip eve yolladı
gerçekten çok yorulmuşum, ayaklarımın altı ağrıyordu
eve gelince çekyatın üzerinde sızıp kalmışım
sonra kalktım, eşim gelene kadar yemek yaptım
pirinçli yoğurt çorbası
salçalı makarna
köfte yaptım

su faturam 27 geldi bu ay pek akıllılar bu faturalaar
komşu'' ayol tuvalete demi gitmiyosunuz ''dedi ,''yoo tutuyoruz dışarı çıkınca avm de hallediyoruz'' dedim böle baktı

bize de 15 gelmişti galiba
komşu bizi görse kendini atar bi yerlerden artık

benim de bugün sucuklu kaşarlı gözlemem (yufkadan yapma) ve yumurtalı ıspanağım vardı. Çayla kahvaltılık gibi yedik.

üstümdekiler çok kavga ediyorlar yine duymamak için evden kaçıyorum çok yazmayın oyarım desem de bir şey yapamam görüşmek üzere

araba yıkatan arkadaşlar kaç tl ye yıkatıyorsunuz yazar mısınız ?

ben 15 tl ye
bizim arabayı ben hiç yıkatmadım eşim yıkatır oda benzinci tanıdıgı var orda ufak bi bebecik çalışıo çırak olarak ona sadece dışını yakatır 5 tl verir oda yıkayabikldiği kadaar :)) çocugun boyu yetişmio diye fırçalamayı eşim yapıo çocuk su tutuyo:)) iç paspaslarınıda evde makinaya atıorum ben 15 dk. programım var oldu bitti:))

kısacası olrayt olrayt olalı hiç böyle olmadı
hayırlı olsun canım:))

canım bende eşimin arkdaşı hataydan 5 lt zeytinyagı göndermiş ama o kadar koyuki alışık olmadıgımdan onu ayçiçek yagla seyreltip öle kullanıorum:)) daha 1.5 lt anca harcamışımdır ayda zeytinyağı olarak yarım litre harcıorum
5 lt lik teneke yag bize 2 ay gidio ama sizi duyunca 3-4 ay falan içiommuşum dedim ben yağı
daha dikkatli harcim bari valla utandım bak bana tam 2 ay gidio kızartma yapmam 1 kaşık yagla kızartıorum zati pasta börek yapınca çok gidio:)))) belkide yagdanlıgımın agzı çok akıtıo ondandır:))
farmasicim sen nasıl yapıosun ya hem o kadar pasta börek çörek yapıp hemde her gece yemek pişirip bu kadar az yağ nasıl kullanabiliosun sırrını banada ver noooooolur:)))

walla hayran kaldım siz okadar pasta börek yapın birbirinden lezzetli yemekler yapın ama yağ epey gitsin
birde ben kendime derdim az yağ kullanıyorum diye
oyyyyy oyyyyy daha öğrenecek çok şeyim var

canım yanlzı diilsin herkese şaştım kaldım diorum ya ben yağı içiomuşum elimin ayarı yokmuş benim bol kepçenin en boluymuşum sirkeciyle farmasiye bööööööyle baktım
yani sirkecimde kurabiyesini bilmem nesini çok yapıo hani bi kek yapıosun bi su bardağı sıvıyag gidio zaten ben çözemedim varmıdır bunun sırrı bi diyiverin hele:)))))))

Son düzenleme:
karanfilcecim sizin kooperatif sistemi emin evim sisteminin aynısının tıpkısı:)))))
benim o sisteme aklım ermiyo arkadaş:)) iyimidri kötümür:)) caizmidir diilmidir bilemiorum:)))
ama hayırlı ossun eviniz güzel güzel kullanın gerek oturun gerek kiraya verin bereketlensin de para saymaktan yorulun:)))
(bu arada kimseye böle dua etmemiştim helal para saymaktan yorulun diim bari)

AKILLIBIDIK
siz eminevime geçen ay yazıldınız ya hani
ödeme planınız nasıl açıklarmısın? mesela organizasyon ücreti ne kadar verdiniz kaç kişilik gruba girdiniz? eviniz kaç paralık alcaksınız?
ve aylık ödemeniz ne kadar ? örnek olması açısından yazarsan çok sevinirim arkadaşım:))))))

sesler kesilnce ben de evde kalmayı tercih ettim

selincim ben kek yaparken yağı hoop 1 sb kullanmıyorum yarım su bardağı sıvı yağ kullanıyorsam yarım paket de margarin ekliyorum. Ancak bizde margarin ve terayağı tüketimi de çok olmaz. Aylarca buzluğumda tereyağın sürüdüğünü bilirim.

ya bende bişey duymuştum bankaya sorduğum yok sadece duyum yani
kuvayttürk veya asyafinansta alacağın evi gösteriyosun
onlar o evi alıyolar
mesela 90 a almışlarsa sana 140 a satıyolar sende taksit belirleyip alıyosun evi
sanki kredi çekmişsin gibi oluyo ama faiz yerine kar farkı ödüyosun
benim pek aklıma yatmadı duyan bilen varmı
yani sanki ha faiz ha bu yöntem
anlayamamdım pek

Son düzenleme:
evet ama verdiğin peşinat fazlaysa organizasyon ücreti düşüomuş:))
o sistemde evinin %10 unu peşin verceksin .... mesela evi 150 bin olan ve 80 bin olan ikiinsan var biri 15 bin peşinat verio biri 8 bin peşinet verio
15 bin peşinat veren daha az ödüomuş organizasyon ücretini.... ondan sordum :)) yani benim okudugum senin sölediğinin tam tersi oldu o zaman....

Son düzenleme:
ben ekşide okudum ona göre yazdım
katılıyorum sana mantıken kar payı=faiz oluyor. Sadece daha muhafazakar kesimi çekebilmek için yapılan bir lansman gibi geliyor bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…