sağol canım..
hoşgeldin topiğimize.
5 senelik evliyim..29 yaşımdayım
bu topikte genelde genç evli ve çocuklular var..(kıdemlimiz sunny ablacımızı öpüyorum))
evli değilse bile hazırlığında olan arkadaşlar var.
evli olmayıp çocuklu olan da var(seyyyyah)
yaş aralığımız 20-35 arası değişiyor
genç yaşında hesap kitap yapmayı öğrenen hanımlar olarak, ev geçimi ve ev ekonomisi, alışveriş,yemek, mutfakta püf noktalar gibi konuları konuşuyoruz çoğu zaman..
sen de okumuşsundur geçmişi zaten)
su faturam 27 geldi bu ay pek akıllılar bu faturalaar
komşu'' ayol tuvalete demi gitmiyosunuz ''dedi ,''yoo tutuyoruz dışarı çıkınca avm de hallediyoruz'' dedimböle baktı
bizim arabayı ben hiç yıkatmadım eşim yıkatır oda benzinci tanıdıgı var orda ufak bi bebecik çalışıo çırak olarak ona sadece dışını yakatır 5 tl verir oda yıkayabikldiği kadaar :)) çocugun boyu yetişmio diye fırçalamayı eşim yapıo çocuk su tutuyo:)) iç paspaslarınıda evde makinaya atıorum ben 15 dk. programım var oldu bitti:))araba yıkatan arkadaşlar kaç tl ye yıkatıyorsunuz yazar mısınız ?
ben 15 tl ye
hayırlı olsun canım:))kısacası olrayt olrayt olalı hiç böyle olmadı
canım bende eşimin arkdaşı hataydan 5 lt zeytinyagı göndermiş ama o kadar koyuki alışık olmadıgımdan onu ayçiçek yagla seyreltip öle kullanıorum:)) daha 1.5 lt anca harcamışımdır ayda zeytinyağı olarak yarım litre harcıorumanladıgım kadarıyla net olarak mutfak paranı bir kenara koyup hep ordan mı harcıyorsun
yoksa her aldıgın kalem kalem yazıp ona göre mi hesaplıyorsun
bende severim yazmayı ama zor gibi geldi bana
ben dışarda dolaşmayı özelliklede marketlerin kampanyalarını takip etmeyi severim uygun buluncada stoklalrım
her aldıgımı yazsam mı bende acaba katkısı nasıl olur acaba
geçenlerde orkide yağın 5lt 19tl ,,,18lt 75 tl di galiba ama 4 tane 5lik aldım toplamda 3tl kar ettim bu bira hafta içinde neredeyse bir tane si bitmiş bile yuuuuh nasıl bitirdiysem ama hep pasta böreklere kızartmalar gitti tatilde
size yağ ne kadar gider
farmasicim sen nasıl yapıosun ya hem o kadar pasta börek çörek yapıp hemde her gece yemek pişirip bu kadar az yağ nasıl kullanabiliosun sırrını banada ver noooooolur:)))sefan olsun canım arada öyle olur hem de çok iyi olur
canım ben alışverişten gelince
örneğin şokmarket 30 tl
manav 10 tl
gibi kabaca ajandama yazarım
bizim evde tereyağı zeytinyağı ve sıvıyağ kullanılıyor
yarım kg tereyağ en 3-4 ay
2 kg sıvıyağ 1.5 ay
zeytinyağı 5 ltlik tanıdıklardan izmir tarafından gelmişti 2 sene oldu sanırım
elbette canım çok ciddiyim
ben küçücük bir ilçede
biraz büyükçe bir köyde oturuyorum
o nedenle hayat ucuz burada
walla hayran kaldım siz okadar pasta börek yapın birbirinden lezzetli yemekler yapın ama yağ epey gitsin
birde ben kendime derdim az yağ kullanıyorum diye
oyyyyy oyyyyy daha öğrenecek çok şeyim var
karanfilcecim sizin kooperatif sistemi emin evim sisteminin aynısının tıpkısı:)))))
benim o sisteme aklım ermiyo arkadaş:)) iyimidri kötümür:)) caizmidir diilmidir bilemiorum:)))
ama hayırlı ossun eviniz güzel güzel kullanın gerek oturun gerek kiraya verin bereketlensin de para saymaktan yorulun:)))
(bu arada kimseye böle dua etmemiştim helal para saymaktan yorulun diim bari)
AKILLIBIDIK
siz eminevime geçen ay yazıldınız ya hani
ödeme planınız nasıl açıklarmısın? mesela organizasyon ücreti ne kadar verdiniz kaç kişilik gruba girdiniz? eviniz kaç paralık alcaksınız?
ve aylık ödemeniz ne kadar ? örnek olması açısından yazarsan çok sevinirim arkadaşım:))))))
ben ekşide okudum ona göre yazdımevet ama verdiğin peşinat fazlaysa organizasyon ücreti düşüomuş:))
o sistemde evinin %10 unu peşin verceksin .... mesela evi 150 bin olan ve 80 bin olan ikiinsan var biri 15 bin peşinat verio biri 8 bin peşinet verio
15 bin peşinat veren daha az ödüomuş organizasyon ücretini.... ondan sordum :)) yani benim okudugum senin sölediğinin tam tersi oldu o zaman....
katılıyorum sana mantıken kar payı=faiz oluyor. Sadece daha muhafazakar kesimi çekebilmek için yapılan bir lansman gibi geliyor banaya bende bişey duymuştum bankaya sorduğum yok sadece duyum yani
kuvayttürk veya asyafinansta alacağın evi gösteriyosun
onlar o evi alıyolar
mesela 90 a almışlarsa sana 140 a satıyolar sende taksit belirleyip alıyosun evi
sanki kredi çekmişsin gibi oluyo ama faiz yerine kar farkı ödüyosun
benim pek aklıma yatmadı duyan bilen varmı
yani sanki ha faiz ha bu yöntem
anlayamamdım pek
ben ekşide okudum ona göre yazdım
katılıyorum sana mantıken kar payı=faiz oluyor. Sadece daha muhafazakar kesimi çekebilmek için yapılan bir lansman gibi geliyor bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?