- 21 Ekim 2010
- 4.284
- 1.903
- 248
ne parası kızım ya,altın takçem ben sana.kaç para vercen aplaaaaaaaa
ucuza gitmem
o depresif haller yok mu
küçük yaşta kabullenme benimseme kolay ama çalışıp kendi ayakların üstünde yıllarca durum o yaşta evlenince kötüymüş allah bana kız çocuğu nasip ederse en geç 26 da evlenriririm inş. o da allah ömür verir görürsem 30 dayım ortada fol yok yumurta yok rabbim çocuk nasip edermi ederse kaç yaşında anne olurum ohooooooooooo uzun süreli emeller planlar allahın gücüne gidermiş hiç girmiim bu konulara
canım sana katılıyorum elimde olsa idi 25-26 da evlenip şu an çocuk yapmış olurdum ama nasip
yaş 30 daha nişanlıyım biliyorsun ilersi nasıl olur rabbim bilir hayırlısını versin inşaallah
sen yuvanı kurdun bir şekilde
bakalım bizi neler bekliyor
ne parası kızım ya,altın takçem ben sana.
sen gel yeter ki.
mantılarımı hazırladım, attım dolaba
kendime de dünden kalan patates dolmasını ısıttım, yiyorum
bi yandan da buraya takılıyorum
seyyah bu arada, geçen gün şu sıcak su içme yazısını sen paylaşmıştın dimi
hani şu çinlilerin uyguladıkları
ben de artık günlük içtiğim suların 2 bardağını falan sıcak içiyorum (özellikle sabah içiyorum)
haknur canım istek ve ihtiyaç olarak ayırırsan her zaman karda olursun ... ihtiyaçlarımızı alırsak kirli çıkı isteklerimizi almaya baslarsak oo evni yolunu zor buluruzKızlar size bişey sorcam...
Sizce alışveriş mi yapayım? tutumlu olup elimdekilerle idare edip para mı biriktireyim???
Ne kadden saçma bi soru oldu hemen açayım azcık....
ya biz 2. evi almak veya bu evi kiraya verip(evimizin muhitini beğenmiyoruz) başka bir eve kiraya çıkmak için temmuz ayını bekliyoruz çünkü temmuzda arabamızın kredisi bitecek ayda 700 tl ona ödüyoruz...Bizde bu zamanda biraz tutumlu olup para tutalımda borçsuz çıkalım yeni eve yani kredi kartları falan sıfırlansa daha rahat olur diye düşündük ama gelin görünki alış veriş manyağı olan ben ve eşim bu aralar hiç alışveriş yapmıyoruz ama ben sıkıldım bu işten çünkü adam gibi giyecek bişeyim kalmadı kuaföre gidemiyorum ne koysak kenara kardır diye bu sefer ben kendimi kötü hissetmeye başladım...sizce hafta sonu gidip alışveriş yapıp kuaföre falan gideyimmi yoksa az daha mı sabredeyim ne dersiniz????
seyyahım neden sordun yoksa sende kızına tam bir senede 1000 lira mı harcadınkızlar haknur konusunu açmışken ben de sorayım
yıllık kişi başı 1000 lira kıyafet masrafı çok değil değil mi
içine bot mont eşofman da dahil
ellerin sağlık canım ya ben kusbası et alır düdüklüde haslar sonrada tereyağda çevirimi adına kebab deriz bizim düğün yemeğimizdir. kavurma dediğiniz sey nasıl oluyor :44: nasıl yapılır :26: lokantada kavurma isteyince ince ince kusbasında küçük doğranmıs et domates biberli bir sey geliyor otantik tavasında . valla annemde hep benimki gibi yapar . anlatırmısınHayırlı sabahlar hayırlı cumalar kızlar...
akşam uyudum kaldım siz de çok ilerlememişsiniz
özlem su memnuniyetle bekleriz şehrimize canım
badecim benim eşim çok duygusaldır romantiktir.. ben de değilim ve uygun bi dille ayar çekiyorum(kendi bile farketmiyor) yakında kendim gibi yapcam adamı
seyyahcım sevgililer gününü eşimin ailesiyle kutlayarak geçirdim
haknur maşallah erken ev-lenmişsiniz.. ilkini nasıl aldınız ankara gibi bi yerde..
kızlar akşam menümü çok beğendiler dediler ki nasıl hepimize hitap edebildinn..teyze vejeteryan ama oğlu kavurmayı çok severmiş. sağolun sayenizde
ama böreği yetiştiremedim canım çıksa da yetiştiremedim.. hatta sofrayı az geç kurdum onlar da mutlu oldular bu duruma 3 de yemişler çünkü.. ne gerek var bi sürü şey yapmışsın dediler. hakkaten börek de çeşit olarak baya fazla olcakmış.
ama maşallah yemeklerim bitti sayılır öyle olunca boşalmış tabakları görünce çok mutlu oluyorum.
soframın son halini çekmek isterdim ama ne yazı ki onlar varken çekemedim..
herkes yetişkin 7 kişiydik.(kızartma seven oğlan dediklerim biri benim yaşımda kuzen biri de eşimdi)
mercimek çorbası(güzel olmuş herkes içti genelde eşimin ailesi pek çorba içmez)
pirinç pilavı
saç kavurma (bolca yaptım)
brokoli+karnıbahar+domatesli+beşamel soslu fırın yemeği
ortaya yaprak sarma(yaprağı dün sardım hazır değildi)
ortaya ezilmiş yoğurt
ortaya salata
ortaya çeşitli otlar
en sona da irmik tatlısı nerdeyse hepsi bitti (tatlı zaten hafif ve güzel bi tatlı ama içine portakal kabuğu rendelemiştim harika olmuş)
eve gidince bazılarının da resmini koyarım
haknurcum burdada istek ihtiyaç devreye giriyorAnladım cnm...Ama bendede bi huy var bi işi yarım yapmayı sevmiyorum kazak aldıysam onun eteği pantalonu ayakkabısı eşarbı vs vs tamamlıyorum haliyle buda baya bi tutuyor bide bende azcık marka takıntısı var((eee bide kuaföre git ağdaydı kaş bıyık saç ıvır zıvır derken baya bi tutacak ((Saçlarıma röfle istiyorum bu aralar sordum her kuaförede gitmem illa bayan olacak(kapalıyım çünkü) 250 dedi benim saçlarıma sadece offffff
ne güzel dua canım amin insallah bugun hayırlı haber vermek isterim sizeBağışlama lütfu bol olan Allahım sen bu mübarek günde tüm günahlarımızı bağışla, tekrar aynı hataları yapmamıza mani ol, bizleri ve cocuklarımızı şerden uzak tut, hayırlı insanlarla karşılaştır.
aramızda hasta olan ve hastanelerde şifa arayan tüm kardeşlerimize şifa, sınavlara girecek kardeşlerimize haklarında hayırlısı olacak bölümde okuma imkanı, bekarlara kıymetlerini bile hayırlı eş (seyyahıma da), evli mutlu yuvalarında bebek bekleyen (karanfil, bıdık, derfat, pepeti) kardeşlerimizin hepsine kucaklarını bebekle doldurmayı, işsizlere iş (özlem ve seyyaha da), işi olanlara bol ve helalinden kazanç, borçlulara ödeme kolaylığı, vatani görev yapanlara dirayet, gereksiz harcamalarımızdan kısma ve birikim yapmayı nasip et Yarabbim.
Ey büyük Allah'ım bizlere dostlarımızın kötü günlerini gösterme, imanla öbür tarafa gitmeyi, acısız ölümle bu dünyadan sürünmeden ayrılmayı, bu dünyada iken bize ibadet yapacak güç ve takat ver Allah'ım.
darksea cım öle deme ya çok altın borçlu insan var düğün yapcaklar var 105 de çıkmasın kontrollu artsın yavaş yavas92,85 den 4 gr aldım.
allahım bereketini versin inş.
ya kızlar bu altın böyle kalırsa ben çok zarar edecem...
yaza çıkar 105 leri filan görürüzumarım :26:
patates dolması ne baaaaaaaaaa
ivet ben paylaşmıştım faydasını görürsen yaz bize de
haknur canım istek ve ihtiyaç olarak ayırırsan her zaman karda olursun ... ihtiyaçlarımızı alırsak kirli çıkı isteklerimizi almaya baslarsak oo evni yolunu zor buluruz
seyyahım neden sordun yoksa sende kızına tam bir senede 1000 lira mı harcadınben netten lcw den kızıma alırım hep ve tam 1 yılda 1 000 tl küsür kıyafet almısım arada baska yerlerden aldıklarım da tabiki oluyor. onu görünce çok oldugunu düsündüm ve destur cekip ondan sonra kızıma bir sey almadım 3-4 ay ama simdi nerdeyse 300 tl lik alis veris yaptım bunda seneye giyeceği montu badileri vb seyler var. bir kaçı yeni sezon sadece.
ellerin sağlık canım ya ben kusbası et alır düdüklüde haslar sonrada tereyağda çevirimi adına kebab deriz bizim düğün yemeğimizdir. kavurma dediğiniz sey nasıl oluyor :44: nasıl yapılır :26: lokantada kavurma isteyince ince ince kusbasında küçük doğranmıs et domates biberli bir sey geliyor otantik tavasında . valla annemde hep benimki gibi yapar . anlatırmısın
haknurcum burdada istek ihtiyaç devreye giriyorbenim saçlarım 7 yıldır röfleli yılda 2 kez dip röflesi yaptırırım 90 tl veririm . dipler çıkıncada severim o görüntüyü ve kullanırım asla çirkin olmaz. sen ilk defa yaptırcaksan o kadar gider röfle iyi yere yaptırılmalıdır yanı paraya kıyılmalıdır allah korusun yanar falan. bu ihtiyaç bence çünkü tek tük beyazım var ve saçlarım açık mecbur geliyor bana ama tek tük beyazın bile yoksa asla yaptırma saçlar mahvoluyor bence en güzeli doğal ama bakımlı saçlar . sonra kıl tüy için lazere gider 5 -6 ayda bir 350 375 arasıda ona veririm e oda ihtiyaç kıllı kıllı gezilmez eşim kıldan nefret eder ha bende sevmem ama o ayrı görmeye tahammül etmez bakımsızlık olarak değerlendirir çok tüylü bile değilim -ağdanın 10 gün sonra çıkması ve tam temzlik için en az 20 gün beklenmesini anlamıyor. ee bende parama yeter gücüm diyorum veriyorum lazere 4 ay sıfır tüyle geziyoum. sonrada yavas yavas çıkıyor ve ergenlerin tüyleri gibi hissedilmeden büyüyor.
ne güzel dua canım amin insallah bugun hayırlı haber vermek isterim size
darksea cım öle deme ya çok altın borçlu insan var düğün yapcaklar var 105 de çıkmasın kontrollu artsın yavaş yavas
canım çok teşekkür ederim cevabın için..hepatit a yı kesin yaptırıyorum kızamığı da bi araştırayım bakiimbiraz geç olmuş olabilir canım ya uyuycam dedim uyyamadım daldım buralara
evet hepatit a aşısı takvime yeni eklendi
normalde aile hekiminizin ücretsiz yapması gerekir yaşı kaç olursa olsun ebenizin dediği dogru 2011 mart öncesini kapsıyo fakat şu an hepatit a aşısı ve su çiçeği aşısı takvime yeni eklendiği için stoklarda çok çok az aşının gelmesini beklemeni istemediği için öyle söylemiş olabilir....
bide kızamık malesef yeniden hortladı hemde ne hortladı.... istanbulda heryere yazılar gönderildi özellikle riskli bölgelerde bulunan(suriye kamplarına yakın olan ve temas edebilcek kişiler ve yurt dışına özellikle amerikaya gidicek kişiler risk kapsamında) dikkatli olunması falan diye
durunun karma aşıları tamamsa şu an yapılcak bişe yok riskli bölgedede diilsiniz bildiğim kadarıyla şu an için bişey yapmanıza geerek yok
yetişkinler için kızamık aşı yapılabilir tabi küçükken aşı yapılıp yapılmadıgından emin diilsen yada kızamık kızamıkçık kabakulak geçirmediysen yapman iyi olabilri.... ama riski var yetişkinlerde çok çok çok az olsada tercih senin:)))
Kızlar size bişey sorcam...
Sizce alışveriş mi yapayım? tutumlu olup elimdekilerle idare edip para mı biriktireyim???
Ne kadden saçma bi soru oldu hemen açayım azcık....
ya biz 2. evi almak veya bu evi kiraya verip(evimizin muhitini beğenmiyoruz) başka bir eve kiraya çıkmak için temmuz ayını bekliyoruz çünkü temmuzda arabamızın kredisi bitecek ayda 700 tl ona ödüyoruz...Bizde bu zamanda biraz tutumlu olup para tutalımda borçsuz çıkalım yeni eve yani kredi kartları falan sıfırlansa daha rahat olur diye düşündük ama gelin görünki alış veriş manyağı olan ben ve eşim bu aralar hiç alışveriş yapmıyoruz ama ben sıkıldım bu işten çünkü adam gibi giyecek bişeyim kalmadı kuaföre gidemiyorum ne koysak kenara kardır diye bu sefer ben kendimi kötü hissetmeye başladım...sizce hafta sonu gidip alışveriş yapıp kuaföre falan gideyimmi yoksa az daha mı sabredeyim ne dersiniz????
kızlar haknur konusunu açmışken ben de sorayım
yıllık kişi başı 1000 lira kıyafet masrafı çok değil değil mi
içine bot mont eşofman da dahil
Hayırlı sabahlar hayırlı cumalar kızlar...
akşam uyudum kaldım siz de çok ilerlememişsiniz
özlem su memnuniyetle bekleriz şehrimize canım
badecim benim eşim çok duygusaldır romantiktir.. ben de değilim ve uygun bi dille ayar çekiyorum(kendi bile farketmiyor) yakında kendim gibi yapcam adamı
seyyahcım sevgililer gününü eşimin ailesiyle kutlayarak geçirdim
haknur maşallah erken ev-lenmişsiniz.. ilkini nasıl aldınız ankara gibi bi yerde..
kızlar akşam menümü çok beğendiler dediler ki nasıl hepimize hitap edebildinn..teyze vejeteryan ama oğlu kavurmayı çok severmiş. sağolun sayenizde
ama böreği yetiştiremedim canım çıksa da yetiştiremedim.. hatta sofrayı az geç kurdum onlar da mutlu oldular bu duruma 3 de yemişler çünkü.. ne gerek var bi sürü şey yapmışsın dediler. hakkaten börek de çeşit olarak baya fazla olcakmış.
ama maşallah yemeklerim bitti sayılır öyle olunca boşalmış tabakları görünce çok mutlu oluyorum.
soframın son halini çekmek isterdim ama ne yazı ki onlar varken çekemedim..
herkes yetişkin 7 kişiydik.(kızartma seven oğlan dediklerim biri benim yaşımda kuzen biri de eşimdi)
mercimek çorbası(güzel olmuş herkes içti genelde eşimin ailesi pek çorba içmez)
pirinç pilavı
saç kavurma (bolca yaptım)
brokoli+karnıbahar+domatesli+beşamel soslu fırın yemeği
ortaya yaprak sarma(yaprağı dün sardım hazır değildi)
ortaya ezilmiş yoğurt
ortaya salata
ortaya çeşitli otlar
en sona da irmik tatlısı nerdeyse hepsi bitti (tatlı zaten hafif ve güzel bi tatlı ama içine portakal kabuğu rendelemiştim harika olmuş)
eve gidince bazılarının da resmini koyarım
En iyi taktik bu sadece ben uyguluyorum sanıyordum tek değilmişim???
Ama ben artık emreyi uyutmuyorum cnm 3 gecedir maşaallah kendisi uyuyor sende alıştırsana ilk gün sadece zorlandımmm
patates dolması şöyle oluyor şimdi
patatesleri yuvarlak yuvarlak dilimliyorsun
sonra kıymanın içine baharat ve bulgur katıp yoğuruyorsun
patatesler ne kalınlıkta ve büyüklükteyse elinde o şekil köfte yapıyorsun
tost gibi düşün, iki patates arasına bi köfte
tencerede yağ ve salçayı yakıyorsun, su ekliyorsun biraz, bu tost şeklindeki malzemeyi diziyorsun ve pişiriyorsun
benim de pötibör diyesim geliyorçıkısınız ya sorayım dedim
botla montla geçebilir bile
yani çok değil demenizi bekliyorum
sanan pepino diyesim geliyo
haaa
patates oturtmanın tencere versiyonu yani
o değil de hasan paşa mıydı ki haşlanmış patatesten yuva yapıyorsun da köfteyi içine koyuyorsun o güzel
haşlanmış patatese bayılırıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııım
badeeee
erteleme bak puanlar da çok düşük
Bağışlama lütfu bol olan Allahım sen bu mübarek günde tüm günahlarımızı bağışla, tekrar aynı hataları yapmamıza mani ol, bizleri ve cocuklarımızı şerden uzak tut, hayırlı insanlarla karşılaştır.
aramızda hasta olan ve hastanelerde şifa arayan tüm kardeşlerimize şifa, sınavlara girecek kardeşlerimize haklarında hayırlısı olacak bölümde okuma imkanı, bekarlara kıymetlerini bile hayırlı eş (seyyahıma da), evli mutlu yuvalarında bebek bekleyen (karanfil, bıdık, derfat, pepeti) kardeşlerimizin hepsine kucaklarını bebekle doldurmayı, işsizlere iş (özlem ve seyyaha da), işi olanlara bol ve helalinden kazanç, borçlulara ödeme kolaylığı, vatani görev yapanlara dirayet, gereksiz harcamalarımızdan kısma ve birikim yapmayı nasip et Yarabbim.
Ey büyük Allah'ım bizlere dostlarımızın kötü günlerini gösterme, imanla öbür tarafa gitmeyi, acısız ölümle bu dünyadan sürünmeden ayrılmayı, bu dünyada iken bize ibadet yapacak güç ve takat ver Allah'ım.
ben sımdılık cıkıyorum kızımı dısarı cıkarıcam cok guzel bır hava var
derfat kızılaya gezmeye geldıgın zamanlar haberleselım goruselım ıstersen.. cocuklar ıcınde ıyı olur.....
güzel bir sey olur oturtma gibipatates dolması şöyle oluyor şimdi
patatesleri yuvarlak yuvarlak dilimliyorsun
sonra kıymanın içine baharat ve bulgur katıp yoğuruyorsun
patatesler ne kalınlıkta ve büyüklükteyse elinde o şekil köfte yapıyorsun
tost gibi düşün, iki patates arasına bi köfte
tencerede yağ ve salçayı yakıyorsun, su ekliyorsun biraz, bu tost şeklindeki malzemeyi diziyorsun ve pişiriyorsun
de o zamançıkısınız ya sorayım dedim
botla montla geçebilir bile
yani çok değil demenizi bekliyorum
sanan pepino diyesim geliyo
hasan pasa tam tersi kızzzhaaa
patates oturtmanın tencere versiyonu yani
o değil de hasan paşa mıydı ki haşlanmış patatesten yuva yapıyorsun da köfteyi içine koyuyorsun o güzel
haşlanmış patatese bayılırıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?