alıngalık yapacak bir şey seninle ilgili. buradaki çoğu kimse banlanmanın ne demek oldugunu bile bilmediği için seyyah ve bade tarafından dalga geçiliyordu. tüm bunları paylaşırken güzel bir dostluk oluşuyor ve sen de bunu zamanla göreceksin.
birbirimizi tanıdımıgımız için daha dogru yorumlar çıkıyor, bdv dekiler birbirini tanımadan eleştiri yağmuruna tutuyor.
dogum gunu harcamana gelince canım doya doya harca, ilk çocugun, ilk dogum gunu özel olmasını istemem de normal. parası olan da harcamalı, ki al ver ekonomi dönsün. ben gelirinden cok harcama yapanlara kızıyorum, kazandıgımıza makul oranda harcamak zorundayız, ekonominin dönmesi de lazım. demek istediğim bir ayda 1000 lira kart borcu ödeyebiliyorsan yine sıkıp belki ödeyebilirsin anlamındaydı.
tatlı heyecanı iyice yüreğinde beyninde vücudunun tüm hücrelerinde hissetmeye başladın desene
Allah kolaylık versin canım
bir de senin ve bebeğinin sağ salim birbirinize kavuştuğunuz haberlerini alırız inşaallah
nt magazası varsa bulundugunuz yeerde, o tür yayınlardan bolca oluyor
sabah erken kalktım eşimi işine yolcu ettim
çamaşır işine koyuldum akşamdan yıkananları kurutmaya attım
beyazları da makinaya koydum
nevresimlerimi değiştirdim onları da banyo havlularıyla beraber yıkarım bugün
çocuklara kahvaltılarını yaptırdım .
bugün buranın pazarı ama yapacak alışverişim yok öğleden sonra kayınvalide hanım birçok şeyi getirir şimdi ben de alsam yazık günah çöpe gider o nedenle onun getirdiklerinde eksik olan varsa ben onu daha sonra telafi ederim .
çarşamba günü eve süpürge tutmuştum bugün gene elden geçiririm
bugün çok büyük ihtimalle akşam menümde
alabalık
fırında baharatlı elma dilim patates de yapabilirim bu seçenek de aklımda bulunsun.
salata
komposta olur
akşam çayının yanına birşeyler düşünmem lazım
bu arada gecen ay vatan bilgisayardan elektirik süpürgesi ve tv, uydu alıcısı aldık. adamlar diyorki tek çekim olursa şu kadar para, taksitli olursa indirimli, hoppala dedik, ilk defa duydum taksite ucuz, tek çekime pahalı, mecbur taksit yaptık
biz evlendiğimizde kredi kartımız yoktu benim hala yoktur bankaya gittiğimde aaa sirkeci hanım nasıl gözümüzden kaçmış da size kart vermemişiz hemen cazip avantajlarından bahsedelim diye başlarlar ben de yoo ben kk kullanmıyorum der ağızlarına laflarını tıkarımAslında ondan değil eşimin kredi kartı var o yetiyor da artıyor bile. Vatan ın önce anlaşması world deydi biz de sırf gidip teknolojik çok şey alacaz diye world almştık ama geçen yıl o anlaşmayı bozdular axess ve bonus yaptılar o kartların yoksa nakit almak bile daha az avantajlı olabiliyor.
Folik asit demişken doktorada bir ders aldım farklılaşmanın moleküler genetiği diye; orda folik asitin nöral tüp gelişim için ne kadar önemli olduğunu anladım. Embriyo gelişiminin ilk safhalarında özellikle 2-3. haftalarda folik asitin nöral tüp oluşumunda görevi çok önemli. Ve o dönemde anne daha bebek beklediğini bilemiyor çünkü belirtiler adet gecikmesi yok ondan planlı gebeliklerde önceden alınması lazım. Ben ilerde olur ya bebek düşünürsem öncesinde başlarım mutlaka. Bu arada bende spina bifida varmış ama yatalak değilim
biz evlendiğimizde kredi kartımız yoktu benim hala yoktur bankaya gittiğimde aaa sirkeci hanım nasıl gözümüzden kaçmış da size kart vermemişiz hemen cazip avantajlarından bahsedelim diye başlarlar ben de yoo ben kk kullanmıyorum der ağızlarına laflarını tıkarımAslında ondan değil eşimin kredi kartı var o yetiyor da artıyor bile. Vatan ın önce anlaşması world deydi biz de sırf gidip teknolojik çok şey alacaz diye world almştık ama geçen yıl o anlaşmayı bozdular axess ve bonus yaptılar o kartların yoksa nakit almak bile daha az avantajlı olabiliyor.
Folik asit demişken doktorada bir ders aldım farklılaşmanın moleküler genetiği diye; orda folik asitin nöral tüp gelişim için ne kadar önemli olduğunu anladım. Embriyo gelişiminin ilk safhalarında özellikle 2-3. haftalarda folik asitin nöral tüp oluşumunda görevi çok önemli. Ve o dönemde anne daha bebek beklediğini bilemiyor çünkü belirtiler adet gecikmesi yok ondan planlı gebeliklerde önceden alınması lazım. Ben ilerde olur ya bebek düşünürsem öncesinde başlarım mutlaka. Bu arada bende spina bifida varmış ama yatalak değilim
bizim okula öğretmenler gününü ,bayramları vs bir şekilde bahane edip kredi çektirtmek için gelen bankacı arkadaşlara ilk sorum hemen şu oluyor
% 0 faizle 2 yıl geri ödemesiz mi vereceksinizöyleyse hemen alalım
bunların suratıoluveriyor
Eşinin kk olması yetiyordur canım...Bizimde benimkileri hep iptal ettirdik eşimin tek kartı var limiti baya yüksek(bize göre) o yetiyor yetiyorda artıyor bile....allah ödeme kolaylığı versin valla...
haknurcum senfatçığımın demek istediği şu o son cümle ile ( ve de yanlışsam düzelt lütfen senfatçım)
çoğu topikte bir dönemden sonra oluşabilen kişilerin birbirlerine karşı saygısızlıkları bu topikte olmaz en azından şimdiye kadar olmadı onu kastetti...
evet insan oğlunun olduğu yerde herşey olabilir tartışma da olur ama herşeyde olması gerektiği gibi saygı çervesi içerisnde olur olmalıdır
çemkirmeyle sürekli neyi çözeriz nereye varırız
elbette bazı kişilerden toplumda haz da almayız olabilir elektriğimiz uyuşmayabilir ama bu sürekli onu hedef tahtası gibi görüp de sanki poligondaymışız gibi atış yapma hakkını bize vermez değil mi ?
burada bu kadar insan birbirimizle hergün sosyo ekonomik kültürel birşeyler ,değerler paylaşmaya çalışıyoruz aramızda kendimize çok yakın gördüklerimizde var çok uzak gördüklerimiz de var ( meyraanın deyimiyle eksi elektrik aldıklarımızda varmeyraa kulakların çınlasın bacımmmmmmmmmmmmmm)
hayranlıkla izlediklerimiz de var
var da varrrrr
ama bizler burada edep çizgisini saygı çerçevesini aşmamaya özen gösteriyoruz
ben 12-13 yıldır kk kullanıyorum. evlenince iptal ettim, eşimin kartlarından kullanmaya başladım.
kart karttır işte, borcu da ortak ödeniyor zaten .
senin paran, benim param olsaydı keşke
onu epey bi yolardım
saftır öyle konularda eşim.
her şeyi ona ödetirdim
dur bakayım işe başlayınca öyle mi yapsam
ben 12-13 yıldır kk kullanıyorum. evlenince iptal ettim, eşimin kartlarından kullanmaya başladım.
onu epey bi yolardım
her şeyi ona ödetirdim
onu epey bi yolardım
her şeyi ona ödetirdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?