Kirli Çıkılar )))

Bi arkadasim yemeye verilen paralara cok acirdi b@k olarak cikiyor diye
Gidaya cok harcayinca hep o ark aklima gelir yaaa

karanfil maşallah birikiminize 170 market de süper tutmuş

yaa az önce bir arkadaşın haberini aldım doktorasını bitirmiş onun adına sevindim de birlikte aldığımız ortak bir ders vardı ben daha ilk tikime gireceğim komplekse girdim

yuhh bunu dedi mi
ya sanırım sen vermekten değil de karşı tarafın tutumundan rahatsızsın ve haklısın da
ama eşin bu konuda kıymetini biliyorsa başka bir alternatif de yoksa ver gitsin, sana sevap olur
Hahay hem de dondu bana dedi
Yanlislikla duymadim yani...
Soka girdim hicbisy diyemedim
Aslinda ayrimiz gayrimiz yok ama benim hesabimdan yolladik
Bakalim bi arayip saol yenge diyecek mi
Zannetmiyorum eline verdigim zaman bile hicbisey demiyordu..

170 bana da baya az geldi bizim aylık ortalama 300 civarı oluyor.
şu 20 gündür dışarda yememiz hiç olmadı canım.
o baya tutuyor.
pasta börek çok yaptım ama hep evden malzemelerle.. sırf pasta böreğe 1 paket kiloluk terayağ gitti ama onu da önceki ay çok güzel bi indirimle almıştım 11.45 tl enka.
en son 4 hafta önce pazara çıktım ve hala o pazardan aldığımız turpları yiyoruz geçen yaptığım pırasa da o zamandan kalma. Allahtan bozulmamış
annemlere gittik canım 15 tatilde bi sürü şey kattı. tabi oraya gidiş geliş hediye masrafları market hanesine değil harcamalar kısmına yazılıyor
dayımlar geldi bir sürü şeyle süt yoğurt almıyorum 1 aydır hem süzme hem normal yoğurt hem süt getirmişler. onların baya etkisi oldu sanırım.
haa bi de benim kurban etlerim daha bu ay bitesi oldu.. kasap masrafım da olmadı.bundan sonra olur. gerçi bazı aylar yarım kg et yarım kg kıyma da yeterli oluyor.

Sen de verirsin
Zaman su gibi... dun hocamin yeni asistani aradi tezimle ilgili bisey sordu hatirlayamadim:44:
Ki o kadar teknik ve temel bi soruydu ki
Bu kadar mi hizli unutulur yaa
Yalayip yuttugum seyleri unutmusum

karanfil benim kurbanımdan daha bir sürü et var buzlukta oysa ki çok da dağıttım neden böyle bitmiyor hep kalıyor anlamıyorum çok da kullanıyorum yemeklerde

Sen de verirsin
Zaman su gibi... dun hocamin yeni asistani aradi tezimle ilgili bisey sordu hatirlayamadim:44:
Ki o kadar teknik ve temel bi soruydu ki
Bu kadar mi hizli unutulur yaa
Yalayip yuttugum seyleri unutmusum
deneysel aşamlarda önde gidiyorum bile diye seviniyordum benim bu doktorayı 3 tikle halletmem ve en geç 2014 eylülüne bitirmem lazım :18:

Esimin ailesi somestrda gelince yenir diye 1.5 kg biftek alip koymustum ama yenmedi firsat olmadi yapmaya
Sen kurban deyince o geldi aklima
Misafir gelince 40 tl karda olacagim
Ilk gelen misafirime sakliyorum
Sizler gelin de size salcali biftegimden yapayim

allright bak unutmuşum sen kuruyemiş diyince bu ay pek almadık çünkü pasta börek çok yiyince o aklımıza pek gelmedi.(hurma çok pahalı evet canım ama benim yazdan kalma buz dolabında stoğum var hem de harika medine hurmaları zemzemim de var siz bi konya yapın en iyisi )
bi de ben annemlerin ilçeden köylülerin sattığı çekirdekten almıştım 5 tl onu yazmamışım, ekmek ayllık 15 tl onu yazmamışım diyorum bi gariplik var misafir telaşına yazmadıklarım bu ay kesin olmuştur.

Kizlar cok laf yaptim gozlerim acidi valla
Olrayt kacar
Sizleri opuyorum yarin gorusuruz
Iyi gecelerrrr

karanfil benim kurbanımdan daha bir sürü et var buzlukta oysa ki çok da dağıttım neden böyle bitmiyor hep kalıyor anlamıyorum çok da kullanıyorum yemeklerde
kurban eti çok bereketli oluyor canım ben de farkındayım...
salçalı biftek mi???
adı bile harika
ben hiç bilmem öyle biftek bilmem ne öğret bana
Kizlar cok laf yaptim gozlerim acidi valla
Olrayt kacar
Sizleri opuyorum yarin gorusuruz
Iyi gecelerrrr

görüşürüz canım
ben de yarın sabah işletmeleri halledip öğleden sonra da güne gitcem karanfilin yine uçuşa gitmesi lazım

bu kadarı da tuhaf olmuş artık
normalde sessiz kalsa utanıyor diyecek bişey bulamıyor diyecem ama sağayım falan demeyi biliyor
ya başının gözünün sadakası olsun o halde

olly .!.:
Bi arkadasim yemeye verilen paralara cok acirdi b@k olarak cikiyor diye
Gidaya cok harcayinca hep o ark aklima gelir yaaa

canım yiyeceğe verdiğiniz paranın çoğunluğu boşa gitmiyorsa sorun yok.
yani aldığınız herşeyi tüketiyorsanız.
muhtemelen en kalitelilerini aldığın için öyledir.
ama çöpe giden bişeyler varsa israf vardır o zaman planlı alış veriş yapman gerekir.

karanfil senin alıntıladığın olraytın iletisinde kullanıcı adı neden allright olarak değil de oly olarak göründü
anlamadı ben :44:

gıda 170 süper benimde geçen ay 250 tutmuş tam tamına ama ben içine efkmek katmıorum onu hesaplayamıorum:)))) ve aldıgım oncaaa stokla birlikte bu kadar tutmuş
benim 6 aylık ; çamaşır deterjanım,yumuşatıcım,tuvalet kagıdım,havlu kağıdım, bulaşık deterjanım,çayım,tuzum,makarnam,kabartma tozu,vanilin,hazır çorba var ayrıca bi 3 ay yetcek kadarda mercimek ,pirinç,bulgur ,yağ,şekerim,pıding,pasta malzemem var
burdan şunu anladımki deli gibi bozulmıcak şeyleri stok yapmışım:)))) artık stok yapımına bi ara verip şu olanları tüketim:)))))
bu ayda stoğa baya harcadım önümüzdeki ay 150 ile mutfağı çıkarabilebilirim:)))) stoklar süper işe yarıo yada köyden gelen organikler:)))

bende bu ay pasta börek çok yaptım taaaaaaa yazın 5 kiloluk un almıştım yani 1 kilosunu belki harcamıştım ben öle çok hamurlu şeyler yapmıorum çorbaya beşamel sosa belki evde puding falan yaparsam keke harcıodum:))
bu ay resmen hepsini bitirdim:))))))) kendime şaşırdım 3-4 ay durdum durdum bu ay fulledim çok unlu gıda yemişiz bu iyi olmadı
bu ay biraz ara vercem unlu gıdalara daha hafif sütlü tatlılar falan yapcam:)
aynen ya :)) ben zaten varya çoğunu dagıttım kendime 3/1 ini ayrıdım ama ben kurbanda herşeyini almadım kurbanın kemiklerin çoğunu saktat falan sadece et aldım ve ince kemikler
onuda bol bol dagıttım.... ama buzlukta gene bayaaaaaaaaaaaaaa et var :)) üstelik protein olsun diye istemeye istemeyede olsa yapıorum yemeklere falan:))) çok bereketli çıktı vallahi
buzlukta kurban etinin saklama süresi nedir bilen varmı?

stok konusunda ben de çok aktifim özellikle deterjan konusunda
kurban eti buzlukta çözülüp tekrar dondurulmadığı sürece uzun süre (1yıl filan) kalabilir.

stok konusunda ben de çok aktifim özellikle deterjan konusunda
kurban eti buzlukta çözülüp tekrar dondurulmadığı sürece uzun süre (1yıl filan) kalabilir.

evet ya temizlik malzemesi gördüğümde hele hele çamaşır deterjanı indirimdeyse bişeyler resmen dürtüyo beni:)
ve market alışverişi yaparken en çok hoşuma giden şey temizlik malzemesi almak ayrı bi mutlu oluyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…