öğrencinin vefalısı yoktur be farmasim
bence hepsi nankör
olmaz mı seyyahcım öyle deme
benim öğrencim yazık çok ezik babası ölmüş
en ufak tatilini çalışarak değerlendiriyor ( yazın kayınpederin yanında vişne kasası taşır, geçen sene bir duydum kurban bayramında kurbanlıklar kesmiş harçlık için çocukcağız)
canımmmmmevacım poğaca tariflerim
KATMER POĞACA
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)
Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir
Yapılışı
Mayayı çok az ılık suyla erittim. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yaptım. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırdım. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürdüm. Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarladım. En üsttekine yağ sürmedim. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyüttüm. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sardım. 30-40
dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürdüm ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdim.
BAYATLAMAYAN POĞACA
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 şişe soda (200ml)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1-2 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar un (çok katı bir hamur olmayacak yoksa mayalanmaz)
üzeri için 2 adet yumurta sarısı
Içi için
Peynir, patates vs.
Hazırlanışı
1 paket maya geniş bir kaba alın.Ilık sütü ilave ederek mayayı iyice eritin. Sonra soda, yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş unu (elenmiş olursa daha iyi) ekleyin ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatarak hamurun iyice kabarmasını bekleyin. İçine peynir koyarak veya sade olarak şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 230-240 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. (Bu ölçülerde 2 tepsi poğaça çıkıyor. Bir kaç gün geçse bile yumuşacık kalıyorlar. Misafir için bir gün önceden bile yapıp saklayabilirsiniz.) Afiyet olsun
üsüyeceğin kesin canım merkezi ısınma olsa neyse yine bir kaç derece olur ama ayrı ise altakı yakmaz üskeki yakmaz sen tasarruf amaçlı yakmazsın üşümek allhın emri kuzel evlerdebende kışın lahana gibi giyinenlerdenim oturduğum ev kirada güneydoğu cepheydi süper güneş alıyordu taşınacağım ev kuzey doğu walla inş. üşümem orda kirada oturduğum yer hemde merkezi sistemdi şimdi kombili olcak inş ısınma sorun olmaz...
kızlar size bir sorum var yemeklerde sıvı yağ olarak ne kullanıyorsunuz??
ben yaptım kakolu pudingle mükemmil di ben tereyağ tadını sevmiyorum böle bi koku oluyorya az atmama rağmen sevmedim bir haha yaparsam koymayacağım yağsız yapıcam . eşim bayıldıcanlarrrrr
merhabalar
kaç gündür uğrayamadım size. maşşallah nasıl yetişiyorsunuz buradaki muhabbete
işler çok yoğun yine. debelenip duruyorum. allah başka dert vermesin de iş güç olsun değil mi?
dün avm ye gittim. 3 adet kazak ve bir kumaş pantalon aldım. hepsini 230 tl bayıldım. kazaklarım two mail marka.
dolapta hep tunik tarzı şeyler vardı.
allahım o nedir öyle heryerde indirim ve müthiş bir tüketim çılgınlığı var.
bir de kazakların falan ağzı yüzü nerde belli değil. ya kolu yok bacağı...
ben akıllı uslu, bildiğimiz uzun kollu etek ve pantolonlar giyilebilecek şık 3 tane kazak aldım.
bu ay arkadaşlarla yaptığımız günnün sırası bendeydi. 500 tl geldi. bir haftadır düşünüyorum ne yapsam ki deyü...
vadeye koymak istemedim. hem birşey getirmiyor hem de ne gerek faize girmeye, kazancımıza faiz sokmaya...
dolar aldım artık. 280 dolar etti. 499 tl tuttu. 1 lira da bana kaldı...
siz şimdi bu tarifleri veriyorsunuz ya habire. ben de hepsini word sayfasına kaydediyorm. 50 sayfa falan oldu sanırım. anca emekli olunca yaparım artıkın...
bu hafta sonu günüm için elossanın sultan lokumunu deneyeceğim bakalım. yapan var mı aranızda...
nasıl oluyor, güzel mi....
meyraaaaa ben geldim mi oralar da aklına. inşallah gelmişimdir rabbim kabul eder dualarını. yoksa düşünmekten kafayı yemek üzereyim. bakırköye gelirsiniz artıkın....
allahım sana geliyorum ya
kadın aldatılıyormuş yazışmalarını görmüş inkar eder beni suçlu çıkarır
boşanmak çözüm mü çocuğum var yazmış
akıl vermişler soğuk davranma bakımlı ol diye
ben zaten bakımlıyım bana soğuk olan o diyor hala ya
beter ol diyesim var
adamı eve bağlamak için bakımlı olmak resmi yoldan kendini pazarlamaktır sadece bana göre
iğrenç
bende kışın lahana gibi giyinenlerdenim oturduğum ev kirada güneydoğu cepheydi süper güneş alıyordu taşınacağım ev kuzey doğu walla inş. üşümem orda kirada oturduğum yer hemde merkezi sistemdi şimdi kombili olcak inş ısınma sorun olmaz...
kızlar size bir sorum var yemeklerde sıvı yağ olarak ne kullanıyorsunuz??
deli oldum bende akıl istiyo ne aklı vereyim arkadaş
ben yaptım kakolu pudingle mükemmil di ben tereyağ tadını sevmiyorum böle bi koku oluyorya az atmama rağmen sevmedim bir haha yaparsam koymayacağım yağsız yapıcam . eşim bayıldı
açıköğretimde eczacılık okuyorumkariyer yapacagım
kardeşin diş mi okuyordu
ben sana bir ara en kolay tarifi yazayım
bizim hiç 400 falan tutmuyor, üstelik 2 kişi sayılırız. bez falan var ama en cok aaba yakıtına harcıyoruz, ayda 400-500 gidiyor. akşamları eşim erkadaslarına falan giderse 50 km git gel. 100 km oluyor.
süpürge çok işine yarayacak.
o paralardan biz de cok gönderdik. 2008-2009 da her ay 400 tl, üstelik bursda alınıyordu yani. ayrıca yurt kur ödemelerinde 3 ayda bir aranırdık, bu paranın haricinde staja gidecekse kabanı, çizmesi alınırdı, ekstra valizi, kpss kitabı alınırdı. beni istemeye gelirken bile afyonda durup kendilerine kıyafet aldırırlardı. buraya böle şeyler yazmak istemiyorum ama dayanamıyorum işte.
evet sen 3 kuruş hesap yaparsın, gönderdiğin para havadan geldiği için kolayca harcarlar, kuaförden çıkmazlar, 10 gun önce para göndermişsindir ancak sevgililerine hediye almak için yine ararlar. sevgilisinin dogum gunu için para isterler, yavru vatanda okuyorsa ayda 700 lira, 1000 lira gönderirsin, kayıt ücretini ödersin. aradan 3-5 yıl geçince yaptıklarının hiç biri hatırlanmaz. kendileri iş hayatına başlayınca paranın hesabını öyle bir yaparlar ki. 1 yıl maaş alıp hediye bir çorap almazlar...
ben en çok öğrenciye verilen paraya üzülüyorum. çünkü asla kıymetini bilmiyorlar. hemen bir adidas alıyorlar. ama 15 gun önce eşimin kuzeni burdaydı cüzdanımında sedece 70 lira vardı onu verdim, eşimde vermiş biraz. öğrenciye para vermeyi sever o, sanane neye harcarlarsa harcasınlar der.
jartiyer giy kırmızı don al(çok afedersiniz arkadaşlar çok sinirliyim )
mum ışığında yemek hazırla
göbeğine zeytin koy masaya uzan
töbe ya rabbim
ne dicen
beter ol dicen
üsüyeceğin kesin canım merkezi ısınma olsa neyse yine bir kaç derece olur ama ayrı ise altakı yakmaz üskeki yakmaz sen tasarruf amaçlı yakmazsın üşümek allhın emri kuzel evlerde
yağ olarak riviera zeytin yağı kullanırım bilindik markaların 30 35 40 arasıdır hep . 2 kiloluk falanda ayçıçek bulunur kızartma ya kullanmak için
ben de sabah bdv de bi konu gördüm acemi şöförümüz trafiğe çıkmış bi araca çarpmış ama bizimkinin jant kapağı kırılmış ama ne hikmetse karşıdaki araca bir şey olmamış (nerden biliyorsa bir şey olmadığını) bizim uyanık bacı da panikledim ayoll napayım korktum diye bahaneyle kaçmışgelmiş burda anlatıyor kocişime anlatacağım ama korkuyorum diyor
jant kapakları kovalasın rüyanda seni e mi
Canim bir yolu biftekleri duduklude haslayip sonra salcali kekikli sosa bulayip kizartmak,nefisss oluyor
kurban eti çok bereketli oluyor canım ben de farkındayım...
salçalı biftek mi???
adı bile harika
ben hiç bilmem öyle biftek bilmem ne öğret bana
görüşürüz canım
ben de yarın sabah işletmeleri halledip öğleden sonra da güne gitcem karanfilin yine uçuşa gitmesi lazım
Adimi degistirmisler vay hainlerdeneme amaçlı alıntı kısmında kullanıcı adını yazıyla ben değiştirdim acaba öyle bir şey mi anlayalım diye:44:
arnicayı alıp kullanmı canım. bende çeyize istiyorum. internetet 50 55 falan..
dıaşrda baktım çkeim gücü süper.. ama şarzı deil. kablosuda içine girmiyor. o yüzden almaktan vazgeçtim
sen bi sıkıntı yaşadınmı kablodan dolayı:)
öfkeme yenik düştüm attım kırdım. normalde o yapıda bi insan değilim ama olcagı varmış demek i
çook güzelmiş neresi burası?
sen bi ara ev diyodun çarşıda falan..
çocuklarım için ilerde ii olur diyodun naptın
evacım poğaca tariflerim
KATMER POĞACA
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)
Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir
Yapılışı
Mayayı çok az ılık suyla erittim. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yaptım. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırdım. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürdüm. Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarladım. En üsttekine yağ sürmedim. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyüttüm. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sardım. 30-40
dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürdüm ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdim.
BAYATLAMAYAN POĞACA
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 şişe soda (200ml)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1-2 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar un (çok katı bir hamur olmayacak yoksa mayalanmaz)
üzeri için 2 adet yumurta sarısı
Içi için
Peynir, patates vs.
Hazırlanışı
1 paket maya geniş bir kaba alın.Ilık sütü ilave ederek mayayı iyice eritin. Sonra soda, yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş unu (elenmiş olursa daha iyi) ekleyin ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatarak hamurun iyice kabarmasını bekleyin. İçine peynir koyarak veya sade olarak şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 230-240 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. (Bu ölçülerde 2 tepsi poğaça çıkıyor. Bir kaç gün geçse bile yumuşacık kalıyorlar. Misafir için bir gün önceden bile yapıp saklayabilirsiniz.) Afiyet olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?