Kirli Çıkılar )))

lovelinin portakallı kekiiiii:)

tarifte hiç yağ yoktu aynen ne yazdıysa onu koydum sanki kuru gibi geldi bana. vanilya da konabilirdi
yapan var mı aranızda?

yazdan konacakları yazmışsınız ya ben de bu yaz daha çok şey koyacağım
5 senelik evliyim ama ciddi anlamda evin ve mutfağın hakimiyetini aldığım ilk yılım
durudan önce ne bulsak yerdik önemli değildi
durudan sonra da annem vardı duruya bakıyordu idareyi ona bırakmıştım
bu sene yalnız kaldığım ilk yılım eksiklerim olmuş onu farkettim
barbunyayı çok az koymuşum çoooook pişman oldum taza barbunya çok lezzetli oluyormuş..
biber,bamya,bezelye,barbunya,fasülye koyacağım
çilek de iyi fikir tatlılar içi şahane bi fikir..

kgökce acıbiber turşularını öyle tüketemiyorsanız 1 kilo domatesi istersen kabuklarını soyarak robota koy. acılığına göre istediğin kadar biber turşusunu da içine at. seviyorsanız bol maydanoz ekle. (robot bazen maydanozu güzel doğramıyor, elde de doğrayıp ekleyebilirsin). sarımsağı ve tuzu söylemeyi unuttum. istediğin kadar sarımsak ekle damak tadınıza göre. aynı gün yemeye başlayabilirsiniz, ama bir hafta kadar durur dolapta biz geçen seneki turşuları böyle bitirdik. hem de bayıla bayıla

sirkencim ben keki hep böle yaparım önce 3 yumurtanın sarısını bir su bardağı şekerle çırpıorum.böle katı akışkan olup şeker eiyene kadar
beyazınıda yarım çay kaşığı tuzla çırpıorum sonna beyazını ayırıorum:) sarısının üstüne yağını falan herbişeysini koyyorum kabartma tozunuda yarım kullanıorum ununuda koyyorum tam kekin hamuru olmuşken en son beyazını ekleyip şöyle bi karıştırıp fırına veriorum ve inanılmaz kabarıo kekin içide böle delik delik oluyo sünger gibi:)

badecim sen ne diosun geçende yazdım burda 4 ayda bir kilo un yemişiz hani beşamel sosa, çorbaya falan bu ay 4 kilo un yedik sözde ben hamileyim kilomaa dikkat ediorum şükürki almamışım ama böle gidersem alcam unu kestim sütlü tatlı yapıorum şöööyyyyle 15 gün geçsinde gene girişcem :) farmasinin tafilerini biriktiriorum:))

bende sucuğu çok severim ama sabah haberlerde sucukda dinamit yapımında kullanılan maddenin yoğun olarak kullanıldığını diyorlardııı

yakında patlarım yani
ya olamaaaaazzzzzz:) 4 aydır sucuk yemiodum hatta tiksiniodum tam bu hafta sonu aldım yedim eh hoşumada gitti şimdi bomba yapımında kullanılan madde de nerden çıktı(((((

ben bu yaz biber kızarttım kızarmış bibeleri poşete koyup buzluga attım çözdürüp kullandıgımda hoşuma gitmedi sen biberleri koyuptamı kızartıosun nasıl yapıosun çiğden mi attın?

karanfil gelmişşşş

ay yarın komşunun bebek mevlüdü var, gitmeyecegim çocukla zok zor. dun komşunun birinde toplanmışlar biz de gittik. benim oğlan 4 yaşlarında kızın peşinden gülerek koşuşturuyor koridorda, ben de oturdum çayımı içip, çene çalışıyorum. koridora kadının biri bi çıktı, meğer bu kız kapıyı açıp, benim saf oğlan kapıya çıkmış, tam merdivenin ucuna gelmiş, o merdiven de aşağı iniyor, kadın görmese yuvarlancak. sonra aldım, elim ayağım titredi. o arada aynı kız koridorda iken koridorun peteği düşmezmi, kızın bacagına geldi de cok şükür kafasına gelmedi.

çocuklu kadının gezmelerde ne işi var diyerek, otur evinde dedim kendime

ikbal medinede şimdi. tüm gün kk da oturup, eşime hastanın biri umreden hurma getirmiş, onları yedim, eşime de 2 tane bıraktım

slm kızlar

geçmişi okuyamadım her zaman okumaktan sizlere yazmaya vaktim kalmazdı. ama şimdi ortadan dalıyorum konuya çok canımı sıkan bir konuda fikirlrinize ihtiyacım var..

ben ünv. hastanesinde 657 li devlet memuruyum. radyoterapi teknikeriyim 18. yılındayım.

bugüne kadar hep aynı klinikte çalıştım .biden hep bölüm başkanlarımız sorumlu oldu . başteknikerlik vs olayı yoktu. sonra yönetimler değişti kanunlar değişti derken devlet bize 7 saat mesai şartı koştu önceden mesaimiz 5 saatti.(radyasyon görevlisi olduğumuz için ) hocamızda düzenleme yapmak adına kliniğin sorumlu fizik mühendisine şifaen yetki verdi aslında toplantıda yine düzeninizi siz oluşturun müh. yazılı planınızı verin dedi. 1 hafatya kalmadı müh. hanım havalara girdi hoca sizlerden bıktı bana sözünü geçir diyor benimle konuşmaya gelmesinler diyor vs falan.... sonra ben 30 gün izin aldım uzak kaldım olaylardan...

15 gün önce işe başlaım müh. iyice gemi azıya almış . 5 dk geç kalmaya bile söyleniyor 15 dk hastane içine gitmeye izin vermiyor benim zaten öyle taleplerim olmadı ta kii cuma gününe kadar

o gün yemek çok kötüydü ve yemeğimiz kliniğe geliyor yemekhane uzak neyse müh hanım bizden bir kişi ve kendi odasından bir kişiyle yemeğe gitmiş ( aslında aynı mesai şartlarndayız ama yemeğe gitmek öğlen arası vermek sadece onlara tanınmış bir hak gibi davranıyor biz 7 saat full klinikteyiz çünkü yasada öğlen tatili yokmuş öyle diyorlar )bekledim saat 13,20 de geldi deim ki yemek çok kötü ben de 14 te yemeğe çıksam 15 te mesaim bitiyor geri imza için dönmesem dedim güle güle dedi ama suratı düştü sonra odamıza geldi ve ben birkaç kez daha tekrarladım isteğimi hayır demedi evet de demedi ama güle güle dediğini git olarak algıladım

ve 14 te imza atıp çıktım o yoktu. saat 14,57 de beni aradı ben izin vermedi ndeen çıktın diye bağıra bağıra konuştu hocaya şikayet edecem tutanak tutacam dedi. ve tutmuş tutanağı pazartesiden beri konuşmuyoruz. hocaya da gitmedim versinler tutanağı baş hekimliğe savunmamı yazarım dedim.

ama canım çok sıkkın çünkü benim gibi teknisyen 2 arkadaşa resmi izin kagıdı doldurtmadan 4 gün izin vermiş. hasta olana hadi giti diyor samimi olduğu kişilerle yemeğe çıkıyor. canının istediğine de psikolojik baskı uyguluyor.

şu an bekliyorum 30 gün yasal süre varmış. soruşturma için onu bekliyorum.

ama bu baskı için BİMER ya da hastanenin MOBBİNG MERKEZİ ne mail atmak için bekliyorum yanlış bir hareket yapmakta istemiyorum.

daha dün akşam vardiyasında cihaz arızalanmış.o saatteki ark. demiş ki kalan hastalar için hafta sonu telafiye gelin hoca kızar demiş. oysa onlar günlük mesaiyeye gelmiş mi gelmiş. nmakina bolzuduysa onların sucu ne ? ne var demiş 2 saat erken çıkın hafta sonu 1 saat yerine gelin demiş. mantığı böyle işliyor.

bana biraz yol gösterin yanlış yapmak istemiyorum.

bunu mutlaka deneyecem
teşekkürler sirkeci ve selin
yalnız şu var ki kabartma tozunu neden yarım paket kullanıyorsun canım?

Eki Görüntüle 638098

lovelinin portakallı kekiiiii:)

tarifte hiç yağ yoktu aynen ne yazdıysa onu koydum sanki kuru gibi geldi bana. vanilya da konabilirdi
yapan var mı aranızda?

anammmm ya hiç kabarmamış bacımmm ya da resim yanılsaması olsun portakallı herşey yenirrr afiyet ola bacım

kesinlikle öyle yapacağımmmmm bacımmmm çok sağol önerilerin içinnnn.... domatesleri kabuklumu kabuksuzmu çeksemmmm malum kışın kalınnnn kabuk ama kabuguda soyunca pek bişe kalamz oldu... gerçi 1 kaç haftaya iyice çıkar sebzelerrrr en ucuzundannnn

kesinlikle haberlerde izledim sucuk olayını ki bende helede kış aylarında sahanda sucuklu yumurta hayranıyımmmmmmm..ufff aç tok kahvaltı öğlen farketmez her dkk yiyebilirim :) ama haberlerde öyle dediler bu sabah dinledim izledim...

gel gelelim biberlere benim annem kızartmalık halini yani az kızartılmış halini vermişti banaa ben iseee geçen yıl çarliston ve sivri biber direk atmıştım difrize kızartmadan ama o kış yapınca şöyleee buzdolabımsı bir koku gelir oldu damaklaraa ama bu yıl köy biberi koydummm azcık sıcak suya attım süzdürdüm paketledim ve teflon bir tencerede hemen açılmadan az yağla kızartıp üzerine kabukları soyulmuş domates dilimledim (rende bile olabiliyor) miss gibi az yağlı halde kış ortasında kızartma tadı yaşadık.... bu hali hoşuma gitti seneye daha çok yapacam bu yıl 3 paket koymuştummmm maalesefki ama çarliston ve sivribiber deneemdim geçenyılki faciadan sonraaa... bakalım yaz olaydı biii
:13:

sizin anane sayesinde aylık mutfak masrafınız 10 liradır sanırım
bende böyle anane istiorum hemd eyanı başımda(
tatlım ya üni. hastaneleri her zman sıkıntı ast üst meseleleri yüzünden yada ben dışardan böle görüorum
ama sizin mühendis hanımızın yaptıgının aynısını bana 7 aydır aynı yerde alıştıgım bi memur yapıodu düşünebiliomusun aynıyız tek farkı benden 12 yıl fazla çalışmış olması
ama ben şefim ben şefim diye dolanıodu bende bi gün dedimki abi burda şef kadrosu bile yok nasıl şefsin sen sonra bana berbaaaaaaat davranmaya başladı
sonra bende sorumlu hekime gittim konuştum birimim değişti kafam rahat yeminle iki gündür:) kendine yeni oyuncaklar buldu:)))
diycem o ki hocanla bi konuşsan olmazmı? olaylar böyle böyle diye eğer o çözüm bulamazsa hastanenin mobbing merkezine ilet bence önce olayı en alttan üste dogru halletmeye çalış bu kadınla konuşmanı önermem çünkü bu insalar konuşunca k.çları daha bi hlavaya kalkıo onun bi üstü kimse onunla konuş önce olmadı mobbing merkezi oda olmadı en son bimeri dene....

bunu mutlaka deneyecem
teşekkürler sirkeci ve selin
yalnız şu var ki kabartma tozunu neden yarım paket kullanıyorsun canım?

canım çünkü kabartma tozuna bile gerek kalmıo aslında ama hiç koymamayı göze alamadım bi türlü
yumurtanın beyazı inanılmaz kabartıo:))))) o yüzden yarım kullanıorum ama bi gün hiç kullanmamayı denicem sonucu sölerim:))))

iş yerindeki can sıkıcı olaylar insanın evindeki ruh haline bile yansıyor, morali bozuluyor. mobing sayılabilir tabi bu da. sistemli sana karşı bir durum varsa.
carefully sormak istediğim bu kadından rahatsız olan sen misin, başkaları da var mı?
bir de sana güle güle dediğini duyan oldu mu?

hocalar ya da müdürler kendilerine bu tür sorunlarla gelinmesinden pek hoşlanmaz. sorun çıkaran durumuna da düşebilirlsin, ortamı bilmediğim için

ama bu kadın gibi insanlara aba altından sopa göstermek lazım. yani onun açığını kolla, bildiğini belli edici imalarda bulun.
tutanagı seni korkutmak için yazdıgını düşünüyorum. işleme konmuş mu

başkaları da var ama bizim odamızda bütünlük yok ki arkadaşın biri şahit olurum dedi.ı ama hamile üzmek istemiyorum onu.4-5 kişi duydu konuşmamızı hatta ona da demiş ki 13 dk geç geldin 13 dk geç çıkacaksın demiş. açıkcası kendi göbeğimi kendim kesmek istiyorum.keşke onlar yanındayız diyebilseydi gururuma yediremiyorum şahit olur musnuz demeyi

selin alıntı yapamadım sağol desteğin için hocamız pasif asıl bir hoca var. rektör danışmanı o gölge başkan sayılır. herkes onun gücünden tırsıyor ben de dahil çünkü gücünün sınırını tahmin bile edemiyorum.

canım sen bari iş yerinde dolanıyosundur ben yiyip oturuyorum evde
hamilelği bahane edersin boşver zaten almamışsın çok

Allah korusun kuzularınızı

canım sorun çıkaran olsaydım 18 yıldır aynı klnikteyim en eskilerdenim. tutanak ne durumda bilmiyorum işleme konulsaydı sekreter kız mutlaka söylerdi baş. hek. üst yazıyla yazacak olan o çünkü. ama 30 gün süre varmış. bekletiyor da olabilirler. hoca da bişey demedi ben de yanına gitmek aciz gibi yalvarmak istemiyorum.

kızlar ben size iş yerinde olanalrı anlatmaadım yaaa:)) anlatim bari...

şimdi ben bruaya eş durumu tayiniyle geldim benim geldiğim birimde bi sağlık memuru bide veri giriş elemanı çalışıo veri giriş elemanı sözleşmeli yani bugün çıkcaksın deseler çıkcak kız
bu yüzdne bu adamı pohpohlaya pohpohlaya ölüyo bitio.... adama sanki müdürmüş,oranın herbiyerin amiriymiş gibi davranıo...

neyse ben gittim birime çalışmaya başladım bu adam ben şefim diyo bu kızda şefim diye adamın peşinden dolanıyo... derken aradan i hafta geçti bu adam geldi bana ''burda hiç bi evrak benden habersiz çıkmıcak '' dedi... bişe demedim....
neyse çalışıoruz ben evrak hazırlıorum altına onun parafını açıorum öye istio evrakı hazırlayan ben imza atan o ... yani benim orda hiçbiryerde adım geçmio..... evrakları biz hazırlarız o imza atıp sorumlu hekime götürür... neyse sonradan bi sistem çıktı pc de harkesin hazırladığı evrakın altına elektronik imza atıyo yani bu sorun son 3 aydır ortadan kalkmıştı....

ama öyle bi durumki herşeyden izin istiorum tuvalete giderken bile haber vercekmişim.....:))))))))

7 ay böyle geçti... tabi ben bi gün şef kadrosu yokki sen nasıl şef oluyosun abi dedim bozuldu o günden beri yıldızımız barışmadı....
en son 2 tane yeni kız geldi birime bana 2 gün önce dediki '' sen artık arşiv yapıcaksın sorumlu hekim böyle istedi'''

ben bişey demedim sorumlu hekimin yanına gittim....
'' dedimki ben nerde hata yaptım hangi evrakta ne dedinizd eyapmadım ben?'' bana arşiv yaptırıosunuz ama ben bunu haketcek naptım? ne dese beğenirsiniz? ben öle bişe dmeedim x orada 5 yıldır çalışıo herşeyi bilio ona yönlendirmesii söledim sana arşivmi yaptırıo dedi
bende dedimki ben arşiv yapmaktan gocunmam ama 7 ay çalışıpta sizin bana arşiv yapmamı istediğinizi söledi dedim

sorumlu hekimde madem sana arşiv yaptırıo o zaman sana orda işi kalmamıştır seni eğitim şubeye verelim dedi:)
ve ben artık eğitim şubedeyim okullara eğitime gitcem:)))))

eeeeee ilahiiii adalet diyecemmm :)

merak ettim sizin sözde şefe mi şimdi arşivi yükledi hoca......

bu arada hekimlerin birde böyle işlerle uğraştığını hiç bilmezdim... adamalrrr gerilimde haklı desenizeee anam anam...

o kadarr çookk konulmuşsunuz kiii
bugün günde fazla kaçırdım eşimle yemek yemedim artık..

bir de bacaklarım ağrıyor ki..
2 buçuk saat aralıksız yürüdüm diyebilirim hem de yağmurda..
İşletme bitti güneş açtı yağmur durdu..
nineler gibi kıvranıyorum şimdi..

her kurumun ayrı sorunları var..
ama sağlıkta da başhekimin ya da hekimin hemşirenin nerde çalışacağına karar vermesi kötü bişey bence benim de çok hemşire arkadaşım var.
hepsi aynı maaşı alıyor ama kimi yoğun yerde kimi tenha yerde çalışıyor. sanırım emniyette de öyle değil mi..
ne yalaka insanlar olur öyle olunca
nokta tayini olmalı bence her kurumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…