Kirli Çıkılar )))

senfat sen ne kesiyorsun daha yeni almadın mı tahtayı?
bence pahalı ama bambuysa bir espirisi varsa bilmiyorum:44:

bambu sağlıklı ama her halükarda çizilmez mi bilemedim
yeni kesme tahtası aldı yeni eldiven de aldı hala alacam derdinde
bence senfatın canı sıkılıyor

bambu oldumu mikrop üretmiyor ama ben 5 tl ye cam almıştım muhtemelen o da üretmiyordur
gerçekten çok pahallı ama illa ki alcam dersen uygun olanını al barim

nihayet okumayı bitirdim geldim

aklımda kalanlara yazayım :))))))

meyraacım ben seni kalbime yazdım listelere değil canım

sunny abla ve karanfilce hastalarınıza Allah şifalar versin

sirkencim ve badecim araba sürmek büyük nimet hiçbirşeyden korkmadan korku diye birşeyi aklınıza bile getirmeden çekin besmelenizi sürün arabanızı
Allah kazasız belasız günlerde araba kullanmayı nasip etsin ufak tefek birşeyler atlatsanız bile sakın korkutmasın o duyguyu orada bırakın araba sürmeye aynen devam edin canlar

senfat o tahtanın fiyatı da ne öyle tır mı alıyoruz yahu beni bozar arkadaş doğrusu

selin miniği çiğden şoför yetiştirmeye mi karar verdin

şöyle bi yazı buldum ve kopyala yapıştır yaptım

[h=2]çoğumuz pek farkında değiliz ama kesme tahtaları mutfağımızın vazgeçilmezleri arasındaki yerini çoktan aldı bile.[/h]
[h=2]Mutfaktaki Kesme Tahtasına Dikkat Ediyor musunuz?
Mutfakta dikkatli olmazsak ailemize sevgimizi katarak hazırladığımız yemekler birer mikrop yuvasına dönüşebilir Belki çoğumuz pek farkında değiliz ama kesme tahtaları mutfağımızın vazgeçilmezleri arasındaki yerini çoktan aldı bile. Bazen ufak detayları atlayarak kendi sağlığımızı tehlikeye soktuğumuzun bilincinde değiliz. Her gün kullandığımız ve hemen hemen her mutfakta yer alan kesme tahtalarına dikkat etmek sağlık açısından büyük önem taşıyor. Uzmanlar özellikle kesme tahtalarının yapıldığı materyallerin sağlığımız açısından önem taşıdığını belirtiyor. Piyasada suni malzemelerden, ahşaptan,cam veya taştan üretilen kesme tahtalarını satın almak mümkün.
Peki, tüketici hangi malzemeden üretilen kesme tahtalarını tercih etmelidir? Suni malzemeden üretilen kesme tahtalarının en önemli özellikleri bulaşık makinesinde yıkanabilmeleridir. Makinede yüksek ısı ve buhar oluşması dezenfektan bir etki yaratır ve bu sayede kesme tahtasına yerleşmiş olan bakteri ve mikroplar ölür. Ancak değiştirilmeden uzun süre kullanılan bu kesme tahtasının üzerinde oluşan çizikler bakteri ve mikropların üremesi için ideal bir ortam sağlar.
Ahşap kesme tahtalarının böyle bir avantajı yoktur. Bulaşık makinesinde yıkanan kesme tahtası şişer ve iyice kuruması günler alabilir ki bu özellikle nemli ortamlarda üreyen mantarlar için uygun bir ortam sağlarken, kesme işlemi sırasında oluşan derin sıyrıklar bakteri ve mikropların üremesi için idealdir. Özellikle içi içe geçirilmiş tahta parçalarından oluşan kesme tahtalarında zamanla meydana gelen açılmalar birer mikrop yuvasına dönüşebilir. Ancak bazı ağaçlardan üretilen kesme tahtalarının içerdikleri organik maddeler sayesinde anti bakteriyel etkileri vardır.Kestane ile meşe ağacındaki tanen;çam,köknar ile ladin ağaçlarındaki reçine;sedir ağacındaki kreozot mikroorganizmaları yaşatmaz.Bundan dolayı özellikle bu ağaçlardan üretilen kesme tahtalarını tercih etmede yarar vardır.Yapı olarak çok sert ve dayanıklı olan bambu ağacından üretilen kesme tahtalarının üzerinde derin sıyrıkların oluşması düşük bir olasılıktır. Ancak bu özelliklerinden dolayı tercih edilen bambu kesme tahtaları diğerlerine oranla daha pahalıdır.
Camdan yapılan kesme tahtaları temizlemek çok kolaydır ve çizilmeleri zordur.Dikkate alınması gereken en önemli noktalardan biri camdan yapılmış kesme tahtaların düzenli kullanılması sonucunda mutfaktaki bıçakların körelebileceğidir.Bunun sebebi camın çoğu metalden daha sert olan bir malzeme oluşudur.Ancak cam kesme tahtaları çok kolay kırıldıklarından dolayı ev kazalarına davetiye çıkartmaları seyrek tercih edilmelerine yol açar.
Granit ya da mermerden yapılan kesme tahtaları özellikle açık mutfaklarda çok dekoratiftir. Ancak onlar da çok sert olduklarından kaliteli ve keskin bıçakların çabuk körelmesine yol açacaklardır. Ağır olmaları avantaj ya da dezavantaj olarak değerlendirilebilir. Bir yandan ağırlığından dolayı kesme işlemi sırasında kaymayan kesme tahtasını kaldırarak yıkamak çok zahmetli bir iştir.

Kesme tahtaları hangi materyalden yapılmış olursa olsunlar sıkça değiştirilmesi gerekir.Bilim adamları ve Gastronomlar hangi kesme tahtasının kullanılması gerektiği konusunda henüz bir fikir birliği sağlayamasalar da bu konudaki çalışmalar sürdürülüyor.[/h]

ben 2 tane kesme tahtası kullanıyorum birini et sucuk vs için diğeri sebzeler için evet çok uzun süre kullanılmaması taraftarıyım özellikle et için kullandığımı :)

ahan da farmasi kendi itiraf etti..... :)
sizi listelere, beni kalbine layık gördüğünü....
öhöm öhöm,haftasonu listeye girdim diye sevinenlere duyrulur.... :))))
ayyy,ben size takılmayı da çok seviyorum ya... :))
farmasi canım hepsi espiriydi,ben senin kalbindeki yerimden o kadar eminim ki.....

sen liste yaparsan beni özellikle listene alma emi
ben zaten sendeki yerimi biliyorum

bende de tek tahta var ikincisine ihtiyaç duymadım şimdiye kadar. Eti ve sebzeyi farklı yüzeyde kesiyorum et için kullandıysam domestostan geçiriyorum ve sağlam duruluyorum kurban dönemi de ananeden ödünç alır geliriz işimiz bitince geri iade ederiz.

fiyatlarını görünce böyle oldum
senfatcım kesme tahtasına ancak altın kaplama olursa bu parayı veririm heralde
ben altın kaplmma olsa da vermem gerek yok o kadar tahta yeter yaaaa eskidi mi at gitsin
senfatcım bak şimdi derin derin nefes al, sakinleş canım, elindeki kredi kartını da yavaaaaaşça masaya bırak tamam mı ben arkandan yaklaşıp alcam onu ordan:18::18::18:

ay koptum abla yorumaaaaaa

senfattttt o kesme tahtasına çok büyük bir para verme arkadaşım al bir züccaciyeciden bir kaç tane hem ekonomik hem de sıkıldıkça kirlendikçe değiştirirsin

bende misafiri çok seviorum ama 8 den fazlası beni bunaltıyo evim küçük oldugu için:)) gelenle sohbet etmek istiorum ama kalabalık olunca getirden götürden fırsat kalmıo saolsunlar bana gelenlerde çok yardımsever olmuolar genelde:))
ramazanda arkadaşlarımızı çağırdım 5 kişi 3 kız 2 erkek ama bir kişi sofra kaldırmaya şuna buna yardım etmedi yaptım aorun yapmak diil zaten ama iki çift laf edemedim oturup ondan beri bakıorum yardımsever kişileri 4-5-6-7-8 kişi alıorum yardım sevmeyenleri 2-3 kişi alıorum:))
bi kerede iş yerinden kendilerini zorla bana davet ettirmişlerdi:))))) of of of yani çocuklar büyüklerden daha fazlaydı ondan beri çocuklu misafirleride ayırarak alıorum hepsi bi anda çıkınca iyi oluo ama 1 çocukla uğraşmak bence 3 yetişkinle uğraşmaya bedel oluyo...

işte bende öyle düşünüyorum
otomatik kullanılır ama düz öğrenince başkasının arabasını kullanmak zorunda olduğunda kolay olur diyorum
kesinlikle otomotik arabanın aküllü arabadan farkı yok:)) ben ehliyetimi dogal olarak manuelde aldım ama şu an kullanamam mümkün diil:)

ver gazı kalplerasi

multijet ben küçük değilim 29 yaşındayım
ama ne kadar büyükmüş:)

benimki kızmıo çünkü bizde 2 tane laptop var aynı anda girioruz o okey oynuo ben buraya takılıorum bırakınca aynı anda bırakıoruz pc bizim özgür zamanımız naptımıza ne ettiğimize karışmayız:))))

idolümsün:)) ilacı ben nedense iyleştirici güç olarak göremiorum... biraz saçma gelebilir belki... ama verdiği yararın yanında yıkımını hiç görmüoruz Allah muhtaç etmesin beni ilaca daimi bi hastalıgım olsa mecbur kullancam ama sağlıklıykende sapasağlamkende karaciğerimin içine ettiremem kusura bakmasınlar... 5 iyliği varsa 3 de zararı var...dayanabildiğim yere kadar vücudumun kendi kendini iyleştirmesini beklerim baktım kendi başına yapamıo kullanırım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…