bade hikaye çok güzelmiş. ama hala bir yerlerde birbirini çok seven kayınvalidelerle gelinler mutlaka vardır
multicim üzülme, daha hayırlısını versin rabbim
velhası kelam,dünyevi isteklerin sonu yok...
bir yerde, dur diyebilmek,önemli ve elzem....
elimizde olmayanlara üzüleceğimize,elimizde olanların değerini bilmeyi nasip esin cümlemize,Rabbim...
kızlar kayınvalidesiyle birlikte oturan oldu mu,belli bir süre veya sürekli?
nasıl bir deneyimdi?
alakasız oldu ama, bi arkadaş baya bi dertli bu konuda.... :)
benimkiler ayda yılda bir gelir,kısa bir süre kalır,giderler....
aynı şehirde değiliz de... :)
seyyahın geldiği nasıl da belli
dün geceden beri 20 sayfa ilerlemiş nerdeyse
gerçi geçmişe bakamadım henüz, belki de günahını alıyorum :26:
dr gittik, normal doğum için uygunsun dedi
haftaya yine gidicem, doğurmadıysam henüz
eski zamanlarda bir çiftin çocuğu olmuyormuş..
adam eşinin rızası olmadan kuma getirmiş eve..
karısına demişki (yeni eşiyle kaldığı odaya)buraya 10 adımdan fazla yaklaşırsan seni boşarım..
kadında akşamları kumasıyla eşinin neye gülüştüklerini ne konuştuklarını çok merak edermiş ama yaklaşamadığı için ağlar uzakta beklermiş..
bir gün adamın annesi gelmiş ve bakmış ki gelini ağlıyor..
sormuş anlamış olanları..
gelinin ağlamasına ve durumuna üzülüp gelini sırtına alıp kapının önüne götürmüş..
böylece gelin adım atmamış olacak ve dinleyebilecekmiş..
bunu gören adam beddua etmiş dilerim ki bu zamandan sonra kayınvalideyle gelinleri arası ateşten yol olsun,birbirine düşman olsunlar demiş...bu hikaye tabi ama kv.ve gelinlerin arasının iyi olduğu zor görülür hele ki aynı evde
hayırlısıyla kolay doğumun olsun inşallahseyyahın geldiği nasıl da belli
zuzum çok güzel hikaye, boşuna dememişler gelin tüy olup raftan düşse kayınvalidenin başını yararmış, yada tam tersi
benim annem gelininden çok çektiğinden ben iyi bir gelin olmalıyım diye hep kendimi şartlandırırdım kıymet bilmeye çalıştım nişanşıyken bişi beklemedim görevlerimi yerine getirdim taki düğünüme kadar düğünümde gelinliğimle beni ağlattılar balayım ağlayarak gözü şiş geçti hayatımın halbuki en güzel günleriydi ben iyi gelin değilim şuan olamıyorum wallahi elimde değil unutayım istiyorum yok gitmiyor aklımdan saygısızlık etmedim hiç o konuşmak istedğinde sorduğunda eşim telefonu verdimi saygımı koruyarak konuştum ama konuşmaktan keyif almıyorum eşimin hatrı için konuşuyorum konuştuğum an düğünüm aklıma geliyor kasııyorum kapattıktan sonra hala gözlerim doluyor yapamıyorumbi bayramda kandilde hastalıkta onları arıyorum eşimin anne babasıdır die...
seyyahın geldiği nasıl da belli
canım, kendimden biliyorum, o dönemler iki taraf için de çok stresli oluyor. ama karşılıklı saygıyı kaybetmemek lazım. bazen büyükler de küçüklere saygı duymayı bilmeli
allah hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin sevimlicim
kalplerasi üzüldüm gerçekten. çok özel değilse, verilip de tutulmayan söz neydi merak ettim:26:
canım seni üzdüm, kusura bakma. keşke sormasaydım, hatırlatmış oldum sanaama keşke eşin telefonu sana ilk verdiğinde sen söyleseydin içinden geçenleri. gerçekten ayıp etmişler. düğünde kv., kp takı takmaması çok ayıp, olacak şey değil. ama eşinde de hata var biraz. anne babasının ne takacağını bilmesi gerekmez miydi:26:
rabbim kalbini ferahlatsın içindeki isteği duysun hayırlısıyla canım benimkızlar iyi akşamlar...
farmasi canım güle güle giy aldıklarını. kekin de çok değişik görünüyor...ellerine sağlık...
kızlar sizden birşey isticem...
hiç gözümden yaş eksik olmuyor...
ne olur benim için dua edin...
rabbimin bana hayırlısını vermesi ve benim de onun verdiğine razı olmam için...
doğru karar vermem için...
çıldırmak üzereyim....
duaya inanılmaz derecede ihtiyacım var...
ben oğluma ne kanguru ne yürüteç almadım valla oda da almadım heheehe yavrum yerlerde dolanırdı kuzummmmselincim 15 kg kadar yazıyor, 10 kg çocugu kucakta taşımaya bile gücümüz yetmiyor bizim, kangrular en fazla 7 kg kadar taşınır, o kadar minikken zaten kullanılmaz, genelde evde olursunuz, ilk 2 ay falan evden çıkılmıyor. sonrası malum kış, bebek arabalarında yatırıyorsun bebeği, bebeğin yatar pozisyonda olması daha rahat diye düşünüyorum. zaten yürüteci bile erkek çocuklarına önermiyorlar.
en alınmayacak bebek ürünü oldugunu düşünüyorum. 1,5 yaşındaki çocuk 15 kg olur, o zaten durmaz orda. çok yorucu o şekilde taşımak, o yuzden hep babalar taşır kanguruyu. ama babaya yazık, en güzeli araba
kızlar desteğinize çok teşekür ederim. aslında daha önce konuşmuştuk. çocuk meselesi. bilinçli bir insan olarak herşeyi biliyorum ama yinede gönlüm kabul etmiyor galiba...
sizi zaman zaman aynı konuyla meşgul ettiğim için çok özür dilerim ama sanırım artık herşeyi konuşabildiğim en yakınlarımsınız siz....
sevgili papatya senin bu duygularını ablam yaşıyor inancanım hellp tansiyon yükselmesi, kanda trombosit düşmesi karaciğer enzimlerinin yükselmesi dururmu. yani annenin organlarını kısa bir sürede iflas ettiren bazı annelerde körlüğe, böbrek nakline, beyin kanamasına bile sebep olabilen iğrenç bir durum. vücutta gelişmeue başlaması ile anne ölümü arasındaki süre 48 saat. teşhis edildiği andaki tek tedavi yönetemi bebek kaç haftalık olursa olsun bebeğin alınması.
ben 2. çocuğa sahip olamayacağımı biliyorum. sizden dua istedin çünkü;
içimdeki yangın bitsin istiyorum...
her hamileye ağzımın suyu akarak bakmak istemiyorum...
oğlum kardeşsiz kaldı diye üzülmek istemiyorum...
etrafımdaki 2. yi düşünmüyor musun diye soranların ağzının ortasına yapıştırmamak için kendimi zor tutuyorum....
en önemlisi de rabbimin bana uygun gördüğü bu duruma gönlümün razı olmasını istiyorum....
oğluma rabbimin bana hediyesi olan çocuğuma mutlu, başarılı bir hayat diliyorum. o benim herşeyim....
sesi nasıl sessiz miibadecim sahip oldukları çekim güçleri farklı farklı
olyyninkiler 1000 watt
seninki 850
benimki 1600
geçen hafta şok markette 1000 watt king marka olan 59 tl idi
a 101 de sunny marka 900 watt olan 49 tl idi
çok şükür aramız iyi ana kız değiliz ama böyle iyi sağolsun çok düşünceli yardımcıdır düğünümüzün iyi olması için çok çaba harcadı destekçimizdir sağolsun yakınız birbirimize ben haftada bir görürürüm oğluma bakıyor sağolsun arada arar sorarım falanne güzel ben çok isterdim böyle anne kız gibi olmayı
bir derdim sıkıntım olduğunda konuşup dertleşmeyi
cidden çok imrenirim arası çok iyi olanlara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?