Kirli Çıkılar )))

kalplerasi sen kaç yaşındaydın ki evlilik için hızlı davrandın? bir de erkek gibi neden her şeyin sorumluluğunu üzerine aldın ki? Bence burda hatalı davranmışsın.

Bence olan olmuş artık geçmişi düşünerek anca kendini ve eşini mutsuz edersin siz kavga ederken ya da sen ağlarken k validenin ruhu bile duymuyordur. İnsanın en çok gücüne giden budur. Üçüncü şahıslar için kavga edip evde huzurunuzu bozmayın birbirinizi yıpratmayın. Benimki de düğünümde asık bi suratla gezdi durdu ben oralı bile olmadım sebebi de kızlarının nişanlıdan ayrılıp bizden önce evlenememesiymiş. Ha noldu aradan 1 yıl geçmeden görümcem de evlendi her bi şeyini beni de dahil ederek yaptı. Saygımdan hiç bir şey demedim yeri gelince de yalnızken tenhada çok güzel sıkıştırdım ve düşüncelerimi söyledim ama aramız iyidir yani birlikteyken iyi anlaşırız.

insan evlenene kadar her aile kendi ailesi gibidir sanıyor abla fedakar anlayışlı özen sahibi ama öyle değil işte en ağırıma giden hani yapılanları normal görmeleri ertesi günü bişey olmamış gibi onlara gülmemi beklediler yok öyle olmuyor kalbim kırık canım çok yandı belki bi 10 yıl sonra ama allah kalbimi biliyor evlenmeden önce annem gelinniden çok çekti diye ben iyi gelin olcam derdim işte insanoğlu büyük konuşmayacak peygamber efendimiz demiş hiçbir kul kınadığını yaşamadan ölümü tadmayacak die bende yaşıyorum rabbim kolaylıkla bu durumdan çıkarır beni inş. ben fazlasıyla üzüldüm ...ama bunlar olduyysada bundada vardır bir hayır belki daha büyük bi kaza belanın önüne geçti belki herşey dört dörtlük olsa nazara gelecektim bu da azar boncuğum olsun diyorum artık

eşiminde kaç ayını haramladım adam beni iyi alttan aldı başkası olsaydı o kadar beni çekemezdi açık konuşayım normalde sakin ve sanırlı ben gitti yerime sinirli huysuz bir ben geldi aylarca bağırıp çağırdım şükür toparlanıyorum şimdi neden dersen allah korkumdan kimse ailesini kendisi seçmiyor benim ailem anlayışlı kendilerini çocukları için feda ediyor bizim için herşeyi yaptılar bu rabbimin lütfu eşimin ne suçu var o aile benimde ailem olabilirdi ...ben eşimede dedim sevmemi bekleme ama senin ailense saygımı eksik etmem dedim benden yapmacıklıkta bekleme canım cicimde olamam bu benim yapım neysem o yum dedim zorlama beni... o da sonunda anladı bazen beni yoklamak için birşey dedimi cevap verme gereği duymuyorum sadece bakıyorum o anlayacağını anlıyor

o da öyle düşünüyormuş
onun için o cümlenin üzerinde durmuş

en önemlisi de rabbimin bana uygun gördüğü bu duruma gönlümün razı olmasını istiyorum....

çok özür dilerim seni sabahtan beri düşünmeye meyil ettiğim için
seyyahın dediği gibi yazdıklarına yaşadıklarına hatta diğer arkadaşların yaşadıkları o kadar sıkıntıya çok çok çok çok ama çok üzüldüm bazen derdimizi tasamızı nasıl dile getireceğimizi bilemiyoruz sözün bittiği yerler oluyor insan dolupta taşıyor işte öyle bir anda ancak senin yazdıgın o söz beni çok etkilediği ondan bende tekrar paylaşmak istedim aslında kendi gönlümede geçirebilsem o sözü ne güzel olur ama gel gör ki gönül ferman dinlemiyor

Dua edenin, 'Rabbim' demesi, Allah'in 'Buyur Ey Kulum' demesinin ta kendisidir...

Birisi her gece kalkip Allah'i aniyor, O'na dua ediyordu..
Seytan ona dedi:
Ey Allah'i çok anan kisi !
Bütün gece Allah deyip çagirmana karsilik seni buyur eden var mi? Sana bir tek cevap bile gelmiyor, daha ne zamana kadar dua edeceksin?
Adamin gönlü kirildi, basini yere koydu ve uyudu. Rüyasinda ona söyle dendi:
Kendine gel uyan! Niye duayi, zikri biraktin? Neden usandin?
Adam: Buyur diye bir cevap gelmiyor ki, kapidan kovulmaktan korkuyorum dedi.
Bunun üzerine dendi ki ona:
Senin Allah demen, O'nun buyur demesi sayesindedir...
Senin yalvarisin, Allah'in senin ruhuna haber uçurmasindandir...
Senin çabalarin, çareler araman, Allah'in seni kendine yaklastirmasi, ayaklarindaki baglari çözmesindendir...
Senin korkun, sevgin, ümidin Allah'in lütfunun kemendidir...
Senin her Yarabbî demenin altinda, Allah'in buyur demesi vardir...
Gafilin, cahilin canİ, bu duadan uzaktir...
Çünkü Yarabbî demeye izin yok ona...
Agzinda da kilit var, dilinde de...
Zarara ugradigi zaman, aglayip, sizlamasin diye Allah ona dert, agri, sizi, gam, keder vermedi...
Bununla anla ki, Allah'a dua etmeni, O'nu çagirmani saglayan dert, Dünya saltanatindan daha iyidir...
Dertsiz dua soguktur. Dertliyken yapilan dua gönülden kopar...
Ve Sen Yine Denendiğinde..
Ve Kalbin Daraldığında..
Ve Yine Bütün Kapılar Kapandığında..
Ve Yine Ne Yapman Gerektiğini Bilmediğinde..
Uzun Uzun Düşün Ve Hatırla Yaradanını!
Allah Kullarına Kafi Değil mi?(Zumer S.)

ben 29 da evlendim şuan 30 yaşındayıom canım neden her sorumluluğu aldım eşim gevşek bir adam hayatı boyunca sorumluluk almamış herşeyi 10 defa söylemem gerekiyor yapması için bunalıyordum ona diyeceğime ben yapıyordum nişanlıyken o sivastaydı ben ankaradaydım mecburende çoğu eyle ben ilgilendim o zamankileri boşverdimde evlendim hala herşeyi ben düşünüyorum işte bu sinir bozucu oluyor ona sorumluluk vermeye çalışıyorum benden tecrübeli ablalarım var alıştırma o yapsın diyorlar ya aynı şeyi 10 defa söyletiyor bana en son yapsada nerdeyse yaptığına laf söleyecek hale getiriyor beni ...ben evlenmeden önce 5 yıl tek başıma kaldım evin sorumluluğunu aldığımdan daha pratiğim herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüyorum ben gibi bir eş beklemiyorum ama azıcık bana yakın olsa öpüp başıma koycam severek yada döverek öğretcem kocişime napim yoksa böyle ömür geçmez

Son düzenleme:

ya benimde iyidir kötü değil asla
ama nasıl anlatayım aşırı mesafeli çok uzak
gittiğimde misafir olduğumu her davranışından anlıyorum
rahat ettirmek için çabalar kendince ama işte bazı huylarından dolayı ben nerdeyse tek ayak üzerinde dururum:)
ha yalnız ben değil kızlarına ve diğer gelinine de öyle..huyu bu..ama işte bi komşu teyzeyle daha samimiyimdir
yoksa Allah razı olsun elinden geldiğince iyiliğimiz için çabalar

kalplerasi yorum yapamıyorum
bende benzer şeyler yaşadım kv le düğünde
tek diyeceğim düşünüp kendini üzme değmiyor çünkü üzüldüğünle kalıyorsun

Son düzenleme:
sohbet güzel de akşama yemek yok kalkayım da burdaki evlatlara da bir börek yapayım
alıntı yapmışım ama yazmamışım bu akşam bende de yemek yok annemin başına ekşiyeceğim
insanları değiştiremiyoruz olduğu gibi kabullenmeliyiz. Değiştirmeye çalışarak anca kendimizi üzüyoruz yine. Bütün her şeyi sen yaptığın için eşinde "nasılsa kalplerasi halleder" düşüncesi gelişmiştir adam rahata alışmış hanımı onun yerine yapıyorken hiç kılını bile kıpırdatması normal. Bence iş bölümü yap ve defalarca diyip ardından da dayanamayıp kendin yapma onun üzerine düşen bir şeyi o yapmadığında neler oluyor sonuçlarını kendi görsün bir yapmaz iki yapmaz üç yapmaz vardır mutlaka kırılma noktası...

Son düzenleme:
kalplerasi yorum yapamıyorum
bende benzer şeyler yaşadım kv le düğünde
tek diyeceğim düşünüp kendini üzme değmiyor çünkü üzüldüğünle kalıyorsun
aynen öyle herkes kendi yaşantısına devam etti eşim beni anlamadıktan sonra beni görmeyen nerden bilsin halimi :) şükür iyiyim
mevzu açılmadıkça sorun yok rabbime sığınıyorum o biliyor ne kadar üzüldüğümü kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz ....

ilk evlendiğimizde 3 ay aidat vermedim adam demediki ya bizim aidat varmı ödendimi faturaları otomatik ödeme talimatı verdim ona söylemeden 3 ay sormadı ya elektrik faturasını ödüyormuyuz die başlarda hiç dayanamıyordum söylyordum yapmazsa ben ypıyordum başına kakıyordum şimdi söylüyorum yaptı yapmadı yapmadıysa ben yapmıyorum :)
servis çağrılacak doğalgaz için normalde o ankara dışında ben arar çağırırdım onu aradım sabah bosch yetkili servisiyle demirdöküm servisini aramasını söyledim bosch aramış ulaşamamış konuyu kapatıyor yahu bi kaç defa daha ara üzerine düşmek die bişi yok ömrüm yedi yaw gamsız adam benim tam tersim

yerdeki yıldızları izledik biz okulca. disleksiydi konusu, güzeldi. kim sordu bunu dark mı, kaç sayfa geriden geliyom ama kendimi yine de geride hissettim bak şimdi.

senin dediğin yerdeki yıldızlar değil miydi
öyle bişey
aamir khan filmi miydi

hee ben onu didim.

papatyacım, dilerim 2. çocuk isteğin durulur. ne dicem bilemedim. şahsen yaşım geçiyor diye düşünmesem ilk çocuğu yapmak için bile daha çok beklerdim 30 umda doğurdum.

farmasi, karanfilce ellerinize sağlık.

seyyah, kızının yeni yaşı kutlu olsun, hep mutlu mutlu olsun.

selin fasulyen, aldıklarını güle güle eskitsin.

darksea, olur öyle arada bozulmalar, ben de çok bozuluyom, beni kimse aramıyo, sormuyo, ne özel, ne tüzel mesajlaşmalar olmuyo, kutum hep boş

hala gerilerdeyim. 3052. sayfadayım. bugün accaip gerginim, azcık da iletişim problemleri yaşadık müd. yardımcısıyla. sonra dedim "gel sen gel, gel de bi sarılim, yoksa döfücem seni" bi sarıldık bi sarıldık, öyle rahatladım biraz. gerginliğimin sebebi kendisiydi, ama o da gerildi, sarılıştık rahatladık.

hayat tuhaf adaleti farklı anlaşılması ise karmakarışık kabullenilmesi de bi o kadar sabır isteyen bir durum
kayınpederim akciğerli çok kötü bir halde kan geliyordu azaldı oksijen cihazına bağlı yaşıyor günün büyük bir kısmını
böbreklerinde kist çıkmıştı ama ne oldugu belli değil kanser olabilir demişlerdi
şimdi kist çoğalmış 1cm ve 4cm çapında artmış
istanbul çapa ya sevk etmişler ordanda yeditepeye sevk etmişler
köydeki oooo meşhur eltiminde rahminde kist çıkmıştı yumurtalıkların alınması gerekiyor demiş doktor
bu sırada dizinde bir kemiği kırıkmış bunun ağrısına dayanamayıp doktora gidince
beyninde önceden alınan bir darbe sonucunda su topladıgını ve suyun toplandıgı yerlerde morarmaların oldugunu
bunun asabiyete unutkanlıga ve görmeye engel olabileceğini söylemiş

şimdi ne desem bilemedim hayat heryandan sınıyor adamcağıza üzülüyorum hiç mi yüzü gülmez hep mi sıkıntı dert olur
bakalım istanbuldan ne zaman eve gönderirlerse bize gelecek ne kadar kalır ne olur bilemiyorum
eşim diyo bizde kalsınlar desem ne kadar rahatlık olacak kısa süre değil ki belli bile değil diyooor
sabır ve dua başka çaremiz yokkkk

geçmişolsun Allah şifa versin
elden ayağa düşürmesin inş.

çok şükür ki eşim destek oldu
kv nin yapmadıklarını kendi elinden geldiğince yaptı
bende bunun konusunu ona hiç açmadım
ama hem bu davranışının hem de yaptığı başka hatalarından dolayı kv ile hiç görüşmüyorum
Allah a havale ettim gitti
barışırsam da çok uzun yıllar geçmesini beklicem
şimdiden pişman biraz daha pişman olsun

bizim aileninde her işi sıkıntılı olur terslikler bitmez ama şunu düşündükçe teselli buluyorum Rabbim sevdiği kuluna sıkıntı musibet verir günahlarıma kefalettir belkide bu çektiklerim ki inş. öyledir keşke başıma gelen sıkıntılarda daha sabırlı şükür sahibi olabilseydim diye kendime hep kızarım çünkü sabredip sevabını katlamak varken dırdırımla bu dilimle çektiğim sıkıntı cabası olarak elimde patlıyor ah şu dilim

sakıııııııın sakın ha onun yapması gerekenleri üstlenme sirkecinin dediği gibi defalarca da olsa söyle. yoksa seneler sonra, tıpkı benim eşim gibi, herşeyi senden bekleyen bir adamla bulursun kendini evin erkeği gibiyim, ustalarla ben uğraşırım, tamirat tadilat benim üstümde. hatta badana yaparken, duvarlara saten alçı yapmışlığım vardır akşam işten gelince de beyefendi şurası olmamış dediğinde onun da suratına alçıyı yemişliği de vardır şaka bir yana sakın herşeyi sen üstlenme, bırak evinizin sorumluluklarını o da alsın

inş. öfkemiz tez zamanda sonlanır kendi huzurumuz için eşimizin mutluluğu için haaaa çok samimi olmama gerek yok ama her konuştuğumda acılarım depreşmesin istiyorum .....

bıdık çok geçmiş olsun allah şifa versin

benim teyzemin kızı var senle aynı durumda geçen bayramda memlekete gidince dediği tek şey ona sorumluluk ver yapmasa sende yapma benim gibi olma der 13 yıllık evli eşi bi sebze almayı bilmiyor daha ....onun gibi olmak istemiyorum herşeyin düşünen evin beyni gibiyim yoruluyorumda her hesap kitabı yapmaktan o azıcık yükümü alsın istiyorum bu benim mutluluğum için ihtiyacım olan ve ben mutlu olursam onu mutlu ederim evlendiğimdendir eşimi güler yüzle karşıladığımı hatırlamam bu benim eksikliğim ama napim işte eşşek gibi çalışıyorum eve gidiyorum alelacele yemeğe koyuluyorum onun umursamaz tavırlarıda dellendiriyor beni surat direk düşüyor eşim kaç defa benle evlendiğin için mutlu değilsin dediğini duydum bu içime hançer gibi saplandı artık bu hususta daha dikkatliyim de keşke oda üzerine düşeni yapsa... sizlerinde ilk yılı böyle zormuydu ben çooook zorlanıyorum....

inş. öfkemiz tez zamanda sonlanır kendi huzurumuz için eşimizin mutluluğu için haaaa çok samimi olmama gerek yok ama her konuştuğumda acılarım depreşmesin istiyorum .....

valla canım ben şuanda konuşucak kadar yumuşamış değilim
Allah kullarını affediyor
bize düşmez ceza vermek ama ne kadar kırıldığımı bilsinler istiyorum
yaşadıklarımda kolay unutulcak şeyler değil
eşim evi göstermek istio kv ye akşam soruo zeytin çağırsam kızarmısın
ne diyim ki ona da üzülüorum birşey diyemiyorum
kendim de yüzünü bile görmek istemiyorum
ama çağır gelirse gelir ama söle muhattap olmasın konuşmasın bile benle dedim
çünkü her karşılaştığımızda ki 2 yıllık evliyiz toplamda 2 kez 1 saat görüştük onda da kavga ettik
kavga çıkıo huzur bozuluo

anammmmmm çok şeker çok bacım maşallah.... allah güzelce giymesini nasip etsin...
şeekrparelerde enfesss ama evet yumurta bende sürdüydüm valla kokusunu yerken alyordum sanki

:) öyle bir diyonki bacım hamile olsam acaba nasıl yerim diye düşünmeden edemedim.... eeeee ye tatlıyı çıakr hakkıyı misali :=)

veeeeeeeeeeeeeeeeeeeee biraz önce yaptığım tuzlu kekim

Eki Görüntüle 646754

ellerne sağlık bacım annem bu tarz bir kek yapar çiğden patates rendeler ve soğan enfes olurrrrdu ben hiç denemedim ama sanarsın o soğanın tadıyla sanki pide yiyon gibi:):):) ama beni bayyordu 3 dilimden sonraaa yağlı gelyordu seninkinide denemek lazım:):):)

%90

bugün buradan 4 tane bluz aldım kışlık kargo dahil 71 tl
güle güle giyin bacım... bu arada ben diyorum birikim yerne yeni bir kutucuk açıp gelecek yılki birikimlermizi yazsak :):):)

hmmmmmm :) bunuda izninle alıyorum bacım

tecrübeli anneler
şu line bakarmısınız bi wrap silingi tavsiye edermisiniz kullanışlı olurmu acaba?
BOBA WRAP SLING
yani benle alakası yok ama tıklamsam çatlarımmmm o ne dedirtti bee sanki polarla çocuğu bağlamışşş anamm yok be bissürü alman markasını gördümde bu enteresan geldiii hiç rahat değil gibi ha birde anneme eskiden bohçacı akdınalr gelirdi onalrın kucağında illa bir bebe olurduuu aynen böyle sarmış olurlardı bebeklerni yani selincim kızcan amaaa işteee varya tıpkı onalrı çağrıştırdı bende:):):) bırak adam taşısın sen zaten 9 ay taşıyon çıkıncada o taşısın.... en ağırından al anakucağı adam kas yapar:):):) ahh ben bi r doğacammmmmm kii ne işkenceler edecem eşimeeee :):):)

benim adamda hamuru koyda önüne ne olursa olsun ama ben etçilim haftalık balık et beyaz et sebze düzenli yerdim yerimde yine amaaa iştee adam feci...
bizimkide acaip şişmanaldı 22 kilo almı şevlendiğmizden beri 84 :):):) gerçi düğünde çok zayıftı amaaa ne bilim şimdi bisssürü masraf çıkartıyor gömlek takım hatta ayakkabı bilene olmaz oldu yahuuuu....

bende bir ayakabbı alayım dedim yine:):):) kışlık
gelecek yılaaa
bir arkdşm aynen şunu dedi bebek olursa
seneye zaten ayağın şişerrr
giyeemssin
ki benim 1 numara büyük kaldı doğumdan sonra ayağım dedi şaştım acaba öyle olurmuyumm.. buna göre bir çizme daha var alayımmı almayayımmı bilemedim ne yapsam hanımlar?

anammmm bende okadar okuyuncaaa makineyi benimde yazasım geldi .. fakir c240 hepafilitreli ve tam 2400 watt gerçi fayanslarda kısyorum çekim gücünü yinede adeta sökecek gibi olyorrrrr :) yani benide yutcaka gibi... eee bizim adamı ve bizi ancaaaa o paklar :):):

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…