Kirli Çıkılar )))

selinin içinde büyük bir aşk var her ne yapıyorsa coşkulu yapıyor
nasıl bir heves ve isteğe geldim bir bilsen
yarın ilk işim evi baştan ayağa tepeden tırnağa düzenlemek
bakliyatları şekeri mercimeği plastik bir kaba koymuşsun değil mi

ben ne kadar düzenlesemde ev bit kadar olunca üst üst oluyor mutfakta herşey
yatak odasında dolabım dört kapak hiç bir işeleve yaramayan tuvalet masası iki tanede komidin var
ondan herşeyi gruplayım hurçlara koydum bende ben kapakalrı açsam bi askıdakiler birde hurçlar görünür
eve geçince yatak odası alama hevesinde olduguma hiç değiştirmiyorum elimde olanları
ama bin şükür yinede sığıyoruz yuvamıza

ben resimlere bakmadım bıdığa koymuş selin

şaka şaka maşşalh diyelim
bi de bunları hamile halinle yapıyosun ya
o çamaşırların üstündeki sabun mu
kıyafet dolabında kavanozda ne var
en çok bebişe ayırdığın kısmı beğendim

Çok zordu ya herşey
Kaynanama kalıyordum,eşim yoktu yanımda,annem ayda bir kemoterapilerin alıyordu ama ben gidemiyordum yanına
O kemo alırken ben ciğerlerim dökülene dek ağlıyordum.hamileyken hiç beslenemedim. Yani bırakın iyi beslenmeyi açtım ya ((
Şimdi oğlumun böyle olmasından kendimi sorumlu tutuyorum...
Amaan hepsigeçti gitti. Herşey biz insanlar için. Böyle olayların içinden Asi olmadan sıyrılmak asıl mesele

sabun canım minnak sabunlar oluyoya ondan beyazından koyyorum reklisinin rengi çıkıo zmanla:)
kıyafet dolabındaki kavanoz benim kumbirişim kapagını deldim hergün işten gelince cebimdeki bozuklukları oraya atıorum:)
bebiş kısmı boş daha ama dolcak:)

bakliyatlardan en çok kullandıklarımı
un,pirinç,yarma,kırmızı mercimek,bulgur,çay,şeker bide kabuklu içi çıkmamış ceviz var o kaplarda ortadada açılamamış makarnalar:)

daha az kullandıklarım nohut,kurufasulye,yeşil mercimek,karabakla vs... metal uzun kavanozlarda:)

Son düzenleme:

o adamda pek safmış. ben normalden bir tık farklı davransam bile eşim hemen ne istiyorsun, ne diyeceksin, saadete gel der. işini yatakta halleden, gece hocalarına da sinir olurum. normalde kadının sorun halletmeye kendine güveni olmaz, o işi kullanır, işveyi cilveyi kullanır, adamda safın teki inanır. benimki yutmaz öyle yunları, aklına yatmıyorsa bir şey kabul ettiremezsin.

derfatın olaya gelince ilk istemede neden çağırılmamış, ona ben de olsam üzülürdüm. ancak çocukların ses yapma olayında belki hakllı olabilirler. yani görümcenin çocugu bırakabileceği kimse yoksa, sen annene bırakabilirsin diye düşünmüşler sanırım. derfat gelmesin dememişler. ben de isteme olayım olsa el ayak altında, dikkati dağıtacak, adayı incelememize engel çıkaracak bir şey istemezdim. sen bu söylediklerine kırıldıgın ve gecen seferde adam yerine koymadıkları için çocugunu al ve annene git. zaten istemede bulunsan da mutlu olmayacaksın. istemediğin bir şeyi yapma o zaman.

perşembe akşamı bir otelde yemek vardı eşli gidiliyormuş. eşimi tek başına gönderdim. ben çocugun peşinde koşmaktan ne yediğimi anlıyorum, ne sohbet edebiliyorum. alan büyük olunca ordan oraya koşturmak istiyor, mutlu oluyor. küçük alanlarda sıkılıyor. öyle yerinde oturacak bir çocuk değil. komşulara da cıkmıyorum, rahatsız olduklarını her hallerinden anlıyorum. yeni bir yer gören oğlum her yeri kurcalamak istiyor, ben de gittiğim yerde onu gözümle ve elimle takip etmekten çayımdan bir şey anlamıyorum. gittiğimde çay içmem, keyifle sohbet etmem gerekiyor. artık hiç bir şey eskisi gibi ndeğil, en azından 3-4 yıl daha. öyle görünüyor. ve ben her gecen gun zayıflıyorum, çöktüm resmen. sevimsiz gibi 47 kg değilim ama. zayıfladım yine de.

selin elbise dolabındaki çekmecelerin genişçe mi, saklama kabı nasıl sıgdı oraya.
temizliğini güzel yapmışsın, aferin

benim de misafirim gelecek bugun, tek olacagım bakalım belki pek giremem bugun, eşim de acil nöbeti tutacak. hey Allah'ım gelen pratisyenlerin hepsi mi tusu kazanır ya. buraya gelen gidiyor, iş de azmanlara kalıyor. aile hekimlerine de yasa gereği de 24 saat nöbet yazamıyorlar.

bu hafta 'iki cami arasında aşk' diye bir kitaba başladım. adam akıllı tam oturup okuyammaıştım ama kitap hemen bitti, çok inceydi. mimar sinanın mihrimah sultana olan aşkını ve onun için camiler yapmasını anlatıyor. çok şaşırtıcı bişey değil ama inceydi hemen bitti.
benim arkadasa gidip kitaplıgına yeni kitaplar almış mı diye bakmam lazım, okuyacak bişey kalmadı
o zamana kadar bir kaç yerli film izleyim bari

sirkeciye soracagım unutuyorum. eşin güncel romanlardan okuyor mu? pek edebi değeri yoktur bir çoğunun onun için. makale falan okumaktan onlara zamanı kalıyor mu? zamane yazrlarından takip ettiği ve sevdiği var mı? işiyle biraz ilgili sayılır.
benim eşim bilimsel, mesleki yayın çok okur hemen hemen her akşam 1-2 sayfa bakar, ama hiç roman okudugunu görmedim, ona gereksiz gelir romanlar falan. bişey katmıyor ki diye düşünür.

günaydın canlar herkese mutlu huzurlu keyifli pazarlar

bugün sınava girecek olan kardeşlerimize zihin açıklığı ve başarılar diliyorum Allah emeklerini zayi etmesin cümlesinin

en güzelini diyorsun da
neden hep kadın fekadar olmak zorunda
neden kadın beklemek zorunda
neden kadın arayı bulmak zorunda
neden erkekler yattıkları yerde bütün nimetler ayağıan gelsin
bunu anlamıyorum

evet ben de anlamıyorum bunu ama kendimce sebeplerinin neler olabileceğini yazayım

ezelden beri her konuda kadına 2. sınıf hatta 3. 5. sınıf muamele edersen
kadın kadına eziyet ederse ( örnek gelin kaynana , gelin görümce, elti ilişkileri vs hatta kız kardeşler arası çekişmeler daha neler neler )
kadının eğitim hakkını elinden alırsan
kadına çalışma hakkı vermezsen
kadının elini kolunu bağlayıp eve bağlarsan
kadını sadece evine kadın çocuğuna ana olmaktan öteye gidemez bir varlık haline getirirsen
kadını sadece seks objesi gibi görürsen
kadını sürekli ruhsal ve bedensel eziyet edip yıpratırsan
kadını daha bir sürü sıralanabilecek sebeplerle aciz ,yetersiz, erkeğe bağımlı bir varlık haline getirmeye çalışıp bunu başarırsan o zaman işte kadının tüm yetki ve haklarını da elinden alma kudretinde olduğunu hissedersin birgün

daha çok kız çocuğun olduğunda üzülür erkek evlat olduğunda yerlere göklere sığdıramazsan
2 si kız 3ü erkek çocuğu olan bir kişiye kaç çocuğun var dediklerinde 3 oğlum var cevabını veriyorsa
hala bu zihniyet hiç bitmeden devam ediyorsa vs vs vs

kadına haklarını elinden geldiğince almak ya da sorunsuz yaşamak için tek taraflı hayat mücadelesinde daha çok iş düşer seyyahçım

çünkü erkek evlatların şımartıldığı bir toplumun insanlarıyız biz
erkek ne yaparsa her daim haklıdır , güçlüdür bu iliklerimize kadar hissettirilmedi mi ?

işte bu düzene dur demek ancak kadının eğitimine önem vermekle olacak
eğitim derken analarımızın bacılarımızın da sıkı bir eğitimden geçmesine ihtiyaç var bence özellikle kadın kadının yanında olmalı ,her daim destekçisi olmalı onlara daha çok bunlar öğretilmeli

bunu okuduğumda çocuğun yerine kendimi koyduğumda inan dünya başıma göçtü
içim daraldı
o seni hayatta en büyük destekçisi ve her daim sığınabildiği tek güvenli liman olarak görürken lütfen bunu ona yapma
lütfen biraz daha sabırlı ve anlayışlı ol

ama şu an o zorluğu yaşıyor böyle üzerine gitmenle
şu an ruhu daralıyor
kendini yetersiz hissediyor

darksea zaten bugün adetim de başladı çok duygusalım çok kaldıramayorum bu tür şeyleri

günaydın kızlar
mutlu pazarla,Allah sınava gireceklerin emeğini boşa çıkarmasın
selin
canım o ne düzenlilik öle
darksea
hiç üzülme,oğluşunu da üzme,eşimin yeğeni de 5 yaşına kadar hiiiiiiiiiiiiç konuşmamış,abartmıyorum hiç yani,şimdi 10 yaşında,resmen şakıyo veeeeeeeee okul 1.si
kafanı takma e mi cnm,muhakkak bi zamnı vardır,üzülsen bile destek ol,belli etme
ben 1.sınıf okuturken bi öğrencim vardı
o da hiç konuşmuodu,sadece tuvalete gitceği zaman izin istiyodu,sonra 2.sınıfta bülbül oldu walla

evet canım görümcemim getirmeyin demesi aynen dediğin gibi gürültü yapmasın,ayakta dolanmasın biz rahatça konusalım yok böyle bişey yaa diğer yeğenleri sığıyorda koca eve benim oğlummu sığmıyo 3 odaları var ve 3 görümcem daha var bu görümcemden hariç yani alır ikisinide odada oynatır biraz mesela yani çağanı getirmeyin demek çözüm değil beni kırmakla kaldı evet gitmiycem eşimde böyle demesinin hoş olmadığını biliyo ve akşam gittiğinde konusacak bu durumu eğer beni arayan olursa bende aynen söylüycem hiç kırılır,gücenir diye düşünmiycem ve eşimde biliyoki kırılmakta haklıyım çünkü seninde dediğin gibi ona yardım etmem,destek olmam için değil çağan onları rahatsız etmesin diye istenmedik ama bu yaptıklarını hiç unutmuycam

darkesacım çağanın konusması daha iyiye gitmeye başladı bence umudunu yitirme canım hatta tam söyleyemediği kelimeleri bayağı düzgün söylüyo.
Annen içinde çok üzüldüm geçmiş olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…