Kirli Çıkılar )))

tanger hakkında hayırlısı olsun
inşallah iyi gider her şey

Uzmanlar, üretimden kaynaklanan eksiklikler ile kullanıcının dikkatsizlikleri sonucu televizyonların bomba gibi patlayabileceğini belirttiler.

Yenibosna'da meydana gelen tv patlaması olayında bir çocuk öldü, 2'si çocuk 6 kişi yaralandı. Acılı aile, patladığı öne sürülen televizyonun markasını vermediği için olayla ilgili soruşturma yapılamadı.

Daha sonra İstanbul Bağcılar'da henüz 10 yaşındaki Barış Taş, televizyon tüpünün patlaması sonucu çıktığı belirtilen yangında zehirlenerek öldü. Bu olay üzerine harekete geçen Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER), faciaları mahkemeye götürmeye karar verdi. Soruşturma için patlama nedeninin çok önemli olduğunu belirten TÜKODER Başkanı Mehmet Sevim, patlama su dökülmesi, düşmesi gibi dış etkenler olmadan meydana gelmişse televizyonun seri numarası, markası ve modeli alınarak acilen derneğe bildirilmesini istedi. Dernek olarak tüketici adına tüketici mahkemelerine başvuruda bulunacaklarını söyleyen Sevim, "Faciaya yol açan ürünün ayıplı bulunması durumunda, tüketicinin hastane masraflarından televizyon parasına kadar tüm masrafları ilgili firmaya ödettirilirken, diğer tüketiciler de bu ayıplı markalardan korunmuş olacaktır." dedi.

ÜRETİCİ FİRMALAR NE DİYOR?

Olay hakkında üretici firmaların görüşleri şöyle:

ARÇELİK: Halk dilinde televizyon patlaması diye bilinen, aslında televizyonun patlaması değil, televizyon tüpünde meydana gelen çatlama veya kırılmadır. Televizyon tüpü bir vakum tüpü olduğundan, kırılma yönü içe doğru olur. Ancak, standartsız markalarda hata oranı çok yükseliyor.

VESTEL: Konvensörlerin 220 voltluk olduğunu düşünürsek en ufak bir akım fazlalığında dayanamayıp patlayacak, tüpün boğazını kırarak zincirleme patlamalara sebep olacaktır. Arka kapak ızgarasından içeriye su, kolonya, kimyasal madde gibi sıvılar dökülmesi ısınan camdaki genleşmeyi aniden değiştireceği için patlamaya yol açar.

bu kadar dinlenme yeter kalkıp akşam yemeğini pişireyim. öğleden sonra komşumun bebek mevlidi var. oraya giderim. yemeğim hazır olsun. biraz da ortalığı toplamam lazım

sirkecim civcivlerinin yaşı uzun olsun

yırtıldım gülmekten :)))))))))))
sağol farmasi uzun olursa yumurtalarını yer civcivlerini görürüz olmazsa da bi haşlama suyunu da pilav

bugün iş yok gibi bir şey kesintisiz güç kaynağına takıldım aküleri sıfırlıyorlarmış yarın bağlayabileceklermiş. Acep eve erken mi kaçsam sunny abla da aklmı çelmişken

Tunaydin diyim bari... Daha 1 saat öNce.kalktık.. dün. Eşim saolsun rahat rahat film izleyelim die çocuğu akşam 5 te uyutturdu. E tabi sipa uyanınca gece 3 e kadar ayakta kaldık tum duzenim sarsıldı... Banucum eniştenin doğumgünü kutlu olsun. Bendede bir koc var 4 nisanda benim kocacigimin doğumgünü. Seyyah korkma patlamaz.. ama yinede bi baktir tabi neymiş ona gore yol al.... Sirkeci civcivler çıkarsa istiyorum kızıma... Hahahahaa koptum waalla. Senin yazıyı görünce uyanabildim:)

geçen meyraa tamam konuya uygun konuşun artık dedi ben de napıyım altın satım bari demiştim.
2 küsür gr altın sattım 1613 deyken.
bugün düşmüş kerata

farmasi canım,bir arkadaş bugün, Balıkesir Manyas da,ahşap kaplıca villalar var,devremülk,alalım dedi de,
bu devremülk olayı bana pek uymuyor,hem uzak,hem de ne bileyim, her yıl aynı tarihler vs.....
başka türlü değerlendirirsin,sıkılırsan dedi,kiralamak,satmak vs. gibi...
yanılmıyorsam senin de vardı devremülkün, ne oldu? sattın mı? kiralıyor musun? gidiyor musun?
özetle,tavsiye eder misin? :)

bi de arkadaşlar, akşam için pratik ama güzel bir menü istiyorum sizden... ,
hadi buyrun bakalım,kimin menüsünü seçicem? :))

meyra bizde kayınvalidemlerin devremülkü var ağustosun ilk 2 haftası 15 gün; kızılcahamamda. Yıllık bir aidatı var 500-600 lira gibi onu ödüyorlar ve öyle giriş yapıyorlar. Devrenin güzelliği şu her türlü saunası kaplıcası havuzundan sınırsız o 15 gün boyunca yararlanabiliyorsun.

yemek konusuna gelince bende ananneden bakla kızarmış tavuk ve pilav var annemden de sebze çorbası

özetle tavsiye etmem

sebebi özellikle çalışanlar için şartların tutması zor
emekliler için birşey diyemem

meyra menü:)
mercimek çorba zahmetsiz olur düdüklüde :) malzemeleri tencereye koyman yeterli gerisi düdüklünün işi:)
buzlukta köften varsa ynınada makarna:) ççocuklar ayıla bayıla yer:)
yoksada fırında poşette tavuk oda çok pratik poşete patates tavuk baharat attınmı gerisi fırının görevi:)
yanına bde pilav oldu bitti:)

öğle arası geldim gene:) sizi okudum şimdi dünden kalan nohutumu yiycem işe gidip kaldıgım yerden defam etcem:)
ben seviorum çalışmayı yaa:) eskiden ofly oflaya giderdim işe ama şimdi kalkırum sabahları işe gitmek zevk verio:)
çalışmanın kıymetini anladım sanırım:)

ayrıca kumbirişteki paramdaaaaaaa 123 tl olmuş yaşasın:)
saydım bugün mutlu oldum:)

herkese merhaba okumaya çelışıyorum geçmişe dönüp ama olmuoyr. ben yokken neler olmuş neler en son bade hamileydi şimdi sevimli doğum yapmış.Allah analı babalı büyütsün,hayırlı evlat olsun inşallah sevimlicim.başka kaçırdıklarım varsa kusura bakmayın.bundan sonra daha sık girerim inşallah.

evaaaaa hoşgeldiiiiin inşallah artık daha fazla gelirsin, özledik seni
banucum eşinin doğum günü kutlu olsun, birlikte daha çooook yaşlar alın inşallah
sirkeci kuluçkaya yattı kızlar hayırlı uğurlu olsun
meyracım bende bugün domatesli şehriye çorbası, mantarlı tavuk sote, muhtemelen bir de bulgur pilavı olacak. bir de salata

nerelerdesin kız evaaa. bir sorun yoktur umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…