çok doğru bir tespitte bulunmuşsun canım... eskiden çat kapı gidilirdi ve hemen bir çay kahve işi görürdü.. hatta çocukken hatırlıyorum çayın yanına hemen bisküvi kraker konurdu o da yeterdi .. maksat muhabbet olurdu... ama şimdi öyle değil maalesef.. hatta belki yanlış düşünüyorum ama bu gün muhabbeti misafirliği öldürdü diye düşünüyorum... şimdi misafircilik oynuyormuşuz gibi geliyor... tamam herkes en iyi ikramı yapmayı istiyor ama bu sanki rekabete dönüştü( o iki çeşit çıkardı ben 3 çeşit çıkarmalıyım... o 4 çeşit çıkardı ben de 5 çeşit çıkarmalıyım, yarışına döndü... geçen sene okulumzda güne girdim misafirlerim gelene kadar gerim gerim gerildim.. bir de kızım sayesinde misafirlerim gelene kadar temizlikçi kadının üzerine iki günde 4 kere ev süpürünce iyice gerildim... o gün anladım ki gün olayı bana göre değilmiş... biri geleceği zaman geriliyorsam o kişi benim dostum olamaz ki... telefon açıp geliyorum dediği zaman evim , mutfağım dağınık olsa da gerilmeyeceğim insan benim dostumdur ki onunla oturup bir demlik çayı sohbet ede ede bitireyim...
bu arada ben çay içmeye 2 sene evvel başladım :) kahve her zaman favorimdir ama çaya da hayır demiyorum artık :))
kızlar, bu dediğiniz gibi davranabileceğimiz birkaç dostumuz varsa çok şanslıyız aslında. yani çıkıp geldiğinde utanmayacağımız, içimizi ayna gibi yansıtabileceğimiz dostlar hepimiz için büyük şans. onun dışındaki çevremiz, hep kendini ispatlama çabası, gösteriş, kaba deyişle sidik yarışı.
kızlar, bu dediğiniz gibi davranabileceğimiz birkaç dostumuz varsa çok şanslıyız aslında. yani çıkıp geldiğinde utanmayacağımız, içimizi ayna gibi yansıtabileceğimiz dostlar hepimiz için büyük şans. onun dışındaki çevremiz, hep kendini ispatlama çabası, gösteriş, kaba deyişle sidik yarışı.
Iyi geceler hanımlar.... Kw ler geldiler çat kapı çaya çay bahane ilkeyi sewmek maaksat.... Iyi oldu walla bende cok.sewerim misafiri ankarqdakileri boşuna çağırıp durmuyorum yani.... Farmssi ben annemi küçük yaşta kaybettim ve bi genc kızın annesinden öğrenmesi gereken çoğu şeyi babamdan öğrendim allah ondan razı olsun senin bu dediğin lafı oda bana utana sikila söylerdi... Canim benim üniversiteye yollarken kızım olum war kalım war der muslukları açardı ah annen olsaydı o anlatırdı kusuruma bakma benim ogretebildiklerim sınırlı diye...allaah ondan binkere razı olsun....
Iyi geceler hanımlar.... Kw ler geldiler çat kapı çaya çay bahane ilkeyi sewmek maaksat.... Iyi oldu walla bende cok.sewerim misafiri ankarqdakileri boşuna çağırıp durmuyorum yani.... Farmssi ben annemi küçük yaşta kaybettim ve bi genc kızın annesinden öğrenmesi gereken çoğu şeyi babamdan öğrendim allah ondan razı olsun senin bu dediğin lafı oda bana utana sikila söylerdi... Canim benim üniversiteye yollarken kızım olum war kalım war der muslukları açardı ah annen olsaydı o anlatırdı kusuruma bakma benim ogretebildiklerim sınırlı diye...allaah ondan binkere razı olsun....
evacım
hangimiz dört dörtlük olabildik ki dünyada ya da olabiliriz ben şahsen olamadım olamam da
ama kendimi salmam salmamaya gayret gösteririm ama elimden geldiğince gücümün yettiğince olur
gittiğim yerde eksik kusur aramam kendimde de aranmasını şahsen istemem aman ararlarsa hele de arkamdan konuşurlarsa kendi sorunları :))))))))) biraz da çekiştirip uçursunlar değil mi ama hehehehe :))))))))
her insan ister hayatta herşeye dört dörtlük yetebilmeyi ama buna ne fiziki gücümüzle ne de ruhsal durumumuzla velhasılı hiçbirşeyimizle yetemeyiz
evet bazı insanların bazı yönleri daha güçlüdür
mesela sen de kariyerinde başarılısın sorun ev temizliği ya da ev işleri mi verirsin 3- 5 kuruş kadın çağırırsın olur biter :))
herkesin her evin gerçeği farklı sonuçta
sağlıklısın ya mutlu huzurlu bir yuvan var ya gerisini boşver telafisi mümkün olmayacak derdin yok çok şükür
ev işlerini kendin yapmak istiyorsan da 2 kişinin olduğu yerde neren hemen pislenecek ki
güzel bir planlama ile haftada 1 gün temizlersin
onun haricinde aldığını yerine koymayı adet edinirsin ,eşinden de bunu rica edersin
günlük evine 1 saat ayırsan her iş hallolur canım :))
sonra çocukların olunca azıcık akılları ermeye başladığında da güçleri nispetinde onları da ev işlerine dahil edersin olur biter
evacım:))) sana önce şunu sormak istiorum senin için 4*4 lük ev hanımı , iş kadını,sosyal hayat nedir? bunu bi kafanda belirle lüten:)
ben kendim için sölim 4*4 lük iş kariyer hayatı benim için doktora yapmaya kadar gider yapsam peki nolcak:) hiçbişe yine aynı konumumda olcam yükselememki:) nereye yükselcem bi kere benim oldugum yerde en yüksek kıdem sorumlu hekim yani tıp okumam gerekio hastanede olsam baş hemşire siyasetle iş başına gelio yada başhekim gene tıp okumam gerekio peh...
ben iş yerinde en yogun bölümdede çalıştım şimdi orta karar yogun bi bölümdeyim ne değişti hiçbişe kendimi paraladıgımla kaldım çünkü kendime hiçbişe katamadım şu an için:) seneye lisans tamamlıcam onra yüksek lisans hedefim bu:)
4*4 lük ev hanımı demek benim için 2 günde bir cam ve kapıları silmek kaı kollarını hergün çamaşır suyuyla ovmak, 3 günde bir bardaklarımı kaynar suda bekletmek:) fayans aralarını haftada bir diş fırçasıyla ovmak evdeki herrrrrrrrrrrrşeyi çorplar dahil ütülemek:)
her gün çamaşır suyuyla toz almak:) ayda bir perde yıkamak pimapenlerin vida köşelerini kulak temzileme çöpüyle temzilemek:)
o banyoyu varya o banyoyu her santimini telle cifle ovmak:)
4*4 lük sosal hayat haftada 2 kursa örneğin yan flüt ve diksiyon yada pastacılık vs.... sonna her sabah 1 saatlik yürüyüş, bi derneğe katılmak :) vede arkadaşlarla haftada bir program eşinlede dışarda haftada bir vakit geçirmek vede aile ziyaretlerini haftada bir yapmak
4*4 lük anne:) bunu bilmiorum:) ama öğrencem:)
şimdi sen söle ben nasıl 4*4 lük kariyer yapıp ev hanımı olup hemde sosyal hayat edinip hemdeeee anne olim:) çok ciddiiyim bende diilim 4*4 lük benim kıstasım yukardakiler ama öle diilim diyede mutsuz mu olim hayır mutluyum:)hemde çok :)
benim sana tavsiyem kendini kimseyle kıyaslama o zman mutsuz olursun:) bence sen birilerini gördün ve özendin onun için böle hissediosun sahip olamadıklarına diil olduklarına bak:)
bide 4*4 lük eş ve 4*4 lük evlat 4*4 lük kardeş arkadaş vs.. bunları unutmuşsum:)) istersen yazim kıstaslarımı ama senide kendimide depresyona sokmak istemiorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?