Kirli Çıkılar )))

kızlar, bu dediğiniz gibi davranabileceğimiz birkaç dostumuz varsa çok şanslıyız aslında. yani çıkıp geldiğinde utanmayacağımız, içimizi ayna gibi yansıtabileceğimiz dostlar hepimiz için büyük şans. onun dışındaki çevremiz, hep kendini ispatlama çabası, gösteriş, kaba deyişle sidik yarışı.

hay eline yüreğine sağlık :13::13::13:

Abla ben şahsen bu sidik yarışı için tüm enerjimi harcamak niyetinde değilim

ertesi gün olacaktır alır harıl harıl bir telaş

sabah erkenden başlarsın ikramlara
yeri gelir çocuğunu ihmal edersen kahvaltısı gecikir yok ihmal etmiyeyim dersin örneğin annene gönderirsin o gün öğleye kadar bakıversin diye bu sefer de çocukları kaldırırsın sabahın körü erkenden evden gönderirsin
kuzucuk uykusunu almasın mı anasının gün güneş keyfinden muzdarip olur

o nedenle evimin bu dirliğini düzenini kabul edene başım üstünde yer var etmeyene diyecek lafım yok

bi kişi ne kadar dostum olsa da, ikramlık konusunda sıkıntıya düşmem ama evim temiz değil ve gerçekten dağınık bi anımsa,
ailem, eşimin ailesi ve teyzem, teyze kızım hariç çekinirim misafirin gelmesine..

o yüzden ani bi misafiri reddetmemek adına lavabo giriş ve salonu derli toplu temiz tutmaya çalışıyorum elimden geldiğince..
anneme demiştim misafiri seviyorum diye..
ve bi söz söylemişti hiç unutmam: misafir seviyorsan evini temiz tut.

rahmetli bir teyzenin lafı vardı

biz kadınlar evimize misafir gelmese evimizi temiz tutmayız
adamlar olmasa ( eşlerimizi kastederek) kendimizi temiz tutmayız :)))))))))

ben de şöyle diyorum hiçbirşey olmasa bile hayatta hastalık var ölüm var
bir de aslan yattığı yerden belli olur misali

kendimize saygımızdan olabildiğince derli toplu olmak , olmaya çalışmak her zaman güzeldir zaten

Allah rahatlık versin canlar
mutlu huzurlu bir güne uyanabilmek dileğiyle sağlıkla ve hoşçakalın :))))

Son düzenleme:
Iyi geceler hanımlar.... Kw ler geldiler çat kapı çaya çay bahane ilkeyi sewmek maaksat.... Iyi oldu walla bende cok.sewerim misafiri ankarqdakileri boşuna çağırıp durmuyorum yani.... Farmssi ben annemi küçük yaşta kaybettim ve bi genc kızın annesinden öğrenmesi gereken çoğu şeyi babamdan öğrendim allah ondan razı olsun senin bu dediğin lafı oda bana utana sikila söylerdi... Canim benim üniversiteye yollarken kızım olum war kalım war der muslukları açardı ah annen olsaydı o anlatırdı kusuruma bakma benim ogretebildiklerim sınırlı diye...allaah ondan binkere razı olsun....

adamlar olmasa kendini temiz tutmak değil de, her gün yemek yapmayacağım kesin farmasi eşim her gün değişik bişey istemese ben hep kahvaltı ederim, salata yerim herhalde

özlemcim çok duygulandım canım ya uykum kaçmıştı bi bakim dedim utanmasam ağlıcam o bişe diil adam geldecek
kadın gece 4 de oturmuş koltuga elinde domates tuz ekmek pc ye bakıp bakıp ağlıyo hakkımda hiç iyi şeyler düşünmicek:))))))
misafir konusunda dediklerinizi ennnnnnnn dibine kadar yaşayanlardan biri benim sanırım(((
aslında böle olmasını bende istemiorum ama elimde diil biri gelcende çok strese giriorum napcam ne etcem eyvahh ev pis diye önce bi afallarım sonna işe girişirim ama noluyo
tamam herşey güzel ama misafir geldiğinde ben yorgun oluorum bu sefer güler yüzlü görünmek için kendimi zorluorum:) aslında herşeyi akışına bıraksam yorgunlugumu gizlememde gerek kalmıcak ama kontrolü bi türlü elimden bırakamıorum:50 hele çocuklu olunca hiç düşünemiorum
misafir evin bereketidir:) ben evime uzun süre misafir gelmeyince rahatsız oluorum sanki evimin bereketi kaçmış gibi gelio... ama dediğiniz gibi en güzel misafirlik 5 dk önce haber verilip gidilmesi gittiğim yerde benim baktıgım tek şey güler yüz:)
bana isterse 50 çeşit hazırlasın evinin herrrrrr yanı parıldasın ama suratı asık olsun neye yararki.....
ama gelen için bu önemli olmuyo, önemli olmayanda evine gittiğimde napcanı şaşırıyo e bana gelincede aynısını yapmak istiorum zorlanıorum........:)

açim bari kapıyı
doluşun
hayırlı güzel günler herkeşlere

özlem :26::26::26::26::26::26::26::26::26::26:

farmasicim çok sağol canım, Allah hepinizden razı olsun
keşke dışarıda da çevremiz böyle inançlı,akıllı,olgun,iyi yürekli ve yapıcı insanlarla dolu olsa

Günaydın gününüz aydın eviniz bereketli ve huzurla dolsun inş(amin)
Misafirlikten bahsetmişsiniz bende çok severim misafiri aynı duygu bendede vardır elimde değil selinin dediği gibi bende kendimi çok yoruyorum misafin yanında yorgunluktan halsiz düşüyorum her defasında derya bidaha bu kadar yıpratma kendini rahat ol ve herşeyi akşına bırak diyorum ama her defasındada yine yine yapıyorum.
Ablacım bizim çocukluğumuzda vardı öyle akşam oturmaları aynen dediğin gibi ailecek her akşam birbirimize çaya,yemeğe giderdik bazen çatkapı,bazen 5 dkka öncesinde haber vererek ama şimdi ne o insanlar var nede nede öyle akşam sohbetleri keşke eskisi gibi yine ne güzel olurdu şimdi akşam oldumu sıkıntıdan patlıyoruz kimi arasak müsait değiller evde eşimle sıkılıp kalıyoruz mesela eşim bugün akşam erken geliyo biyere gitsek dedim ama kimse yokki gerçekten gidebileceğimiz

:))) sağol selincim çok güzel yazmışsın.
birini görüp de böyle olmadım inan, ama farklı farklı durumları birilerinde görüp imreniyorum. yani amaaan işim yoğun yapamam ben ev işi diyemiyorum demek istemiyorum veya ev işlerine abanayım iş miş hak getire de diyemiyorum okul arkadaşlarımın,iş arkadaşlarımın arı gibi çalışıp didindiğini görünce. ya böyle şeyler işte bi tadımı kaçırmıştı ama geçti o da çok şükür :))

Son düzenleme:
günaydın herkese.
azıcık geç oldu ama.
evet ev sahibinin yorgun argın hizmet etmesi hiç hoş olmuyor.
düşünüyorum da ben yemeğe gitmiyorum o eve[amaç yemek olsa lokantaya giderim],ev sahibini görüp,muhabbet etmeye gidiyorum.
bazen çayım bittiğinde çay bile istemiyorum ki yanımda otursun görmek istediğim kişi.
bir önceki tayin yerimizde hayalimdeki insanlarla komşuluk,arkadaşlık ettim.
beraber mutfağa girip yapardık herşeyi.
ne kusur aranırdı ne açık.
bayramlardan önce toplanıp baklavalarımızı açar,imece usulü kilolarca yaprak sarardık.
kimin evinde ne varsa getirir ortaya koyup yerdik.
hasta olana sabah akşam tepsiyle yemekler giderdi.
yani her şey eskide kalmadı,hala var salih niyetli,güzel insanlar da,denk gelebilmek önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…