- 21 Ekim 2010
- 4.284
- 1.903
- 248
canım eskiden daha çok şey yapılıomuş birikim olarak evet ama şöle bi düşün ne lüksün ne fazlan vardı?
mesela cep tlefonu varmıydı?
dijitürk d-smart vs... varmıydı?
öğrenim katkı boruc varmıydı?
ayda bi dışarı bi yerlere gidermiydinzi?
giyim kuşam dış görünüş marka bu kadar öenmlimiydi?
eviniz kaloriferlimiydi aidatınız varmıydı kiranız bu kadar yüksekmiydi?
elektrikli eşyalar bu kada rçokmuydu elektrik su bu kadar fazla harcanıomuydu:)))))))))))
okulda harcananlar bu kadar fazlamıydı??? vs. vs.
evet eskiler yaşmamamış yaşayamamış belki alışkanlık belki yokluk belki başka bişey bilemiorum ama o zaman herşeyin tadı daha bi farklıymış sanki:)
daha çok birikim yapıyorlar yazmadım ben, azı çok yapmaktan bahsettim ki o herkesin harcı değildir.
biz her türlü zevk ve ihtiyacımızdan artanı biriktiriyoruz,annelerimiz gibi olmamız çok zor.
ee kulağını tersten yakalamışsın ama anlamadım.kazandıklarına oranla bizden çok yapılardı ama zaten senin söledinle çelişcek bişe dimedim :)
sana farklı bi yönden hak verdim:) aslında aynı şeyi düşünüorum yani:)
hohohyt benim merdivenim çeyizimde vardı
hatunlara bak kaç yıllık evliler merdivenleri yok güli bari:)))))))))
hem benim merdivenimde kırmızı kurdele bilem bağlıydı:)
canım annem almış çeyizime kızımın boyu kısa perde asarken düşmesin diye:)
canım eskiden daha çok şey yapılıomuş birikim olarak evet ama şöle bi düşün ne lüksün ne fazlan vardı?
mesela cep tlefonu varmıydı?
dijitürk d-smart vs... varmıydı?
öğrenim katkı boruc varmıydı?
ayda bi dışarı bi yerlere gidermiydinzi?
giyim kuşam dış görünüş marka bu kadar öenmlimiydi?
eviniz kaloriferlimiydi aidatınız varmıydı kiranız bu kadar yüksekmiydi?
elektrikli eşyalar bu kada rçokmuydu elektrik su bu kadar fazla harcanıomuydu:)))))))))))
okulda harcananlar bu kadar fazlamıydı??? vs. vs.
evet eskiler yaşmamamış yaşayamamış belki alışkanlık belki yokluk belki başka bişey bilemiorum ama o zaman herşeyin tadı daha bi farklıymış sanki:)
senfat,
sen dedin ya dün iki cami arasında aşkı okudum diye.
bugün kızların elinde gördüm aldım.
hocam bu hafta sınav var okuyamam dedi verdi ben de bugün okudum bitti. dediğin gibi çabuk bitti kısa bi kitap..
ben neden lisede ortaokulda okuduğum kitaplardan aldığım zevki şimdi almıyorum.
ve hakkaten okuyasım da ondan gelmiyor.
kitap bana bişey katmalı dini anlamda sanırım o yüzden okuyamıyorum..
bu arada eşimin başını fena halde şişirdim bugün.
50 yaşında bi erkek karısı varken nasıl aşık olur..(yani kitaplar uydurma oluyor tabi ama genel olarak da böyle bi durum var)
evliyken de bu kadar kolay mı başka birine aşık olmak diye de derin düşüncelere daldım:44: hem kendim hem eşim açısından..
Allah bizlerin kalbini olmaması gereken yerlere kaydırmasın inşallah..
hanımlar a101 e koşu bantı geliyormuş bu hafta ilgilenen olursa;
A 101 - Hoşgeldiniz
can ciğer dostlarım çok özledikm yakında aranızda olcem
ben de çok severim misafiri..sizde de oluyor mu,evimi temizlediysem,ikramlık birşeyler de hazırladıysam misafirim gelsin de ağırlayayım istiyorum ben.
kahve pişiriyorum mesela biri gelse de,iki lafın belini kırsak beraber içip diyorum.
misafiri sever misiniz benzeri konular açılmış kk da,sorulması bile irrite ediyor beni böyle şeylerin.çoğunluk ta hem şartlı seviyormuş,hem de zorunluluktan kabul ediyormuş.üzücü.
insanlar yorgun,yoğun,para var,huzur,mutluluk yok.
şimdi buna mı hayat şartları iyileşti diyoruz biz.
maddi imkanlarımız arttıkça hem kendimizden hem birbirimizden uzaklaşıyoruz sanki.
doyumsuzluğundan,aşkı geç keşfetmesinden,kendini teneşirin paklamasını istediğinden,vs,vs...
ben de son dönem okuduklarımdan bunaldım.
dediğin gibi bazı kitap ve yazarlar okumaktan soğutuyor insanı.üstüne basıldıkları kağıt kadar değerli olamıyor çoğu.
sizde de oluyor mu,evimi temizlediysem,ikramlık birşeyler de hazırladıysam misafirim gelsin de ağırlayayım istiyorum ben.
kahve pişiriyorum mesela biri gelse de,iki lafın belini kırsak beraber içip diyorum.
misafiri sever misiniz benzeri konular açılmış kk da,sorulması bile irrite ediyor beni böyle şeylerin.çoğunluk ta hem şartlı seviyormuş,hem de zorunluluktan kabul ediyormuş.üzücü.
insanlar yorgun,yoğun,para var,huzur,mutluluk yok.
şimdi buna mı hayat şartları iyileşti diyoruz biz.
maddi imkanlarımız arttıkça hem kendimizden hem birbirimizden uzaklaşıyoruz sanki.
haklısın banucum. insanlar iyice kendilerine döndüler, kimse kimseyi istemiyor. eskiden mahallede komşular ailece, akşamları birbirine gider, sohbet ederdi. çoğu zaman bu ziyaretler çatkapı olur ya da çocuk gönderilip 'annemler size gelcek' diye beş dakka önceden haber verilip gidilirdikimse misafir gelince ne yapsam da rezil olmasam diye düşünmezdi. bir çay yeterdi ikram olarak. belki bir de bisküvi misafir giden de evine dönünce bak sadece kuru çay çıkardı demek kimsenin aklına gelmezdi. şimdi bir gün önce telefon etmeden habersiz gidilemez oldu kimseye. insanlar artık misafir gelecek deyince strese giriyor. ne ikram edicem, bu da yetmez şunu da yapmam lazım diye kendini zorluyor. bu yüzden de kimse gelsin istenmiyor sanki. bir çoğumuz apartmanımızdaki insanları tanımıyoruz bile. evet eskiye nazaran hepimiz maddi olarak çok daha iyi durumdayız belki, ama insanlar yine maddi olarak hep sıkıntıda, darda.
haklısın banucum. insanlar iyice kendilerine döndüler, kimse kimseyi istemiyor. eskiden mahallede komşular ailece, akşamları birbirine gider, sohbet ederdi. çoğu zaman bu ziyaretler çatkapı olur ya da çocuk gönderilip 'annemler size gelcek' diye beş dakka önceden haber verilip gidilirdikimse misafir gelince ne yapsam da rezil olmasam diye düşünmezdi. bir çay yeterdi ikram olarak. belki bir de bisküvi misafir giden de evine dönünce bak sadece kuru çay çıkardı demek kimsenin aklına gelmezdi. şimdi bir gün önce telefon etmeden habersiz gidilemez oldu kimseye. insanlar artık misafir gelecek deyince strese giriyor. ne ikram edicem, bu da yetmez şunu da yapmam lazım diye kendini zorluyor. bu yüzden de kimse gelsin istenmiyor sanki. bir çoğumuz apartmanımızdaki insanları tanımıyoruz bile. evet eskiye nazaran hepimiz maddi olarak çok daha iyi durumdayız belki, ama insanlar yine maddi olarak hep sıkıntıda, darda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?