Kirli Çıkılar )))

bugünkü menüm:

bol tereyağlı nohutlu bulgur pilavı
yumurtalı ıspanak
hindi sote
yoğurt, kırmızı pancar turşusu, yeşil soğan vs.

konya merkezde evler çok yüksek yapılıyor.
180 boyun yoksa tabure bilmem neyle asılmıyor.

Afiyet olsu bacılar,
Bu gün çok koşturdum, ev işini dar yetiştirdim, yemek te yok dolayısıyla,
Biraz kızartma, yanına çay, kocam içmez, ona ayran...
Birşeyler bulacağız bakalım....
Biraz boydan kazanıyorum sanırım perde asarken, şimdi siz yazmışsınız perde için merdiven almak... gibi...
Ben de dedim ben neden merdiven kullanmıyorum acaba...
Kendimce çözümler üretmişim işte...
Kızlar ayda ne kadar biriktiriyorsunuz, tl ya da altın bazında ortalama?

iyi akşamlar kızlar.
badem hoş geldin.
herkes kesesine göre biriktiriyor burada.
eşim d.günü dileklerinize çok teşekkür ediyor.
pepeti bandım az önce geldi.
amanın 3 lü koltuk kadar nerdeyse kutusuyla.
kurulum için servisi beklemek zorundayım,biz de yaparız ama garanti geçersiz olmasın.
3 güne kadar gelirmiş arkadaşlar.
dener denemez yazacağım canım.
bugün temizlik yordu beni.canım çıktı resmen.ufaklık çok dolanıyor ayağıma.
çorba ve kabak dolması yaptım akşam için.
yanına yoğurt,turşu.
son yarım saatimde çikolatalı pasta yaptım eşime.
çayı da demledim keseriz şimdi.
inşallah lezzetli olmuştur.
az sonra geleceğim,kaçıyorum.

sen de biseyler hazir al o zaman,gozune az gorunduyse,nasil isine geliyorsa canim...sen arkadaslarini tanirsin,aranizdaki samimiyete gore ikramini ona gore yaparsin :)

kgokce :) buyur gel bacimmm :))

iyi akşamlar kızlar,
banucum eşinin doğum günü kutlu olsun... seninle ve kuzularınla beraber nice yıllar diliyorum...
iki gün sonra da eşimin doğum günü :) yine bir özel gün klasiği yaşayacağız ... yine nöbetçi ...evlendiğimizden beri kaç günümüz nöbete geldi hatırlamıyorum artık .... ne diyeyim adım gibi kader işte

seyyahçım , kuzuna da geçmiş olsun... sanırım etrafta salgın var... akşamdan beri benim sıpamından burnu akıyor, halsizliği var,hafif te ateşi .. peditus ve calpolle idare ediyoruz ....

farmasi , senin kuzunun da doğum günü kutlu olsun... Rabbim daha nice doğum günlerini kutlamayı nasip etsin...

pepeticim, Rabbim sana da tüm isteynlere de (ben de istiyorum)hayırlı evlatlar nasip etsin inşaallah.. konyaya benden de selam söyle :) eşim konyalıdır da .. akşehirli :))

bal badem, benim de henüz birikimim yok .. gerçi ben de böyle koca ve kız olduğu sürece kirli çıkı olmam çooook zor... birikim yapmak benim için hayal olsa da burayı seviyorum :) ah keşke anneme çekseydim...annem süper bir kirli çıkıdır :)

Ben de hiç biriktiremem ama kocam sayesinde biriktiriyorum
Benim harcadığımı bildiğinden dönem dönem gizli birikimler bile yapar, sonra bana sürpriz yapar...
Kendim çalışırken de sağolsun birikim ambargom vardı...
Şu sıra da harcıyoruz boyna, giderler çok arttı...

Hoşgeldin canım aramıza tabikide katılabilirsin.Bu arada sende ankaradaymışsın ne taraftasın?

Birazdan benimki gelir
Hoşça kalın bacılar...
Bir şeyler hazırlayayım artık, size de afiyet olsun, hayırlı akşamlar....

kızlar kaç zamandır yazacam hep bir aksilik oluyor .. size annemle ilgili yaşadığım bir anımı anlatacağım da artık siz anlayın annemin ne kadar kirli çıkı olduğunu :))
dedim ya ennem acayip kirli çıkıdır... biz ilkokuldayken bile harçlıklarımızı adımıza alır, bize de ekmek arası zeytin, peynir, domates vb . hazırlar okula gönderirdi :) bazen kutuda bisküvi alırdı, cebimize bir de ondan koyardı :) harçlıklarımızı da siz kızsınız ilerde lazım olur , şimdiden çeyizinizi hazırlayayım diye biriktirirdi... o parayla kah evin ihtiyaçlarını görür (kirada oturuyorduk ve bir taraftan kooperatif ödeniyordu ve babam iki işte birden çalıyordu ) kah bize bohçacı ayşe teyzemizden çeyizlik alırdı.. gerçi aldıklarını nerdeyse hiiiç kullanmadık çünkü zamanımıza göre biraz demode kalıyordu :)
örneğin her sabah babam işe giderken 10 lira ekmek parası alırdı .. ekmekten arta kalan parayı bile biriktirirdi :) babam hayret ederdi 10 liraya 3 ekemek mi olur diye o paralar birikir küçük altın olur sonra o küçük altınlar da birikip babamın da desteğiyle bilezik olurdu... bugün babamın tüm birikimi annemin sayesinde olmuştur .... babam anneme "ördekçi" der durur .. yani kirli çıkı... hatta bir komşumuz "bu kadın apartmanda ördekleri nerde nasıl besliyor" diye demişti :))
bir gün annem çok hasta ,çok ağır bir migren atağı geçiriyor... krize girmiş vaziyette... ay sonu babamın cebinde de para yok... acaba annemin cüzdanında para var mı diye bakıyor .. görünen yerde para yok.. klipsli yeri açınca içinde sıkışmış kağıt paralar resmen fırlıyor biz cüzdana böyle bakarken annem o migren krizi arasından birden canlanıp bize " o paraya dokunmayın ... o para gün parası " demez mi ailecek yerlerdeyiz

ah anneciğim ben sana daha ne diyeyim

canım madem arkadaşın güzel hazırlamş gittiğincende:)akşam yemekten sonra gelcekleri için böle çayın yanında atıştırmalık şeyler daha güzel gider hani börek poğaça gibi doyurucu şeylerdense
:))
ben olsam
soğuk servis edilcek şekilde zeytinyağlı yaprak sarma
tahinli minik kurabiye tatlı oluyo
kandil simidi bunuda minik minik çubuk kreker gibi yapardım yuvarlak ve büyük diil:)
kedi dilli sirkecinin dediği gibi çok güzl bi çözüm hatta sana şık bi önerim oclak
http://4.bp.blogspot.com/-SCt2RPvzWUI/T-nD7_GQWbI/AAAAAAAAD8Y/JbdFooI_QE4/s1600/401878_363642460364505_2111927416_n.jpg için Google Görsel Sonuçları
yanınada mor lahanalı yogurtlu meze sarmayla iyi gider:)
derfat eşinin bunları sölemsindeki en en en büyük etken kaynananların amcanın çocuklu eşlerini çağırmaları olmuştur iyide olmuş süpper eşin kend görmüş bazı şeyleri:)) ilk başta evet iraz abarttığını düşünmedim desem yalan olur ama şu yaptıklarından sonna malını biliomuşsun diycem çokda iyi yaptın gitmemekle eşinde çok iyi yapmış çok sevvindim:)
tabikide gelebilirsin ne zman istersn hoşgeldin
ayrıca nikine bayıldım:)))) bana baharı çaprıştırıo:)
hohohyt benim merdivenim çeyizimde vardı
hatunlara bak kaç yıllık evliler merdivenleri yok güli bari:)))))))))
hem benim merdivenimde kırmızı kurdele bilem bağlıydı:)
canım annem almış çeyizime kızımın boyu kısa perde asarken düşmesin diye:)

canım kimimiz ayda 3.000 lira biriktirio kimimiz ayda 50 tl biriktirio
belli bişeysi yokki bunun:) eline ne geçerse aylık 20 tl bile olabilir:)

helinimm çok güldüm annene ama kocaman bi alkış benim teyzemin kızıda öyledir biz daha kredi borcunu öderken onlar arsa aldı,araba aldı,kendinin ve gelinin kollarına bilezik yaptı üzerine bi arsa daha aldı üzerine birde ev aldı şimdi onu ödüyorlar bizde sap gibi hala kredi ve kredi kartı borcu ödeyelim

Son düzenleme:
helin maşallah annene.yoktan var ederdi eski topraklar.
sürekli geleni kenara koymaya ne var,beceri azı çoğaltabilmek.
bu arada çok zor geçirmişsin bir ayı,gelmiş geçmiş olsun.
bir sadaka mı versen acaba.

selincim evet abartılı gibi gelmiş olabilir hatta evet diyebilirsiniz derya 2 çocuk olacak ikiside şımarık rahat etmek varken neden bencil düşünüyosun diye ama öyle edğil işte onların düşüncesi o değil istemediler bizi daha doğrusu benim böyle bi tepki vereceğimi bildikleri içinde yapmış olabilirler asıl amaç benim gitmemi istemiyo olabilirler ne ben nede oğlum gitmedik rahat etmişlerdir işte ama benim gözümden düştüler

Ahhhh helincim canim annecimde tam anlattigin gibiydi.. babam memur tek maaş ew eşya herşey annemin tutumuyla olmuştur ama takdiri ilahi göremedi sefasını...

gülümsettin :)
Allah razı olsun...

evacım:))) sana önce şunu sormak istiorum senin için 4*4 lük ev hanımı , iş kadını,sosyal hayat nedir? bunu bi kafanda belirle lüten:)
ben kendim için sölim 4*4 lük iş kariyer hayatı benim için doktora yapmaya kadar gider yapsam peki nolcak:) hiçbişe yine aynı konumumda olcam yükselememki:) nereye yükselcem bi kere benim oldugum yerde en yüksek kıdem sorumlu hekim yani tıp okumam gerekio hastanede olsam baş hemşire siyasetle iş başına gelio yada başhekim gene tıp okumam gerekio peh...
ben iş yerinde en yogun bölümdede çalıştım şimdi orta karar yogun bi bölümdeyim ne değişti hiçbişe kendimi paraladıgımla kaldım çünkü kendime hiçbişe katamadım şu an için:) seneye lisans tamamlıcam onra yüksek lisans hedefim bu:)
4*4 lük ev hanımı demek benim için 2 günde bir cam ve kapıları silmek kaı kollarını hergün çamaşır suyuyla ovmak, 3 günde bir bardaklarımı kaynar suda bekletmek:) fayans aralarını haftada bir diş fırçasıyla ovmak evdeki herrrrrrrrrrrrşeyi çorplar dahil ütülemek:)
her gün çamaşır suyuyla toz almak:) ayda bir perde yıkamak pimapenlerin vida köşelerini kulak temzileme çöpüyle temzilemek:)
o banyoyu varya o banyoyu her santimini telle cifle ovmak:)
4*4 lük sosal hayat haftada 2 kursa örneğin yan flüt ve diksiyon yada pastacılık vs.... sonna her sabah 1 saatlik yürüyüş, bi derneğe katılmak :) vede arkadaşlarla haftada bir program eşinlede dışarda haftada bir vakit geçirmek vede aile ziyaretlerini haftada bir yapmak
4*4 lük anne:) bunu bilmiorum:) ama öğrencem:)

şimdi sen söle ben nasıl 4*4 lük kariyer yapıp ev hanımı olup hemde sosyal hayat edinip hemdeeee anne olim:) çok ciddiiyim bende diilim 4*4 lük benim kıstasım yukardakiler ama öle diilim diyede mutsuz mu olim hayır mutluyum:)hemde çok :)
benim sana tavsiyem kendini kimseyle kıyaslama o zman mutsuz olursun:) bence sen birilerini gördün ve özendin onun için böle hissediosun sahip olamadıklarına diil olduklarına bak:)

bide 4*4 lük eş ve 4*4 lük evlat 4*4 lük kardeş arkadaş vs.. bunları unutmuşsum:)) istersen yazim kıstaslarımı ama senide kendimide depresyona sokmak istemiorum:)

Son düzenleme:
derfat gelişmelere çok sevindim,eşinin tavrı da güzelmiş.
eva hatun hoşgeldin,bahar depresyonun da mısın yoksa.
bazen önemli kararların arefesinde de bunalabiliyor insan.
selin ev düzenine bayıldım,zevkle baktım resimlerine.
olly 3 sezeryanım var .
en zoru ilkiydi,40 küsür saat süren doğum ağrısından sonra alındım bebek strese girince.
hiiç doğum korkum yoktu,epidurali bile reddetmiştim,her şeyi hissetmek istiyordum.
nasip olmadı.
belki o zorlanmanın etkisiyle ağrıyı fazla hissettim.
ikincide ilk sezeryandan kalan yapışıklıklar temizlendi,o da zordu ama bebeğim benimle diye hiç önemsemedim.
üçüncüde odaya alındığımda aşırı kanamam oldu,tüm çarşaflar batıp,yerlere akacak kadar,zor durdurdular.onun dışında 6 saat sonra yürüyüp,bebeğe bakıyordum.
kilo olarak ta 14-26-20 şeklinde oldu.

helin maşallah annene.yoktan var ederdi eski topraklar.
sürekli geleni kenara koymaya ne var,beceri azı çoğaltabilmek.
bu arada çok zor geçirmişsin bir ayı,gelmiş geçmiş olsun.
bir sadaka mı versen acaba.

canım eskiden daha çok şey yapılıomuş birikim olarak evet ama şöle bi düşün ne lüksün ne fazlan vardı?
mesela cep tlefonu varmıydı?
dijitürk d-smart vs... varmıydı?
öğrenim katkı boruc varmıydı?
ayda bi dışarı bi yerlere gidermiydinzi?
giyim kuşam dış görünüş marka bu kadar öenmlimiydi?
eviniz kaloriferlimiydi aidatınız varmıydı kiranız bu kadar yüksekmiydi?
elektrikli eşyalar bu kada rçokmuydu elektrik su bu kadar fazla harcanıomuydu:)))))))))))
okulda harcananlar bu kadar fazlamıydı??? vs. vs.

evet eskiler yaşmamamış yaşayamamış belki alışkanlık belki yokluk belki başka bişey bilemiorum ama o zaman herşeyin tadı daha bi farklıymış sanki:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…