Kirli Çıkılar )))

çocuk olunca Allah gerçekten sabrını veriyor canım .
çocuk düşünüyorsanız bence hiç erteleme

merhaba günaydın kirli çıkılar gününüz aydınlık sağlık mutluluk ve huzurla dolsun.
inşallah bol bereketli bir hafta bizi bekliyordur canlar

sofistike arkadaşımız dışında kimse liste için birikimini bildirmedi bildirin de listeyi ekliyeyim tasarruflu canlarrrr

kızlar biz ilçe merkezinde kayınpederime ait aile apartmanında 11 yıldır oturuyoruz.
eşimin erkek kardeşi harita mühendisi kendisine proje karşılığı daire verilecekmiş il merkezinde 69 metrekare 2+1 daire 65000 tl
inşaatın başlayabilmesi gerekli işlemler 1 hafta-10 gün içerisinde bitecekmiş.
inşaat 2 yılda bitecekmiş.
dairenin planı salon ve amerikan mutfak birarada onun haricinde 2 oda daha olacak. tuvalet banyo birlikte.

alışveriş merkezlerine , sinemaya, hastaneye ,pazara, şehrin en işlek caddesine yürüme mesafesinde konumu .
bina özellikleri doğalgazlı ,asansörlü ısı yalıtımlı zemin kat işyeri, 1. ve 2. katlar daire 3. kat dublex daire olacak.
bize seçme şansı olarak dükkan üstü ve onun üzeri bırakılıyor.(ben eğer nasip olacak olursa 2. kat daire istiyorum tam ara kat olsun diye)

biz buraya taşınmayacağız sadece şehir merkezinde herhangibir işim olduğunda konaklayabileceğim bir yerim olsun istiyorum.

şehir merkezinde 3+1 daire fiyatları 140-150 metrekare olanlar 180000- 200000 tl arasında.
şehre uzak araçsız ulaşımın mümkün olmadığı yerlerde 140 metrekare evler 80000 tlden başlıyor.

ayrıca çocuklar da büyüdüler canları sıkılıyor ve gezmek istiyorlar cuma günleri çocukları alıp ilde haftasonunu geçirip haftaiçini ilçede geçirebiliriz diye de düşünüyorum.( haftaiçi okul-ev zaman hızlı geçiyor)

hem yatırım olsun ileriye dönük diye düşünüyorum. zamanın ne getireceği belli değil zamanla il merkezine taşınmak istersek orayı satıp ya da satmadan daha büyük bir ev de alabiliriz.

ama bugün için amacım hem para çarçur olmasın hem de il de ufak da olsa kendimize ait merkezi konumda bir mekanımız olsun.

ödemeyi kayınbiraderime aylık 500-1000 -1500 tl nasıl istersem öyle yapacağım.
eşim şöyle diyor ''elindeki altınlarına pek dokunmadan şimdilik ayda dilediğin gibi ödersin''
ben de şimdilik eşimin dediği 2 sene ödememi yapar işin teslim aşamasında da altınlarımdan bozdurup öderim diye düşünüyorum.

sizce nasıl ? fikirleriniz benim için çok değerli kızlar

Son düzenleme:
Farmasi,
İyi bir fırsat. Ben olsam girerdim bu işe.
Zaten bittiğinde satmak istersen bile en az 90 a satarsın anlattığına göre.
Bir de en iyi yatırım ev arsa biliyorsun.
Kar açısından da böyle.
Dediğim gibi iki sene içinde paran artar hiç değilse.
Ben de açıkçası yeni başlayan yapıları takip ediyorum.
Yatırım amaçlı. Oldukça mantıklı geldi bana.

farmasi oturduğun ilin emlak piyasasını sen bilirsin uygunsa eğer neden alınmasın bence doğru düşünüyorsun ama ev bitmeden peşin verme derim az az taksitle ödersin ne zaman tapu verilir peşini o zaman verirsin bu konuda ağzımız yandıda 38 milyar gitti müthaitle geri alamadık evde yok kaba inşaat 2 yıldır duruyor tapu filanda yok o yüzden sözleşmene çok dikkat et iyi bir müthaitte olsa dünya hali başına ne geleceği belli değil sonunda zarar etmeni istemem iki yılda teslim için uzun bir süre gibi yapacağı daireler çok sanırım

yanlış anlama sakın alma demiyorum anlattığına göre alınabilecek güzel fırsat sadece dikkat etmelisin

Son düzenleme:
çok teşekkürler yorumun için canım

çok teşekkürler canım uyarın için çok haklısın dikkatli olmak lazım

28 inde değilmiydi farmasi,ben o yüzden saymadım akşam sayıcaktım..

altın alan arkadaşlar hayırlı olsun
Ben henüz bildirim yapamadım bugün eşim parayı verecek ona göre bildirim yaparım artık =)
farmasi inşaatı yapan kişiler güvenilirse çok iyi olur. hakkında hayırlı ise olsun arkadaşım çocuklar lise çağlarına gelince belki gitmek isterler ilçeden ya da güzel bir okul kazanırlarsa merkezde zaten yerleşmek durumunda kalırsınız, bu ev de sizin için kurtarıcı olur.

mantıklı canım :) hem parası da çok fazla değil.... yatırım yatırımdır ki siz kullanmayı da düşünüyorsunuz...hem yatırım olacak,hem işinizi görecek :) arada kaçamak yapmak için de ideal... :)

Farmasi bildirim için bende bir kaç gün bekliyeceğim altın genelde hafta içi düşüşe geçiyor düşüşe geçtiğinde kuyumcuya gidip alıcağım inşallah
..

farması, bence çok mantıklı sonuçta ev evdir. ayrıcada anladığım kadarıyla inşaat bitip ev teslim edilene kadar aylık 500 ile 1500 lira arasında bütçene göre ödeme yapıcaksın. bu çok iyi bi durum... ilerde çok iyi bi paraya satabilirsin. umarım Allah gönlüne göre verir canım benim

Son düzenleme:
28 inde değilmiydi farmasi,ben o yüzden saymadım akşam sayıcaktım..

canım yarın bildirimini yaparsın şimdiden bereketli olsun
amin Allah razı olsun bitanem inşallah dediğin gibi öncelikle hayırlısı olsun
çok teşekkürler canım yorumun için. Rabbim artık hepimizin gönlüne göre versin [B[/B]
Farmasi bildirim için bende bir kaç gün bekliyeceğim altın genelde hafta içi düşüşe geçiyor düşüşe geçtiğinde kuyumcuya gidip alıcağım inşallah
..
tamam canım inşallah istediğin gibi olur

amin Allah razı olsun bitanem.

eşimin kardeşinden almış olacağım evi ona borçlanacağım abi yengeme maliyet fiyatına vereyim demiş . zira o harita mühendisi olarak bazen birilerine iş yapıyor ama para alamıyor kimisi para yerine araba veriyor yani takas ediyorlar yani
bu durumda ise para yerine proje karşılığı daire veriyorlar ama ona para lazım bana da merkezde konaklama yeri lazım her ikimiz için de hayırlısı olsun artık diyorum.

farmasi çok güzel bi fırsat gibi geldi bana. tabi en iyisini sen bilirsin.. hakkında hayırlısı olsun canım.. dediğin şehri de seviyorum küçük ama güzel bi yer

bizim eve de talip çıkmış 100 bine. bize satan mütahit bize 90 bine sattığını söylemiş çok kızdım
ortak olduğumuz emlakçı satmak istedi kısa günün karı 5 bin diyerek tabi biz bekleyelim dedik. emlakçı satacak ki yeni karlara yelken açacak tabi..

yusum canım bu arada evimizi gördük çoook büyük odaları olan bi ev muyfağı ve balkonları hariç diğer yerleri beğendim.. en azından balkonu daha büyük yapabilirlerdi neyse nasılsa oturmuycaz.. mutfağı büyük ama karanlığa kalmış.. tabi merkezi yerde olmasının dezavantajı dar alana çok şey sığdırmaya çalışıyorlar. bizim şu an oturduğumuz ev güney batı ve çok aydınlık ama bu önlü arkalı cephe olunca böyle olumsuzlukları var. ama sıcaklığı çok güzel kapıları açık olmasına rağmen o buz gibi havalarda sıcacıktı. 5 katın tam orta katı. böyle işte.. bu işgüzar mütahit yüzünden yakın zamanda 100 bine satıcak gibiyiz. Allah bereket versin de..

bizim aldığımız ev de iş karşılı olan bi ev canım o yüzden bize uygun denk geldi. genelde iş karşılığı evler öyle oluyor...

çok teşekkürler bitanem yorumun için
sizin hakkınızda da hayırlısı olsun inşallah dilediğiniz fiyata alıcı bulursunuz

bizim aldığımız ev de iş karşılı olan bi ev canım o yüzden bize uygun denk geldi. genelde iş karşılığı evler öyle oluyor...

canım bu evi almayı isteme sebebimden birisi de şu henüz 1 yaşında olan hyundai getzim var 5 yıllık garantide ama şimdi gözümü dacianın sandero stepway modeli ile dacia duster cipler var ya onlara dikmeye başladım deyim yerindeyse saçmalamaya başladım . yani bunun farkındayım ve hemen lüzumsuz bir hareketten kendimi kurtarmam lazım. eve borçlanayım ki arabamı değiştirmeye kalkmayayım.[/B]

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…