Abla xok güzel gozukuo ustundekuler nar sanirsam kedi dilli bu demi. Şimdi aliswerise.çıktım telden bakiyorum bise anlayamadim. Dönünce bakayım sorarim sana.olurmu...
maksimum kartın müze kart olarak kullanılması şöyle oluyormuş. kartı ilk kullandıgın müze ve ören yerinden itibaren 1 aymış kullanım süresi, bir ay içinde kaç kere kullandın yanına kar, müze kart olması bitiyor ve bir sene sonrayı beklemek zorundasın.
hiç adam gibi kar yapacağın bir şeye izin verir mi bir banka? o kadar da reklam döndü tv de.
maksimum kartın müze kart olarak kullanılması şöyle oluyormuş. kartı ilk kullandıgın müze ve ören yerinden itibaren 1 aymış kullanım süresi, bir ay içinde kaç kere kullandın yanına kar, müze kart olması bitiyor ve bir sene sonrayı beklemek zorundasın.
hiç adam gibi kar yapacağın bir şeye izin verir mi bir banka? o kadar da reklam döndü tv de.
bir ara basına yansıyan adli bir vaka vardı adam hırsızı yaraladığı için ve hırsız hastanede yatıp iş göremediği için hırsıza tazminat mı ne ödemek zorunda kalacaktı
orada sınırı aşmıştır ondan
meşru müdafaada sınırı aşmışsan yaralamaya girer o zaman
haksız olarak yaraladığın kişiye de tazminat ödemen gerekir
bunlar genelde basının eksik yansıtmasından oluyor
meşru müdafaa sınırı her olayda ayrı belirlenir ve genelde hukukçuların hepsi de adam gibi ayıramaz ki gazeteci ayırsın
sağolsun eksik anlayıp ortalığı velveleye veriyorlar
yani orada mesele mutfakta yakalamaktan değil orantısız güç kullanmaktan çıkıyor
ama mahkeme gerekçesi de adam gibi olmayınca gazeteci onu mutfak nedeniyle sanıyor
orantısız güç münasıl yani multicim açar mısın bunu biraz. eşim bir kere de kapıda tıkırtı duyunca kapıyı açmış, tabi açtığı gibi trabzanın üstünden atlayıp kaçmış hırsız. eşim diyo, yakalasaydım iyi bir dövüp öyle bırakacaktım. şimdi nasıl dövmek lazım orantılı olaraktan
yok dövünce bişi olmaz :)
hani elle girecek ya o babta
polisinki gibi düşünme
yani elinde bişi olmayan ya da silah olmayan adamı çekip vurursan olmaz
mesela sopa var sen de sopalayabilirsin gibi düşün
sopa olan adamı tabancayla vuramazsın
bıçak varsa bıçaklarsın falan
sınırlar var yani
aşmaman lazım
hırsızın canı önemli evet
bana da abuk geliyor ama işte onlar da can diyor sevgili kanun koyucu
selin oku üfle öyle yat bir de sunny ablanın dediği gibi eşinin nöbetçi olduğunu bilmesin kimse. Çok güvendiğin komşun varsa ona haber edebilirsin.
Hırsızı evde oturma odasında ya da mutfakta yaraladın nefsi müdafa olarak sen suçlu oluyorsun suçlu olamaman için yatak odasında yaralamak gerekiyormuş. Böyle saçma bir kural olabilir mi?
ay ne güldüm tövbe dağlara taşlara olsunda
bu bayağı aylık alışverişini yapmış..
bir ara basına yansıyan adli bir vaka vardı adam hırsızı yaraladığı için ve hırsız hastanede yatıp iş göremediği için hırsıza tazminat mı ne ödemek zorunda kalacaktı
o nası kural be
belki ben salonda kanepede tv karşısında yatıyorum
ki öle yapıyorum
o zaman pasta alma tiramisuyu böyle yap. daha önce yaptım ben çok beğenildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?