Kirli Çıkılar )))

Pofffff bende sizin gibi para biriktirmek istiyorum ama ne mümkün...

500 kreş masrafımız var
350 kredi
50 sağa sola
Mutfak masrafı derken aldığım ucu ucuna yetiyor nasıl birikim yapabilirimki.

Bu arada eşimin kendi işi ama gayrımenkul almıştık 1000 tl oraya ödüyor faturalar ona ait..
İşte aldığımız gayrımenkul yanımıza kar..

Arkadaşlar merhaba. Bende çok istiyorum para biriktirmek yatırım yapabilmek. Yeni evlendik 9 ay oldu herşeyimizi kendimiz yaptığımız için toparlanamamıştık geçen aya kadar. Ve 8 ay boyunca şu şekilde ödeme yaptık.

460 tl - Mobilya taksidi
360 tl - Beyaz eşya taksidi
250tl- Perde/ Halı taksidi
200 tl- Düğün üstü alınan eşya taksidi
500 tl - Eşimin dükkan kirası
350 tl - Elektrik/ Su ( dükkanın)
200 tl - Evin elektrik suyu
990 tl- Banka kredisi
100tl- Aylık öğlen yemeği parası Ve 50-100 Lirada eve alınan şeyler
80tl- aylık sigara parası
300 tl- kredi kartına gidiyor. ,

3900 lira yapar bunlar aylık. Eşimin haftaiçi 100-120 tl Cumartesi günüde 200-250 tl eline para kalıyor. 5 tanede elemanımız var. Eşim kuaför. Elimize günlük geldiği için para cebimizde hep para oluyor ve olduğu için harcanıyor. Aylık alsak mesela her yere verip kalanla idare etmeye çalışırız ama öyle değil işte. Elde oldu mu gidiyor. Bende çalışıyorum ama asgari ücretin altında alıyorum şimdilik. Okulum bitene kadar böyle olcak gibi. Ama bende aylık 400 lira atabilirim kenara.

Geçen ay kredi çektik. 12bin lira. Ama bankaya 3500 tl borç vardı zaten onu da içinden alıp 8400 tl verdiler bize.

Gidip mobilya borçlarımızı kapattık. Yani ( -460 cebimizde)

Beyaz eşyayı haziran ayına kadar kapattık ( 3 aylığına - 360 cebimizde )

990 olan kredi borcumuz 952ye düştü ( -40 tl cebimizde )

Dükkanın elektriği azalcak bu ay havalar ısınıyor yani baharda klima açılmıyor ya 1 2 ay az gelecek :)

Böyle bu ay çok rahatladık gittik 3 tane küçük altın yaptık başlangıç olarak ama bu seferde 1000 liraya yakın vergi geldi. Geri bozdurduk.

Şuan elimizde birşey yok yani cüzdanımda 500 lira para var dükkandan. biz çok sıkışmıştık önceki aylarda alyanslarımızı bozdurduk. Kredi çekince bana alyans aldık ama eşim dedi ben sonra alırım. Ve 1 nisan eşimin doğum günü alyans yapayım diyorum. Yani bu ay param gidicek. Ama 200 tl kadar ayırabilirim.

Şimdi size sorum ben nasıl birikim yapayım altın mı dolar mı yoksa para olarakmı ? Hiç anlamıyorum zaten bu işlerden.

Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. evimiz var allaha şükür. Ama amacımız Önce araba sonra dükkan almak. Çok uzattım kusura bakmayıni..

merhaba canım hoşgeldin

bence tl olarak kalırsa para harcanıyor demek çözüm değil tl de bir para birimi sonuçta

biriktirelim de nasıl uygun geliyorsa öyle olsun ama birikim şekli ne olursa olsun kararlı olalım.

günlük elinize geçen miktardan uygun miktarda saklayın bir köşenizde ve kesinlikle el sürmeyin ona.

Mesela günlük elimde olan bozuk paraları topluyorum zaten bir kutum var. Birde eşim her akşam getirip bana verir parayı. Cüzdanımda bir onun kısmı var bir benim. eşim bana 150 tl getiriyorsa 140ını cüzdana 5-10 tlsinide dışarı koyuyorum. Yani koymaya başladım. Bakalım hayırlısı inşallah sizlere yetişebilirim :)

çok güzel işte
bu şekilde yaparak bence gayet güzel birikim yapabilirsin
sanırım çocuğun da yok , hem de çok daha güzel birikimler yapabilirsin aslında.

çok güzel işte
bu şekilde yaparak bence gayet güzel birikim yapabilirsin
sanırım çocuğun da yok , hem de çok daha güzel birikimler yapabilirsin aslında.

Evet çocuğum yok :) Araba alana kadar da düşünmüyorum açıkçası İnşallah birşeyler başarabilirimm Hadi hayırlısıı herkese :)

portföyünüzü iyi dengeleyin canlarım,ev hanımları icin kesinti yapmayan bankalar var.ordan gr ile altın almak mantikli.

Evet çocuğum yok :) Araba alana kadar da düşünmüyorum açıkçası İnşallah birşeyler başarabilirimm Hadi hayırlısıı herkese :)

yukarıda yazdıklarından anladığım kadarıyla sizin kredi borcu olarak sadece 952 tl borcunuz var öyle değil mi ?

bir de borcunuz ne kadar süre devam edecek?

eşinin aylık sana ortalama verebileceği para nedir tahminen ?

Bankaya 952 tl var sadece. Birde biraz beyaz eşya halı perde gibi şeyler var ufak yani. Kredi borcumuz 18 ay sürecek. Eşimden günlük 10 lira kadar alıyorum. Zaten bütün paralar bende ben ayarlıyorum. Getirdiği paradan ihtiyacım olduğu kadar harcama yapabiliyorum. Aylık günde 10 lira verir farzedelim canım.

eşinin verdiği paradan günlük 10 tl koyarsan ayda 300 tl eder
400 tl de kendi kazancından biriktirebileceğini yazmışsın. ayda toplamda 700 tl süper bir rakam olur bence

eşinin verdiği paradan günlük 10 tl koyarsan ayda 300 tl eder
400 tl de kendi kazancından biriktirebileceğini yazmışsın. ayda toplamda 700 tl süper bir rakam olur bence

Ayy hadi inşallah :) Hemen bugünden itibaren başlayacağım bakalım 1 ayın sonunda ne elde edicem. 500 lira bile toplasam benim için çok güzel bir başlangıç olur çünkü bugüne kadar 100 lira bile biriktiremedim :) Ay çok heyecanlandım :) 1 senede 5000 bin kendim biriktirirsem Araba alabiliriz eşiminde desteğiyle inşallah :)

Son düzenleme:

canım eline para geçiyormuş madem iş sana kalmış o halde sadece sabırlı ve kararlı olacaksın
herkese bilir har vurup harman savurmayı ama önemli olan herkesin yaptığını değil hiç kimsenin yapmadığını yapmaktır
vay be ne slogan atmışım gene ben ya

Bu ay çok paramız vardı ama ben evlendiğimden beri böyle rahat rahat harcama yapamadım hep sıkıldım ki evlenmeden önce rahattım. bu ay önüme geleni aldım ayakkabı çanta ceket vs. Ama bitti ihtiyaçlarım bu ay birikim ayı ve bundan sonraki aylar :)

güle güle kullan canım

Merhaba,

Üç krş beş krş demeyin yarın öbür gün gerekir diye biriktirin kızlar çok mühim, kredi çekmeye gerek bile duymazsınız, bir ihtiyacınız olduğunda nakit alır geri ödeme yapacağım diye düşünmezsiniz kafanız rahat olur. Yalnız hatırlatmak isterim ülkemizde enflasyon, alım gücümüzün düşmesi örneğin ekmeğin fiyatın sabit kalması ama gramajının düşürülmesi ya da doğalgaz fiyatının sürekli artışta olması ne yazık ki hat safhada. Dolayısıyla elimiz avucumuzdaki para hergün daha az ihtiyacımızı karşılıyor ve bizde sağdan soldan para bulmaya çalışıp ya kredi çekip borçlanıyoruz ya da ailemiz yaramızı sarıyor.

Şimdi bu tüm olumsuz havayı dağıtacağım, önerim şu günlük/gecelik vadeli hesaplar(şimdi bu faiz ama diyecekleriniz olur biliyorum ama enflasyondan etkilenmemek için tek çare) şu turunculu banka ve onun gibi gecelik faiz uygulayan bir iki banka daha bu hesapları duyurdular. Mesela cebinizde 100tl mi var hiç küçümsemeyin gidin bankaya bu hesabı açtırın ve bırakın enflasyon karşısında erimesin paranız. hesap işletim ücreti vadeli hesaplarda uygulanmıyor, kesinti korkunuz olmasın. zamanla o 50ler 100ler birikir ve hiç tahmin edemeyeceğiniz kadar olur. istediğiniz zamanda para yatırma ve çekmesi de baya güzel. google'da araştırın biraz daha ve hesap açma alt limiti olmayan bankaların yolunu tutun :) bu arada bu bankalar özel bankalar ve size diğer ürünlerini de satmaya çalışacaklardır, aman para biriktireceğim diye kazancınızı kredi kartı aidatında ya da kredi dosya masrafında kül etmeyin. bankaları komisyonsuz kullanabildiğimiz sürece biz kar ederiz kızlar, bizim gibileri sevmezler pek :)

bereketli günler kızlaar

ben faizsiz yaşadığım sürece mutluyum

bugun hiç para harcamadım heheheeee
bi ara şeytan dürtü dedim ya cebime kalsa daha iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…