Kirli Çıkılar )))

amiiiiiiiiiiin canım amin
sizlere de sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin allah inşallah amin
hayırlısı canım hayırlısı
olacak inşallah
bugün çooooooooook güzel bir kuran aldım
hem meali hem araçası ve de arapçasının altında her kelimenin türkçesi var
yanlış okuma ihtimalin yok
çok hoşuma gitti
topağın katkıları gözönünde bulundurulursa her okuyuşumda her harfinde size de gelsin sevabı inşallah amin

hu huuuu artık benimde bir ekmek yapma makinem var

güle güle kullan bıdıkcım
ne güzel dua etmiş canım ya neden ağlıyorsun
Takipteyim yazdım rakiplerim çıkmış tövbe tövbe
ben de diyorum ki neden pepetiyi anlamıyorum son günlerde
en çok altın bende mi demek istedi ki diye
ahahaahhahaa

yarın kayınvalideler bize gelcek:)

ama ev çok dağnıktı işten geldiğimden beri
yemek yaptım yemek yedik eşimi işe ugurladım lahanayı haşladım o haşlanırken içini hazırladım
sonna

bi tencere lahana sardım
bi tencere yaprak sardım
bebişin kıyafetlerini dolaba yerleştirdim
1 posta beyazları yıkadım astım
1 posta bulaşık makinasını çalıştırdım

amaaaa ev hala çok pis ya(((( bu hafta kendimi salmıştım:)))))

katlancak 3 makina çamaşır yatak odasında yatağımın üstünde duruyo
mutfak komple bulaşık ve makinalık bulaşık diil hep büyük şeyler mecbur elde yıkancak ((((((((
salon desen mahfolmuş durumda çünkü dün fenerin lazio maçı vardı benim kociç hani bi çikolata reklamı varya çangaaaaaaa diye gorilleşiyo insanlar
onun gibi salonu batırdı bide yarım kilo çekirdek yedi o heycanla her yer çekirdek:)
banyo göçüyo resmen çünküüüüüüü adam bugün duş aldı acele acele abdest aldı falan battı:)

amaaaaaaaaa benim gözümden uyku akıo keşke ben uyurken biri bunları yapabilseydi ama yok((((((
şimdi kendime bi neskafe yapcam:) gidip poğaçamı mayalıcam
sonna mutfağa girşcem,sonna banyoya girişcem,sonna salona girişcem bi süpürmesi sabaha kalsın,sonna yatagın üstündeki 3 makinalık çamaşır enkazını kaldırıp duş alıp yatcam:))))
tabi bu kadar şey ne zaman biter bilinmez amaaaaaaaa gece 3 den önce yatamıcam kesin:)))))))))

bidaha evimi amaaaaaaaaannnn diyipde pis bırakmıcam ne zaman pis bıraksam misafir gelio halbukisi benim hayallerim vardı yarın uyuşuk uyuşuk yapcaktım hepsini:))))))
ama bu gece yapmak zorundayım kayınvalideler sabah kahvaltıdan sonna yola çıkcaklarmış kahvaltıyı 9- 10 gibi yaptıklaırnı varsayarsak 12 de bendeler o yüzden sabahta
ev falan süpürcem offfffff offfff kalimde yapim işlerimi
o bişey diil eşim olsa baya baya yardım ediodu ama oda yok nöbetçi bu gece iş başa düştü:)))))))))

yok hayır iyiki bebiş falan yok karnımdada sesi çıkmıyo ya çocukda olsaydı bu kadar iş nasıl biterdi yahu???????????
vallaha çocuklu hele hele 2 çocuklu kadınlara hayranlığım bi kez daha arttı:))))))
nasıl kalkıolar onca işin gücün sorumluluğun altından anlamıorum:2::2::2::2::2::2:

eveeeeet topicikde benden başka kimsecikler yok:))

boşbuldum yazim bari

sevgili topicik.....
bu geceki görevlerimden en zorlarını yaptım saat üçe kadar bitermi diodum gece saat 3 ve cevap veriorum hayır bitmedi:)))
peki ben neler yaptım? saat 1 de burdan ayrıldıktan sonna doooooru mutfağa geçtim
bulaşıklara şööööle bi baltım makinaya girebilcekler vardı hemen bulaşık makinasını boşalttım girebilcekleri makinaya attım mutfaktan 2 poşet çöp çıkardım:)
tezgahta elime yağ değdi huylandım tüylerim tiken tiken oldu bilirsin elime koluma yağ değince içim bi hoş oluyo
neyse kendime önce çamaşır sulu bi su yaptım balkonu açtım bugüne kadar hiç kullanmadığım eldivenlerimi gyidim:)
tencere leğen yıkadım sonna dezenfektan hazırladım(5 litre suya 1 yemek kaşığı çamaşır suyu) biliosun bu dezenfektanın bi zararı yok tek faktörü mikropları öldürmesi çamaşır suyu çok olmadığı için solunum yoluyla zararı yok ellerimide tahriş etmiyo
bu suyla mutfak dolaplarımın hepsinin yüzünü , beyaz eşyalarımı , tezgahımı tezhımdA bulunan fayanslarımı , mutfak sandalyelerimi , masamı , tezgahım ne varsa hepsinin yüzünü sildim
mutfakta ne mikrop ne yağ bıraktım bi oh çektim:))))
bulaşıkları yerleştirdim , sarmaları dolaba koydum ,
sonna kendime kahve yaptım:) bu seferki yaptıgım kahvenin tadını beğenmedim sevgili günlük
neden?çünkü şekersiz içtim gece gece kilo yapmasın diye:)))

neyse mutfaktan çıktım
salona girdim elimde bez tabi gene koltukların deri kısımlarının tozunu aldım önce sonna polarlarını akşam beyazlarla yıkamıştım
onları seridim salonun tozunu aldım yastıkları kabarttım orta sehbayı cifleye cifleye sildim çünkü dün kociş bi ara sehbanın üstüne çıktı pis ayaklarıyla halbuki ben çıksam bişe olmazdı çünkü benim ayaklarım mis gibi pambuk gibi her neyse:))))
sehbayıda dezxenfekte ettim üstündeki kaseyi mutfağa götürdüm onuda yıkadım parlattım yerine koydum
tv ünitesinin tozunu aldım

sonna poğaça mayalamaya giriştim
karanfilceciğimin poğaçasını yaptım tarif her zamnki gibi tuttu şu ana kadar yapabildiğim tek güzel poğaça bu:)))
yarın sabah kalktıgımda içine patates koycam bilirsin en sevdiğim pğaçadır patatesli:))

sonna hazır dedim elimde bez varken koridordaki mobilyanın tozunu aldım
kafamı kaldırdım saat 3 işler bittimi hayııııııııııııııııırrrrrr:))))

1 saatlik daha işim var:)))))
şimdi banyoya gidilcek klozt lavabo duş ovulcak yerler çamaşır suyuyla dezenfekte edilcek MİKROBA HA-YIR:))))
çamaşır makinasının tozu alıncak üstü toplancak:)
renkliler makinaya atılıp ayarlancak sabah fişi takması kalcak bi tek:)

sonna yatak odasına gidilip çamaşır katlancak ütülencekler ayrılcak:)))))
vede yatak odasının ve yemek odasının tozu alıncak
duşada girilmesi lazım ama korkuorum(((( bu çok kötü oldu işte
şimdi duşa girmeye tırsım tırsım tırsıorum nedense:)))))

bu saydığım işlerin bir saate bitmesi gerekir yani saat 4.30 da gelip bitip bitmediğini haber veririm sevigli topik:)
burda tek başıma yazı yazmak çok güzel bişeymiş hoşuma gitti:)))
vede hani bütün gece ders çalıştım falan diyener oluyo bu bütün gece çokda uzun bişey diilmiş:)

ve gene geldim:))) burası dinlenme molası gibi oldu bana:))))

öncelikle şunu sölmeliyimki sevigli topik yatağımın üstündeki enkaz artık yok:)) herşey katlandı düzgünce yerlerine yerleştirildi ütülenecekler ayrıldı:)
fakaaaaaaaaat banyo temizlenemedi çünkü korkuldu:) delimiyim neyim ayol gece gece koktum :))))) girmedim duşda alamadım ve felaket uykum var napim ya yatcam bölece
yarın çarşaf yıkama günüm zaten :)))))))

yatıorum ben pilim sanırım bitti kalan bi tek banyo temizlencek vede eve süpürge açılcak onlarda bunca işten sonna bebek oyuncağı:)

i geceler:)

gunaydın kirli hijyenik titiz çıkılar
böyle yazınca hepsi birarada biraz garip oldu ama selinin yazdıklarıyla en iyi bağdaşan hitap şekli bu oldu

günaydın canlar
dün annemin bir arkadaşı bana gelmek istediğini söylemiş bugün için hemen gelsin

evim nasılsa temiz anne uydururum tatlı tuzlu birşeyler aradan çıkmış olur dedim

bugün büyük oğlan babasıyla işletmeye gitti

küçük artık keyfince takılıyor dün akşamüstüden beri kayıp :))))))) anneannesine gitmeyi öğrendi bir başına özgüveni gelişti iyice arada delleniyo okula kendim gideyim bundan sonra babam servis parası vermesin diye mannaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

okul ile evin güzergahı o kadar trafik işlek ki izin vermiyorum

aklımda kalanlara da yazayım selincim kuzucuk güle güle kullansın eşyalarını
bıdıkçım sen de güle güle kullan makinanı

günaydın hatunlar.
güneşin tadını çıkarın,hava harika bugün.
birazdan kahvaltı yapıp dışarı atacağız kendimizi,biraz deniz kenarına,biraz parka,biraz alışverişe gideriz,öğleden sonra da doğum gününe götüreceğim çocukları.
velhasıl tatil ilan ettim bugün.iş güç yok,yapılmayacak.
pepeti iyi almışsın mesajımı,cevap vermediğimi düşünmeni istemedim.
selin gebe gebe ne yoruyorsun kendini be yavrum,ne çektin be selin ev işlerinden.
şaka bir yana bu kadar uykusuz ve yorgun olman yavruna da eziyet,bir daha yapma.
dediğin gibi doğunca ne yapacaksın,şimdiden dinlen,son zamanlarda yıpratma kendini de enerjini doğum sonrasına sakla.
neyse ben kaçtım,hepinizi gözlerinizden öpüyorum.

günaydın kızlar herkes gezmelerdemi bugun....

bende işleri hafıfletmenın verdıgı rahatlıkla oğluşumu gezdiricem inşallah...

ahhh o a101 yok mu bacakalrımın tek sorumlusu
perşembe günü nerdeyse tüm a101leri dolaştık yok yok yok kalmamaış birde hepsini yürüyerek gittim deli gibi felaket bacakalrım ağrıyor şimdi ama bir tanesi isim numara alayım yetkiliye sorayım varsa sizin için ayırırız dedi verdim ama arayacakalrını hiç düşünmemeiştim
dün akşama aradı eşim gitti a101 den aldı böyle sevindirik olduk
birde akşama misafrim vardı kalbi kırılmasın diye müdürüde çağırmıştım sarınım karşılıgı bu makine oldu

Allah bol bol okumayı nasip eder inşallah aynısından bendede var dediğin gibi çok iyi oluyor hem okuyor hem anlıyor hemde doğru okumanın mutlulugunu tadıyorsun bende hergün okumaya çalışıyorum hatta diyorum topiğe girdinde biriken sayfaları nasıl okuyorsam bunuda rahat okuyabilirim diyorum
insan bir müddet sonra nefsiyle git gel yaşıyor şeytan sağdan sağdan yaklaşıyor hep engel olmak istiyor
yawwww bu şeytan mıdır nefis midir yoksa kuruntumudur vesesemidir nedir benden istediği anlamıyorum
yıllardır bi geldiler gidemediler bir türlü
ne zaman abdest almak istesem namaz kılmak istesem hoooop birşey dürtükler durur içimde sürekli içimde bir savaş var gibi
zayıflama konusundada spor konusundada hep bir savaş var içimde
üşengeç biri oalrak anlaşılmasın bi oturdugum yerde oturmam tez canlıyım aklıma düştüyse birşey hemen yaparım ama
bu sporla ibadet konusunda sürekli bi iç savaşta yaşamak yoryor beni ama sonunda kazanan oldugum kadar kaybedende oluyorum

selinin yazdıgına da canım ağlamk değilde şöyle duygulanınca boğazında bişeyler düğümleninr burnun sızlar ya ondan oldum be kadar içten ne kadar samimi yazmış amaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnn ben bağladım gene duygusala
neyse hava güzel çıkayım bir kaç tur atayım spor parkına gideyim hareket yapayım bol bol su içeyim hareket yapayım
haydiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kurak bir spor zayıflama topiği hep beraber zayıflayalım hep yaptıkalrımızı yazarsak şevke geliriz daha bir sitekli zayıflarız amaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kuramıyoruz bir türlü banu can alright pepeti sirkeci bi el atın seyyah tatlı kuzu yada sen bi el atsana senin elinden ne kaçan ne uçan kurtulur

akıllıbıdıkcım çok sevindim adına canım.
geçen hafta okula ekmek götürmüştüm ya ben gittikten sonra bi arkadaş öylece beni aramış ki makinenin marka modelini öğrenmek için.
bizim okulun yakınına yeni a101 açıldı bu perşembe. ben öğleden sonra gitmeme rağmen hala 2 tane makine vardı. ona dedim oraya git yok ben evimin yakınına gitcem diye tutturdu bizim okulunki sapa mahalle neyse o da bulamamış. onunki de küçük dinlememe cezası işte
ben biliyorum çünkü otogar civarında sosyetikler yaşar orda kalır mı hiç makine.

selincim sana koca bi bravo

uykusundan feragat edebilenlere hayranım.
ertesi gün misafir gelcek olsa evi bip götürse benim uykum gelse kralı gelse iş yaptıramaz bana.
ertesi gün canım da çıksa uyurum.
aynen sınavlara hayatta gece geç vakitlere kadar çalışamadığım gibi.
erkenden uyurdum belki gece 3 de 4 de kalkardım ama erkenden illaki yatardım.
ev arkadaşlarım giyimciydi gecelere kadar çalışırlardı. ama benim aklıma bişey girmez ki gece gece..

son senemde bi arkadaşım oda arkadaşım oldu kızın psikolojisi bozuldu benim yüzümden
ben uykucu o günlerce ders çalışır, ben son güne bırakırım onu da uykum gelir erkenden yatarım sadece sabah namazı vakti kalkınca sınava kadar çalışır bir de üstüne yüksek not alırdım sinir olurdu.
ama birbirimizi çok severdik.
beni uyutmazdı kalk ders çlış diye ben de diğer odalara giderdim yasemin beni uyutmaz şimdi sizin odada yatabilir miyim diye ne günlerdi yaa
son bi ay başka bi sınıf arkadaşım bizim yurdun üst katına yerleşti. bizim evin(aynı zamanda yurt tipi) temizliğine bakan abla vardı önce yukarıyı temizlerdi sonra aşağıyı. hemen yanıma gelirdi kalk kalk yukarda zeynep kpss çalışıyo uyuma sen de çalış diye
bu uykudan ne çektim ben ya..
girdiğim denemelerden yüksek alınca da adım uykusunda kpss çalışan kıza çıkmıştı

övünmek için demiyom uyumanın övünülcek bi yanı yok da ben hakkaten uyku manyağıyım ve bu durumdan çok rahatsız olsam da vazgeçemiyorum

iyi günler hanımlar kimsecikler yok misafiri gelenlerin dışında kalanlarda hava güzel diye kendilerini dışarı attılar besbelli.
Selincim bu kadar yorma kendini sen yazmışsın okurken ben yoruldum canım yazık günah canına biriktirmeden yap bari bu kadar eziyet olmaz sanada.Bu arada bebişinin cicileri hayırlı olsun güle güle kullansın şimdiden ufaklık.)
Bıdıkçım makineni güle güle kullan makineni bende almayı düşünüyorum.

günaydın kızçeler:))))) öğen 12 de kalktım ay nasıl güzel hava var hemen evimin camlarını açtım :)))) yaz geldi yubbi:)

kalktım yemeklerimi ocağa koydum bi an önce
evimi süpürdüm:)

oh bea:) şimdi banyoya gircem temizleyip duş alıp çamaşırları makinaya atıp çıkcam:)))
sonna bi kek atarım tez elden fıırna:))) sonna bişeyler yerim duştan sonna deli gibi acıkmış oluorum çok hoşuma gidio kahvaltıyı duştan sonna yapmak:)))))

BU ARADA TECRÜBELERİMLE BİŞEY ÖĞRENDİM
karanfilceciğimin poğaçasını mayalamış yatmıştım ya hani gece
sabah kalktım poğaça hamurundan tuhaf bi koku geliodu buda nesi dedim
hamur delik delik olmuş göz göz dedim kesin nazar bu
bu kadar çok göz olurmu????????

ama diilmiş hamur ekşiyebilen bişeymiş:)))))
meğer onu ölece tezghata diil buzdolabında bekletmem gerkeiomuş:))))) attım hamuru çöpe tabi4
yenisinide yapamıorum çünkü unum sadece keke yetcek kadar var:)

bilmeyen varsa hamur mayası geldikten 2 saat sonra falan bozuluo haberiniz olsun demedi demeyin:)

Evet selincim annem fazlasını hemen dolaba atar bozulmaz o zaman benim fazla hamurum kalmadı yada mecburiyetten bekletmedim hiç o yüzden bişey olmadı hamuruma ama fazla gelse annemden bildiğimden dolayı hemen dolaba atardım.

Karanfilcm uyku durumun bir bebek dogunca inşallah kalmaz ararsınız ))))

benim geçenlerde artmıştı demiştim ya.
attım dolaba baktım dolapta da kaparıyo.
havasını indiriyorum yine kabarıyo..
beni deli etmişti

benim geçenlerde artmıştı demiştim ya.
attım dolaba baktım dolapta da kaparıyo.
havasını indiriyorum yine kabarıyo..
beni deli etmişti

Hadi ya dolapta kabarmaz diye düşünmüştüm ama kabarıyomu öğrendiğim iyim oldu.
Bu arada eşimle göbeklerimizi eritmeye çalşıyoruz ama benim tansiyonum çok düştüğü için birden azaltamıyorum yavaş yavaş azaltmaya çalışıyorum şu andada bi dinleniyorum bi spor yapıyorum

benim de kışınki ani şişmem inmiş durumda
54 e bile çıkmıştım.
51 im şu an.
tembellik yapıp spor olaylarını bile bitirdim bi anda..
yapabileceğim en iyi sporun boğazımı kısmak olduğumu düşüündüm(ama sağlıklı olan bu olduğundan değil tembelliğimden )

Canım ben 58-59 civarındayım şu anda bu benim hayatımda görgüğüm hamileliğim hariç en fazla kilom o bişey değilde göbek ve basenim çok fazla boyuma göre vee en zorum gidende beğendiğim hiç bi kıyafeti alamamam oldu denedim ama çok kötü durdu üzerimde ve eşime dedimki sen ister zayıfla ister zayıflama ama ben yaz geliyo zayıflıycam oda bana ayak uyduruyo bakalım ne kadar dayanabilcez

İnşallah muvaffak olursunuz canım

herkes gezmelerde sanırım
birazdan ben de çıkcam inşallah.
ara ara geldim yazdım ara ara da iş yaptım.
lavabo tuvalet sürtüldü, ara yer ve yattığımız oda süprüldü, her bi yerin tozu alındı. annem de fellah köftesi yapıyo oturduğu yerde.
ama annem gitcek bugün((
ısrarlarımla bu kadar kaldı daha da tutamıycam herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…