Kirli Çıkılar )))

merhaba canım max'in maceralarına gittik.
bıdıklara gelince şimdiden ikisinin toplam 5000tl değerinde altınları var

günaydın kızlar ben yeni üye oldum umarım benide aranıza kabul edersiniz.farmasi konun çok güzel ve çok hoşuma gitti herkese hayırlı cumalar

merhaba canım hoşgeldin
bu konunun asıl sahibi katrem ama onun sayfasında 1. sayfada liste oluşturamadığımız için konuya buradan devam etmeye karar vermiştik kızlarla.Allah o arkadaştan razı olsun böyle güzel bir konuda bizleri buluşturduğu için.

Yusum sana bişey sorcam biriktirdiğin parayı ayrı bir hesaba mı aktarıyorsun yani normal harcadığın paradan nasıl ayırıyorsun?

Maaşı aldığımız günlerde birikim yapacağımız kadar parayı ayırıp altın alıyoruz geri kalanı ile de harcamalarımızı yapıyoruz canım . Ama geçen ayki ve bu ayki para ile henüz altın almadık evde bir yere sakladık öyle duruyorlar =) Yani birikim için ayırdığımız parayı hiç elimizde yokmuş gibi unutuyoruz. Aslında bu aralar bir bankada vadesiz hesap açmayı da düşünmüyor değiliz. evimiz ne kadar güvenli olsa da valla Allah göstermesin biri girse elde avuçta birşey kalmaz
merhaba canım max'in maceralarına gittik.
bıdıklara gelince şimdiden ikisinin toplam 5000tl değerinde altınları var
Valla bir kızım olursa senin oğlanlara talibiz haberin olsun farmasi Şaka şaka Allah hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize, çok ii yapıyorsun şimdiden böyle alıştırmakla. Benimkisi biraz daha büyüsün senden tüyolar alırım artık =)

merhaba kızlar...
bir yandan daha evimize sevinemeden babamın arabasına üzülüyoruz.. zaten ona 6 aydır üzülüyoruz adam bizi hep oyalamıştı ama..
benim saf babam bu kaçıncı artık araba alımını noterde yapmadan tüm parayı vererek araba aldı..
bugün adamla konuşmaya gittik adam paranızı hemen veremem diyor..
avukat arkadaşım var o adam dolandırıcıymış ve parası yok diyor onun eşine bile borcu varmış..
ne yapcaz şaştık kaldık..
ama bu benim babam ve biz onu tanıyoiruz hiç değişmiyor onca birikim gitti 25 milyarr...
Allahım bi çıkış yolu verse..
oysa nasıl yalvardık bak arabayı almadan parayı vermeyin noterde verin tamam dediler. benim saftirik ünv. mezunu kardeşim var ikisi bunu yaptılar işte tanımadıkları etmedikleri adama..
başkası olsa sallamam ama olmuyor işte.
ne denir ne yapılır bilmiyorum

canım ben tam olarak anlamadım ne olduğunu!
Baban araba aldı, parayı peşin verdi ama üzerine alamadı arabayı öyle mi?
Yoksa parayı verdi ama arabayı mı alamadı bir türlü?

canım ben tam olarak anlamadım ne olduğunu!
Baban araba aldı, parayı peşin verdi ama üzerine alamadı arabayı öyle mi?
Yoksa parayı verdi ama arabayı mı alamadı bir türlü?

parayı peşin verdi arabayı da aldı yanında ama üstüne bi türlü alamadı.. arabanın asıl sahibi galeri bana parayı vermedi diyor bu adam verdim diyor karmaşa işte..
ama adam üçkağıtçı belki asıl sahibiyle bile anlaşmalıdır..
ama suç adamlarda değil üstüne almadan bütün parayı veren babamda.. onlar da bulmuş hazır enayiyi

çok üzüldüm ya! Ama vardır bunun bir çaresi yani olmalı diye düşünüyorum.
Ben de asıl sahibi ile anlaşmalı olduğunu düşündüm. Sonuçta arabasını bu adama vermiş ve ne para var ortada ne de araba! Hani enim araba ya da param dememiş mi hiç?

Avukat herhangi bir çıkış yolu göstermedi mi size?

evet tek ve kötü bi çıkış yolu.. arabayı saklama gibi bişey
zannedersem yok bi çlözüm yolu adam 1 ay içinde vermeye çalışayım diyor.. eğer Allah yardım ederse adam insafa gelir ve bu dediğini yapar.

selam kızlar uzun zamandır yoktum bilgisayarım bozuldu giremedim nete biraz okudum bereketli hayırlı uğurlu olsun birikimleriniz evleriniz Farmassicim ve sayamadığım diğer arkadaşlar benimde bu ay çok şükür berekeliydi organizasyonlar yolunda gitti 1300 kenara koydum bilgisayar almasam daha fazlaydı ama evden çalıştığım için pc önemli:) şimdi kuyumcudan altın mı alsam yada gidip kuveyttürkten altın hesabı mı açtırsam bilemedim birde yaza ev durumumuz için bozdurma durumumuz var pek uzun vade değil altın almak mantıklı mı

merhaba bitanem sabah sabah böyle bir yazıyla karşılaşınca valla şok oldum Allah kimsenin başına vermesin ve de o adamlara insaf versin, yazık günah insanın emeğine nasıl göz dikebilen bir psikolojidir bu ya anlayamıyorum.
bazı insanlar hiç mi haram helal bilmezler offffffffff yaaaa

merhaba canım hoşgeldin ve de birikimlerin bereketli olsun

bacım senden iyi dünür mü bulacağım bu işler hiç belli olmaz Allah kısmet ettiyse olur niye olmasın

küçükten nasıl alışırlarsa öyle giderler aşağı yukarı diye düşünüyorum.
ama yazık günah değil mi ellerine bir çocuğa göre oldukça iyi paralar geçiyor benimkilerin .
anneanne , babaanne ,dedesi , babası,amcası arada tanıdıklar vs veriyorlar. bak o paraları oyuncağa verseler şaka maka derken kaç bin tl çöpe gidecekmiş haberimiz olmadan

günaydın kirli çıkılar

bugün şöyle bir kabataslak ay başında yaptığım hesaplarımı gözden geçirdim. hesapların neresindeyim diye sonuç şöyle

ekdersim raporlu olduğum için çok değildi ama Allah bereket versin.
ekders+maaş+ gün param geldi ve bunlardan sabit giderleri çıkarınca 14 gr altın aldım.
850 dolarımı bozdurup altın aldım.
şu an itibariyle 90 gr altınım oldu tl olarak da 500 tl bankada duruyor. şimdilik dursun uygun bir zamanda altın alırım muhtemelen. herhalde bu ay 95 gr altınım olmuş olacak.

( bu da şu oluyor 1 yılda kadınlar kulübüyle birlikte 95 gr altın ve 1 çeyrek biriktirmişim. malum ocak ayından beri bazı sağlık sorunlarıyla ilgili harcamalarda yapmıştım.
yani 12 ayda ortalama 100-120 gr altın biriktirebileceğim normal şartlarda)

yanımda da her ihtimale karşı 120 tl ve kumbişimde de 54.25 tl var

şimdilik 420 tl lik mutfak paramın 214.25 tl sini harcadım .
B][/B]

inşallah adam 1 ay sonra verir parayı ve bu durumdan kurtulursunuz.
Çook zor bir durum, sen onca sıkıntıyla para biriktir sonra biri gelsin alıp gitsin onu

çok kısa bir zaman varmış aslında ev almanıza. Altın düşerse zor olur sizin iiçin. Genelde yaza doğru artıyor ama hadi tam tersi olursa :44:
cidden çook para gidiyormuş meğer. bir de erkek çocuklarının masrafı büyüdüğünde daha fazla oluyor şimdiden böyle alıştırmakla ii etmişsin.
Biz de bebeğime çok oyuncak almıyoruz çünkü oynamıyor henüz. Mutfaktaki sepetlerle falan oynamaktan daha çok zevk alıyor diye evi doldurmuyoruz oyuncakla. Ama biraz daha büyüyünce babası dayanamaz gibi geliyor =))

Allah bereket versin canım. Çook iyi bir birikim yapmışsın.
Ben de sen yazınca döndüm ilk sayfaya baktım da bizim de fena değilmiş birikimimiz =)

bu arada senin ev işi ne oldu? Ödemelere başladın mı?

canım evin projesinin onaylanması bekleniyor.
ama ben ev işi varmış gibi birikim konusundan taviz vermiyorum. vermeye de niyetim yok
kendimizi sıkmadan birşey sahibi olabilmemiz mümkün değil.

bir de evin planı elime geçince küçük de olsa mutfağı salondan ayrı yapmak mümkün müdür acaba onu incelemek istiyorum.

bu konuda neler yapılabilir fikirlerinizi bekliyorum canlar?

Son düzenleme:
valla bu konularda hiç bir bilgim yok =)
ama sabah bir reklam izlemiştim, alçıder'indi galiba. Onu ararken şöyle bişrşey buldum: "Knauf alçıpan bölme duvarlar" buna bir bak istersen belki işine yarar.

ama sabah bir reklam izlemiştim, alçıder'indi galiba. Onu ararken şöyle bişrşey buldum: "Knauf alçıpan bölme duvarlar" buna bir bak istersen belki işine yarar.

Alçıpan bölme duvarlar olabilir gerçekten ama yer döşemesi kaplanmamış olmasında fayda var sanırım çünkü döşemeden döşemeye uygulanıyor bildiğim kadarıyla

Sonradan ekliyorum; Döşemeden döşemeye inşaat esnasında daha doğru bir uygulama ancak döşeme üstüne de yapılan örneklerini buldum internetten tabi ne kadar sağlıklı bir uygulama bilmiyorum.

Son düzenleme:

kızlar boşuna dememişler akıl akıldan üstün diye çok mantıklı inşallah ben gönlüme göre bir iş çıkartabilecek bir durum yakalarım bu konuda .
çok sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…