bade ben seni çok farlı hayal etmiştim:)[/QUOTE
hele ben
naber karanfil
bade ben seni çok farlı hayal etmiştim:)
ben de iki kızımız birden nasıl ellerini yaraladı böyle diyorum.
error veriyorum,hastayım,yatayım ben en iyisi.
eski türk filmlerinde baş rol oyuncusu merdivenlerden inerken, elini başına tutar ve merdivenlerde bayılır. eve doktor cağırılır ve tansiyon ölçülür. dr, kızın hamile oldugunu söyler. (tansiyonla hamilelik çıkar. kurban oldugum türk doktorları çağ atlamış)
pis boğaz
evde yumurta kırıp yesen daha iyiydi
neden boklu çünkü seyyah mıçtı batırdı dün gece
ben bir yerde yanlış yaptım acımsı oldu benimki közledikten sonra biraz beklettim sulandı ve karardı ondann mı deneyecem bu sefer senin gibi yapıcam ablabiz de tam tersi patlıcanı çok seviyoruzen çok közlenmiş patlıcan koyarım ben. patlıcanı çözdürüyorum, kıymayı kavurduktan sonra domates ( konserve) ekleyip biraz salça ve baharatlarla bolca sos yapıyorum. aslında önce sarımsaklı yoğurtla patlıcan koyulup sonra üzerine bu sos dökülür, ama böyle yapınca kalanı ısıtamıyorum diye sosla çözdürülmüş patlıcanı karıştırıyorum. yoğurdu üzerine döküyorum. çocuklar çok seviyolar. geçen gittiğimizde de kızım közlenmiş biberle közlenmiş patlıcan çıkarmış, karışık salata yapmıştı. taze zannettim çok güzel olmuştu.
fasulyeyi mecburen konserve yapıyorum, buzluğuma sığmıyor herşey. domatesi de konserve yapıyorum. daha önce yaptıklarımda selinin dediği gibi hafif konserve kokusu oluyodu. bu sene az yağda pişirip tuz ve çok az sirke koyup kapattım, çok daha güzel oldu. bundan sonra öyle yapıcam.
beni de bullllllll adımı ekliyorum sanatamam canım buldum
bıdığım geçmiş olsun ne oldu bilmiyoum ama ellerinin kimyasal madde yanığı olduğunu anladım geçmiş olsunwalla ne desen haklısın hani temziledim de ne oldu gene sararıyo koyulaşıyor ama bak elim kötü oldu
öncdende olmuştu o zaman bi iğne vermişlerdi adını hatılamıyorum birde fucicort adında antibiyotik krem
şimdi bu gün gittim o kremi bırakalım dedi
betnovate adında bir krem ile allerset adında kaşıntı hapı verdi
elimede sirkecinin dediği gibi eldiven takıyorum eşim sağolsun mutfakta çıraklık yapıyor bana
bugün yemek yerken çıkarttım eldiveni doktor aşırı kaşınma duygun geçene kadar tak dedi
hakikaten birşey değdiinde felaket kaşınıyor normaldede böyle kaşındıgında 2. güne geçmeye başlardı şimdi 2 oldu umarım yarınada geçmeye başlar
tüm gizli işlerimi bugün yapayım eldiven var nasıl olsa parmak izim kalmaz korkun benden bir gece ansızın gelebilirim
kimse annesinden daha iyi yapamaz bence annem bana yaptırırdı hep yanında kalmayacam sen yap ki öğren derdi bana 15 gün sonra oğlumla başbaşa kaldım kendi bildiğime yaptım herşeyi int herşey var zaten danıştım aklıma uyanı yaptım iyi ki de yapmışımsize bir şey söyliyim de gülün bari
aslında son günlerde anlattıklarıma bakınca bazıları komik geliyor gerçekten
bugün kv dedi ki, bebeğin altını değişeyim
dedim ben değişirim, sen namaz kılmaya gidebilirsin
yok kılayım, değişeyim dedi
o abdest almaya gitti
ben koştum, bezi aldım, bebeğin altını açmaya başladım
bade sen demiştin ya şöyle bir şey: ilerde annemle çocuk kaçırmaca oynıcaz
aynen öyle oldu
burda 1 liraya aldık 10 kilo aldım yıkadım sıcak suda 1-2 dk haşladım hemen soğuk suya koydum rengi kaybolmadı poşetleyip kaldırdım tabii soğuyunca suyunu bıraktıhanımlar burada pazarda çok güzel bezelyeler var kilosu 1,5
bunu kış için buzluga nasıl koyuyorsunuz
ben geçen sene direk temizleyip koydum dondurucuya
farklı kışa yönelik bezelye fikri olan varmı
birde vakit sizce erken mi birden bitivermesin
hoş burası maşallah çok bereketli bir şehir kolay kolay bitmez bire bin katılır da ben yinede işin pirlerine sorayım dedim
43: 43:
ufffff oldu benim ellerim cıssss oldu ellerim
evet bunu iş yerinde de söylemişlerdiyok tatlım pişirmiyorum gerek kalmıyor
ikisinden de koyuyorum hatta etli lahana da çok koydum bu kış
genelde 2 yemeklik yapıp koyduruyorum
pratik oluyor
ama kıymanın buzluktan çıkmamış olması lazım tabi 2.kez dondurulmasın
gezmeden geldim pasta bile pişirdim.
kardeşim geldi de hazır öğrenmişken şu yaş pastayı deniyim dedim.
bu sefer daha iyi oldu ama tam değil yine bi sürü kabardı ardına çöktü..
daha hocalarımdan öğrenceğim çok şey var.
Eki Görüntüle 689914 Eki Görüntüle 689915 Eki Görüntüle 689916
selinciğim maşallah ne kadar çok şey koymuşsunlovelicim evim genelde topludur düzenliyimdir ama şöööööööyle bi bahar temizliği yapıp detaylara incem:)))
bu sene yapıcaklarım:) yakın zmanda yapıcaklarım
* bezelyeyi çok beğendik kışın süperdi şu an bitmiş durumda zaten tazeside çıktı 5 kilo almıştım yine alıcam pazarda 1.5 tl ye gördüm bir iki hafta daha bekleyip alırım zmanı geçmeden:)
* çilek reçelini çok sevdik 3-4 kilo çilek alıp reçel yapmak istiorum:) kışada yetsin çilek b sene çok bol ve ucuz ama bi 2 hafta falan beklerim tarla çileği çıksın şu ankiler hormonlu belli tiplerinden
geçen sene çileği püre yapıp dondurucuya atmıştım tatlılarda kullanırım diye kullandımda fakat sabah yaptıgım tatlının üstündeki çilek akşama simsiyah oldu karardı bu yüzden püre şeklinde saklamıcam
sadece minik tarla çileklerinden yarım kilo kadar yapraklarını temizleyip bütün dondurcam sütlü tatlılarda falan üstünü süslemek için o kadar:))
bu kış benim ufaklık ek gıdaya geçicek bu yazki yatırımı ona yapmcam kuzucum benim:))))
* geçen sene taze fasulyeyi hem konserve yapmıştım hemde buzluğa atmıştım buzluktakini daha çok beğendim 5 kilo taze fasulye atarım:) geçen sene 10 kiloya yakın yaptım ye ye bitmedi yani hala taze fasulyeyi özlemedik son paketini geçen hafta yaptım:)
* dolma biber atarım çok lezzetli oludu geçen kış denemk açamaçlı 1.5 kilo koymuştum bu yaz 2-3 kilo koyarım
*patlıcanı közleyip koymuştum ama beğenmedik bu sene patlıcan koymıcam.......!!!!!!
*kırmızı biber közlemeisne hasta olduk:) 3 kilo közleyip atarım gene
bide ben 3 kiloya yakın kırmızı biberi yıkadım ve yemeklik dograyıp buzluğa attım inanılmazdı sotede yemekte hep kullandım ama az yapmışım bu sene özellikle kırmızı biber ve çarliston biberi çiğ çiğ doğrayıp donducuya atıcam C vitamini bebişin çorbalarına katarım
* 1 kiloya yakın kabağı küp küp dograyıp onuda atarım bebiş için yemeklerine atarım:))))) geçen sene yogurtlamak için ocakta soteleyip atmıştım dondurucuya amaaaaaaaaa 3 kilo yapmışım hala duruyo bi kaç paket bu sene 1 kilo yapsam yeter:)
*sonnaaaaaa mısır :)))))) geçen sene hem konservesini yaptım hemde haşlayıp ayıklayıp buzluğa attım ve buzluktakini daha çok beğendim bu sene sadece buzluğa atıcam:) özellikle almadım mısır aldım yemediklerimizi kalanları atmıştım bu senede öle yaparım:)
* ve gelelim domatese:)))))))
domatesin menemen yaptım geçen sene konservede ama pek beğenmedim hafif konservenin eksi bi tadı olurya onu beğenmedim açıkçası ve çoooooooooook fazla yapmışım bu sene menemeni 3-4 kilodan yaparım vede bol bol rendelenmiş tek porsiyon luk domatesler atarım dondurucuya bebiş için yemeklerine taze taze koyyim diye
* vişne = geçen sene 5 kilo vişneyi ayıkladım yıkadım düdüklüde bol su ve şekerle kaynattım konservelere koydum kışın deli gibi içtik çok lezzetliydi bu sene gene bebiş için yapcam vişne,şeftali ve kayısıyıda yapıcam:)))) ek gıdaya geçtiğinde meyve suyu olark içiririm kuzucuma:::)))))
yapcaklarım aklımda olanlar şimdilik bu kadar:) eyeniişey görürsem öğrenirsem yaparım:) ama geçen sene abarttıkça abartmışım zor bitirdik bu sene sınırlı ölçülerde ve bebişe yönelik yapcam
bide cacık için salatalık yapmıştım yarım kilo kadar bu sene 1-1.5 kilo yaparım:) çok güzel olmuştu çok memnun kaldım
ekleyeyim abla ama şirin babanın evi gibi oldu :111:
keşke üsttekini alta koysaymışım..
bana bir de şu kenar süslemeyle ilgili tüyo verseniz kenarları açıkta kaldı da
ama krema ev yapımı çok donan bi tipi yok(kakao yarı yarıya keçi boynuzu karışımı-beyfendi hemen burun büktü)
Eki Görüntüle 689974
ama keserken farkettim hakkaten güzel kabarmış...
bade, sirkeci ve başka tüyo ve tarif verip de unuttuklarım varsa hepsine teşekkürler
GGünaydın kızlarsabah 60 dk yürüdüm seksenlere güzel dediler ya 1. Bölümünü izleyerek yürüdüm gerçekten güzeldi. Şimdi kahvaltı haxirliycam. Bayat kilimli ekmek var üzerine kaşar koyunca çok güzel oluyor eritiyorum.
seyyaha noldu ? en son bi ishali vardı sanırım lahmacundan kalma
şimdi nasıl ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?