Kirli Çıkılar )))

farmasi senin bu fırında yaptıgını yumurtaya bulayıp yağda kızartı şerbete atıncada güzel oluo kendileri erzurum tatlısıdır bi gün demin diorum ama yapazsam diyede korkmuyo diilim açıkçası
onu da gördüm tv de bir zamanlar ama yapmadım zira hem yumurta hem kızartma iyice ağır hale gelecek
zaten bunda tereyağı da var

bebeğe anneanne -babaanne bakması konusunda pepetiye katılıyor daha fazla yorum yapmıyorum
yaşamak lazım anlatılmaz yaşanır :))))))))))

farmasicim eline sağlık
Allah tan şimdi elmalı kurabiye yiyorum
yoksa akşam çayına sendeydim

ah ne demek her zaman buyur

demek kullanışlı değil. aman bende heves etmiştim. aslında evde yeterince yerim var ama kullanmadığım eşyaların yer kaplaması sinirimi bozuyor...4
çeyizimden annemin hazırladığı saten yorganlar var. şu üzerinde kaneviçe işlemesi olanlar. hiç kullanılmaz. onları kaldırırım diye düşünmüştüm. oğlumun küçülenleri. kıyılıp ta verilemeyenleri. kullanılmayan yastıklar falan.
neyse...artık yapılacak bişi yok..
teşekkür ederim kızlar...

bugün annemle konuşuodum kardeşim arkadan dediki
''abla direk sana gelcem dogumuna daha 10 gün kalmış oluyo bana ders çalıştır sınava gircem'' dedi
annemde ''kadının karnı burnunda seinlemi uğraşcak kız'' dedi

bi garibime gitti bunu annemden duymak daha bi garip geldi buncaaaaaaaaaaa zaman ''kadın''kelimesi bana öcü gibi gelirdi
insana evlenilince kadın denilir eğer bekar bi dişiye kadın denilirse olayın rengi değişir çünkü bu kelimeden o kadar korkmuşumki yada korkutulmuşum tab dedikleri şey bumuydu yani?
tabularım yok derdim beynime gizlice sinsice işlenmiş meğersem halbuki dünyada iki cinsiyet çeşidi var KADIN , ERKEK dünyanın her yerinde böle ama anket falan doldurulurkn bile kadını zorla işaretlerdim bu ayrımın insanların psikolojisini bozdugunu düşünüorum........

sevdiğim adamla bazı şeyler paylaştım diye bi anda cinsiyetim değişiyomuş meğer bu korktuğum öcü gibi kaçtıgım kelime aslında benim gerçek kimliğimmiş ben kendimden kaçıomuşum...
bugün telefonda az daha ağlıcaktım anne sen bana naıl kadın dersin diye
sonra telefonu kapattım düşündüm ne deseydi erkekmi deseydi sen zaten hep kadındın geç bunları selin dedim napıosun sen iyimisin????
bu ayrımın yapılmasına şu an daha çok gıcık oluorum kızla kadın arasındaki fark nedir?????????? kız aynı zmanda kadın olmuyomu? kelimelere ne farklı anlamlar yüklüomuşuz meğer?

kelimeler herşeydir canım...
hem de herşey..
bizler İslami kimliğimizi kelime oyunlarıyla kaybettik mesela..

faize kredi dendi.. masum geldi değiştik..
Ezanın arapça okunması yasaklandığında sadece "felah" kelimesi değiştirilmemiş..
neden sadece felah????
felah kurtuluş demek..
insanlar bilmesin kurtuluşun İslamda camide olduğunu..
puta anıt dendi değiştik..putun önünde de saygı duyar bazı hareketler yapar insanlar anıtların da..
İslamın değiştirilmesi denmedi de "ılımlı İslamiyet" dendi.. kulağa ne de hoş geldi değil mi???
İşte İnsanlar yüzyıllarca kelime oyunlarına geldi halen de gelmekte..

Merhaba kirli çıkılar. Uzun süredir okuyordum sizleri, çok da özeniyordum. Birikim yapmak için başlayıp hayatı paylaşarak devam etmişsiniz burada ne güzel... Kabul ederseniz ben de katılmak istiyorum sizlere. Yazın evlendim 9- 10 ay oluyo evleneli. Anca düzeni oturtmaya çalışıyorum evde, işte, birikimde...Ben de eşim de öğretmeniz. İstanbul gibi pahalı bir yerde yaşıyoruz. Pahalı olmasına pahalı ama her şeyi de bulmak mümkün burada. O açıdan çok seviyorum. Önceden ev işi, yemek, temizlik pek bilmezdim, annem hallederdi hepsini. Şimdi iş başa düşünce öğrenmeye çalışıyorum elimden geldiğince.

multi kahvaltıya nereye gittniz? Bileyim de oraya gitmeyim öyleyse; bizim de 23 nisan gününe kahvaltı planımız var da..

çukurambar daki house cafe
mekan tabi ki güzel ama 3 çeşit peynir, iki çeşit reçel nutella, iki çeşit zeytin tereyağ ve dome-ates salatalıktan oluşan tabağa 24,5 fiyat çekip ANkara simidini de içine peynir ve domates koyup 9 tl ye satınca kazıklandığımıza karar verdik
menemen de 13 ila 15 tl arasıydı malzemeye göre
en son Atılım da açıkbüfe bruncha 30 verince bu gözümüze geldi

az zamanda çok iş başarmaya çalışıyorum malum Ankara da zamanım kısıtlı

Ous bana hediye b12+folic asit almış.
İçinde 60 tane var.
Bittiğinde, eğer hala doğru zaman şimdi dersek yeni bir meleğimiz olsun istiyoruz.
Hayırlısı bakalım

hayırlısıyla gelsin bakalım

karanfilce Türkçe ezanda felah kelimesini aynen kaldığından emin misin
benim dinlediğim ve okuduklarımda olduğu gibi Türkçe kurtuluş da kurtuluş olarak geçiyor

kız kadın ayrımı tamamen cinsiyetçi ve ataerkil bakış açısına göre yapılır
evlenmemiş kadın ve evlenmiş kadına hitap batı dillerinde de farklı
matmazel madam, senyora sinyorita gibi
bu arada sinyorita evlenmemiş kadın demek İspanyolca da ve 45 yaşın altındaki her kadına sinyorita demek görgü kuralı kabul edilirmiş
ne kadan genç duruyorsun o yüzden sinyoritasın sandım manasına

karanfilce Türkçe ezanda felah kelimesini aynen kaldığından emin misin
benim dinlediğim ve okuduklarımda olduğu gibi Türkçe kurtuluş da kurtuluş olarak geçiyor

bak bunu merak ettim
zira bilmemek kadar eksik bilmek de tehlikeli

yazdım sildim,yazdım sildim.
herkesin evi de, yeri de, kocası da kendine.
bana ne dedim en son.
nokta.

selam,hayırlı olsun,hem evliliğin,hem kirli çıkılara katılma kararın.
nick te kirliler ile uyumlu,dikkat çekerim.

güzelmiş bıdık,iyi günlerde kullan.
rahat görünüyor.
ben de nubuk babet aldım,rengi,kalitesi güzel,gel gör ki ayağımı vurdu,öyle duruyor kenarda.
takıyorum sporları çıkıyorum ne yapayım.
yaz gelse de ayaklar hava alsa,giysek şıpıdıkları,sandaletleri.

çocuk mevzusu bizim toplumda tam komedi yaa.
benim ousun taraftan birinin 2.çocuğu oldu..çocuğu ek gıdaya yeni geçirmiş annesi..
hep beraber ailenin diğer üyeleri kahvaltıdayız..
bunlar aldılar el kadar bebeyi aralarına biri ekmeğe bal sürüp yedirmeyue çalışıyoki 1 yaş altında ne kadar zararlı..
yazık çocuğun annesi şey kem küm ama bal zararlı diyo..bunlar sen ne anlarsın diye bi surat sallandırıyolar.
sonra diğeri alıyo nutella tıkıyor kız kem küm derken ben çatladım artık:)içimdeki cadı uyandı aldım çocuğu afrikadanmı geldi bu çocuk annesi mama yedirdi dedim:)kimse gık demedi..
garibim annesi nasıl teşekkür etti bana..
sonrasındada ben kucağıma alıp sevdikçe bunlar kucağımdan almaya başladılar.
bende çocuk yok ya aman bilemem tutmayı..
ya insanlar bazen tam sopalık oluyo ..ağızlarının ortasına terlikle çarpasın geliyor..
her çocuğunu büyüten prof.kesiliyo..baktırmayın valla kv.ye..eğer böyle davranıyosa..
ben yazmıştım annem içinden 10000 anne çıkıyo torunlarına bakınca
ama yok valla annem olsun bu kadar müdahaleye gelemem ben.
ayy ne dolmuşum roman yazdım :))

insanın yavrusunun acı çekmesi nasıl bir cehennem azabıdır.
ufaklığımın kronik,tekrarlayan,çare bulunamayan kabızlığı var.
laksatife ve her türlü bitkisel desteğe rağmen tekrarlıyor.
tek çözüm lavman.
ama o lavmanı kıvranıp,çığlıklar atan,kendini kasan çocuğa uygulamak anlatabileceğim bir şey değil.
2 dk. içinde stresten sırılsıklam oluyorum,çığlıklara dayanmak öyle zor ki.
her yapıştan sonra ağlıyorum,elimde değil.
elim ayağım kesiliyor,sinirlerim harap oluyor.
bu akşam mideme vurdu,nasıl yorgunum,nasıl uykum var ama ilaç etki etmediğinden yatamıyorum.
yavrum kucağımda uyuyakaldı,3 kere değiştirdim üstünü,acıdan nasıl terlediyse.
dün bebeğini almış,haydi kakanı yap,yoksa lavman yapacağım diyor.
nasıl üzüldüm,küçücük beynine yer etmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…