Kirli Çıkılar )))

bir sabah uyansam hamilesin deseler öğlene karnım kocaman olsa akşama bebeği kucağıma sağ salim alsam
ahhhhh o birgün geçmeyi bilir mi derdim
face girdim biraz önce hamileliği birlikte saydıgımız bir arkadaşım vardı oğlunu okula törene götürmüş 1,5 yaşında paşa gibi oğlu olmuş
işte o an hayatımda neyin eksik oldugunu anladım

Son düzenleme:
kızlar çamaşırları makinaya nasıl atıosunuz ben gıcık oluorum ya çamaşırlaımın renkleri hep karışıo ben bu yıkmama işini beceremiorum galiba

renkileri 50 orta renkilileri 60 beyazlarıda 90 da yıkıorum sanırım ısıyı çok yüksek tutuorum

bide kaç posta atıosunuz yani orlonlar, havlular,beyazlar renkliler,siyahlar nasıl yani?????????????

ah be bıdığım ne denir ki bilmem...
sen yazdıkça inan ben hissediyorum sanki...
rabbim bir an önce bir bebek verir inşallah sana, kucağını evini bebekle doldurur..
dualarımdasın...
burada ezan okunuyor şu anda...

bazen elimde sihirli bi değneğim olsa diorum .....

yaşamadan bilemem birdaha hamilelikte ne olacağı belli değil ama şartlar aynı oldugu için tekrar etme ihtimali çok yüksek
aynı sıkıntılar aynı şeyleri yaşamak
hemen hemen hergün alttan muayene olmak kiminde hayvanca kiminde umursamazca kim vurdu misali muayene edilmek
hep kaybedeceğine yöenlik sözleri duya duya duya yaşamak
offffffffffffffffffffff nedesem ne kadar anlatabilirim ki
alın size yaşadıgım bir örnek
geçenlerde dut yediğim için midem bulandı kustum midemde ne varsa çıktı sanki midemi sımsıkı bir kemerler sıkıyorlar gibi kramp girerek kusmuştum
daha önce ben birde hamileyken böyle kusuyordum ve direk kanama başlıyordu ve ben hep iç çamaşırımı bakıyordum bebek düşmüş diye
işte geçen gün kustum eşim mutfağa gitti bana su getirmeye bende banyodayım ve direk zıbını açıp iç çamaşırıma bakıyordum
neden baktıgımı bilmeden refleks olarak zavallı eşim beni görünce korkma canım bişey olmaz dedi sarıldı oan yaptıgımın farkına vardım

hafif kirli siyahlar(genelde hep hafif oluyor sadece ter kokusu gitsin diye yıkanıyor) 30 derece kısa program
hafif kirli açık renkliler 30 derece kısa program
kirli açık renkliler 40 derece uzun ekonomik program(60 derece etkisi veriyor)
beyazlar 60 derece uzun program
tüller 30 derece kısa program..

makinemin derece ayarı yok. hepsi otomatik. elimde olsa dereceleri kendim belirlerdim.

selincim ben normal durumlarda hiç 90 dereceyi kulanmıyorum. zaman zaman eşimin benim ve oğlumun iç çamaşırlarını 90 derecede çamaşaı suyuyla bekletip yıkıyorum.
genel olarak beyazlar için 60 kullanıyorum. ön yıkamalı. renkliler için ise 60 yada 40. duruma göre...siyahları farklı ayırıyorum. kırmızı turuncıu gibi solma ,ihtimali olanları ayrı..
sadece ter falansa hassas yada yünlüler programında yıkıyorum bu grubu...

bıdık, sana ve karanfile tüm kalbimle dua ediyorum, allah, size ve tüüüm isteyenlere hayırlısıyla evlat nasip etsin canım.

eşim son zamanlarda çok fazla iç çeker oldu çok fazla çocuk bebek hasreti çeker oldu çevremizdek çocuklu insan sayısı çok fazla
hamile olan doğum yapan o kadar çok ki
sanki heryerden herşeyden okla biz gösterileiyoruz gibiyiz
ve benim yaradılışımdan dolayı adamcağız hasret kalıyor ve bana tahammül ediyor

bazen diyorum onada yazık belki başkasıyla olsa daha mutlu olur çocugu olur
burada çok dile getirmiyorum belki ama eşim bebeği çok istiyor bi bardak bile alsak eve bebek olunca da şöyle alırız ona diyo yani yatıyoz kalkıyoz bebek
diyeceksiniz eeee niye düşünmüyorsunuz diye okulun son zamanalrı faaliyetler geziler tören gösteri hazırlıkları demek hamileliğin ilk ayı için sıkıntı olusturabilir malum riskli o yüzden o tantanalar geçsin istiyoruz ondan sonrada kısmet en azından başta o akdar zaman bekleyipte risk yaşamamış oluruz
öyle hemen kimse rapor vermezki illa bi yaşada görelim diyorlardı heppppppp

ben de 90 kullanmıyorum genelde. açık renkli, koyu renkli, siyah, beyaz ve havlu gurubu olarak yıkarım. zaten küçük çocuk olmadığından aşırı kirli ve lekeli çamaşırım pek olmaz. renklileri o yüzden 30 ya da 40 derecede yıkarım. siyahları da 40 ta yıkıyorum çünkü deterjan 30 da yeterince erimiyor, leke kalıyor beyaz beyaz. havluları suya basma programında arielin leke çıkarıcısıyla ıslatıp bekletiyorum. daha sonra 60 derecede uzun programda yıkıyorum.

acaba diyorum evlatlık almak istesek ama herkesten saklasak sanki hamile gibi göstersek öyle doğum yapsak kimse bilmese bizden başka
sonra oturup ağlıyorum halime yaşadıkalrıma kurdugum hayale

canım,canım benim,canım.
allahım evlatla ilgili tüm acılarını bitirmiş olsun,bundan böyle hep güzellikleri nasip olsun sana.
var ya çocuğun olunca bitecek mi sanki korkuların,her ateşinde,her öksürüğünde,her düştüğünde binlerce senaryo yazacaksın.
gelecek karanlık görünecek,olmamış belki de hiç olmayacak binlerce şey için endişelenecek,uykusuz kalacaksın.
kayıp yaşamamış anneler gibi rahat olmayacak yüreğin.
kolaylıkla doğunca şunu yaparım bunu alırım diyemiyeceksin;sağlıkla doğarsa,nasip olursa diye başlayacak cümlelerin.
amaaa şükrün,sevgin,ilgin de o ölçüde büyük olacak inşallah.
inanmaz gözlerle izleyeceksin yavrunu,bu bizim mi şimdi diye,gerçekten ben mi yaşıyorum,rüya mı diye kendini sorgulayacaksın.
aynı yoldan geçtim güzelim,rabbime zor yok,şimdi hayal gibi gelirken hayallerini yaşamaya başlayacaksın.
zor mu zor,o 9 ay var ya 9 sene geliyor insana.
tek yapacağın allaha tam teslimiyet,ben hep ne gelirse senden,kabulüm,hayırlısını nasip et diye dua ettim.
rabbim tüm hayırlı dualarımızı kabul eylesin,amin.

bıdıkcığım sana yapabileceğim tek şey dua etmek canım
özellikle doğum anında sana ve karanfille dua etmek badeyede sağlıkla kucağına alması için dua etmek olcak:)

ah bıdık,anlattıklarından eşinin vicdanlı ve seni seven bir insan olduğu anlaşılıyor.
ne senaryolar yazmışsın bak.
seven insan bunun için ayrılır mı eşinden.
bizim de eşimdeydi sorun,git gel,ameliyat ne uğraştı adamcağız.
ki 90 lı yılların sonu,nerde şimdiki teknoloji.
ben dedim bırak artık,üzme kendini.
olmazsa olmaz,biz birbirimize yeteriz ve yeterdik te.
çocuk olmuş,sevdiğim olmamış ne fayda.
eşine açıkça söyle,canım iyi hoş diyorsun ama her bebek konusu geçtiğinde ben geriliyorum,stres olarak geri dönüyor,bir süre konusunu bile açmayalım diye.
zamanlama konusunu da iyi düşünmüşsün,şimdi sıra beklemekte.

yavrumu son anda ölümün kucağından aldım ben...bıdık sen yazdıkça var ya boğazım düğümleniyor...
rabbim en hayırlı zamanda hayırlın bir evlat verir inşallah sana...

beyazlar..açık renkliler,nevresim ve havlular,koyu renkliler..
beyazları 60 veya 70de yıkıyorum..2 ayda bir 90da kaynatıyorum..
açık renkler 40..
nevresim ve havlular (havlularım renkli) 40 bazen 50..
siyahlar 40.. orlonumuz veya yünümüz yok kaşınıyok biz:))

eve gireli 3 saat falan oldu
artık ayaklarımın üzerine basamıyorum
benim kızım olmak isteyen var mı

ben beyazlarımı 90 da atsam o fatura coşar beyazlar da gökkuşağından mavi mor renkleri kapar sen ne ediyon öyle selin yani beyaz yıkıyorsun alt tarafı bitlenmiş çamaşırları kaynatmıyorsun ya; kullandığımızz deterjanlarda dünyanın kimyasalları var sonra çamaşır çıkınca güneşe seriyoruz orda da ölüyor mikroplar hiç gerek yok 90 a.
Beyazlara 50 en fazla bilemedin 60 yaparım
renkliler de 30 dur fiks. Fazlası olursa ya çeker ya da renkleri gider.
Benim çamaşır 3 postadır
beyazlar
koyu renkliler (siyah kot griler)
açık renkliler (nevresimler açık renkli gömlekler)

bıdıkcım
eşin çocuk sahibi olmayacaktıysa senden başkasıyla da olsa çocuk sahibi olmayacaktı
o yüzden kendini sorun eşinde olsaydı da eşini suçlamana gerek yok
belki söylemesi kolay yapması zor ama bunu sen de biliyorsun
daha bu akşam okudum bakara suresinde 'siz bir şeyi seversiniz de bilmezsiniz ki onda sizin için bir zarar vardır,bir şeyi seversiniz de bilmezsiniz ki onda size bir zarar vardır' diyor
ki hepimizin sürekli dile getirdiğimiz bir şey bu
o yüzden söyleyecek yapacak bir şey yok
tek yapabileceğimiz dua etmek

bir de sen yapmak gereken her şeyi yaptın mı merak ediyorum
yani kontrollerin tedavin oldu mu ya da olması gerekiyor mu
yani her şeyi yaptın bekleme aşamasına mı geldin
yoksa şimdiden düşünüp mü canını sıkıyorsun
biliyorsun bebek aşamasında en önemli şeylerden biri de stres
başlı başına bu bile etkili olabilir
yapmak zor biliyorum ama en azından bu kadar üzülme

sana karanfile tüm bebek isteyenlere hayırlı evlatlar nasip etsin allahım
selin ve badenin de sağlıcakla kucaklarına almalarını amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…