kızlar hava şahaneinsan hangi yaşta olursa olsun, bahar gençleştiriyo sanki
geçen hafta yanlışlık yapmıştım muayene olamamıştı kızım. bugün onun randevusu var hastanede.
onu götüreyim bugün. zaten hastanede bi haftadır beni göremiyolardı, özlemişlerdir
işimiz bitince de şöyle bir dolaşırız kızımla
papatya o yaşta çocuklar çok arkadaşçıl oluyorlar tek olunca arkadaşa sarıyorlar
bence çocuğun annesiyle konuşabilirsin çocuğuna direk söylemez ancak senin oğlanla oynama konusunda ona hatırlatma yapabilir.
Geçen cuma günü yanıma güvenlik görevlisi geldi işten çıkarılmış herkesle vedalaşırken bana da hoşçakal demek istemiş işten çıkarıldığını duyunca bir tuhaf olmuştum ne diyeceğimi bilememiştim oysa ki iyi de bir kızdı. Az önce binanın temizlik görevlisi geldi sular geldi arıza giderildi demek için (ki suların olmadığından bile haberim yoktu) hiç kapıyı tıklatmadan küüüüt diye içeri daldı ben de tek çalıştığım için zıpladım yerimden. Sakince dedim ki bir daha lütfen kapıyı çalarsanız sevinirim birden girince korkuyorum adam diyor ki ben çaldım kapıyı hayır çalmadınız dedim yok çaldım siz duymamışsınızdır diyor kapıya da yakın oturuyorum duymamam imkansız adam resmen beni saf yerine koymaya çalıştı
öyleyse daha sesli çalın dedim bikaç defa daha oldu şimdiye kadar hiç sesimi çıkarmadım şu güvenlik olayından sonra da çekiniyorum açıkçası bi şey olursa diye.
papatya bir de hiç eve evcil hayvan almayı denediniz mi? Balık su kaplumbağası gibi onu çocuğun besler temizliğine yardımcı olursa bir sorumluluk gelir hayvanla da ilgilenir:44:
aslında hijyen sorunu olmasa golden cinsi köpek de olabilirdi. Bir de havalar ısındı ya artık sizin oralarda at çiftlikleri var mı? Hafta sonu hem gidip oğlanın binicilik eğitimi alabileceği hem de açık havada güzel vakit geçirebileceği...canım daha önce hem su kaplumbağası hem de balığı vardı. biz izinlere gittiğimizde komşularımız bakıyordu. ama öldüler...,
yani onlardan hevesi geçti...
çocuğumu ben böyle gariban bıraktım....
cesaret edemedim....
aslında hijyen sorunu olmasa golden cinsi köpek de olabilirdi. Bir de havalar ısındı ya artık sizin oralarda at çiftlikleri var mı? Hafta sonu hem gidip oğlanın binicilik eğitimi alabileceği hem de açık havada güzel vakit geçirebileceği...
biz burda bir yer keşfettik havaalanı yolu üzerinde bir at çiftliği; çok eğlenceli oluyor.
canım daha önce hem su kaplumbağası hem de balığı vardı. biz izinlere gittiğimizde komşularımız bakıyordu. ama öldüler...,
yani onlardan hevesi geçti...
çocuğumu ben böyle gariban bıraktım....
cesaret edemedim....
papatya kızmaya başlıyorum bak...
Hey Allahım,sanki dünyada tek senin bir tane çocuğun var ve sadece senin çocuğunun kardeşi yok...
günümüzde ikinci,üçüncü çocuğu isteyen o kadar az aile varki...
çoğu tek çocuk bile düşünmüyor....
bu olayı büyütüp,hatta hatta işi, kendini suçlamaya kadar götürmen, hiç sağlıklı değil...
daha önce de söylemiştim,inan ikinci bir çocuğa kolay sahip olsaydın,bunun herşey demek olmadığını, çok daha iyi anlayacaktın...
şeytan, her birimizin zayıf noktalarını biliyor ve o noktalardan vurmaya çalışıyor bize...
şu tavırların;sana haksızlık,eşine haksızlık,çocuğuna haksızlık,seni sevenlere haksızlık,ama en çok da sana.....
lütfen canım,artık şu konuyu irdeleye irdeleye,neden,niçin diye diye, kendini harap etme....
kendin aşamıyorsan da,mutlaka bi uzmandan destek al...
ama ben, senin bunu, kendi kendine başarabileceğine inanıyorum...
biz kadınlar, gerçekten güçlü yaratılmış varlıklarız....
belki bana kızacaksın ama,içimden gelenleri yazdım,her zaman konuyu bi şekilde, ikinci çocuğa getirip,kendini suçlamana ve üzülmene dayanamıyorum.....
bade bende de bir uçuk var ki iki dakikada çıkardım onu pazar gecesithy nin sitesinden uçak bileti alırken hem site hem de internet ödeme sırasında sorun çıkarınca üstüne bir de ist a aldığımız bilet izmir aktarmalı olunca üstüne bir de aktarmalar arası süre 40 dk olunca bir de promosyonlu bilet olduğu için ist bağlantısına evli uçuş olduğundan bilet fiyatının yarısı kadar ceza çıkarınca o uçuk iyice coştu
stres atmaya giderken strese girmişsin :)),
bende vitaminsizlikten çıktı heralde..gel sarılak ağlayak
papatya çocuğun annesiz kalacağına kardeşsiz kalsın.
bu kadar net yazıyorum,annemin yerini dört kardeşim zerre kadar dolduramıyor,40 ıma yaklaşıyorum anne anne diyorum.
tamam üzül,arada ağla ama hayatı kendine zindan etme.
mutsuz bir anne olma,mutlu olmak için bir sürü sebebin varken.
meyracım gerçekten son zamanlarda atlatmıştım. hatta ne kadar iyi olduğumu düşünüyordum. ama yavrum öyle çok ağlayınca dayanamıyorum işte...
şu anda o kadar müsait olmayan bir ortamdayım ki...
imza için biri giriyor biri çıkıyor. az önce sekretere yalan söyledim. çok hapşurdum da ondan diye...
rabbime şükrüm çok...ona her baktığımda her öptüğümde her dokunduğumda binlerde kere şükrediyorum..
ama bazen pik yapıyor işte...
ay canım neden kızayım sana. ne güzel yapıyorsun, yazıyorsun ben kendime geliyorum...
papatya diyorum ne yapıyorsun sen...
allahım bana bir hediye verdi....
konum aslında arkadaşımı arayıp bu konuda ondan yardım istesem miydi ki...
ama şeytan başucumda bekliyor ki geldi gene vurdu beni....
son yazdığın cümledeki içtenliği taaaa yüreğimde hissettim...
sağolasın....
kaderdaşım badezuzum ağlayalım sarılalım sıkı sıkı
sen ilaç kullanamazsın da şimdi
karbonatlı su yapıp onla gargara yapsana ya da benim ous gibi direk tuz bas
papatya çocuğun annesiz kalacağına kardeşsiz kalsın.
bu kadar net yazıyorum,annemin yerini dört kardeşim zerre kadar dolduramıyor,40 ıma yaklaşıyorum anne anne diyorum.
tamam üzül,arada ağla ama hayatı kendine zindan etme.
mutsuz bir anne olma,mutlu olmak için bir sürü sebebin varken.
canım benim... :)
ne sanıyorsun yani, bir kardeşi olsa ağlamayacak mıydı?
sen öyle san... :)
al örnek, bende iki tane var,dostlar başına :)
sürekli kavga döğüş halindeler,oyun oynayacakları zaman birbirine girerler...
sürekli, sıkıldık, falancaya,filancaya gidelim derler....
anti parantez,kesinlikle kardeş istemezler,özellikle de büyüğüm... :)
on tane de olsalar birbirlerine yetmezler,yine ağlarlar emin ol...
dün parka gittik,ikisi babalarıyla top oynuyorlar..
sonra üç tane çocuk geldi,benim büyük bıraktı kardeşini,gitti onlarla oynuyor,
sonra üçü bir oldu, benimkini oynatmak istemediler..
salya sümük, bir ağladı bir ağladı... susturana kadar... :)
oğlunun hareketleri gayet normal yani,her çocuk gibi o da, on tane kardeşi de olsa, arkadaş isteyecek....
on tane arkadaşı da olsa,onlardan sıkılıp, başka arkadaş isteyecek....
bunlar çok normal şeyler...
tek sorun,bu konuda çok hassas olduğun için, olayları farklı yorumlaman....
papatya bence ikizimle dördüzüme kulak ver
evet çocuğun annesiz kalacağına kardeşsiz olsun
hayatta bir çocuk için annenin yerini kim tutabilir ki
çocukluğumu hatırladım da mahallede 8-10 çocuk kız erkek ne oyunlar oynardık sabahtan akşama kadar
şimdi o ortamlar yok nedense
nedenleri var aslında
apartman hayatı
çalışan anneler
mahalle kavramının yitip gitmesi ( komşuluk ilişkileri bakımından)
insanların çalışma hayatında daha çok yıpranıp evde daha çok vakit geçirme istekleri
daha çekirdek bir hayat sürmemiz
daha çok alışveriş merkezlerinde vakit geçirmemiz
24 saatin bile yeri gelip bizlere yetmemesi
çocuklarımızın neredeyse tek lüksleri arkadaşlık bakımından okulları kreşleri ana sınıfları
büyüklerin kimi zaman zıtlaşmaları bile çocuklar arasındaki ilişkilere yansıyıveriyor
gözlemlerim bunlar ama doğru ama yanlış bilmiyorum
yeri geliyor evdeki iki kuzucuk birbirine bile yetmemeye başlıyorlar kimi zaman
yani kardeşi olsa da kardeşiyle paylaşmaktan haz aldıkları ile arkadaşlarıyla haz aldıkları değişebiliyor
öyle ya da böyle hayat bir şekilde akıp geçecek
yeterki Rabbim bizi çok büyük acılarla sınamasın çekemeyeceğimiz yükler yüklemesin AMİN.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?