Kirli Çıkılar )))

abla geçmiş olsun kuzucuğuna

canım ben de annesine söylesem diyorum ama ne bileyim yanlış falan anlar mı...
hoş ortada bana göre yanlış anlaşılacak bir şey yok da..
devir değişik...
herkse havadan nem kapar oldu...
aklıma geldikçe ağlıyorum...
oğluma anlatmaya çalıştım. onların akrabaları var burada, oralara gidiyor falan diye...ama nafile...

papatya bir de hiç eve evcil hayvan almayı denediniz mi? Balık su kaplumbağası gibi onu çocuğun besler temizliğine yardımcı olursa bir sorumluluk gelir hayvanla da ilgilenir:44:

papatya bir de hiç eve evcil hayvan almayı denediniz mi? Balık su kaplumbağası gibi onu çocuğun besler temizliğine yardımcı olursa bir sorumluluk gelir hayvanla da ilgilenir:44:

canım daha önce hem su kaplumbağası hem de balığı vardı. biz izinlere gittiğimizde komşularımız bakıyordu. ama öldüler...,
yani onlardan hevesi geçti...
çocuğumu ben böyle gariban bıraktım....
cesaret edemedim....

aslında hijyen sorunu olmasa golden cinsi köpek de olabilirdi. Bir de havalar ısındı ya artık sizin oralarda at çiftlikleri var mı? Hafta sonu hem gidip oğlanın binicilik eğitimi alabileceği hem de açık havada güzel vakit geçirebileceği...
biz burda bir yer keşfettik havaalanı yolu üzerinde bir at çiftliği; çok eğlenceli oluyor.

aslında elimizden geleni yapıyoruz. eşim kayağa götürüyor, ben yüzmeye götürüyorum. bu hafta sonu futbola gidecek. ama ne yaparsak yapalım sanırım bir çocuğun yerini tutmuyor işte...üniversitenin at çiftliği var. bir de orayla konuşayım bari.tabi önce oğlumla...o isterse...ne diyorsun yani arayayım mı ben bugün annesini...belki oğlum unuttu bile ama benim ciğerime saplandı işte...

günaydın..ağzımın içi yara dolu..canavar gibi bişey oldum :)))
hava çok güzelmiş ciddenbizim oralarda ot kokusu yayılmıştır şimdi havaya
piknikçiler mangalları çıkarmışlardır..dere kenarları tıklım tıkıştır diyordum kiii
annem bi hışımla ne sıcağı kızım sobayı yaktık bi yığında kömür attık dedi puhahaha

papatya kızmaya başlıyorum bak...
Hey Allahım,sanki dünyada tek senin bir tane çocuğun var ve sadece senin çocuğunun kardeşi yok...
günümüzde ikinci,üçüncü çocuğu isteyen o kadar az aile varki...
çoğu tek çocuk bile düşünmüyor....
bu olayı büyütüp,hatta hatta işi, kendini suçlamaya kadar götürmen, hiç sağlıklı değil...
daha önce de söylemiştim,inan ikinci bir çocuğa kolay sahip olsaydın,bunun herşey demek olmadığını, çok daha iyi anlayacaktın...
şeytan, her birimizin zayıf noktalarını biliyor ve o noktalardan vurmaya çalışıyor bize...
şu tavırların;sana haksızlık,eşine haksızlık,çocuğuna haksızlık,seni sevenlere haksızlık,ama en çok da sana.....
lütfen canım,artık şu konuyu irdeleye irdeleye,neden,niçin diye diye, kendini harap etme....
kendin aşamıyorsan da,mutlaka bi uzmandan destek al...
ama ben, senin bunu, kendi kendine başarabileceğine inanıyorum...
biz kadınlar, gerçekten güçlü yaratılmış varlıklarız....
belki bana kızacaksın ama,içimden gelenleri yazdım,her zaman konuyu bi şekilde, ikinci çocuğa getirip,kendini suçlamana ve üzülmene dayanamıyorum.....

bade bende de bir uçuk var ki iki dakikada çıkardım onu pazar gecesi thy nin sitesinden uçak bileti alırken hem site hem de internet ödeme sırasında sorun çıkarınca üstüne bir de ist a aldığımız bilet izmir aktarmalı olunca üstüne bir de aktarmalar arası süre 40 dk olunca bir de promosyonlu bilet olduğu için ist bağlantısına evli uçuş olduğundan bilet fiyatının yarısı kadar ceza çıkarınca o uçuk iyice coştu

meyracım gerçekten son zamanlarda atlatmıştım. hatta ne kadar iyi olduğumu düşünüyordum. ama yavrum öyle çok ağlayınca dayanamıyorum işte...
şu anda o kadar müsait olmayan bir ortamdayım ki...
imza için biri giriyor biri çıkıyor. az önce sekretere yalan söyledim. çok hapşurdum da ondan diye...
rabbime şükrüm çok...ona her baktığımda her öptüğümde her dokunduğumda binlerde kere şükrediyorum..
ama bazen pik yapıyor işte...
ay canım neden kızayım sana. ne güzel yapıyorsun, yazıyorsun ben kendime geliyorum...
papatya diyorum ne yapıyorsun sen...
allahım bana bir hediye verdi....
konum aslında arkadaşımı arayıp bu konuda ondan yardım istesem miydi ki...
ama şeytan başucumda bekliyor ki geldi gene vurdu beni....
son yazdığın cümledeki içtenliği taaaa yüreğimde hissettim...
sağolasın....

papatya çocuğun annesiz kalacağına kardeşsiz kalsın.
bu kadar net yazıyorum,annemin yerini dört kardeşim zerre kadar dolduramıyor,40 ıma yaklaşıyorum anne anne diyorum.
tamam üzül,arada ağla ama hayatı kendine zindan etme.
mutsuz bir anne olma,mutlu olmak için bir sürü sebebin varken.

stres atmaya giderken strese girmişsin :)),
bende vitaminsizlikten çıktı heralde..gel sarılak ağlayak

stres atmaya giderken strese girmişsin :)),
bende vitaminsizlikten çıktı heralde..gel sarılak ağlayak

kaderdaşım badezuzum ağlayalım sarılalım sıkı sıkı
sen ilaç kullanamazsın da şimdi
karbonatlı su yapıp onla gargara yapsana ya da benim ous gibi direk tuz bas

papatya hani selin demişti ya seni anlayamam çünkü ben tek çocuk istiyorum diye..
yani sende zaten tek çocuk istesen oğlunun yalnız olduğunu arkadaşsız kaldığını düşünmezdin
şimdi olmadığı için sen bu kadar çok irdeliyosun...
yoksa tek çocuk olan bir sürü çocuk durumlarından gayet memnun..anneleride çocuğum yalnız diye üzülmüyolar..
ist.da komşuluk yok dışarda oynama gibi bir imkan yok..ousun yeğeni doğduğundan beri evde tek başına
ne Apt.da arkadaşı var nede kardeşi..annesi hiç böyle üzülmedi..
sen kendini suçladığından bu kadar üzülüyosun..
en güzel zamanlarınızı böyle geçirme lütfen..farmasinin dediği gibi
bardağın dolu tarafına bak hep..

ne deseniz haklısınız...
cidden son zamanlarda çok iyiydim...
işte dün ,yazdığım olay olunca, yavrum öyle içini çeke çeke ağlayınca bir kardeşi olsaydı başkasına ihtiyaç duymazdı diye düşünmeye başladım ve buraya kadar geldim yine....
sanırım sil baştan yapıp yine atlatmaya çalışacağım...
iyi olucam hem de çok....
kuzucum için...
çok teşekkür ederim....

canım benim... :)
ne sanıyorsun yani, bir kardeşi olsa ağlamayacak mıydı?
sen öyle san... :)
al örnek, bende iki tane var,dostlar başına :)
sürekli kavga döğüş halindeler,oyun oynayacakları zaman birbirine girerler...
sürekli, sıkıldık, falancaya,filancaya gidelim derler....
anti parantez,kesinlikle kardeş istemezler,özellikle de büyüğüm... :)
on tane de olsalar birbirlerine yetmezler,yine ağlarlar emin ol...
dün parka gittik,ikisi babalarıyla top oynuyorlar..
sonra üç tane çocuk geldi,benim büyük bıraktı kardeşini,gitti onlarla oynuyor,
sonra üçü bir oldu, benimkini oynatmak istemediler..
salya sümük, bir ağladı bir ağladı... susturana kadar... :)

oğlunun hareketleri gayet normal yani,her çocuk gibi o da, on tane kardeşi de olsa, arkadaş isteyecek....
on tane arkadaşı da olsa,onlardan sıkılıp, başka arkadaş isteyecek....
bunlar çok normal şeyler...
tek sorun,bu konuda çok hassas olduğun için, olayları farklı yorumlaman....

kaderdaşım badezuzum ağlayalım sarılalım sıkı sıkı
sen ilaç kullanamazsın da şimdi
karbonatlı su yapıp onla gargara yapsana ya da benim ous gibi direk tuz bas

ağlayanlısını yok bununla idare edelim:))

fitoterapici bi emmi var
ona alo dedim napayım dedim
adaçayıyla gargara yap dedi..
erinmezsem yapayım..karbonatla dişlerimi fırçalıyodum midem bulandı
artıkın işim olmaz onunla:))

bdv de bi konu var..
kadın evlenmiş eşi biberon almış..buda çocuk istiyo diye sevinmiş
adam biberonu süt doldurup her akşam yatmadan önce içmeye başlamış
meğer alışkanlığı varmış gizlemiş..
tövbe evlerden ırak

papatya bence ikizimle dördüzüme kulak ver

evet çocuğun annesiz kalacağına kardeşsiz olsun
hayatta bir çocuk için annenin yerini kim tutabilir ki

çocukluğumu hatırladım da mahallede 8-10 çocuk kız erkek ne oyunlar oynardık sabahtan akşama kadar
şimdi o ortamlar yok nedense
nedenleri var aslında
apartman hayatı
çalışan anneler
mahalle kavramının yitip gitmesi ( komşuluk ilişkileri bakımından)
insanların çalışma hayatında daha çok yıpranıp evde daha çok vakit geçirme istekleri
daha çekirdek bir hayat sürmemiz
daha çok alışveriş merkezlerinde vakit geçirmemiz
24 saatin bile yeri gelip bizlere yetmemesi
çocuklarımızın neredeyse tek lüksleri arkadaşlık bakımından okulları kreşleri ana sınıfları
büyüklerin kimi zaman zıtlaşmaları bile çocuklar arasındaki ilişkilere yansıyıveriyor
gözlemlerim bunlar ama doğru ama yanlış bilmiyorum

yeri geliyor evdeki iki kuzucuk birbirine bile yetmemeye başlıyorlar kimi zaman
yani kardeşi olsa da kardeşiyle paylaşmaktan haz aldıkları ile arkadaşlarıyla haz aldıkları değişebiliyor
öyle ya da böyle hayat bir şekilde akıp geçecek
yeterki Rabbim bizi çok büyük acılarla sınamasın çekemeyeceğimiz yükler yüklemesin AMİN.

amin...
kızlar çok teşekkür ederim....iyi ki varsınız...
ilaç gibi geliyorsunuz insana...
hayata bakışınız ve anlatış tarzınız...
ben iki çocuklu evlerin hep daha farklı olacağını düşünürdüm...
zaman zaman bu konuyla ilgili karşınıza çıkıp sizide üzüyorum belki de hakkınızı helal edin...
eşimle konuştum az önce arayıp anlatayım mı durumu dedim.
sonra aramamaya karar verdim. bir konuşma esnasında arada söylerim. şimdi özellikle bu konu için aramak içimden gelmedi sonradan...
biz de eskiden o aileyle dışarı falan çıkardık yada evlerimiz de sık görüşürdük..
şimdi daha az görüşmeye başladık...
belki de söylediğin doğru farmasi...
bizim ilişkimizde ki aksaklık çocuğa da yansımış olabilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…