Kirli Çıkılar )))

zeytin okurken sanki burada ben yaşadım olayı boğazım düğümlendi
çok çok geçmiş olsun kıyamam

zeytincim, geçmiş olsun canım...
farmasicim, demek akşama pizza var , yanına da sütlaç senin kuzuların neden tontik olduğu anlaşıldı benim kızı da yanına göndereyim de biraz kampa sok onu teyzesi

zeytincim çok geçmiş olsun
helin
ben de yarın benimkilere sıpalarım diyim
bakıyım bi tepkilerine
ben sürekli çocuğum,evladım diyorum,yaşlı neneler gibi
hepinize çok teşekkür ederim
ahh sunny abla ekmek bıçağını görünce ben iyice bir korktum zaten
durum bu kadar mı vahim diyorum
iğnesini çıkardı bıçağıda üzerine koydu
metal şişliği alıyormuş ondan yapmış

pepeti ben bu kv lere anlam veremiyorum
ya oğlun beğenmiş evlenmiş mutluysa daha ne istiyorsun
ama gel anlat

benim dün sipariş verdiğim iki zeytin yağından biri bugün geldi
öteki de gelir önümüzdeki günlerde
komili ve kırlangıç marka sızma aldım
farmasi kargo ücreti olmuyor mu canım
netten daha mı uyguna geliyor
yazın şarköye gitmeyi bekliyorum bende

bende toptan yaparım
aylık evde ne eksik yazarım
paketlere bakarım yarım varsa yine yazarım
sabit aldıklarım vardır evde hiç açılmamış pakette olsa mutlaka alınır
pirinç,bulgur,ince bulgur un makarna şehriye margarin sıvı yağ salça şeker bunlar illa alınır
mercimek fasülye nohut çok alınıp aynı gün haşlanıp yemeklik ayrılır poşetlere dondurucuya konur
tavuk kıyma toplu alırım
bu şekilde çok bereketleniyor evde eksik olmuyor çok şükür

zeytin geçen yıl benim de elimi arı sokmuştu böyle durumlar için amonyak bulundurmak gerekiyor evde.

.
sirkeci evde bulundurmak lazım

karanfilciğim sağol canım
taze yumurtaya göre iyidir herhalde

herkese günaydın hayırlı cumalar
tüm dualarımız kabul olsun inşallah

Amerikan gıda dairesi ve canan karataya göre zeytin fındık balık tereyağ ve kuyruk yağı en sağlıklı yağlarmış şimdi dinledim haberlerde

bb kremi geçen bir arkadaşım söyledi yüzünde o mu var dedi bende mi denesem ya . evet sabamet losyon bile beyaz fondoten haası veriyor iyice yaymak lazım .. sürekli yanımdakım varsa annem kardesim eşim arkadasıma yüzümde krem kalmısmı sorusu sorarım dısarı çıkıncaa günes koruyucu alcam bakalım arastırıyorum ama sebametin bu fondoten havasını seviyorum çünkü fondoten kullanmam ben. gözlerimi yakıyor benim artık sebamet

canım ben 30 tanesini 10 tl alıyorum köydennn

karanfilcim o tombul patlıcanlar da yaz kış çekirdek olmuyor acı olmuyorlar. bence simdiden koyma bir güneslensin günesi görsun patlıcanlar. o tombullar beyazda oluyor içleri

bende toplu alıs veris yapmak istiyorum artık ama benim sıkıntım şu kızımla kresten çıkınca ekmek için markete uğrarım çiko ekmek ve bir ihtiyaç gözüme çarpan 5-6 bilemedin 10 tl gidiyor

bakıyorum bisi almamısım ee 5 günde 40 50 tl yapıyor 4 haftada 200 havaya gibi oluyor

artık kızımada çikoyu değisik çesitlerden bir kutu yapıyorum günlük 1 tane yeme hakkı var veriyorum. yeni basladım bunada

Son düzenleme:

sağol canım verdiğin bilgi için çok teşekkürler...

canım sen köyde olduğunun kıymetini bil ve ordaki günlerini en fazla istifade edecek şekilde kullan.
sütü de çok uyguna alıyordun ben burda 5lt 8.5 tl ye alıyorum. kabıyla beraber.

ben de aylık alış veriş yapmıyyorum ama temel ihtiyaçların her biri ayrı bi hafta indirime giriyor. (
neyse pazar arabası aldım ya ben de şu aylık işini bi deneyeyim.

günaydın kızlar.
zeytin geçmiş olsun güzelim,ne işi varmış çantanda arının,girecek yer bulamamış hayvancık.
insanın aklına gelmez.
pepeti eşinin tepkisi ne olmuş annesine,biraz uyarsa kendine gelirdi belki.
şu toplu alışverişi pek bir övdünüz ben de bir deneyeyim bakayım.
aslında dolapları çok dolu sevmiyorum,o yüzden bittikçe alıyorum,ama daha bereketli oluyorsa denemekte fayda var.
bdık coppertone kullanıyorum ben güneş kremi olarak.
bir bakabilirsin.

bu arad köy demişken senin okulun olduğu köy kaç km ki dümdüz yol.
merkezde olsan daha geç varırsın işe.
İmkanların süper maşallah

işte pepeti bana da sebamed ağır geliyor yüzümdeki o ağır halini sevmiyorum ışıl ışıl parlıyor filan ama losyonu güzeldi zaten dermatologum da kreminden ziyade losyonunu önermişti. BB kremi bir araştır bakalım kafana yatarsa alırsın

karanfil biz pazardan 15 yumurtayı 5 liraya alıyoruz bir de bizim orda tavukçuluk var orda da 30 tanesi 8 liraya geliyor. Ama tavukçuluk son zamanlarda yumurtaları küçülttü pazarınkiler çok daha güzel oluyor.

hhhmmm demek ki arasam daha ucuzlarını da bulabilirim yazın araştırmalara gireyim.
neyse şimdilik bu çocuktan alayım dünkü verdiğim paraya el koymuş zaten..
varsın koysun çok sevdiğim bi öğrencim.
çok kitap okur verdiğim parayı da gider kitapa yatırır zaten.

ördek yumurtası aşırı büyük oluyor. ama onun tanesi 75 krş

canım sitede bazı ürünlerde kargo ücreti yok
zeytinyağlar da öyleydi ben de aldım
bir ara incelicem siteyi belki bende bulurum uyguna birşeyler

çantamda şeker vardı banucuğum sanırım ona gelmiş
düşünemedim hiç

hiç ördek yumurtası yemedim o nasıl oluyor ki acep? :44:yumurtayla her zaman aram iyi olmuştur. Markette denk gelirsem tadımlık alıp denemek istiyorum

günaydın kızlar
kahvaltımı yaptım,akşam yemeği için barbunyayı ocağa koydum
burada da kızlar tane ile saatıyolar köy yumurtasını
ne kadar istersen o kadar getiriyolar
tanesi 30 kuruş
allright
şu toptan alma meselesi benim de kafama yattı
bi de öle deneyelim

evet canım 6 tl ye 6 kilo alıyorum kabımız aynı kap oluyor yıkıyorum tekrar verip dolduruyorlar

canım eşimin tepkisi çok üzülmüş

" neden bana bunu yapıyor hayatımı mahvettiler yıllarca kaybetmedik para pul koymadım. sırf oğlumda oğlum dediği için diyor. bir kez bile nasılsın diye aramadılar hep sorun hep sıkıntı aramayın silin beni iyorum arıyorlar hala bu kadar yüzzsüklük olmaz. hayatımı versem umurlarında değil. sadece ben ben diyorlar . gitmek görmek istemiyorum çünkü hep çatıyı yaptır boyayı yaptır arabayı yaptır da öle git modundalar , beni ne olarak görüyorlar bunlar taş mıyım duvarmıyım . ben sizi aramıyorum derdimde hastalığımda sizde beni aramayın " diyorr ağladı eşim ya

çok zor bir durum Allh kimseyi böyle yapmasın şükürler olsun nasılsın kızım ne yaptın diyen bir ailem var eşimde farkında bunun ve diyorki herkesin ailesi normal neden benimkiler böle diyor. benim kv depresif gençliğinden öleymis. hala çocuklarının bebeklik kıyafetleri bile durur malını vermez hayır yapmaz ... en büyük en zengin biz olalım herkes bize muhtaç olsnun ister . itibaırın yalnızca parayla malla sağlanacağın düsünür ..o da olmayınca hep bunalım hep bunalım... halbuki tatlı dil güler yüz neler yaptırır insana .

bide 10 15 yıl öncesine çok zenginlermis kaybetince eşinide kaybetmis ama rahmetle anmaz biliyormusnz... halbuki kör ölür badem gözlü olurmus bunda öle olmamıs yatamayasın o toprağın altında diye beddua eder ... kaldıkı tüm çocuklarına beddua eder en çokta eşime sanırım benimde çok canım sıkılıyor korkuyor insan beddua ne demek ya hayatımda öle seylere maruz kalmadım ve ben kötü bir insan değilm kimseye kötülük etmem beslememde. gel bizimle yasa bile dedim ben ona sana yapabileceğim bu ben gelip yeniden ev yaptıramam 2-3 günden fazla kalamam işim var dedim aman Allahım büyük şu mübarek günde kendi takdırini versin ...uzak olsunlar bizden aramasınlar

bilginiz varmı böyle beddualar tutarmı? eşim sürekli onlarla ilgilenir. gerçekten eğer ben ve benim ailem farklı olsaydı kesin bosanırdık çünkü çok sıkıntılar ve maddi kayıplar... ya oğlun senin yüzünden ayrılabilir yuvası dağılabılır ama yokk bisi olmaz çek krediyi sen diyor

eşimle aramısda büyük problem yok o biliyor durumu herseyin farkında ama elirnden bisi gelimyor

bu arad köy demişken senin okulun olduğu köy kaç km ki dümdüz yol.
merkezde olsan daha geç varırsın işe.
İmkanların süper maşallah
canım 7-8 km evet düz yol Allha sükürler olsun iyi bir köy seviyormu benide seviyorlar. öle pek etliye sütlüye karısmam işimi yapar selam ımı veririm herkeste bunu farkeder severler beni muhtar bir dediğimi ikiletmez hemen alır gelir meblağ önemli değil. tek sıkıntım birlestirilmis sınıf olması keske müstakil sınıf olabılse

günaydın..hayırlı cumalar..
ben grip olucam gibi..
kuşburnu çayı zararlımıdır acaba:44:

bu çocuk büyüdüğünde "anne nolur biraz daha uyuyayım" diyince
kesin yataktan kaldırcam onu

hem de gıdıklayarak kaldır.
sevimli 40 ı çıkınca değişiyor küçük insancıklar,gerçi uyku düzeni 123654785566 kere değişiyor büyüyene kadar da,sen ona uyum sağlıyorsun.2 aya kadar konuşmaya başlayacak seninle,agularla laf atacak annesi.çok uyuyunca özleyeceksin,başında bekleyeceksin kalksın da seveyim diye.
rabbim sağlıklı,uzun ömür versin cümlemizin evlatlarına inşallah.

amin banucum amin
şimdi bile kv ya da annemler bebekle ilgilense ben başka işlerimi yapıyorum
o arada özlüyorum inanır mısın
evin içinde özlüyorum yani
ufaktan ufaktan gülücükler atmaya başladı, yerim ben onu yaa
keşke uyusa da o düzenin de milyon kere değiştiğini görebilsem
gözleri uykusuzluktan kırmızı, ağzı esnemekten ayrılcak, ama uyumuyor
eşim dün 1e kadar baktı, ben 11den 1e kadar uyudum
o arada yine uyumamış
1den 6 buçuğa kadar da uyumadı
ayağımda sallıyorum,kucağıma alıyorum, emziriyorum
1-2 dakkalığına uyuyor, sonra sıçrayarak, bağırarak uyanıyor
gözlerini kocaman açıyor, korkulu korkulu bakıyor
anlamadım ki, rüya falan görüyor mu bunlar

pepeticim
birisi burada demişti
bela okunan yerde sela okunur diye
bedduası kendine gider emin ol
Allah a sığın ve dua et,içini ferah tut
cnm
benim kv de de öyle
acaba pepetinin kv ile akraba mı diye düşündüğüm bile olur
o da hiç bi şeyi atmaz,yırtık ayakkabıyla gezer
ev üstüne ev alır
bağ,bahçe alır
ama biliyor musun beddua etmesin
benim kv kızkardeşiyle küs
kızkardeşi oğluna sıfır lüks bi araba almış
onların evi ile kanımın evi yan yana
kv arabayı görmüş
inşallah içinde oğlun kaza yapar da çıkaramazlar arabanın içinden diye beddua etmiş
sonra ne oldu biliyor musun
kaynım yeni araba aldı
3 ay sonra trafik kazası yaptı
ve arabadan çıkartamadılar,itfaiye arabayı kesmek zorunda kaldı
o bedduası adamcağızdan çıktı
o yüzden cnm diline hakim olsun
bi şekilde kendisinden çıkar
bana da sürekli kusamayasın diye beddua ediyor
bi gün kendi istifrasında ölürse şaşırmıycam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…