Kirli Çıkılar )))

abla mayalı değil de mayasız kabartma tozuyla olan poğaçalardan yapsan?
ben de geçen gün BIM den baklavalık yufka aldım onunla börek denemek istiyorum arkasında bir tarif var onu uygulayacağım sanırım :44: hiç deneyen oldu mu?

karanfil ben bimin revierasını kullanıyorum 2lt olanından teneke kutuları hiç sevmiyorum o sebep gidip de 5lt almıyorum zaten bimde de yok..
evet bimin zeytinyağı bu kış donuk geldi bizim markete de..
ama gerçek zeytinyağı olduğunu gösterir eve getirince çözülüyor zaten
ben çok memnunum kızartmayı bile onunla yapıorum

ben hiç denemedim..su böreği gibi olur saırım??

kızlar market alışverişini toplucek yapacağım dedim ya

bi miktarını yaptım 220tl tuttu
birazını da bugün yapacağım..

ya benim aylık marketim nasıl artmasın??
benim koca için her haftaya 1 er tane olacak şekilde 1 koska fıstıklı helva,1 fıstık ezmesi, 1 krem peynir aldık..
zaten faturanın yarısını bunlar kapladı
daha da diyor ki biterse gelir alırım..
hayır dedim idare edeceksin..
tutumuş bana "idare edemem anne" "idare edemem anneee" diyor
ve ben bunların hiçbirisini haftasonu hariç yemiyorum..
demek ki yesem aylık 8er tane almak gerekecek:))

canım, hamurun birazıyla poğaça, birazıyla da açma yaparım diye düşünmüştüm, ondan mayalı olsun istedim. bi ara baklavalık yufka alıp kadayıflı sarma yapmıştım. kalan yufkalarla da börek yaptım. nasıl yaptığımı hatırlamıyorum ama güzel olmuştu.

ben hiç denemedim..su böreği gibi olur saırım??

su böreği gibi olmuyor ollycim, normal yufkaya göre daha tel tel oluyor.

bu ay böyle dene bakalım, karşılaştırırsın, hangisi daha uyarsa öyle devam edersin. aldıkların yetmezse tabi ki tamamlarsın, böylece bir dahaki ayda listeni ona göre düzenlersin.

o hazır su böreği yufkalarını da denemiştim biraz uğraştırmıştı ama süper olmuştu
bu baklava yufkası olduğu için sanki daha çok karaköy böreği gibi olur gibime geliyor.

evet evet onun gibi oluyor sirkeci. su böreği yufkası hiç denemedim. ben hep yalancısını yapıyorum hem çok kolay hem de çok güzel oluyor. hatta akşam için yaptım, dinleniyor buzdolabında. altı gibi pişiririm artık

ben hep yaparım abla yarısını hep atarım hamurun sonra sabah çıkarırırm yumuşayınca tepsüye dizerim yazrım saat tepsi mayası sonra fırına koyarım

biz de de sadece hafta sonu kahvaltı var
ah bu erkekler eşim oğlum dışarı çıktı kesin bir market yaparlar
geçen gün gitmişler poşete baktım
halley çikolata lolipop kola eee dedim yiyecek bişey alaydınız dedim aldık yaa diyor

sirkecan ben de denedim ama hoşuma gitmedi .
sebebi ise ; baklavalık yufkanın nişastalı kıvamı damağıma geldi durdu

ablapişirip buzluğa atabilirsin azcık soğuyunca sabah çıkarırsın ya da fırında ya da mikrodalgada çözdürürsün onu da yaptım ben hehheh

ablcacım nasıl yapcanı bilmiorum ama ben sabaha karşı 4.5-5 de mayaladım sabah kalktım saat 11 di ve feaket ekşimişti attım((
kaynanamlar gelcekti onun için yapcaktım kaynana kapıda gördü niye attın dediekşimişti dedim bunu tekrar yoğursaydın ekşisi kaçardı dedi ama ne kadar doğru bilemiycem
eğer hamurunuz ekşimişse terkar yogurup biraz mıncıklamanızı öneririm ama olurmu bilemem
aklıma gelmişken sölim didim:)
ohhhhh maşalah:))))))
adam seviyo yiyo demekki yiyen adamın önündenmi alcaksın eğer mutfağa 1.000 lira harcıosan ve 1.000 liranın 1 tl si bile çöpe gitmiyo yeniyosa bence problem yok:) yazık kız adama yesin:) büyüsün:)

ben hiç buzluğa hamur koymadım ilk defa duydum:)
ayrıca bizde sadece hafta sonu kahvaltı yapabilioruz :) malesef çünkü ben erken kalkamıorum
kocişler her zman denk gelemioruz o sabah işten gelio ben işe gidiorum ben geliorum akşam yatıoruz
denk gelemioruz hafta sonlarıda her zman gelmioruz biz bi helvayı 2 ayda anca bitirioruz:)
aama her gün kahvaltı yapsak biter tabikide :)

benim en güzel kahvaltım çeyrek ekmek arasına 2 çeri domates bi dilim kaşar bi tanede minnak salatalık koyup yallah işe gidiorum:)
kocişinde en sevdiği şey sabah sabah çorba içmek:) adam deli oluyo sabah sabah çorba içince:)
bende akşamdan kalan çorbaları veriorum önüne ikimizde mutlu oluoruz:)

sağolasın canım ben de indirimleri takip edip genellikle 2lt lik almaya çalışıyorum. ayçiçek alırken öyle yapıyordum. şişelerin yağ olmaı iğrenç bişey.
biminki baya ucuz genelde ondan alıyorum. ama ne bileyim tariş filan daha mı kalitelidir ki?? bizim zeytinyağı kültürümüz yok burda her yöreden arkadaş var akıl akıldan üstündür.
bir de sızma daha faydalı ya arada yemeklere sızmayı da kullanıyorum bi zararı olur mu ki..:44:

bugün hakkaten yaz gelmiş.
içerdeyken farkedemedim.

ama dışarısı baya sıcaktı.

canım hiç korkma
ben de uykuya çok düşkündüm
ama şimdi beşik yanımda
bebek kımıldasa uyanıyorum
yani ağlasa zaten kesinlikle duyarsın

ben geceleri 7-8 saat uyurdum
gündüz de bi saat
gece uykularını geçtim, gündüz uykumdan biri beni mahrum etse sinirlenirdim
ama şimdi hiç kızamıyom bebişe
ve de 3-4 saat uyusam yetiyor bana
hiç öyle zombi gibi hissetmiyom
gayet dinç ve sağlıklı hissediyorum
ama işte 3-4 saat uyuyabilsem

dün kv geldi, baktı ki ben gece uyuyamamışım
ben gece kalayım, bebeğe bakayım, sen uyu dedi
arada bi böyle olsa iyi olur
bebek gece 2ye kadar uyumamış, ben uyudum o arada
sonra baktım ağlıyor, oturma odasına geldim, kv altını değişiyor
sonra emzirdim, beşiğe bıraktım
saati de ne olur ne olmaz diye 4 buçuğa kurdum, namaz için
alarm çaldı,bi uyandım, bebek 2 buçuk saattir uyuyor, hiç sesimi çıkarmadım
abdest aldım, namaz kıldım
yaklaşık 3 saat aralıksız uyumuş oldu, emzirmek için kaldırmıycam dedim, bakalım ne kadar uyuyacak
bi baktım, kımıldanıyor
emzirdim, birer saat aralıklarla uyandı emmeye
sonra saat 7 gibi kv aldı, ben 9a kadar uyudum yine

tabi günlerce uyumadı, artık baygın düştü dün gece
bugün de sabah banyo yaptırdık, emmek için kalkıyor, sonra hemen uyuyor
gece uzun olacak

sevimlicim maşallah yavaş yavaş uyku düzeni oturuyor
ben bebek gelişimleri takip ederdim neleri yapar mesela artık gece beslenmeyebilir diyor yavaş yavaş kesiyorum uyandırmıyorum gibi şeyler çok faydasını gördüm ben

valla loveli uyku düzeni oturuyor diyebilir miyiz buna bilemedim
yani banyodan sonra uyuyor bu iki seferdir
bir de günlerce uyumuyor, sonra bi gece baygın düşüyor
böyle günleri değerlendirip biz de uyuyup uyku mu depolasak napsak
banyosunu akşamları yaptırsak diyoruz, hiç değilse o gece boyu uyur

havlar güzelleşiyor gece yaptır zaten daha iyi olur ben gündüz yaptırmazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…