Kirli Çıkılar )))

bende var 3 tane:)
hatta biri çkemcemde vardı:)

ben kutulardan birine deterjan doldurdum ama bu kutunun iki katı kadar:)
birinde benim taakılarım var
diğerindede eşimin ıvırları zıvırları tebihleri ,kartvizitleri çakmakları e onun süsüde onlar

1 senedir kullanıorum ve hiçbirşey olmadı:)
pas mas falan cillop gibi bende çok seviorum çeşit çeşit kutuları boy boy desen desen:))))

ben ilk mutfak için düşünüp almıştım ama mutfakta kullanılmıcak şeyler bana göre:)

istanbuldaki lüks evler yeri mevkisi açısından
benim girdiğim sistem altın günü tarzı
toplamda kaç para istiyorsan kaç ayda ödemek istiyorsan ona giriyorsun

benimde ennnnnnnnnnnnn büyük derdim çantalarım düzenli olsun istiorum
tozlanmasın istiorum yıpranmasın istiorum ama hepsi aynı anda olmuyo((((

ne tesadüftür ki ben d eayakkabı kutusu kullanmam
tozdan geçtim 64564564 kişinin deneyip yere bastığı ayakkabıların konulduğu kutular onlar beaaa

bıdıkcım nem olmazsa sorun olmaz sanki
ama ben kutu da sevmiyorum üstü açık düzenleme sistemleri olabilir benim içinde ne olduğunu görmem bilmem lazım
benim gibi tembele kutuyu çıkar aç kapa ooo uzun iş

yatak odası gibi kuru ortamda kullanacaksan bir şey olmaz diye düşünüyorum
bende de var ve su an için iyi
buna benzer pril tablet teneke kutu vermişti deterjan için, evde o vardı, paslandı, ıslak yere değdiği için, alt tarafında

selincim sana bir uyarı: eğer bu tür kutuları deterjan kutusu olarak kullanıyorsan, kapakları eğreti duruyor ve senin yaramaz! oğlan onu açar. bizimki bayılıyor da dağıtmasına, kapakları açmasına ve dökmesine. gecenlerde de tv de dr diyordu ki deterjanlarınızı kendi kutularında, poşetlerinde saklmayın, kilitli saklama kutularında kullanın, havaya kimyasal dağılıyormuş ve solumamak gerekliymiş.sen şu kutuların büyüğünden al bence

yok canım kutuları bir yere tıkıp koymak değil amacım
görünürde olabilir yatak odasın çalışma masasında tuvalet aynasının önünde filan çamaşır makinesinin üstünde (benimki salonda duruyorda)
içinde her ne olursa olsun dıştan düzgün derli toplu durması yeter bana
takılarımın kutuları minik minik
çok fazla makyaj malzemem yoktur ama tokaydi kremdi derken çekmeceler doluyor hurçlarda belli tarz şeyler için yeterli ayakkabı kutusunda seyyah katılıyorum silebilmeliyim ben yoksa bir müddet sonra hoş olmuoyr
hoş kartondan kutular var kumaştan süslü püslü kutular beğeniyorum ama alt tarafı bir kutuya da 25-30 veremem

tasnifleme yapınca aradıgın şeyi bulmak zor olmuyor. örneğin bir kutunun içine dikiş ipliği, iğne, makas, düğme, don lastiği vs koyuyorsun, her seferinde nerede diye aramıyorsun. bir kutuyu kırtasiye malzemeleri bant, yapıştırıcı, kalem, zımba koyuyorsun. her aradıgını yerinde buluyorsun. elindeki ıvır zıvırı oraya mı buraya mı kaldırsam diye düşünmüyorsun, tasnifliyorsun

bir de dolap ve çekmece içleri toz oluyor ve kullanmadıgın şey, durdugu yerde toz olup, sana temizlik işi çıkarıyor.
bu tür düzenleyiciler toz olmayı engelliyor
ha bir de bu kutular da ortada görünmemeli bence.
dolap ve cekmece içlerinde saklı olmalı, ortada görününce evde dağınıklık varmış gibi görüntü oluşturuyor.

ben evde temizlikten çok düzen ve tertip yapmasını severim.
ne kadar az eşya, o kadar az temizlik
bunu evliliğim ilk ayında anladım
bir de taşınırken ıvır zıvırlar cok iş çıkarıyor insana

kesinnlikle:))) evde herşeyin herşeyin bi yeri olmalı:)
hatta senin bile yein olmalı mesela benimde yerim var eşiminde yeri var hep oralara otururuz:) yatağın hep aynı yerinde yatarız masada hep aynı sandalyeye otururuz:) şaka bi yana evde herşeyin bi yei olunca dağınıklık kargaşa önleniyo

ve senfat sana kesinlikle katılıorum aç gözlü olmıcaksın arkadaş evde ne kadar az eşya var o kadar çok düzen tertip var:)
ben fazlalıklarımdan kurtulmaya çalışıorum şu anda mutfaktan başladım diğer alanlarda pekde biley yok şimdilik:)
yıllar ilerledikçe eşyalarda artıyo:)
bunu kullanıırım diye biriktirilen şeylere gıcık oluorum:)
sırtımda geziolar sanki:)

dolap ve cekmece içlerinde saklı olmalı, ortada görününce evde dağınıklık varmış gibi görüntü oluşturuyor.

Ben evde temizlikten çok düzen ve tertip yapmasını severim.

kesinlikle
o kutular daha dağınık geliyor bana

ben resmen çöreklenirim nereye gidersem giyeyim hemen bi yer bulurum kendime
bi de bi yere taşınınca bi dolanırım hep aynı markete taksiye terziye yani hep aynı yere giderim aynı şeyleri kullanırım eczaneyibile
buna eşyaya bağımlılık diyolar ve iyi değilmiş
eşyaya bağlı ama bağımlı olmayacaksın

otistikler kesinlikle ritüelinin değişmesini istemez, çığlık koparır, dünyayı yıkarlar.
evde eşim hep aynı yerde oturur, masada aynı yerde , yatakta aynı tarafta yatar ben onun yerine oturduysam kaldırır. o alışkanlıklarının değişemsinden hoşlanmaz.

ben bu tür durumlarda takıntılı olmamak için özellikle her seferinde farklı bir yerde oturmaya çaba gösteriyorum.

selin yurt dışındaki teyzem anneme yumurta makinesi getirmişti. gerçi burda da 30 tl lik birşey. gecen gun kullanıyor musun diye sordun ya. annem biz gidince falan kalabalık oluyoruz ya, o zaman çıkarıp kullanıyor, hem hızlı oluyor, ama yer kaplıyor diye söyledniğini duydum. onu annene ya da kv verirsen kalabalık evde işe yarar.

Bıdık bende de gösterdiğin kutudan var
Mutfakta duruyor badem ceviz felan koydum içine
Aynısı olmasa da pasta malzemelerini koyduğum bir kutum var vanilya,kabartma tozu,kakao, hind cevizi vs..
Bir de renkli ve beyaz deterjanları koyduğum kutularım var banyoda
Bir deeee biri duruya biri bana ait kişisel kutularımız var
Saç tokası, saç bandı, taraklarımız,pamuk, ateş ölçer gibi..
Banyoda çamaşır makinesi üzerinde hasır sepetim var kurutma makinesi, jöle, sir ağda paketlerim vs..
Benim evde fazla fazla dolap yok küçük bir ev
Şimdi durunun odasına yaptırdığımız kiler dolabını kullanmaya başlıcam
Yarın düzenledikten sonra fotoğrafını koyarım...

Buraya taşınırken çantalarımın çoğunu verdim pek çeşit çantam yok
Olanlar da kapaklı vestiyerde aslılı duruyor..

itiraf ediyorum
ilk görev yerim tek bir valizle gidip ev tutma ve eve sürekli birşeyler alma seüvenim işte orada başladı
mardinin yeşilli ilçesinde görev yapıyordum
imkanlarım o kadar yoktu var olanalrıda sonrada keşfettim
sürekli al al al al al al herşeyden ama herşeyden alıyorsun ihtiyaç ve bilmemezlik de
sonra evlendim daha bir alma maceram başlamıştır milyoncular bir milyar para harcamışımdır
sonra ne oldu depremde tepe takalk olunca bi destur çektim kendime
önceden de giriyordum buraya ama o zamanalr daha bir çok girmeye başldım tekodada yaşamaya başlayınca herşey gözümden gitti
şimdi o yılların birikmişlikleri var evde
vermeye kalksam kıyamıyorum
lazım mı değilm mi diye düşünsem vazgeçemiyorum
sanki herşey lazım gibi geliyor
taşınma sırasın ne kadar çok ıvır zıvır kolisi birikiyor anlatamam
kaç haftadır kıyafetleri ayırıp vereceğim bir türlü ayıramadım
birde aldım mı birkaç çeşidinden ve renginden alıyordum ne gereği varsa
bazen öyle imreniyorum evlenirken herşeyini biranda alıp düzen kuranlara
kendi evime bir geçeyim hayırlısyla herşeyi yerli yerine yerleştireceğim fazladan olan herşeyi hemen vereceğim

yazlık kışlık ayırdım
5 koca poşet kıyafet yolladım gitti
selinin dediği gibi sanki hepsi omuzumdaymış
dolap nefes aldı resmen

ay valla siz yazmışsınız ben özendim...
dolaplarımın fotolarını çektim. üşenmezsem albüm yapıcam...
bakarsınız dimi....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…