Kirli Çıkılar )))

Tunaydin arkadaşlar. Nihhayet mutfağa el attım ama dinlene dinlene yapiorum halilarda kalktı yikamda ohhh süper olacak...

helincim umarım hakkınızdaki en hayırlı yere atanırsınız

evet seyhan verdim:) o zman 80 kilolardaydım düğünümede baya bi zman vardı düğünüm olduğunda 70 kiloydum:)
topiğe pek yazmadım o ara çeyiz topikleri daha çok ilgimi çekiodu ne yalan sölim:)oralara takılıodum:)
kışın vermek çok daha zor:)
o ara ev arkadaşımla problem yaşıoduk bulaşık falan yıkamıodu bende öğlen yiyip akşam yemiodum :) akşam meyve yiyodum:)
yaptıgım dogru bişe diildi ama sabahta kutu süt içiodum , yada gevrek nesfit yiyodum hem pratik oluodu hemde bulaşık çıkarmıodu
öğlen ne yedim yedim onunla duruodum ve verdim düğüne kadar ama bu izlediğim yol hiç sağlıklı diildi mecburiyetten bu şekilde yaptım:)
şimdi dogum bitsin gayet sağlıklı dengeli beslenerek kilo vermeye çalışcam:)

lavaboları fırçaladım,ev süpürüldü,giymediğim giysiler ayrıldı
2 posta çamaşır attım,astım,toz alındı,mutfak elden geçirildi
nevresim değiştirildi
ufff çok çok çok yoruldum kızlar

Merhaba hanımlarrr
Badecim çok sevindim canım bebiş erkekmiş hayırlı olsun canım.
Banucum tayininiz çıkmış canım hayırlı olsun.
ollyy demeyi unuttum sizde iyi günlerde kullanın arabanızı canım aklıma gelenler bunlar unuttuklarım varsa affola.
Bugün çağan eşime baba beni ananeme bırak dedi annene sor dedi eşim iyi tamam dedim hazırladım çantasını eşimle yolladım ben gitmedim bende bu fırsattan istifade çağan varken yapamadığım işlerimi halledeyim dedim sabah eşime nevresimlerimi değiştirttim bende banyoyu komple dışarı çıkardım temizledim canım çıktı ya bi yaptırsaydık istediğim gibi ne kadar yapsamda göze gözükmüyorşimdide wc ye gircem ordan ütü yapıcam ev süpürülcek,toz alıncak,yerler silinecek aslında perdeleride yıkayacaktım ama kötü olurum fazla yorulursam o yüzden yavaş yavaş yapıcam

kızlar ilk defa böyle bişey oldu mayaladığım hamur hiç ama hiç kabarmamış oldum açınca. nerde yanlış yaptım acaba. kuru maya kullandım.mayayı una karıştırmak yerine suda çözdüm bu sefer ilk kez ondan mı oldu. ya ağlıyacam şimdi

su sğukmuydu..bende hamura karıştırmıyorum..suda çözdürüyorum..
ya su soğuktur yada maya geçmiştir..

kızlaaaar erzak dolabımı hafta içi kurduk
perşembe günü düzenledim..
üst raflara yiyecekleri alt raflara temizlik malzemelerini koydum
çamaşır suyu cif yumuşatıcı gibi şeyleri banyoya kaldırıdım malum evde farem geziniyo:)
valla aylık yapınca çok iyi oluyormuş şimdi ekmek dışında markete gitmiuoruz

dün akşam duru yatınca bir tencere de sarma sardım..
mikrodalgam gittiğinden beri kıyma ve etleri hızlı çözdüremediğimden yakınıyordum
sonra kıymayı resimdeki gibi elimle iiice yassılaştırarak paketledim böylece dondurdum

inanamadım 15 dakikada cırcıvık oldular
kuşbaşıları denemedim ama tek kat serersek o da olur gibi..
sabah ahali kalkmadan tuzlu kurabiye yaptım
duru öğlen uyuyunca da yaşpasta yaptım keki benden kreması dr ötükerden
malum bıdık ayaktayken talim yapıyoruz çiş için..
talim de ne talim 5 kez pantolonuna işedi
neyse..olacak inşallah

haa bu arada saatin üzerindekiler mutfak fotosu mercimek pirinç vs..
en son kavanozda da bozuk kumbarası var bilmem dikkatinizi çekti mi

izmit bana yarım saat
burcucum hayırlı olsun canım büronuz

olycim senfat daha bilir sanırım da sürekli ödül vermek acaba o ödülü almak için uzatmaları oynamasına neden olmaz mı ki:44::44:

Dark ben sormayayım da sen anladın neyi merak ediyorum bi cevap yaz

evacım maya genelde instant kullanıyorum ne suyla ya da sütle ya da unla diye ayırmam

hamur mayalayacağım kabın içerisine yumurta akını yağı sütü ya da ılık suyu koyarım mayayı da direk koyarım en son unu koyarım

ama nasıl yaparsam yapayım son kullanma tarihinin geçmemesine ve de kullanacağım su ya da sütün ılık olmasına dikkat ederim

olycim süppersin:)
dolabın hahıylı olsun ne var ne yok kaldımış ortadan aslında böle bi dolap banada lazım banyoya:)
baya kullanışlı görünüo o bişe diilde ben kenarda görünen milka ineğinize bayıldım o nasıl bişe öle yahu:) evde resmen bi inek var:)

eva bende dün yaptıgım börek hamuru bi türlü hamura benzemiodu parça parça oldu benimki mayasızdı gerçi ama hamur bi türlü birbirini tutmadı tadına bi bakim dedim o da ne tuzu fazla olmuş hemen yeni bi hamur daha yogurdum ikisini karıştırdım tadı normale dönmüştü:)

belki tuzu fazla kaçırdıysan ondan kabarmamıştır maya şekeri sever çünkü
vede kızların ded,iği gibi su yada süt soğuktur,yada mayanın miyadı geçmiştir:)

ayrıca ben su yada süte şeker koyyorum şekerli su yada sütün içinde mayayı eritip kabartıorum:) tuzunu sonradan ekliorum:)

selincim gerçekten kocaman bir ineğimiz var
milkanın firmasında çalışan bir arkadaşımız hediye etmişti
duru 1 hafta heves edip ineği sağmıştı:))) pepeyi çok izleyince biliyor ne yapacağını

oğlum zaten geç konuşan çocuklardandı, okulumuzdaki bir çocuğun dil ve konuşma bozukluğu, diğerinin de işitme engeli olduğu için konuşmaları düzgün değil, bazı sesleri çıkartamıyorlar, bazen anlamsız sesler çıkıyor falan. oğlum efe, bu konularda takıntılı. başkalarının konuşma ve ses tonlarını taklit etmeye bayılıyor. son zamanlarda kendi konuşması da iyiden iyiye bozuldu. "ben berrinim şimdi" deyip berrin gibi konuşuyor, ya da "ben emreyim" deyip onun gibi sesler çıkartıyordu.

defalarca anlatmaya çalıştım, olmadı. "ben efe alp'i seviyorum" dedim, "efe alp olmanı istiyorum" dedim. onlar gibi konuştuğunda doğrusuyla düzeltip devam ettim, kızmadım falan. hiçbir düzelme olmadı.

geçenlerde yine anlamsız sesler çıkardığında kolunu ısırdım "bir daha böyle konuştuğunda gelip kolunu ısırıcam" dedim. o anlık bi şeydi, öylesine refleks gibi çıktı. bi kaç kere daha anlamsız sesler çıkardığında yine kolunu ısırdım

son bir haftadır bülbül gibi şakıyor oğlum :))) efe alp olmaktan da çok mutlu. hatta onu bazen kendi kelimelerini düzeltirken yakalıyorum. :)))

yine de henüz bazı kelimeleri söyleyemiyor, mesela scooter diyemiyor :) benden scooterını isterken:" annecim sıkıntımı getirir misin" diyor :))) o anda o sevimliliği gerçekten ısırmak istiyorum :)))

bunları niye yazdım? bugün oğlum hasta, yatağından kalkmıyor bile, evin içinde dolaşmasını özledim

ahahahhaha manyak
çocuğu mu ısırdın
Scooterı ben de söyleyemiyom çocuğa ne kızıyosun ayrıca ben tuvaleti de söyleyemiyorum
Geçer geçer annesi maymunlar hastalanıp iyileşiyor çok geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun canım .

yok be seyyahım, scooterı söyleyememesine hiç kızmıyorum, hatta ona çaktırmayayım diyorum ama yine de gülmekten kendimi alamıyorum.

"bana sıkıntımı verin" "ben artık sıkıntıma binim" falan diyo ya, eşimle iki saat sıkıntı geyiği yapıyoruz sonra :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…